USA – Česko 1:5 (kon.)
koniec
USA
1:5 (0:2, 1:3)
Česko
cz Pondelok 16.07.2018, 18:15 • Stadio Hodegart, Asiago (Itálie) • MS inline hokej žien
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím vás u třetího utkání české ženské inlinehokejové reprezentace v Itálii. Dosud suverénní český tým přivítá ambiciózní Američanky, se kterými si to rozdá o první místo ve skupině. Přeji vám příjemné počtení.
     
    Oba týmy mají za sebou utkání proti stejným soupeřkám. Výsledkově je třeba říci, že české hráčky si v nich vedly o poznání lépe a svým soupeřkám nasázely více gólových tref. Ruku v ruce s tím také méně často inkasovaly. Proto do dnešního utkání vstupují jako mírné favoritky. To potvrzují i slova trenéra české reprezentace Mikaela Pančáka, podle kterého jdou Češky výhradně po vítězství, díky kterému by ovládly celou skupinu.
     
    Dosavadní výsledky obou týmu

    Argentina – USA 2:6 (6. Villagraová, 19. Bendinelliová – 6. Eraová, 13. a 26. Curtisová, 16. Bryantová, 23. Fryová, 25. Bryantová)

    Itálie – Česko 0:5 (5. Čajanová, 9. Jančová, 20. a 40. Mrázová, 27. Flachsová)

    Česko – Argentina 8:1 (7., 8. a 10. Mlýnková, 14. Vanišová, 17. Čajanová, 27. Kovářová, 36. a 40. Mrázová)

    USA – Itálie 5:2 (7. Loyathová, 19. Bryantová, 35. McGovernová, 36. Gianninová, 39. Curtisová – 6. Toffanová, 26. Bisiová)
    Mikael Pančák zhodnotil utkání proti Argentině
    O své dojmy z utkání proti Argentině se podělily Natálie Mlýnková a Silvie Plucnarová
     
    Úvodní sestavy:

    USA: Rackleffová, Smitová – Gianniová, Furiaová – Fryová, McGovernová, Bryantová, Nicholsonová, Curtisová, Poguová, Eraová, Loyathová, Furiaová.

    Česko: Škodová (Plucnarová) – Jančová, Mrázová (C), Mlýnková, Čajanová – Flachsová (A), Kovářová (A), Vanišová, Kaltounková – Němcová, Pipková, Jůzková, Vonková.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    S úvodním buly se na branku vydaly Američanky. Jejich akci ale česká obrana zmrazila ještě v zárodku. Naproti tomu se z ní vyklubal protiútok Michaely Jančové, z něhož vyplynula i první střela na Rackleffovou.
     
    01:07
    Tereza Vanišová se proplétala útočným pásmem. Na úrovni modré čáry ale nedokázala obehrát dvojici amerických hráček a o kotouč přišla.
     
    01:57
    Češky v úvodu celkem napadají americkou branku. Pokus Martiny Vonkové ale na překonání Jelly Rackleffové nestačil. Naopak, kotouč skončil v jejím náručí.
     
    02:50
    Velmi drze se celým hřištěm prosmýkla Sára Čajanová! Z levého kruhu se jí také podařilo prostřelit puk mezi dvěma Američankami a nastřelit branku Rackleffové. Americká gólmanka ale kotouč pokryla.
     
    04:07
    Do akce se dostaly i americké hráčky. Při nápřahu na střelu ale podjel Charlotte Nicholsonové kotouč pod hokejkou, tudíž Američanky rozehrávaly zpoza vlastní branky.
     
    04:44
    Češky uklidnily hru ve vlastní obranné polovině. Po rozehrávce se opět vydaly na útočnou výpravu. Tu tentokrát ale Američanky odrazily.
     
    05:44
    Kateřina Flachsová krásně ubránila nájezd dvou Američanek na branku Blanky Škodové. Poté, co získala kotouč pro svůj tým, vyslala jej na opačný konec hřiště. Celou akci zakončovala Adéla Jůzková.
     
    06:36
    Jella Rackleffová nemá v brance téměř žádný klid. Tentokrát se jí pokusila přelstít Čajanová, která se rychlou otočkou dostala k pravé tyčce.
     
    07:15
    Obrovský pokus Sáry Čajanové! Michaela Jančová nahodila na branku přihrávku od Mrázové. Tu americká gólmanka vyrazila, ovšem přímo na hůl Čajanové. Ta následně z první z voleje vypálila. I tuto tvrdou střelu ale Rackleffová pokryla, byť jí několik dalších hráček bránilo ve výhledu.
     
    09:36
    Napříč prostorem před brankovištěm si to šinula Kendall Curtisová. Při dojejí k vzdálenější tyči prověřila z rychlé otočky Škodovou. Česká gólmanka ale stála připravená a bez obtíží šanci zastavila.
     
    11:11
    Američanky poklidně drží puk za vlastní brankou a vyčkávají na rozehrávku.
     
    11:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tu jim Češky ale záhy narušily. Bleskurychlým obráním amerických hráček o kotouč a následnou sérií přihrávek na první odraz se dostala na hranici pravého kruhu ke kotouči NATÁLIE MLÝNKOVÁ. Ta pokračovala v nastoleném trendu a taktéž z první posílá prudkou střelou Češky do vedení. Asistence: Kateřina Mrázová.
    11:26 MLÝNKOVÁ - 0:1
     
    13:17
    Američanky se snaží probít se na útočnou polovinu. Jejich akci ale na středové čáře spolehlivě Češky blokují, tudíž jsou hráčky USA nuceny vracet se k vlastní brance.
     
    14:28
    Znovu to byla Čajanová, kdo se dostal do šance. Z pravé strany dostala přesnou přihrávku do mezikruží, odkud ihned vypálila. Puk ale pouze přeletěl břevno branky Jelly Rackleffové.
     
    15:34
    I Američanky se dokáží dostat na dostřel branky soupeře. Veškeré jejich akce ale na útočné polovině příliš překombinují a ztrácejí kotouče.
     
    16:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky navyšují své vedení! KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ obdržela povedenou přihrávku do běhu. Ve svém výpadu na branku pokračovala i nadále, až na pravé hranici brankoviště přesně uklidila kotouč k bližší tyči. Asistence: Adéla Jůzková.
    16:17 KALTOUNKOVÁ - 0:2
     
    16:44
    Češky ve svém náporu na americkou branku neustávají. Prakticky ihned po vhazování se dostaly k další šanci. Tu ale nyní Rackleffová zastavila.
     
    17:40
    Kateřina Mrázová, ve snaze uchránit pro svůj tým kotouč před dotírající Katherine McGovernovou, poslala puk dozadu na Michaelu Jančovou. Ta nadvakrát vystřelila na branku, první pokus se ale odrazil od americké obránkyně zpět k Jančové, druhým našla pouze lapačku Rackleffové.
     
    19:18
    Pěkný křižný pass vyslala Kaltounková z pravé strany na Kateřinu Mrázovou. Ta ale nezvládla uchránit puk před Allison Eraovou.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    První poločas boje o první místo ve skupině se českým hráčkám nebezpečně skvěle vyvedl! Tlak, který na Američanky po většinu třetiny vytvářely, korunovaly dvěma gólovými trefami. Tím dostaly do druhé půle velkou výhodu.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:05
    Druhý poločas začal náporem amerických hráček na branku Škodové. Útočnou příležitost v podání Brooke Bryantové a Elisy Poguové Češky zblokovaly.
     
    20:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky ale rychle zavzdorovaly, navíc úspěšnou gólovou trefou! NATÁLIE MLÝNKOVÁ se prokličkovala útočným pásmem, načež našla volnou skulinku pod vyrážečkou, kterou také nekompromisně vytrestala. Bez asistence.
    20:54 MLÝNKOVÁ - 0:3
     
    22:22
    Kristýna Kaltounková obětavě bojovala o puk za brankou USA. Na dvojnásobnou přesilu ale nakonec vyzrát nedokázala. Američanky se tak dostaly do šance, kterou korunovala nastřelením tyče Nicole Gianninová.
     
    23:51
    Brooke Bryantová držela v šachu české hráčky na vlastní polovině. Ze sevření ale Češky dokázaly vybruslit a samy se vydat na branku. Celou akci zakončovala Sára Čajanová, která vyslala kotouč z malé vzdálenosti k pravé tyčce.
     
    24:10
    Američanky předvedly nebezpečný výpad! Křižnou přihrávku přes mezikruží od Allison Eraové nezvládla Brooke Bryantová přijmout, tím se odkryl volný prostor pro český tým.
     
    26:06
    Enormní šance českých hráček! Kateřina Mrázová našla před brankou Terezu Vanišovu, před kterou byl odkrytý prostor branky. Vanišová z první tečovala puk směrem na americkou svatyni, ovšem v posledním momentu vykopla Rackleffová kotouč ven.
     
    27:53
    Souhra mezi Poguovou a McGovernovou Američankám nevyšla. Tak dlouho si přihrávaly před brankou, až do dráhy puku vložila Škodová svou hokejku a poslala jej ke svým spoluhráčkám za bránou.
     
    29:11
    Další velká akce českých hráček! Kateřina Mrázová vyslala zleva puk na vedle stojící Kaltounkovou. Ta také měla před sebou odkrytý prostor branky. Po střele ale doslova skočila americká obránkyně, která svým dopadem posunula branku a narazila do ní i českou střelkyni.
     
    30:58
    Nicole Gianninová se sama snažila o vytvoření útočné příležitosti pro svůj tým. V rohu hrací plochy, po levici Škodové, se k ní sjely dvě české obránkyně, které jí po delším obětavém boji o puk připravily.
     
    32:34
    Do samostatného nájezdu na českou branku se vydala Kendall Curtisová! Prosmýkla se až do mezikruží, odkud také vypálila. I tentokrát ale narazila na výborně připravenou Blanku Škodovou.
     
    32:46
    Tereza Vanišová na bruslích mírně zavrávorala, čehož se snažila využít Ashley Furiaová a převzít kotouč pod svou kontrolou. Američance ale nemohl ani střet s Kovářovou u mantinelu a Češky se vydaly dále od branky.
     
    32:47
    Vyloučení v týmu USA (Furiaová – 2 min, hrubost).
     
    33:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    České hráčky pokračují ve svém úspěšném gólovém tažení! Dlouhou kombinaci v útočném pásmu nekompromisně zakončila SÁRA ČAJANOVÁ, která se po sérii několika akcí konečně prosadila. Asistence: Natálie Mlýnková.
    33:51 ČAJANOVÁ - 0:4
     
    34:37
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    I Američanky ale ukázaly, že nechtějí odejít s prázdnou. Nekoncentrovanosti českého týmu po vhazování využila ALLISON MARIE ERAOVÁ, která napálila puk pod víko branky Škodové. Bez asistence.
    34:37 ERAOVÁ - 1:4
     
    36:52
    Americké hráčky vytušily příležitost a znovu se tlačí do pásma. Souhru mezi Curtisovou a Poguovou ale dokázala narušit Karolína Kovářová, která odhodila kotouč za mantinel.
     
    37:53
    Češky se úspěšně prokombinovaly do útočného pásma. Zde se ale tentokrát k větší šanci nedostaly. Naopak Američankám se podařilo vyjet s kotoučem na druhou stranu hrací plochy.
     
    38:48
    V závěru se české hráčky ještě tlačí na Rackleffovou. Ta ale dokázala zabránit sérii několika střeleckých pokusů Češek z různé vzdálenosti, přičemž při té poslední puk přikryla.
     
    39:35
    Do závěrečných vteřin jdou Američanky v pěti!
     
    39:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Volného prostoru americké branky dokázala využít KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ, která svou druhou dnešní trefou definitivně pojišťuje první místo ve skupině pro české hráčky. Asistence: Kateřina Flachsová.
    39:49 KALTOUNKOVÁ - 1:5
     
    Konec zápasu.
     
    To bylo od Češek velmi povedené utkání. Po další demolici, tentokrát hráček USA, ovládly skupinu bez ztráty bodu a pouze se dvěma obdrženými brankami. Bezprostředně následuje utkání českých juniorů proti Francii, taktéž o první místo. (19:28:20)

    Vít Trubička

    Góly a asistencie: 35. Eraová – 12. Mlýnková (Mrázová), 17. Kaltounková (Jůzková), 21. Mlýnková, 34. Čajanová (Mlýnková), 40. Kaltounková (Flachsová)


    USA: Rackleffová, Smitová – Gianniová, Furiaová – Fryová, McGovernová, Bryantová, Nicholsonová, Curtisová, Poguová, Eraová, Loyathová, Furiaová.
    Česko: Škodová (Plucnarová) – Jančová, Mrázová (C), Mlýnková, Čajanová – Flachsová (A), Kovářová (A), Vanišová, Kaltounková – Němcová, Pipková, Jůzková, Vonková.