Belgicko – Anglicko 2:0 (kon.)
koniec
Belgicko
2:0 (1:0)
Anglicko
Sobota 14.07.2018, 16:00 • Krestovsky Stadium, Petrohrad • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    V samotnom závere dnešného zápasu dostáva žltú kartu za zdržovanie hry Axel Witsel. Vadiť mu to ale rozhodne nebude, pretože Belgicko sa o chvíľu stane majiteľom bronzového kovu z majstrovstiev sveta.
     
    84
    Posledné striedanie kolísky futbalu. Gareth Southgate posiela na trávnik Deleho Alliho, ktorý vymení Rubena Loftusa-Cheeka. Mladík dnes rozhodne nesklamal a patril k lepším hráčom na ihrisku.
    82. Eden Hazard (BEL) - 2:0
     
    82
    Belgicko dalo gól! O držiteľovi bronzových medailí je zrejme rozhodnuté. Kevin De Bruyne potiahol akciu smerom k bráne súpera, kolmou prihrávkou cez Phila Jonesa našiel EDENA HAZARDA a ten strelou k pravej žrdi prekonal bezmocného brankára Jordana Pickforda.
    80. Jordan Pickford (ENG), Thomas Meunier (BEL)
     
    80
    Belgičania sa dostali do ďalšieho brejku, no tentokrát ho zahrali takmer dokonale. Dries Mertens presným centrom našiel na pravom krídle Thomasa Meuniera, ale jeho volej pohotovým zákrokom zneškodnil Pickford.
     
    78
    Posledné striedanie Belgicka v riadnom hracom čase. Na ihrisko sa dostane Moussa Dembélé výmenou za 21-ročného Youriho Tielemansa. Na trávniku tak máme ďalšieho hráča londýnskeho Tottenhamu.
     
    77
    Ďalším potrestaným hráčom dnešného zápasu je Harry Maguire. Obranca Leicesteru City dostáva napomenutie nie za nejaký ostrý faul, ale za zbytočné protesty smerom k hlavnému rozhodcovi.
    70. Toby Alderweireld (BEL)
     
    70
    Toby Alderweireld je hrdinom momentu! Po prihrávke Marcusa Rashforda vbehol do šestnástky Eric Dier. Hráč londýnskeho Tottenhamu dokázal šikovne prehodiť Thibauta Courtoisa, ale loptu z bránkovej čiary vykopol jeho klubový spoluhráč.
     
    60
    Svetový šampionát sa končí pre Romelu Lukakua. Dnes sa dostával do dvoch šancí, ale v oboch prípadoch si zle spracoval loptu. Na jeho miesto prichádza Dries Mertens, pôsobiaci v SSC Neapol.
    56. Romelu Lukaku (BEL)
     
    56
    Obrovská šanca na strane Belgicka zostane bez zakončenia. Kevin De Bruyne krásnou kolmicou našiel za obrannou líniou Romelua Lukakua, ale ten si druhýkrát v zápase o bronz nepotykal so spracovaním lopty.
     
    52
    Po rohovom kope sa Angličania nepresadili. Naopak, Thibaut Courtois založil rýchly brejk, akciu chcel rozvinúť Eden Hazard, no hráča londýnskej Chelsea za cenu žltej karty zastavil John Stones.
     
    46
    Gareth Southgate urobil počas prestávky dve zmeny vo svojej zostave. Na trávnik vidíme dvojicu hráčov Manchestru United – Jesseho Lingarda a Marcusa Rashforda. Naopak, súboj o bronz sa skončil pre Dannyho Rosa a Raheema Sterlinga.
     
    39
    Avizované striedanie je v tejto chvíli realitou. Zranený Nacer Chadli odchádza z ihriska a na jeho miesto prichádza Thomas Vermaelen. Obranca Barcelony sa môže ihneď zapojiť pri rohovom kope Belgicka.
     
    23
    Anglicko sa po nápadnej akcii dostalo do šance. Eric Dier presným pasom našiel Raheema Sterlinga za obrannou líniou súpera. Ten posunul loptu na Harryho Kanea, ale jeho zakončenie z hranice šestnástky nesmerovalo na bránu.
    12. Jordan Pickford (ENG)
     
    12
    Belgicko malo možnosť zvýšiť svoj tesný náskok. Romelu Lukaku trošku so šťastím našiel na ľavej strane Kevina De Bruyna. Jeho následné zakončenie tečoval Kieran Trippier, ale Jordan Pickford predviedol výborný zákrok.
    4. Thomas Meunier (BEL) - 1:0
     
    4
    Belgicko dalo gól! Červení diabli gólovo udreli z prvej útočnej akcie. Romelu Lukaku posunul loptu doľava na Nacera Chadliho. Ten presným centrom cez Kierana Trippiera našiel pred bránou THOMASA MEUNIERA, ktorý z tesnej blízkosti prekonal Jordana Pickforda.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 4. Meunier, 82. E. Hazard

    Karty:   90+3. Witsel (BEL) – 52. Stones (ENG), 77. Maguire (ENG)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 3:7. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:5.
    Belgicko: Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Meunier, Tielemans (78. M. Dembélé), Witsel, Chadli (39. Vermaelen) – De Bruyne, R. Lukaku (60. D. Mertens), E. Hazard (C).
    Náhradníci: Casteels, Mignolet – Boyata, Dendoncker, Vermaelen, Carrasco, Fellaini, M. Dembélé, T. Hazard, Batshuayi, Januzaj, D. Mertens.

    Anglicko: Pickford – P. Jones, Stones, Maguire – Trippier, Loftus-Cheek (84. Alli), Dier, Delph, Rose (46. Lingard) – Sterling (46. Rashford), Kane (C).
    Náhradníci: Butland, Pope – Alexander-Arnold, Cahill, Walker, Young, Alli, Henderson, Lingard, Rashford, Vardy, Welbeck.

    Rozhodca: Alireza Faghani – Reza Sokhandan, Mohammadreza Mansouri (IRN) – Malang Diedhiou (SEN)