Belgicko – Anglicko 2:0 (kon.)
koniec
Belgicko
2:0 (1:0)
Anglicko
Sobota 14.07.2018, 16:00 • Krestovsky Stadium, Petrohrad • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
     
    84
    Posledné striedanie kolísky futbalu. Gareth Southgate posiela na trávnik Deleho Alliho, ktorý vymení Rubena Loftusa-Cheeka. Mladík dnes rozhodne nesklamal a patril k lepším hráčom na ihrisku.
     
    78
    Posledné striedanie Belgicka v riadnom hracom čase. Na ihrisko sa dostane Moussa Dembélé výmenou za 21-ročného Youriho Tielemansa. Na trávniku tak máme ďalšieho hráča londýnskeho Tottenhamu.
     
    60
    Svetový šampionát sa končí pre Romelu Lukakua. Dnes sa dostával do dvoch šancí, ale v oboch prípadoch si zle spracoval loptu. Na jeho miesto prichádza Dries Mertens, pôsobiaci v SSC Neapol.
     
    46
    Gareth Southgate urobil počas prestávky dve zmeny vo svojej zostave. Na trávnik vidíme dvojicu hráčov Manchestru United – Jesseho Lingarda a Marcusa Rashforda. Naopak, súboj o bronz sa skončil pre Dannyho Rosa a Raheema Sterlinga.
     
    39
    Avizované striedanie je v tejto chvíli realitou. Zranený Nacer Chadli odchádza z ihriska a na jeho miesto prichádza Thomas Vermaelen. Obranca Barcelony sa môže ihneď zapojiť pri rohovom kope Belgicka.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 4. Meunier, 82. E. Hazard

    Karty:   90+3. Witsel (BEL) – 52. Stones (ENG), 77. Maguire (ENG)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 3:7. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:5.
    Belgicko: Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Meunier, Tielemans (78. M. Dembélé), Witsel, Chadli (39. Vermaelen) – De Bruyne, R. Lukaku (60. D. Mertens), E. Hazard (C).
    Náhradníci: Casteels, Mignolet – Boyata, Dendoncker, Vermaelen, Carrasco, Fellaini, M. Dembélé, T. Hazard, Batshuayi, Januzaj, D. Mertens.

    Anglicko: Pickford – P. Jones, Stones, Maguire – Trippier, Loftus-Cheek (84. Alli), Dier, Delph, Rose (46. Lingard) – Sterling (46. Rashford), Kane (C).
    Náhradníci: Butland, Pope – Alexander-Arnold, Cahill, Walker, Young, Alli, Henderson, Lingard, Rashford, Vardy, Welbeck.

    Rozhodca: Alireza Faghani – Reza Sokhandan, Mohammadreza Mansouri (IRN) – Malang Diedhiou (SEN)