Švédsko – Anglicko 0:2 (kon.) | Rusko – Chorvátsko 2:2 (3:4 po pen.)
koniec
Švédsko
0:2 (0:1)
Anglicko
Sobota 07.07.2018, 16:00 • Samara Aréna (Samara) • Majstrovstvá sveta • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Sebastian Larsson si v súboji s Harrym Kaneom počínal príliš tvrdo a inkasoval žltú kartu.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Raheem Sterling, prichádza Marcus Rashford.
     
    88
    Karta žltej farby aj na druhej strane. Z rúk hlavného arbitra ju videl striedajúci útočník John Guidetti.
    87. Harry Maguire (ENG)
     
    87
    Prvá žltá karta zápasu prišla až v 87. minúte. Harry Maguire najskôr fauloval Guidettiho, potom aj nervózne odkopol loptu z miesta priestupku. Bjorn Kuipers mu udelil kartové napomenutie.
     
    85
    Striedanie v tíme Švédsko: z ihriska odchádza Emil Krafth, prichádza Pontus Jansson.
     
    85
    Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Jordan Henderson, prichádza Eric Dier.
     
    77
    Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Dele Alli, prichádza Fabian Delph.
    72. Marcus Berg (SWE)
     
    72
    Jordan Pickford s tretím dôležitým zákrokom v druhom polčase! Tentoraz čelil zakončeniu Marcusa Berga, ktorý vystrelil ľavačkou v páde, a končekmi prstov dokázal loptu vytlačiť nad horné brvno svojej brány!
     
    66
    Po rohovom kope sa dostal do zakončenia Harry Maguire. Tentoraz však nie do hlavičkového. Stopér Leicestru City mohol zvýšiť na rozdiel triedy, ale pravačkou prestrelil švédsku bránu.
     
    65
    Striedanie v tíme Švédsko: z ihriska odchádza Emil Forsberg, prichádza Martin Olsson.
     
    65
    Striedanie v tíme Švédsko: z ihriska odchádza Ola Toivonen, prichádza John Guidetti.
    62. Viktor Claesson (SWE)
     
    62
    Švédi mohli veľmi rýchlo odpovedať! Ich najkrajšia akcia v zápase priniesla skvelú kombináciu, priťuknutie od Berga a zakončenie Viktora Claessona zo stredu pokutového územia Angličanov. Druhý výborný zákrok v dueli však ponúkol brankár Jordan Pickford!
    59. Dele Alli (ENG) - 0:2
     
    59
    Anglicko dalo gól!
    Obliehanie švédskej šestnástky sa skončilo druhým gólom Troch levov! Kieran Trippier posunul loptu Lingardovi, ten vydareným centrom na zadnú žrď vyzval na skórovanie DELE ALLIHO. Hráč Tottenhamu si výborne nabehol, nebol v ofsajde a stopercentnú príležitosť využil na prekonanie Olsena!
    47. Marcus Berg (SWE)
     
    47
    Krátko po zmene strán mohlo byť vyrovnané! Švédi podnikli ofenzívnu akciu, na konci ktorej bol center ľavého obrancu Ludwiga Augustinssona a hlavičkového zakončenie Marcusa Berga zvnútra pokutového územia. Angličanov podržal výborným zákrokom Jordan Pickford, ktorý pohotovým spôsobom zabránil lopte v ceste do brány!
    45. Raheem Sterling (ENG)
     
    45
    Exkluzívny pas zo stredu poľa v podaní Jordana Hendersona vysunul Sterlinga do ďalšieho nájazdu na švédskeho brankára. Tentoraz o ofsajd nešlo, hráč Manchestru City však nedokázal obísť Olsena. Následne ešte pokračoval v akcii, mohol prihrávať alebo strieľať. Rozhodol sa pre variant číslo dva a jeho pokus zrazil Andreas Granqvist!
    30. Harry Maguire (ENG) - 0:1
     
    30
    Anglicko dalo gól!
    Tri levy sa na konci úvodnej tridsaťminútovky ujali vedenia! Skúsený futbalista Manchestru United Ashley Young poslal od rohovej zástavky výborný center do stredu pokutového územia, do zakončenia sa presadil cez Granqvista a Forsberga HARRY MAGUIRE a presnou hlavičkou k ľavej žrdi rozvlniť sieť za Robinom Olsenom!
    19. Harry Kane (ENG)
     
    19
    Rýchly brejk Angličanov vyústil do prvého zakončenia Harryho Kanea v zápase. Na hranici šestnástkového oblúku mu loptu prepustil útočný kolega Sterling, ale kanonier Tottenhamu netrafil švédsku bránu!

    Michal Bakoš

    Góly: 30. Maguire, 59. Alli

    Karty:   88. Guidetti (SWE), 90+4. Seb. Larsson (SWE) – 87. Maguire (ENG)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:7.
    Švédsko: Olsen – Krafth (85. P. Jansson), Lindelöf, Granqvist (C), Augustinsson – Claesson, Seb. Larsson, Ekdal, Forsberg (65. M. Olsson) – Berg, Toivonen (65. Guidetti).
    Náhradníci: Nordfeldt, Johnsson – Helander, P. Jansson, M. Olsson, Durmaz, Hiljemark, Rohdén, Svensson, Guidetti, Kiese Thelin.

    Anglicko: Pickford – Walker, Stones, Maguire – Trippier, Alli (77. Delph), Henderson (85. Dier), Lingard, Young – Sterling (90+1. Rashford), Kane (C).
    Náhradníci: Butland, Pope – Alexander-Arnold, Cahill, Delph, P. Jones, Rose, Dier, Loftus-Cheek, Rashford, Vardy, Welbeck.

    Rozhodca: Bjorn Kuipers – Sander Van Roekel, Erwin Zeinstra (všetci Holandsko)