Zlín – Frýdek-Místek 4:1 (kon.) | Sokolov – Auerbach 0:0 (zruš.) | Třinec – Žilina sk 3:1 (kon.)
Pardubice – Žižkov 3:3 (kon.) | Brno – Skalica sk 2:2 (kon.) | Karviná – Vítkovice 4:1 (kon.)
Cegléd – Lok. Košice sk 0:0 (kon.) | Carl Zeiss Jena – Ústí n. L. 1:0 (kon.) | Prostějov – Ostrava 2:1 (kon.)
Budapešť – Nitra sk 3:3 (kon.) | Salzburg – Jablonec 5:0 (kon.) | Śląsk – Opava 1:2 (kon.)
Honvéd Budapešť – Zlaté Moravce sk 2:1 (kon.) | Sereď – Jihlava 0:0 (zruš.) | BW Linz – Č. Budějovice 8:0 (kon.)
St. Pölten – Slovácko 2:0 (kon.)
koniec
Ceglédi VSE
0:0 (0:0)
FC Lokomotíva Košice
Sobota 07.07.2018, 13:15 • CVSE Malomtó széli sporttelep, Cegléd • Prípravný zápas
     
    Stretnutie dvoch druholigových celkov sa končí bezgólovou remízou. Na Lokomotívu čaká pred štartom druhej ligy už iba jeden súper, o týždeň v sobotu preveria Košičanov Michalovce. (17:39:09)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    35
    Karaš šikovne vysunul Jakuba Novotného, no toho v dobrej príležitosti vychytal gólman Ceglédu.
     
    30
    Kolbas môže ďakovať konštrukcii svojej brány, keď domáci opečiatkovali brvno hostí po rohovom kope.
     
    1
    Vážení diváci, ospravedlňujeme sa, avšak kvôli technickým problémom nemáme informácie o priebehu duelu. Prinesieme vám tak až konečný výsledok.

    Ospravedlňujeme sa za komplikácie a zároveň ďakujeme za pochopenie.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Ceglédi VSE

    V minulej sezóne sa Ceglédi umiestnilo v druhej najvyššej maďarskej súťaži v pokojných vodách tabuľky. Celková deviata pozícia pri zisku 52 bodov, VSE vyhralo 14 zápasov, toľko isto krát aj prehralo a pripísalo si aj desať remíz. Skóre bolo negatívne – 42:49.

    V Cegléde nenájdeme ani jedného slovenského zástupcu, väčšina mužstva je poskladaná z domácich futbalistov. Podľa portálu transfermarkt.com sa tržná hodnota klubu zo stredu Maďarska pohybuje na úrovni približne jeden a pol milióna eur, pričom žiaden z hráčov nemá trhovú cenu vyššiu ako 125 tisíc eur. Pre porovnanie, košický celok je na tom zhruba rovnako, jeho cena sa pohybuje okolo čiastky 1,43 milióna eur.
     
    FC Lokomotíva Košice

    Už bez Alberta Rusnáka staršieho, ale zato s mladým a ambicióznym Ľubošom Benkovským. Tréner Rusnák neodmietol ponuku zväzu, hoci sám priznal, že to nebolo jednoduché rozhodovanie. Dnes už bývalý kormidelník druholigovej Lokomotívy Košice sa so Slovenským futbalovým zväzom dohodol na dvojročnej spolupráci, keď bude mať pod palcom výbery slovenských mládežníckych reprezentácií do 18 a 19 rokov.

    Na jeho miesto prichádza Ľuboš Benkovský, ktorý fungoval posledné roky pri mládeži v Spartaku Trnava. Absolvoval aj viacero stáží vo West Hame, Ajaxe Amsterdame, Norimbergu či v Mainzi. Košičania teda nemusia smútiť, prichádza mladý kouč s novými víziami a metódami.

    Ako to už v metropole Slovenska býva, Lokomotíva si nepotrpí na výrazné zmeny v hráčskom kádri. Nikto neodišiel, s A-mužstvom trénovali niekoľkí dorastenci, vrátili sa hráči z hosťovania. S Košicami trénuje i Ukrajinec Artyom Bardetsky z akadémie Šachtaru Doneck, na skusoch bol i odchovanec brazílskeho Botafoga Guilherme Barbosa dos Santos Silva. Loky posilnila na brankárskom poste, keď po odchode Brédu do Čiech angažovala Erika Kolbasa z konkurenčného Trebišova.

    Košičania prípravu odštartovali výhrou 2:0 práve nad klubom z južného Zemplína, následne ich však schladila maďarská Kisvárda FC, ktorá zvíťazila 1:0 vďaka gólu z pokutového kopu. Generálkou na ligu bude meranie síl s Michalovcami.
     
    Vážení diváci, vitajte pri textovom prenose z prípravného zápasu medzi maďarským Ceglédi VSE a FC Lokomotívou Košice.

    Stretnutie sa začne o 13:00.

    Viktor Kalinács


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Lokomotíva Košice. Viac informácií tu.

    Góly:


    Ceglédi VSE:
    FC Lokomotíva Košice: Kolbas (46. Fabini) – M. Tóth (60. Bardetskyi), Kuľha, Pavúk, Kolek – Hovančík – Beli (46. Čontoš), Grohoľ (63. Terpaj), Karaš (70. Tomášek), L. Tóth (60. Barbosa) – Novotný