Česko – Veľká Británia 10:1 (kon.)
koniec
Česko
10:1 (1:0, 5:1, 4:0)
Veľká Británia
cz Štvrtok 05.07.2018, 16:30 • Glacier 2, St. John's (Kanada) • Majstrovstvá sveta U20
     
    Pro dnešek je to ode mne vše. Těším se na vás u dalších textových online přenosů. Na počtenou! (18:10:52)
     
    Již celkem pohodovým dojmem si Česká republika došla k druhému vítězství na tomto turnaji. I přes oddechovou hru inkasovala Británie v třetí třetině čtyři gólové trefy. Již půl hodiny po půlnoci odehraje český juniorský tým další zápas ve skupině. Bude hostit domácí Kanadu.
     
    Nejlepší hráči utkání

    CZE: Matěj Fraňo
    GBR: Jamie Scott
     
    Konec zápasu.
    43:33 KRÁL - 10:1
     
    43:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    V samotném závěru zápasu se Češi dočkali desátého gólů! Kombinaci českého týmu s přehledem zakončil JAKUB KRÁL. Asistence: Jakub Kvapil
     
    42:46
    Britové v plném počtu.
    42:46 FRAŇO - 9:1
     
    42:46
    Česko právě vstřelilo branku!
    Na tu další v podání MATĚJE FRAŇA však již byl Laing krátký. Z podobné vzdálenosti vyslal český útočník míček tentokrát k pravé tyči. Byť se po něm gólman Británie natahoval lapačkou, pádu do branky již zabránit nedokázal. Asistence: Karel Geba, Tomáš Zajíček
     
    42:16
    Matěj Fraňo se pokusil z mezikruží o prověření Lainga. Jeho střelu ale dokázal strážce britské svatyně vyrazit.
     
    41:56
    Český tým v plném počtu. Británie pokračuje ve čtyřech.
     
    41:55
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Kearnan – 2 min., podražení).
     
    41:20
    Britům se podařilo vytlačit české hokejbalisty až k vlastní brance. K zakázanému uvolnění ale nedošlo, neboť Jakub Kvapil dostál svého příjmení a míček zachytil ještě před úrovní brankové čáry.
     
    40:18
    Již na potřetí došlo k vhazování, než proběhlo přesně podle regulí. Po něm se český celek odhodlal k posunu před britskou branku, ovšem tentokrát zde mnoho vzruchu nezanechal.
     
    39:56
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Karmali – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Česko (Sloup – 2 min., sekání).
     
    39:03
    Český tým v plném počtu.
     
    38:47
    Českým hráčům se zadařil přechod od vlastní branky do útočného pásma. V něm už ale příliš nezahrozili. Britská obrana zůstala v tomto momentu precizní.
     
    37:14
    I přes vlastní oslabení se český tým vydal do bleskurychlého brejku. Z něho ale nic nevytěžil, naopak se dostal do spárů britské přesilovkové formace, která je drží na vlastní polovině a hlídá jakékoliv nelegální překročení hranic výsostného území britského impéria.
     
    37:03
    Vyloučení v týmu Česko (Moravec – 2 min., krosček).
     
    36:21
    S ohromnou lehkostí proniká český tým napříč britským útočným pásmem. Obrana Britů se už jen kryje v očekávání další gólové trefy.
     
    35:12
    Britové v plném počtu.
    35:12 SLOUP - 8:1
     
    35:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    A i tuto přesilovku využívají. Zakrytého Laingova výhledu využil PAVEL SLOUP, který překvapil jeho i obrannou řadu Británie a propálil míč do branky. Asistence: Tomáš Zajíček, Matěj Fraňo
     
    34:57
    Ve své další přesilovce opět Češi kombinují v útočném pásmu.
     
    34:41
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Dixon – 2 min., sekání).
     
    33:52
    Velká Británie v plném počtu.
    33:52 HRABÁR - 7:1
     
    33:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tuto přesilovku ale Češi velmi rychle využívají. Po delší kombinaci se v levém kruhu napřáhl a prudce vypálil JIŘÍ HRABÁR. Brankář Laing neměl žádnou šanci. Asistence: Adam Kubík, Matěj Štefka
     
    33:40
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Keaman – 2 min., krosček).
     
    33:26
    Češi v plném počtu.
     
    32:38
    Vyrovnáním početních sil na hrací ploše došlo k dalšímu ostřelování britské branky. Angus Laing musí čelit mnoha střelám od modré čáry. K jeho štěstí ale většina z nich míří mimo brankový prostor.
     
    32:21
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Karmali – 2 min., sekání).
     
    31:32
    Britové tuto přesilovku začali velice aktivně. Kombinace a následná prudká střela na branku ale vedla pouze k přenesení hry na hokejky českých reprezentantů, od nichž přišel krátký protiútok.
     
    31:26
    Vyloučení v týmu Česko (Šimůnek – 2 min., hrubost).
     
    30:10
    Mezitím, co Tomáš Zajíček vyčkával na naběhnutí si jeho spoluhráčů do útočného pásma, se některý z nich ocitl v ofsajdovém postavení. Hra záhy pokračovala dalším vhazováním, z něhož se do útoku dostali spíše Britové.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Větší část druhé třetiny přinesla doslova demolici Velké Británie v přímém přenosu. Na co český tým sáhl, to mu padlo do branky. V závěru se ale síly opět vyrovnaly, tudíž i Britové se dostali ke vstřelení gólu.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    28:50
    Velká akce českého týmu! Matěj Fraňo vyslal v útočném pásmu křižnou přihrávku na Tomáše Zajíčka. Ten se z blízké vzdálenosti pokusil o střelu pod horní tyč Laingovy branky. Britskému gólmanovi se ale podařilo tuto šanci včas zastavit.
     
    27:54
    Po vyrovnání početních sil se český tým opět přesunul do prostoru před britskou branku. Tentokrát zde ale příliš vzruchu neudělal, naopak Britům se podařilo uklidit míček dále od své branky.
     
    27:10
    Češi v plném počtu.
     
    27:02
    Češi rozehráli zpoza Laingovy branky. Tato akce ale přinesla přenesení míčku na britskou stranu a následný výpad Britů proti Janákově brance.
     
    26:06
    Britští hokejbalisté jsou probuzeni díky vstřelenému gólu a přesilovce. V útočném pásmu předvádějí mnoho ze svého útočného umu. Ani to jim ale nestačí na samotné bezprostřední prověření českého brankáře.
     
    25:10
    Vyloučení v týmu Česko (Kyclt – 2 min., hákování).
    24:47 KRÁL - 6:1
     
    24:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    To ale čeští hráči nechtějí nechat jen tak. Povedenou kombinaci volným prostorem útočného pásma s přehledem zakončil JAKUB KRÁL, který navyšuje vedení Česka opět na pět branek. Asistence: Šimon Moravec, Matěj Fraňo
    24:09 SCOTT - 5:1
     
    24:09
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Britové se dočkali první trefy na tomto turnaji. Po pravé straně si k brance rychle naběhl JAMIE SCOTT, který bleskově vypálil k bližší tyči. Filip Janák nedokázal vůbec reagovat. Asistence: Scott Henderson
     
    23:59
    Britové v plném počtu.
     
    23:41
    Češi byli vytlačeni až ke svému gólmanovi. Odsud rychle vyjel Milan Sýkora, který ale nedokázal precizně nahrát na střed.
     
    23:17
    Češi nadále kombinují napříč útočným pásmem. Dlouhou střelu z levé strany od modré čáry ale dokázal gólman Laing svým tělem zalehnout.
     
    22:36
    V přesilovce českého týmu musí Laing čelit dalšímu náporu. Tentokrát ale Česku nedovolí jakoukoliv šanci přeměnit v gólovou. Svůj brankový prostor hájí celkem statečně.
     
    21:59
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Scott – 2 min., faul loktem).
     
    21:47
    Britové si nedají se svými průniky pokoj. Jakýkoliv jejich náznak šance ale končí ještě před modrou čárou, neboť česká obrana je dosti důsledná a pozorná.
     
    20:52
    Proti Janákovi si vyjel Zayn Kamali ve snaze rozhodit ho a následně osamoceně trefit branku. Český gólman ale zůstal ledově klidný a k míčku si zajel ke své pravé tyčce. Od něho jej poslal dále od své branky.
    20:03 KUBÍK - 5:0
     
    20:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    Bleskurychle tu máme i pátý gól českého týmu! Po nevydařeném průniku Watsona se čeští hráči odhodlali k rychlému protiútoku. Z mezikruží pak prověřil Lainga svou druhou dnešní trefou ADAM KUBÍK. Asistence: Jan Prokop
    18:17 MALINA - 4:0
     
    18:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Britové se ani nestačili rozkoukat a už lovili z branky další míček. Po vhazování se utrhl před branku MARCEL MALINA, který si obhodil gólmana Lainga, načež vymetl zcela odkrytou pravou polovinu branky. Asistence: Jakub Votruba, Jonáš Kyclt
    18:08 KYCLT - 3:0
     
    18:08
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je to další navýšení skóre z české strany. Poté, co se nepovedlo dát gól Britům na opačné straně, se do brejku dostali Češi. Následně zakončoval JONÁŠ KYCLT. Asistence: Marcel Malina
     
    16:58
    Českým hráčům se nadále daří kombinace poblíž branky Anguse Lainga. Britové se zmůžou jen na krátké výhozy z pásma, které ale Češi rychle vrací zpět.
    15:53 KUBÍK - 2:0
     
    15:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Z kraje druhé třetiny máme druhý gól českého týmu! Od modré čáry vyslal prudkou střelu ADAM KUBÍK, proti čemuž nedokázal gólman Laing jakkoliv zareagovat. Asistence: Jan Prokop, Milan Sýkora.
     
    15:06
    I úvodní vhazování druhé třetiny získali čeští reprezentanti. Britové byli prakticky okamžitě zahnáni do vlastní obranné třetiny, kterou Češi vytrvale napadali.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    Velmi vyrovnaná a velmi bojovná část zápasu. Zejména český tým se strašně moc tlačil do útočného pásma. Proti němu ale stála perfektně organizovaná a tvrdě bojující britská obrana. Díky tomu český tým vede pouze o jediný gól.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:35
    Svou přesilovku Češi zahájili rychlým průnikem na britskou stranu. Míček byl ale daleko rychlejší, tudíž se český tým hned zkraje dočkal icingu. Po vhazování před Janákem ale stejně přešel na opačný konec hrací plochy.
     
    14:02
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Caverly – 2 min., držení protihráče).
     
    12:50
    Po buly v českém obranném pásmu částečně zahrozili i Britové. Ti ale záhy narazili na rychle se pohybující českou obranu, která dokázala rozmetat jakékoliv britské snažení i rozestavění v útočném pásmu.
    11:59 FRAŇO - 1:0
     
    11:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přecijen se to po delší době snažení povedlo! Ve vytrvalé kombinaci českého týmu v britském obranném pásmu se míčku těsně před brankovištěm chopil MATĚJ FRAŇO, který jej prostrčil mezi nohama Anguse Lainga. Asistence: Jiří Hrabár
     
    11:33
    Jiří Hrabár vyčkává na modré čáře s míčkem holi. Na obranu britského týmu ale stále nemůže vyzrát.
     
    11:00
    Britům se podařilo vyhodit do obranného pásma českého týmu. Na úrovni kruhu se ale dostal k míčku Martin Kalus, který zahájil návratový protiútok. Ten byl zakončen sudími, díky zachycení českého hráče v ofsajdu.
     
    10:23
    Marcel Malina velmi drze proniká mezikružím, přestože v něm stojí další tři britští obránci. To se mu ale nakonec stalo osudným, neboť ve snaze udržení míčku českým týmem, nasměroval hru na levou stranu.
     
    09:04
    Adak Kubík vysvobodil osamocený míček nedaleko vlastní branky a rychlou přihrávkou nasměroval své spoluhráče k brance opačné. V útočném pásmu se znovu rozhořel tuhý boj o míček, který se nakonec dostal zpět ke Kubíkovi. Jeho prudká rána od modré ale našla pouze lapačku britského brankáře.
     
    08:13
    Český tým precizně kombinuje na modré čáře. Následně se dostal Karel Geba ke střele. Tu ovšem i za cenou vlastního pádu zastavil Jamie Scott. Pokračování české akce uhasil gólman Laing.
     
    07:30
    Zain Karmali se vydal k samostatnému průniku směrem k Janákovi. Díky rychlému zpozornění české obrany se nedostal od mantinelu, načež přišel o míček.
     
    06:45
    Jakub Král nenašel před soupeřovou brankou některého ze svých spoluhráčů. Podél mantinelu si tudíž míček obhodil za bránu a na druhé straně si jej těžce vybojoval zpět.
     
    05:48
    Prostor před britským gólmanem je hlavním dějištěm mnoha českých šanci v posledních chvílích. O zakončení z mezikruží se postaral Vítek Fanderlík, ale pro tentokrát zůstal Angus Laing ve střehu.
     
    04:47
    Rossu Dixonovi se podařilo ubránit český nátlak na branku Lainga. Britové se následně vydali na útočnou výpravu. Nevystihli ale rychlost míčku, tudíž u něj byl dříve Tomáš Zajíček. Od něho byli Češi nasměrováni zpět.
     
    03:43
    Velká šance byla k vidění i na opačné straně. Scottu Hendersonovi se podařilo proniknout těsně před brankáře Janáka. Zcela osamocen tak na něj z prostoru před brankovištěm vystřelil. Ovšem Filip Janák zůstal ve střehu a šanci rychle utnul.
     
    03:02
    Milan Sýkora se odhodlal ke střele z levé hranice modré čáry. Pokus však neměl přílišný důraz a britská obrana si s ním hravě poradila.
     
    00:26
    Zain Karmali velmi odvážně prostupoval z rohu hrací plochy blíže k Janákovi. Velmi rychle ale také narazil, neboť ještě ve vlastní obranné třetině přišel o míček díky povedenému českému zákroku.
     
    00:05
    Úvodní vhazování vyhráli čeští hokejbalisté. Ihned po něm zamířili do vlastní obranné třetiny. Zde ale proti nim vyjeli hráči britského výběru, z jejichž sevření se Čechům nedaří vymanit se.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Janák (Čapek, Novák) – Doležal, Geba, Fraňp, Hrabár, Kalus, Malina, Štefka(A), Kyclt, Moravec, Sloup, Majer, Král, Prokop, Zajíček (C), Šimůnek, Sýkora, Kubík (A), Kvapil, Vobruba, Fanderlík

    Velká Británie: Laing (Bruni) – Caverly, Beall, Henderson, MacKinnon, Hamel, Stewart, Watson (C), Knight, Scott, Allsopp, Dixon (A), Buchannan, Kearnan, Mort, Fahey, Karmali (A), Padget.
     
    Český juniorský tým má za sebou už jeden zápas. V něm přivítal celek z USA. Proti Američanům předvedli Češi gólovou kanonádu. Postupnými trefami Hrabaře, Moravce, Maliny, Šimůnka, Zajíčka, Krále, Štefky, Kyclta a Fraňa se dobrali k závěrečnému výsledku 9:1. Naproti tomu Británie jednou velkou kanonádu v úvodním zápasu prohrála. Od slovenského týmu obdržela celých dvacet gólových tref, i přes některá zranění na slovenské straně. Navíc oba dva slovenští gólmani udrželi čisté konto.
     
    Zdravím vás na hokejbalovém mistrovství světa U20 v kanadském St. John's. Proti sobě se postaví Česká republika a Velká Británie. Přeji příjemné hokejbalové počtení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    Vít Trubička

    Góly a asistencie: 12. Fraňo (Hrabár), 16. Kubík (Prokop, Sýkora), 19. Kyclt (Malina), 19. Malina (Votruba, Kyclt), 21. Kubík (Prokop), 25. Král (Moravec, Fraňo), 34. Hrabár (Kubík, Štefka), 36. Sloup (Zajíček, Fraňo), 43. Fraňo (Geba, Zajíček), 44. Král (Kvapil) – 25. Scott (Henderson)


    Česko: Janák (Čapek, Novák) – Doležal, Geba, Fraňp, Hrabár, Kalus, Malina, Štefka(A), Kyclt, Moravec, Sloup, Majer, Král, Prokop, Zajíček (C), Šimůnek, Sýkora, Kubík (A), Kvapil, Vobruba, Fanderlík
    Veľká Británia: Laing (Bruni) – Caverly, Beall, Henderson, MacKinnon, Hamel, Stewart, Watson (C), Knight, Scott, Allsopp, Dixon (A), Buchannan, Kearnan, Mort, Fahey, Karmali (A), Padget