Dánsko – Francúzsko 0:0 (kon.) | Austrália – Peru 0:2 (kon.) | Nigéria – Argentína 1:2 (kon.)
Island – Chorvátsko 1:2 (kon.)
koniec
Nigéria
1:2 (0:1)
Argentína
Utorok 26.06.2018, 20:00 • Krestovsky Stadium, Petrohrad • Majstrovstvá sveta • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Cüneyt Çakır udeľuje žltú kartu aj hviezdnemu útočníkovi Barcelony. Lionel Messi teraz až príliš okato naťahovať čas, no v prípade postupu ho udelená žltá karta rozhodne mrzieť nebude.
     
    90+2
    V samotnom závere prichádza ešte jedno striedanie Nigérie. Na trávnik prichádza Simeon Nwankwo výmenou za Ahmeda Musu, ktorý zrejme nevystrieľa africkej krajine postup do vyraďovacích súbojov.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridáva k druhému polčasu ešte štyri minúty. V tej prvej dostáva žltú kartu John Obi Mikel, ktorému Cüneyt Çakır dodatočne udeľuje trest po faule na Gonzala Higuaína.
     
    90
    Tréner Nigérie reaguje na nepriaznivé skóre striedaním. Na ihrisko sa dostáva Alex Iwobi z londýnskeho Arsenalu a na lavičku náhradníkov smeruje defenzívnejšie ladený Kenneth Omeruo.
     
    89
    Vynikajúca správa pre Argentínu! Chorvátsko sa v Rostove ujalo vedenia po góle Ivana Perišiča, a tak jej stačí na postup udržať svoje tesné vedenie v zápase s Nigériou.
    86. Marcos Rojo (ARG) - 1:2
     
    86
    Argentína dala gól!
    Obrovská radosť futbalistov v bielo-modrých dresoch. MARCOS ROJO sa vydal podporiť útok svojho tímu a spravil najlepšie čo mohol. Našiel si center Gabriela Mercada z pravej strany a umiestnenou strelou prekonal Francisa Uzoha.
    85. Oghenekaro Etebo (NIG)
     
    81
    Albicelestes mohli streliť vytúžený druhý gól. Gonzalo Higuaín dostal pekný center z ľavej strany, ale osamotený prestrelil bránu súpera. Za hlavu sa drží aj legendárny Diego Maradona.
     
    80
    Totálna ofenzíva na strane Argentíny. Nicolás Tagliafico odchádza na lavičku náhradníkov a svoje miesto na trávniku prenecháva Sergiovi Agüerovi pôsobiaceho v Manchestri City.
    76. Marcos Rojo (ARG)
     
    76
    Napokon z toho pokutový kop nie je, hoci brániaci Marcos Rojo evidentne zahral rukou v šestnástke. Cüneyt Çakır teraz doslova podržal dvojnásobných majstrov sveta a ponechal ich v hre o osemfinálovú miestenku.
     
    72
    Druhé striedanie Argentíny, no Paulo Dybala či Sergio Agüero naďalej zostávajú na lavičke náhradníkov. Do hry vstupuje Maximiliano Meza výmenou za v druhom polčase trápiaceho sa Ángela Di Maríu.
     
    65
    Argentíne nepridá na pohode ani žltá karta pre Évera Banegu. Jeden z kľúčových hráčov FC Sevilla si počínal nedovolene v hlavičkovom súboji s Wilfredom Ndidim a zápas bude dohrávať pod hrozbou výlúčenia.
     
    61
    Po hodine hry tu máme prvé striedanie na strane Albicelestes. Na ihrisko sa dostane Cristian Pavón, ktorý vymení trošku nevýrazného Enza Péreza.
    51. Victor Moses (NIG) - 1:1
     
    51
    Nigéria dala gól!
    Je vyrovnané, čo je obrovská komplikácia pre favorita zápasu. Loptu si na biely bod postavil skúsený VICTOR MOSES. Počkal si na pohyb brankára Franca Armaniho, ten išiel doprava a tak pohodlne poslal loptu do opačnej strany.
     
    50
    Zrejme sa na penaltovom verdikte už nič nezmení, ale po drobnej roztržke si musíme na pokutový kop ešte chvíľu počkať. Navyše, Javier Mascherano dostáva za svoj zákrok kartový trest.
    49. Javier Mascherano (ARG)
     
    49
    Cüneyt Çakır nariaďuje pokutový kop. Oghenekaro Etebo rozohrával rohový kop z ľavej strany a Javier Mascherano si pomohol rukami v súboji s Leonom Balogunom. Celá situácia sa ešte bude pozerať na videu.
     
    46
    Gernot Rohr urobil počas prestávky jednu zmenu vo svojej zostave. Na ihrisku už nevidíme Kelechiho Iheanacha, ktorého vymenil Odion Ighalo. Uvidíme, ako do zápasu zasiahne bývalý útočník Watfordu.
    34. Lionel Messi (ARG)
     
    34
    Šťastie teraz stálo pri Nigérii. Pri lopte zostali Lionel Messi a Éver Banega. Napokon zobral zodpovednosť na svoje plecia útočník Barcelony, mieril na stranu brankára, no Francis Uzoho dokázal jeho pokus vytesnil do ľavej žrde.
     
    32
    Hlavný rozhodca Cüneyt Çakır prvýkrát siaha do svojho vrecka a vyťahuje kartu žltej farby. Leon Balogun môže byť s týmto verdiktom maximálne spokojný, pretože prenikajúceho Ángela Di Maríu fauloval pri tom, ako smeroval sám na bránu.
    27. Gonzalo Higuaín (ARG)
     
    27
    Z ničoho nič sa dostal do šance Gonzalo Higuaín, ktorý dnes dostal šancu v základnej zostave. Útočník Juventusu Turín si nabehol na krásnu kolmicu Lionela Messiho, ale zakončenie mu zmaril dobrým vybehnutím Francis Uzoho.
    14. Lionel Messi (ARG) - 0:1
     
    14
    Argentína dala gól!
    Albicelestes sa dostávajú do vytúženého vedenia. Éver Banega poslal krásnu prihrávku za obrannú líniu súpera, kam si nabehol LIONEL MESSI. Dvoma dotykmi s loptou si vytvoril výbornú pozíciu a cez brániaceho obrancu Nigérie dokázal prekonať Francisa Uzoha.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 51. Moses (pen.) – 14. Messi, 86. Rojo

    Karty:   32. Balogun (NIG), 90+1. Obi Mikel (NIG) – 50. Mascherano (ARG), 65. Banega (ARG), 90+4. Messi (ARG)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 20:15.
    Nigéria: Uzoho – Balogun, Troost-Ekong, Omeruo (90. Iwobi) – Moses, Etebo, Obi Mikel (C), Ndidi, Idowu – Musa (90+2. Nwankwo), Iheanacho (46. Ighalo).
    Náhradníci: Akpeyi, Ezenwa – S. Abdullahi, Awaziem, Ebuehi, Echiejile, Ighalo, Iwobi, Nwankwo, Onazi, Ogu, Obi.

    Argentína: Armani – Mercado, Otamendi, Rojo, Tagliafico (80. Agüero) – E. Pérez (61. Pavón), Mascherano, Banega, Di María (72. Meza) – Messi (C), Higuaín.
    Náhradníci: Caballero, Guzmán – Acuňa, Ansaldi, Fazio, Salvio, Biglia, Lo Celso, Meza, Pavón, Agüero, Dybala.

    Rozhodca: Cüneyt Çakır – Bahattin Duran, Tarik Ongun (TUR) – Björn Kuipers (NED)