Dánsko – Francúzsko 0:0 (kon.) | Austrália – Peru 0:2 (kon.) | Nigéria – Argentína 1:2 (kon.)
Island – Chorvátsko 1:2 (kon.)
koniec
Dánsko
0:0 (0:0)
Francúzsko
Utorok 26.06.2018, 16:00 • Lužniki (Moskva) • Majstrovstvá sveta • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť pri sledovaní onlajnu a prajem ešte pekný zvyšok dňa. Textovým prenosom vás sprevádzal Viktor Kalinács. (17:55:30)
     
    Zaslúžený piskot divákov v Moskve. Tento duel bol jednoznačne antireklamou na futbal, no realita bola taká, že ako Francúzsko, tak ani Dánsko nepotrebovalo na postup nič iné, ako remízu, pričom Les Blues mali postup do osemfinále istý už po druhom kole skupiny.

    V paralelne hranom stretnutí zvíťazilo Peru nad Austráliou 2:0, zatiaľ čo v Lužnikách sa zrodila prvá bezgólová remíza v tejto edícii majstrovstiev sveta.

    V skupine C tak končí na prvom mieste Francúzsko, druhú priečku berie Dánsko. O tretej pozícii sa rozhodlo vo vzájomnom meraní síl medzi Peru a Austráliou, získali ju Juhoameričania. Poslední tak končia protinožci z Austrálie.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Benjamin Mendy len čaká na to, koľko hráčov ho bude napádať. V momente, keď sa mu jeden zo súperov priblížil, napálil doňho loptu a tá skončila za postrannou čiarou.
     
    90+2
    Thomas Delaney bol ošetrovaný na trávniku, napokon ale záverečný zápas skupiny nedohrá. Chuť majstrovstiev si vyskúša Lukas Lerager.
     
    90+1
    Trochu vzruchu priniesol prienik Mbappého do šestnástky Dánska. Využil pád Delaneyho aj Dalsgaarda, avšak v prehustenom území zakončiť nedokázal.
     
    90+1
    Nadstavujú sa tri minúty. Aj to je asi zbytočne veľa.
     
    90
    Nachádzame sa už v poslednej minúte riadneho hracieho času, Kasper Schmeichel ešte raz vykopne loptu do stredového kruhu.
     
    89
    Center Sidibého na päty Mbappého, ktorý posiela loptu iba za bránkovú čiaru.
     
    88
    Akýkoľvek počet nadstavených minút väčší ako jedna by bola strata času. Každému je jasné, že dnes sa toto meranie síl skončí bezgólovou remízou.
     
    87
    Fékir to skúšal na pravej strane, no jednoducho nemá podporu spoluhráčov. Márne sa mu snažil sekundovať Djibril Sidibé.
     
    86
    Tak to je naozaj neuveriteľné. Stopéri Dánska si neskutočne pomaly vymieňali loptu medzi sebou, následne ju odkopli až k Mandandovi.
     
    85
    Kasper Dolberg s Viktorom Fisherom neúspešný z rýchleho ataku. Isto si už všetci prajú, aby bol koniec.
     
    84
    Simon Kjaer v junáckej pasovačke s Olivierom Giroudom. Francúzsky útočník padol na zem, no jednoducho stratil rovnováhu. Toto jedenástka v žiadnom prípade nemohla byť.
     
    83
    Teraz Francúzi obkolesili šestnástku Dánska. Futbalisti v červených dresoch bránia v plnom počte, pre Les Blues je nemožné tento val prekonať.
    82. Nabil Fékir (FRA)
     
    82
    Pokúšal sa to zmeniť Nabil Fékir. Zakončenie futbalistu Lyonu otestovalo pozornosť Schmeichela, ktorý prudkú koncovku radšej iba vyrazil späť do hry.
     
    81
    Diváci v Moskve dávajú na jav svoj hnev s týmto stretnutím. Minimum aktivity, zápas sa nemôže páčiť hádam nikomu.
     
    80
    Pripomínam, že Peru stále vyhráva nad Austráliou 2:0. Dáni tak majú postup do play-off prakticky istý, stále sa tam však môžu pozrieť z prvej priečky. Potrebujú na to ale zvíťaziť.

    Viktor Kalinács

    Góly:

    Karty:   45+2. M. Jörgensen (DEN)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 2:6. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:10.
    Dánsko: Schmeichel – Dalsgaard, Kjaer (C), Christensen, Stryger Larsen – Delaney (90+2. Lerager), M. Jörgensen, Eriksen – Sisto (60. Fischer), Cornelius (75. Dolberg), Braithwaite.
    Náhradníci: Lössl, Rönnow – Knudsen, Vestergaard, Krohn-Dehli, Kvist, Lerager, Schöne, Dolberg, Fischer, N. Jörgensen.

    Francúzsko: Mandanda – Sidibé, Varane (C), Kimpembe, Hernández (50. Mendy) – Kanté, N'Zonzi – O. Dembèlé (78. Mbappé), Griezmann (68. Fékir), Lemar – Giroud.
    Náhradníci: Aréola, Lloris – Mendy, Pavard, Rami, Umtiti, Matuidi, P. Pogba, Tolisso, Fékir, Mbappé, Thauvin.

    Rozhodca: Ricci – De Carvalho, Vigliano (BRA)