Dánsko – Francúzsko 0:0 (kon.) | Austrália – Peru 0:2 (kon.) | Nigéria – Argentína 1:2 (kon.)
Island – Chorvátsko 1:2 (kon.)
koniec
Nigéria
1:2 (0:1)
Argentína
Utorok 26.06.2018, 20:00 • Krestovsky Stadium, Petrohrad • Majstrovstvá sveta • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Argentíny boli pár minút od konca na 21. majstrovstvách sveta. Victor Moses v druhom polčase vyrovnal a Nigéria dlho držala nerozhodný výsledok. Osudnou sa jej však stala 86. minúta, v ktorej sa do listiny strelcov zapísal Marcos Rojo. Obranca Manchestru United bude minimálne na pár dní národným hrdinom krajiny z Južnej Ameriky. Albicelestes pomohlo aj víťazstvo Chorvátska, ktoré v Rostove zdolalo Island rovnakým výsledkom 2:1. Dvojnásobní majstri sveta tak stále žijú, no v osemfinále si zmerajú sily s Francúzskom. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (21:58:57)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Cüneyt Çakır udeľuje žltú kartu aj hviezdnemu útočníkovi Barcelony. Lionel Messi teraz až príliš okato naťahovať čas, no v prípade postupu ho udelená žltá karta rozhodne mrzieť nebude.
     
    90+3
    Lionel Messi to teraz spravil veľmi dobre. Nechal sa faulovať v strede ihriska a takticky môže zbierať cenné sekundičky pre svoj tím. Nebude ošetrovaný, a tak bude môcť zostať na hracej ploche.
     
    90+2
    V samotnom závere prichádza ešte jedno striedanie Nigérie. Na trávnik prichádza Simeon Nwankwo výmenou za Ahmeda Musu, ktorý zrejme nevystrieľa africkej krajine postup do vyraďovacích súbojov.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridáva k druhému polčasu ešte štyri minúty. V tej prvej dostáva žltú kartu John Obi Mikel, ktorému Cüneyt Çakır dodatočne udeľuje trest po faule na Gonzala Higuaína.
     
    90
    Tréner Nigérie reaguje na nepriaznivé skóre striedaním. Na ihrisko sa dostáva Alex Iwobi z londýnskeho Arsenalu a na lavičku náhradníkov smeruje defenzívnejšie ladený Kenneth Omeruo.
     
    89
    Vynikajúca správa pre Argentínu! Chorvátsko sa v Rostove ujalo vedenia po góle Ivana Perišiča, a tak jej stačí na postup udržať svoje tesné vedenie v zápase s Nigériou.
     
    88
    Nigéria sa nedokázala presadiť po priamom kope a bude to mať už veľmi náročné. Na postup potrebuje streliť minimálne jeden gól, vďaka ktorému by získala vytúžený bod.
     
    87
    Marcos Rojo sa môže stať národným hrdinom Argentíny. Svojim tretím gólom v reprezentačnom drese posunul svoju krajinu na priebežné druhé miesto skupiny, čo by znamenalo postup do osemfinále.
    86. Marcos Rojo (ARG) - 1:2
     
    86
    Argentína dala gól!
    Obrovská radosť futbalistov v bielo-modrých dresoch. MARCOS ROJO sa vydal podporiť útok svojho tímu a spravil najlepšie čo mohol. Našiel si center Gabriela Mercada z pravej strany a umiestnenou strelou prekonal Francisa Uzoha.
    85. Oghenekaro Etebo (NIG)
     
    85
    Po faule Javiera Mascherana mali futbalisti Nigérie výhodu priameho kopu. Zodpovednosť na svoje plecia zobral Oghenekaro Etebo, ale peknou technickou strelou rozvlnil len bočnú sieť.
     
    83
    Nigéria sa teraz dostala do šance, ale rozhodnúť sa jej nepodarilo. Odion Ighalo dostal peknú kolmicu do šestnástky, presadil sa cez Nicolása Otamendiho, ale z ľavej strany trafil len brankára Franca Armaniho.
     
    82
    Argentína mala výhodu ďalšieho rohového kopu, ale Éver Banega poslal mimoriadne slabučký do pokutového územia súpera. Loptu bez najmenších problémov odkopol do bezpečia Ahmed Musa.
     
    81
    Albicelestes mohli streliť vytúžený druhý gól. Gonzalo Higuaín dostal pekný center z ľavej strany, ale osamotený prestrelil bránu súpera. Za hlavu sa drží aj legendárny Diego Maradona.
     
    80
    Totálna ofenzíva na strane Argentíny. Nicolás Tagliafico odchádza na lavičku náhradníkov a svoje miesto na trávniku prenecháva Sergiovi Agüerovi pôsobiaceho v Manchestri City.
     
    79
    Lionel Messi sa teraz spoločne so svojimi spoluhráčmi snažili presadiť stredom ihriska, ale tam nebol prakticky žiaden priestor. Nigéria prehustila svoju šestnástku a ani strela Maximiliana Mezu nebola presná.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 51. Moses (pen.) – 14. Messi, 86. Rojo

    Karty:   32. Balogun (NIG), 90+1. Obi Mikel (NIG) – 50. Mascherano (ARG), 65. Banega (ARG), 90+4. Messi (ARG)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 20:15.
    Nigéria: Uzoho – Balogun, Troost-Ekong, Omeruo (90. Iwobi) – Moses, Etebo, Obi Mikel (C), Ndidi, Idowu – Musa (90+2. Nwankwo), Iheanacho (46. Ighalo).
    Náhradníci: Akpeyi, Ezenwa – S. Abdullahi, Awaziem, Ebuehi, Echiejile, Ighalo, Iwobi, Nwankwo, Onazi, Ogu, Obi.

    Argentína: Armani – Mercado, Otamendi, Rojo, Tagliafico (80. Agüero) – E. Pérez (61. Pavón), Mascherano, Banega, Di María (72. Meza) – Messi (C), Higuaín.
    Náhradníci: Caballero, Guzmán – Acuňa, Ansaldi, Fazio, Salvio, Biglia, Lo Celso, Meza, Pavón, Agüero, Dybala.

    Rozhodca: Cüneyt Çakır – Bahattin Duran, Tarik Ongun (TUR) – Björn Kuipers (NED)