Dánsko – Francúzsko 0:0 (kon.) | Austrália – Peru 0:2 (kon.) | Nigéria – Argentína 1:2 (kon.)
Island – Chorvátsko 1:2 (kon.)
koniec
Austrália
0:2 (0:1)
Peru
Utorok 26.06.2018, 16:00 • Olympijský stadion Fišt (Soči) • Majstrovstvá sveta • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sa Peru ešte podarilo streliť gól, keď sa v 50. minúte presadil hriešnik Guerrero a tak zariadil víťazstvo Peru 2:0! Austrália tak nezvláda boj o postup do osemfinále a v skupine končí na poslednom mieste s jedným bodom. Do osemfinálne tak zo skupiny C postupe Francúzsko a Dánsko

    Dnešný hrací deň ešte pokračuje dvoma zápasmi v skupine D, keď o 20:00 zabojujú o postup ešte tri tímy a to Island, Argentína a Nigéria. Určite sa tak máme na čo tešiť, oba zápasy a to medzi Nigériou a Argentínou a Islandom a Chorvátskom vám ponúkame formou nášho online textového prenosu.

    S týmto konštatovaním sa už lúčim a prajem ešte pekný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (17:58:03)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Zápas sa už len dohráva. Austrália toto stretnutie vôbec nezvládla, takto sa o postup nebojuje. Peru naopak môže byť spokojné, v skupine napokon obsadí tretie miesto.
     
    90+1
    Rohový kop už nič zaujímavého nepriniesol, druhý polčas sa ešte predlžuje o 4 minúty!
     
    90
    Guerrero sa v pokutovom území súpera dostal k strele a jeho pokus bol zblokovaný do bezpečia.
     
    89
    Riadny hrací čas tohto zápasu sa už čoskoro naplní. Očakávame údaj o nadstavenom čase, ale ten zrejme nijak vysoký nebude. Zmena skóre nenastáva ani v zápase Dánsko s Francúzskom.
    88. Mark Milligan (AUS)
     
    88
    Žltú kartu dostáva Mark Milligan (Austrália).
     
    87
    Ani tento center pred bránu Peru nič zaujímavého nepriniesol, loptu má vo svojej moci brankár Gallese. Pomaly už môžme odpočítavať záverečné minúty tohto stretnutia.
     
    86
    Boli sme však svedkami rohového kopu zo strany Austrálie, ale tieto štandardné situácie dnes austrálskej reprezentácii nevychádzajú. Pre oba celky sa už začínajú posledné minútky na šampionáte v Rusku.
     
    85
    Opäť sa k lopte dostal Leckie, ktorý prihrávkou pod seba hľadal Cahilla, ale obrana súpera dostáva loptu do bezpečia a Peru sa púšťa do rýchleho protiútoku.
     
    84
    V pokutovom území súpera sa do šance predieral Leckie, ale lopta končí v rukaviciach brankára Gallesa. Peruánsky brankár sa tak so šampionátom môže rozlúčiť s čistým kontom.
     
    83
    Austrália získala priamy kop z veľmi dobej pozície, ale pokus od Jedinaka smeruje vysoko nad bránu súpera. Na tomto šampionáte do Austrálii v útočnej fáze moc nevychádza.
     
    82
    Dostali sme sa už tak to záverečnej časti tohto zápasu a dovolím si tvrdiť, že o situácii v skupine C je rozhodnuté. Austrália sa ani na tomto šampionáte do osemfinále nedostane.
    81. Edison Flores (PER)
     
    81
    Mohlo to byť 3:0 pre Peru! Guerrero poslal presnú prihrávku pred bránu súpera na Cuevu, jeho strelecký pokus skončil na tyčke! Napokon sa však zrejme jednalo o ofsajd.
     
    79
    Žltú kartu dostáva Paolo Hurtado (Peru).
     
    78
    Striedanie v tíme Peru: z ihriska odchádza André Carrillo, prichádza Wilder Cartagena.
     
    77
    Peru momentálne kombinuje na svojej polovici a nikam sa neponáhľa. Ako sa blíži záverečná časť zápasu, tak tempo hry čoraz viac opadá.

    Miroslav Revaj

    Góly: 18. Carrillo, 50. Guerrero

    Karty:   10. Jedinak (AUS), 62. Arzani (AUS), 66. Rogic (AUS), 88. Milligan (AUS) – 44. Yotún (PER), 79. Hurtado (PER)


    Austrália: Ryan – Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich – Jedinak (C), Mooy – Leckie, Rogic (72. Irvine), R. Kruse (58. Arzani) – Juric (53. Cahill).
    Náhradníci: Jones, Vukovic – Degenek, Meredith, Cahill, Jurman, Luongo, Nabbout, MacLaren, Arzani, Petratos, Irvine.

    Peru: Gallese – Advíncula, Ch. Ramos, Santamaría, Trauco – Tapia (63. Hurtado), Yotún (46. Aquino) – Carrillo (78. Cartagena), Cueva, E. Flores – Guerrero (C).
    Náhradníci: Cáceda, Carvallo – Araujo, Corzo, Loyola, A. Rodríguez, Aquino, Cartagena, Hurtado, Polo, Ruidíaz.

    Rozhodca: Karasev – Averjanov, Kalugin (všetci Rusko) – Sato (Japonsko)