Anglicko – Panama 6:1 (kon.) | Japonsko – Senegal 2:2 (kon.) | Poľsko – Kolumbia 0:3 (kon.)
koniec
Poľsko
0:3 (0:1)
Kolumbia
Nedeľa 24.06.2018, 20:00 • Kazaň Arena, Kazaň • Majstrovstvá sveta • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    Aj v druhom polčase sme mali možnosť vidieť presné zásahy, na veľký smútok Poľska to však bolo len do jeho siete. Kolumbia vstúpila do druhého polčasu veľmi aktívne a ovládla celé toto dejstvo. V 70. minúte poslal Kolumbiu do vedenia o dva góly Falcao a v 75. minúte dal definitívne KO Cuadrado. Ospina však musel vytiahnuť dva výborné zákroky pri zakončeniach poľského kapitána Lewandowskeho, ktorý sa ako celý jeho tím na šampionáte v Rusku trápi a definitívne tak stratil šancu na postup do osemfinále.

    O miestenku do vyraďovacej časti tak v tejto skupine zabojuje ešte Kolumbia, Senegal a Japonsko. Kolumbiu čaká súboj so Senegalom a Poľsko dohrá šampionát proti Japonsku a tak ešte môže niekomu pomôcť, ak dokáže svojho súpera obrať o body.

    Jedenásty hrací deň MS vo futbale 2018 v Rusku sa skončil a priniesol takéto výsledky:

    Anglicko 6:1 Panama
    Japonsko 2:2 Senegal
    Poľsko 0:3 Kolumbia

    Týmto zápasom sa tak dohrali druhé vzájomné zápasy v skupine. Od zajtra tak budeme svedkami posledných zápasov v skupine, v ktorých ešte pôjde oveľa.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok neskorého večera a úspešný štart do pracovného týždňa. Dnešným hracím dňom MS vo futbale vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:02:43)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Na tvárach poľských reprezentantov vidno veľkú frustráciu a sklamanie. Po dvoch zápasoch je ich osud v Rusku spečatený, v zápase s Japonskom budú bojovať aspoň o česť.
     
    90+3
    Toto útočné ťaženie Poľska už vyzeralo nebezpečnejšie, ale dobre zasiahla obrana súpera. Kolumbia získava na svojej polovici autové vhadzovanie.
     
    90+2
    Poľsko sa snažilo o rýchly protiútok, ale nasledoval len faul a tak na svojej polovici získava loptu opäť Kolumbia.
     
    90+1
    Kolumbia sa drží na útočnej polovici a snaží sa ešte niečo zaujímavé vymyslieť. Osud zápasu je dávno spečatený, stretnutia sa len dohráva.
     
    90
    V druhom polčase sa ešte nadstavuje 5 minút!
     
    89
    Rohový kop už nič zaujímavého neponúkol, Kolumbia odvrátila loptu do bezpečia. Poľsko sa snaží aspoň o ten jeden čestný gól, ale ťažko sa dostáva cez pozornú defenzívu súpera.
    88. David Ospina (CLM)
     
    88
    Lewandowski ostáva opäť zúfalý! Spoza pokutového územia vyslal krásnu strelu pod brvno, ale výborný zákrok vytiahol Ospina a loptu vyráža na rohový kop! Poľsko tak ešte ostane v útoku.
     
    87
    Dostali sme sa už do samotného záveru tohto stretnutia. Kolumbia si pohodlne drží svoje vedenie o tri góly a pomaličky už môže myslieť na dôležité stretnutie so Senegalom. Poľsko stratilo tým pádom šancu na postup, ale môže ešte pomôcť niektorej reprezentácii, keby v poslednom zápase uhralo dobrý výsledok s Japonskom.
     
    85
    Žltú kartu dostáva Jacek Góralski (Poľsko).
    84. Jan Bednarek (POL)
     
    84
    Mohlo to byť 0:4 z pohľadu Poľska! Bednarek najprv dobre zasiahol v pokutovom území pri strele od Uribeho, kolumbijskí futbalista sa však dostal ešte do jedného zakončenia pätičkou a Bednarek na bránkovej čiare dostal loptu do bezpečia!
     
    83
    Ospina je napokon v poriadku a pokračujeme teda v zápase ďalej. Kolumbia je pri lopte a presúva sa na útočnú polovicu. Poľsko sa tak bude musieť brániť.
     
    82
    Brankár Kolumbie teraz ostáva ležať na trávniku a je tak ošetrovaný. Hra je teda prerušená, oba tímy sa tak občerstvia a pripravia sa na záverečné minúty tohto zápasu.
     
    81
    Poľsko mohlo znížiť! Teodorczyk vyhral hlavičkový súboj v pokutovom území po rohovom kope, k lopte sa potom dostal Krychowiak, ale tomu sa nepodarilo prekonať brankára Ospinu, ktorý dnes vytiahol druhý výborný zákrok!
     
    80
    Striedanie v tíme Poľsko: z ihriska odchádza Michał Pazdan, prichádza Kamil Glik.
     
    79
    Poľsko získava ešte rohový kop, ale predtým tu je ešte posledné striedanie Adama Nawałku.

    Miroslav Revaj

    Góly: 40. Y. Mina, 70. Falcao, 75. J. F. Cuadrado

    Karty:   61. Bednarek (POL), 85. Góralski (POL)


    Poľsko: Szczęsny – Ł. Piszczek, Bednarek, Pazdan (80. Glik) – Bereszyński (72. Teodorczyk), Krychowiak, Góralski, Rybus – P. Zieliński, Lewandowski (C), Kownacki (57. Grosicki).
    Náhradníci: Białkowski, Fabiański – Jędrzejczyk, Cionek, Milik, Linetty, Grosicki, Teodorczyk, Glik, Błaszczykowski, Peszko, Kurzawa.

    Kolumbia: Ospina – Arias, D. Sánchez, Y. Mina, Mojica – Aguilar (32. Uribe), Barrios – J. Cuadrado, Quintero, James Rodríguez – Falcao (C) (78. Bacca).
    Náhradníci: C. Vargas, Cuadrado – C. Zapata, Murillo, Bacca, Muriel, Uribe, Lerma, F. Díaz, Borja, Izquierdo.

    Rozhodca: César Ramos (Mexiko) – Marvin Torrentera (Mexiko), Miguel Hernandez (Mexiko) – Julio Bascunan (Čile)