Portugalsko – Maroko 1:0 (kon.) | Uruguaj – Saudská Arábia 1:0 (kon.) | Irán – Španielsko 0:1 (kon.)
koniec
Portugalsko
1:0 (1:0)
Maroko
Streda 20.06.2018, 14:00 • Lužniki (Moskva) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
    90+3. Mehdi Benatia (MRK)
     
    90+3
    Tak to je naozaj neskutočné! Vyrovnanie mal na kopačke Medhi Benatia, ale ľavačkou poslal loptu len vysoko nad brvno Patriciovej svätyne! Maroku hrozí druhý duel na majstrovstvách sveta v Rusku bez streleného gólu.
     
    90+2
    Adrien Silva inkasoval krátko po príchode na ihrisko žltú kartu. Maroko môže odcentrovať loptu pred bránu Ruia Patrícia.
     
    90
    Marocké levi sa ešte predsa len dostali do veľkej príležitosti! Hakim Ziyech vnikol do pokutového územia Portugalska ako víchor, z dobrej pozície zakončil ľavačkou, ale trafil len skúseného matadora Pepeho!
     
    89
    Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza João Moutinho, prichádza Adrien Silva.
     
    86
    Striedanie v tíme Maroko: z ihriska odchádza Karím El Ahmádí, prichádza Fajsal Fadr.
     
    75
    Striedanie v tíme Maroko: z ihriska odchádza Júnis Bilhanda, prichádza Mahdí Carcela-González.
     
    70
    Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza João Mário, prichádza Bruno Fernandes.
     
    69
    Striedanie v tíme Maroko: z ihriska odchádza Chálid Butaíb, prichádza Ajjúb El Kábí.
    68. Hakím Zijach (MRK)
     
    68
    Áno, prišlo. Postaral sa oň Hakim Ziyech, ktorý ľavačkou obstrelil múr, ale prekopol aj bránu Portugalska. Strela to bola zaujímavá, ale Rui Patrício zasahovať nemusel.
     
    61
    Strelecké zakončenia Maroka pribúdajú, ale gól stále nie a nie padnúť! Po štandardnej situácii si v pokutovom území Portugalska vypracoval streleckú parketu kapitán Medhi Benatia, ale prepálil bránu Ruia Patrícia!
     
    59
    Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza Bernardo Silva, prichádza Gelson Martins.
    57. Júnis Bilhanda (MRK)
     
    57
    V 57. minúte duelu mohlo byť vyrovnané. Čakanie Maročanov na prvý presný zásah na 21. majstrovstvách sveta však pokračuje. Po centri Ziyecha mal gólové zakončenie na hlave Younes Belhanda, ale Portugalsko podržal skvelým zákrokom na bránkovej čiare Rui Patrício!
     
    51
    Zlyhanie v koncovke oboch útočníkov Portugalska počas jednej ofenzívnej akcie. Po faule na Ronalda Portugalčania rýchlo rozohrali, do pokutového územia sa dostal Jao Mario, ten ponúkol loptu Goncalovi Guedesovi, ktorý ju v dobrej pozícii zle trafil. Z pokazeného zakončenia sa však stala prihrávka na Cristiana Ronalda, ktorý prekopol bránu Maroka!
     
    40
    Medhi Benatia druhý raz v priebehu úvodného dejstva nešetrne atakoval Cristiana Ronalda. Za svoje počínanie videl žltú kartu.
    39. Munír Mohand (MRK)
     
    39
    Portugalsko mohlo v závere prvého polčasu zvýšiť náskok na rozdiel dvoch gólov. Cristiano Ronaldo sa teraz prezentoval v role nahrávača, peknou prihrávkou poslal do šance Goncala Guedesa, ktorý však stroskotal na ľavej ruke brankára Munira Mohandu!
     
    11
    Nordin Amrabat s pekným prienikom po pravej strane, po ktorom nasledoval rohový kop. Na center z neho si naskočil Medhi Benatia, ktorý mohol vyrovnať, ale na bránkovej čiare úspešne zasiahol Rui Patrício!
    9. Cristiano Ronaldo (POR)
     
    9
    Z dobrej individuálnej práce Raphaela Guerreira profitoval Cristiano Ronaldo, ktorý mohol pridať druhý presný zásah v zápase. Jeho strela pravačkou však prešla mimo pravej žrde Maroka!
    4. Cristiano Ronaldo (POR) - 1:0
     
    4
    Portugalsko dalo gól!
    Selecao das Quinas zaznamenávajú skvelý štart stretnutia, keď sa na konci štvrtej minúty ujímajú vedenia! Center Jaoa Moutinha z pravej strany premenil na presné hlavičkové zakončenia zvnútra pokutového územia CRISTIANO RONALDO!

    Michal Bakoš

    Góly: 4. Ronaldo

    Karty:   90+2. Adrien Silva (POR) – 40. Benatia (MRK)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:10. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 19:23.
    Portugalsko: Patrício – Soares, Pepe, Fonte, Guerreiro – B. Silva (59. G. Martins), W. Carvalho, Moutinho (89. Adrien Silva), Mário (70. B. Fernandes) – Ronaldo (C), Guedes.
    Náhradníci: Beto, A. Lopes – Alves, Rúben Dias, R. Pereira, Rui, B. Fernandes, Manuel Fernandes, Adrien Silva, G. Martins, Quaresma, André Silva.

    Maroko: Mohand – Dirár, Benatia (C), M. da Costa, Hakimí – El Ahmádí (86. Fadr), Busufa – N. Amrabat, Bilhanda (75. Carcela-González), Zijach – Butaíb (69. El Kábí).
    Náhradníci: Bunú, Tadnautí – Mendyl, Saïss, Aït Bennasser, S. Amrabat, Carcela-González, Fadr, Harít, Buhaddúz, El Kábí, Nasjrí.

    Rozhodca: Geiger – Fletcher, Anderson