Švédsko – J. Kórea 1:0 (kon.) | Belgicko – Panama 3:0 (kon.) | Tunisko – Anglicko 1:2 (kon.)
koniec
Belgicko
3:0 (0:0)
Panama
Pondelok 18.06.2018, 17:00 • Olympijský štadión Fišt (Soči) • Majstrovstvá sveta • Skupina G
Predzápasové kurzy
     
    90
    Striedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Axel Witsel, prichádza Nacer Chadli.
     
    88
    Pravá noha Kevina De Bruyneho bola príliš vysoko a belgický stredopoliar zasiahol kopačkou Tejadu. Za tento zákrok musel dostať žltú kartu.
     
    83
    Striedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Dries Mertens, prichádza Thorgan Hazard.
    75. Romelu Lukaku (BEL) - 3:0
     
    75
    Belgicko dalo gól! O výsledku duelu je pätnásť minút pred koncom riadneho hracieho času rozhodnuté! Červení diabli predviedli učebnicovú kontru, ktorú začal De Bruyne, potiahol Hazard a oblúčikom cez padajúceho brankára Peneda dokončil ROMELU LUKAKU!
     
    74
    Striedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Yannick Ferreira-Carrasco, prichádza Moussa Sidi Yaya Dembélé.
     
    74
    Striedanie v tíme Panama: z ihriska odchádza Blas Pérez, prichádza Luis Tejada.
    69. Romelu Lukaku (BEL) - 2:0
     
    69
    Belgicko dalo gól! Červení diabli pridávajú gólovú poistku! Kevina De Bruyneho sme pred chvíľkou kritizovali, ale teraz ho musíme vyzdvihnúť. 26-ročný záložník si na hranici pokutového územia zasekol protihráča a vymyslel skvelý center na zadnú žrď. V tomto priestore sa nachádzal ROMELU LUKAKU, ktorý hlavou pomerne jednoducho skóroval, keďže Eric Davis mu v osobnom súboji nemohol konkurovať!
     
    63
    Striedanie v tíme Panama: z ihriska odchádza José Luis Rodríguez, prichádza Ismael Díaz.
     
    63
    Striedanie v tíme Panama: z ihriska odchádza Édgar Bárcenas, prichádza Gabriel Torres.
     
    59
    Jan Vertonghen predviedol tvrdý faul a videl zaň žlté napomenutie. Paname poskytol hlavný rozhodca výhodu, ale Bárcenas vyprodukoval z pravej strany len nepresný center.
     
    57
    Anibal Godoy sa stal štvrtým hráčom Panamy so žltou kartou. Vyslúžil si ju za verbálne prejavy voči hlavnému arbitrovi.
    54. Thibaut Courtois (BEL)
     
    54
    Panama mala na dosah vyrovnanie! Pravý obranca Michael Murillo si nabehol za chrbát Carrasca, dostal krásny pas, ale nezúžitkoval ho na gólovú strelu, pretože výborne zasiahol Thibaut Courtois, ktorý mu zmenšil strelecký uhol a následne lopte nedovolil do siete!
     
    51
    Pravý bek Panamy Michael Murillo poslal k zemi Yannicka Carrasca. Hlavný arbiter v tomto prípade nemohol reagovať inak ako udelením žltej karty.
     
    49
    Žltú kartu dostáva Armando Cooper (Panama).
    47. Dries Mertens (BEL) - 1:0
     
    47
    Belgicko dalo gól! Presne toto Belgičania potrebovali! Z ofenzívnej letargie ich vykúpil jeden z najkrajších gólov doterajšieho priebehu svetového šampionátu. Center na Lukakua ešte úspech nepriniesol, ale lopta sa dostala k DRIESOVI MERTENSOVI, ktorý sa rozhodol pre zakončenie volejom a trafil to exkluzívne k vzdialenejšej žrdi!
     
    45+2
    Stredopoliar Panamy Bárcenas sa teraz zahral na zápasníka a chvatom podobným tým, ktoré patria na žinenku, poslal k zemi jedného z Belgičanov. Za svoje počínanie dostal žltú kartu.
     
    41
    Po faule na Edena Hazarda zahrával štandardnú situáciu Kevin De Bruyne. Belgičania predviedli signál so zakončením Driesa Mertensa, ktorého volej pravačkou minul ľavú tyč panamskej brány.
    40. Jaime Penedo (PNM)
     
    40
    Kolmá akcia Belgičanov, cez dve prihrávky sa lopta dostala až do pokutového územia Panamy, bežal za ňou Romelu Lukaku, ale nestačil byť pri nej dostatočne včas.
     
    37
    Postupnou kombináciou to Belgičanom nešlo, tak to do svojich nôh vzal Eden Hazard. Pekný individuálny postup zakončil strelou na bližšiu žrď. Brankár Penedo si poradil a vyrazil loptu na rohový kop!
    21. Kevin De Bruyne (BEL), Romelu Lukaku (BEL)
     
    21
    Už to mohlo byť 1:0 pre Belgicko! Skvelé napádanie Kevina De Bruyneho, ktorý následne z pravej strany predložil prízemný center pred bránu. Na zakončenie číhal Romelu Lukaku, ale k lopte sa nedostal, pretože ju kvalitným a zároveň riskantným defenzívnym zákrokom poslal na rohový kop Roman Torres!
     
    18
    Druhým potrestaným hráčom stretnutia sa stal obranca Panamy Eric Davies, ktorému hlavný arbiter Janny Sikazwe udelil žltú kartu dodatočne.
     
    14
    Rodríguez si pri postrannej čiare chcel spracovať pas hruďou, v osobnom súboji ho poslal k zemi Thomas Meunier, ktorý za tento nedovolený zákrok inkasoval žltú kartu.
     
    11
    Obrovská chyba kapitána Panamy Romana Torresa poslala do šance Edena Hazarda, ktorý však z uhla nasmeroval loptu len do bočnej siete! Nuž, na takéto zaváhania si budú musieť dávať Panamčania veľký pozor.
    7. Dries Mertens (BEL)
     
    7
    Skúsený gólman Panamy Jaime Penedo musel v krátkom časovom slede predviesť ďalší zákrok. Tentoraz to mal náročnejšie, ale zakončenie Mertensa, ktoré mierilo pod brvno, dokázal vytesniť mimo svojich troch žrdí!
     
    6
    Pekná akcia Belgičanov s nápaditým prenechaním lopty v podaní Edena Hazarda za seba, lopta sa dostala ku Carrascovi, ktorý vystrelil len do brankára Peneda.

    Michal Bakoš

    Góly: 47. D. Mertens, 69. R. Lukaku, 75. R. Lukaku

    Karty:   14. Meunier (BEL), 59. Vertonghen (BEL), 88. De Bruyne (BEL) – 18. Davis (PNM), 45+2. Bárcenas (PNM), 49. Cooper (PNM), 51. Murillo (PNM), 57. Godoy (PNM)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 17:18.
    Belgicko: Courtois – Alderweireld, Boyata, Vertonghen – Meunier, De Bruyne, Witsel (90. Chadli), Ferreira-Carrasco (74. M. Dembélé) – D. Mertens (83. T. Hazard), R. Lukaku, E. Hazard (C).
    Náhradníci: Casteels, Mignolet – Dendoncker, Kompany, Vermaelen, M. Dembélé, Fellaini, T. Hazard, Chadli, Tielemans, Batshuayi, Januzaj.

    Panama: Penedo – Murillo, Torres (C), Escobar, Davis – Bárcenas (63. G. Torres), Cooper, G. Gómez, Godoy, Rodríguez (63. Díaz) – Pérez (74. Tejada).
    Náhradníci: Calderón, Á. Rodríguez – Baloy, Cummings, Machado, Ovalle, Ávila, Pimentel, Abdiel Arroyo, Díaz, Tejada, G. Torres.

    Rozhodca: Janny Sikazwe (ZAM) – Jerson Dos Santos (ANG), Zakhele Siwela (RSA)