Švédsko – J. Kórea 1:0 (kon.) | Belgicko – Panama 3:0 (kon.) | Tunisko – Anglicko 1:2 (kon.)
koniec
Švédsko
1:0 (0:0)
Južná Kórea
Pondelok 18.06.2018, 14:00 • Štadión Nižný Novgorod, Nižný Novgorod • Majstrovstvá sveta • Skupina F
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase pokračoval tlak Švédska a k videniu už bol aj jeden presný zásah. V 65. minúte musela zasahovať video technológia, ktorá potvrdila faul v pokutovom území na Claessona a tak kapitán Granqvist premenil nariadený pokutový kop, ktorým zariadil tesné víťazstvo Švédska 1:0! V nadstavenom čase sme ešte sledovali tlak Južnej Kórey, prišla aj jedna šanca, ale to bolo všetko, čo dokázal ázijský celok v druhom polčase ukázať a tak to bolo na bodový zápis málo.

    Švédsko tak získava dôležité tri body, ktoré posilňujú ich šance na postup zo skupiny, ale ešte čaká túto reprezentáciu náročná úloha.

    Dnešný hrací deň pokračuje ešte dvoma zápasmi, do diania na týchto MS sa už dostanú aj účastníci skupiny G, keď o 17:00 uvidíme súboj Belgicka s Panamou a o 20:00 nasleduje stretnutie medzi Tuniskom a Anglickom.

    To je z mojej strany všetko, ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (15:57:19)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Južná Kórea sa tak v nadstavenom čase dostáva do tlaku, ale zrejme je to už neskoro. Švédsko sa však musí mať na pozore a o svoje tesné víťazstvo bojovať až do záverečného hvizdu.
    90+2. Hwang Hi-čchan (KOR)
     
    90+2
    Predsa len sa z ničoho-nič mohla Južná Kórea radovať z vyrovnania! V pokutovom území súpera sa k lopte dostal Hwang Hi-čchan, jeho hlavička len tesne míňa priestor švédskej brány! Olsen a aj jeho spoluhráči si tak teraz poriadne vydýchli.
     
    90+1
    Napokon sa nadstavujú ešte 4 minúty!
     
    89
    Pribúdajú aj nepresnosti na oboch stranách. Ak sa záver zápasu bude takto vyvíjať ďalej, o jeho osude je rozhodnuté. Sme však ešte zvedaví aj na nadstavený čas.
     
    88
    Čas pre ázijský celok sa už rýchlo kráti, stále zo strany tohto tímu neprichádza nič zaujímavého. Švédi tak držia svoje tesné vedenie, ktoré im môže priniesť veľmi dôležité tri body.
     
    86
    Pri lopte je už švédska reprezentácia, ktorá sa nikam neponáhľa a snaží sa už udržať toto svoje tesné vedenie. Vyzerá to teda, že aj v tomto zápase budeme svedkami tesného víťazstva.
     
    85
    Južná Kórea po nedovolenom zákroku získava lopty, ale márne sa prebíja na útočnú polovicu. Uvidíme, či v záverečných minútach príde ešte niečo zaujímavé.
     
    83
    Navyše si Južná Kórea musí dávať pozor na rýchle útočné výpady súpera. Veľa času už ázijskému celku neostáva, nepriaznivý výsledok pre neho platí aj naďalej.
     
    82
    Presunuli sme sa už do záverečnej časti tohto zápasu. Zatiaľ sa nič zaujímavého nedeje, Švédsko je pri lopte a snaží sa držať hru ďaleko od svojej brány.
     
    81
    Striedanie v tíme Švédsko: z ihriska odchádza Sebastian Larsson, prichádza Gustav Svensson.
     
    80
    Na ihrisku teraz ostáva ležať švédsky reprezentant Larsson. Je už v opatere lekárov a zrejme nejaké menšie zranenie bude musieť vynútene striedať. Južná Kórea protestuje u hlavného rozhodcu, ktorý však ukazuje na hodinky, že všetko precízne sleduje.
     
    79
    Švédom sa darí držať hru ďaleko od svojej brány, ale do konca zápasu ešte nejaký ten čas ostáva. Južná Kórea však toho veľa v druhom polčase smerom dopredu nevymyslela a zatiaľ sa to vôbec nemení.
     
    78
    Teraz sme však už boli svedkami útoku ázijského celku, po ktorom nasledoval center pred švédsku bránu, ale obrana v žltých dresoch si s touto situáciou poradila.
     
    77
    Striedanie v tíme Švédsko: z ihriska odchádza Ola Toivonen, prichádza Isaac Kiese Thelin.
     
    75
    Pokračujeme už ďalej, pri lopte je teraz Južná Kórea, ktorá však márne preniká na súperovu polovicu. Švédsko sa teraz výborne sústreďuje na defenzívnu činnosť a drží si tak svoje tesné vedenie.
     
    74
    Hra sa teraz musela prerušiť, na ihrisku ostáva ležať Toivonen. Oba tímy sa tak zatiaľ môžu občerstviť a nabrať potrebné sily do zvyšnej časti tohto zápasu.

    Miroslav Revaj

    Góly: 65. Granqvist (pen.)

    Karty:   61. Claesson (SWE) – 13. Kim Šin-uk (KOR), 55. Hwang Hi-čchan (KOR)


    Švédsko: Olsen – Augustinsson, Granqvist, P. Jansson, Lustig – Claesson, Seb. Larsson (81. Svensson), Ekdal (72. Hiljemark), Forsberg – Berg, Toivonen (77. Kiese Thelin).
    Náhradníci: Johnsson, Nordfeldt – Durmaz, Guidetti, Helander, Hiljemark, Kiese Thelin, Krafth, M. Olsson, Rohdén, Svensson.

    Južná Kórea: Čche Hjon-u – I Jong, Čang Hjon-su, Kim Jong-kwon, Pak Ču-ho (28. Kim Min-u) – I Če-song (73. I Sung-u), Ki Song-jung, Ku Ča-čchol – Hwang Hi-čchan, Kim Šin-uk (67. Čong U-jong), Son Hung-min.
    Náhradníci: Kim Čin-Hjon, Kim Sung-kju – Hong-čchol, Ču Se-čong, Čong Song-hjon, Čong U-jong, Kim Min-u, Ko Jo-han, I Sung-u, Mun Son-min, O Pak-suk, Jun Jong-Sun.

    Rozhodca: Joel Aguilar (Salvador) – Juan Zumba (Salvador), Juan Carlos Mora Araya (Kostarika) – Norbert Hauata (Tahiti)