Švédsko – J. Kórea 1:0 (kon.) | Belgicko – Panama 3:0 (kon.) | Tunisko – Anglicko 1:2 (kon.)
koniec
Švédsko
1:0 (0:0)
Južná Kórea
Pondelok 18.06.2018, 14:00 • Štadión Nižný Novgorod, Nižný Novgorod • Majstrovstvá sveta • Skupina F
Predzápasové kurzy
    90+2. Hwang Hi-čchan (KOR)
     
    90+2
    Predsa len sa z ničoho-nič mohla Južná Kórea radovať z vyrovnania! V pokutovom území súpera sa k lopte dostal Hwang Hi-čchan, jeho hlavička len tesne míňa priestor švédskej brány! Olsen a aj jeho spoluhráči si tak teraz poriadne vydýchli.
     
    81
    Striedanie v tíme Švédsko: z ihriska odchádza Sebastian Larsson, prichádza Gustav Svensson.
     
    77
    Striedanie v tíme Švédsko: z ihriska odchádza Ola Toivonen, prichádza Isaac Kiese Thelin.
     
    73
    Striedanie v tíme Južná Kórea: z ihriska odchádza I Če-song, prichádza I Sung-u.
     
    72
    Striedanie v tíme Švédsko: z ihriska odchádza Albin Ekdal, prichádza Oscar Hiljemark.
     
    67
    Striedanie v tíme Južná Kórea: z ihriska odchádza Kim Šin-uk, prichádza Čong U-jong.
    65. Andreas Granqvist (SWE) - 1:0
     
    65
    Švédsko dalo gól!

    Loptu si na biely bod postavil kapitán švédskeho tímu ANDREAS GRANQVIST, ktorý si vybral opačnú stranu ako brankár Čche Hjon-u a úspešnou strelou teda posiela Švédsko do zaslúženého vedenia 1:0!
    64.
     
    64
    Penalta pre Švédsko! Napokon to teda bol faul na Claessona a tak sa Švédi môžu dostať do vedenia o jeden gól.
     
    63
    V pokutovom území sa udiala ďalšia sporná situácia! Teraz sa do hry už dostane aj video, keďže I Jong fauloval Claesson pred bránou a vyzerá to, že to bude penalta. Joel Aguilar sa išiel pozrieť na video!
     
    61
    Žltú kartu dostáva Viktor Claesson (Švédsko).
     
    58
    Nebezpečná situácia v pokutovom území Švédska! Hwang Hi-čchan sa krásne zbavil Granqvista, následne loptu potiahol do pokutového územia, ale jeho prihrávku pred Olsena odvrátila švédska defenzíva na rohový kop.
     
    56
    Veľká šanca pre Švédsko! Táto reprezentácia zahrávala po nedovolenom zákroku priamy kop z tesnej blízkosti pokutového územia súpera. K centrovanej lopte sa pred bránou súpera dostal Toivonen, ale ďalší vynikajúci zákrok vytiahol brankár Čche Hjon-u, ktorý tak opäť podržal svoj celok!
     
    55
    Žltú kartu dostáva Hwang Hi-čchan (Južná Kórea).
    52. Ku Ča-čchol (KOR)
     
    52
    Do pokutového územia po rozohrávke priameho kopu smeroval nebezpečný center na hlavu Ku Ča-čchola, ktorého pokus skončil na bočnej sieti! Toto bola veľmi nebezpečná situácia a brankár Olsen si tak môže vydýchnuť.
     
    49
    Veľké zaváhanie obrany ázijského tímu a takmer sme videli prvý presný zásah v tomto zápase! Po peknej prihrávke sa spoza pokutového územia dostal do zakončenia Forsberg, ale ten bránu súpera napokon prestrelil.
     
    45+2
    Veľa nechýbalo a Švédsko sa mohlo radovať z prvého gólu v tomto zápase! Po výbornom centri od Lustiga sa do hlavičkového zakončenia dostával Claesson, ale dobre zasiahla obrana súpera a loptu ešte odvrátila na rohový kop! Ten však už nič zaujímavého neponúkol a z prvého polčasu to je už všetko.
    43. Marcus Berg (SWE)
     
    43
    Toivonen padá v pokutovom území súpera a tu by sa už mala pískať penalta! Nuž, ale hlavný rozhodca avizuje len rohový kop, nejde ani túto situáciu konzultovať s viedeom.
     
    34
    Teraz sa však na pozore musela mať Švédsko! Son Hung-min si prebral výbornú prihrávku za obranu súpera a z uhla sa prebojoval až do pokutového územia, následne prihrával pred švédsku bránu a pre svoj tím získava aspoň rohový kop.
    29. Marcus Berg (SWE)
     
    29
    Po rohovom kope vznikla pred bránou Južnou Kóreou ďalšia nebezpečná situácia! Berg sa dostal k odrazenej lopte a vo výbornej pozícii pálil na bránu súpera, ale Kim Jong-kwon parádnym sklzom zblokoval loptu do bezpečia.
     
    28
    Striedanie v tíme Južná Kórea: z ihriska odchádza Pak Ču-ho, prichádza Kim Min-u.
    21. Marcus Berg (SWE)
     
    21
    Veľká šanca na strane Švédska! Po zaváhaní obrany súpera sa sám pred bránou ocitol Berg, ale nepodarilo sa mu z tesnej blízkosti prekonať brankára Čche Hjon-ua, ktorý predviedol vynikajúci zákrok a podržal tak svoj celok!
     
    18
    Z tohto už mohlo byť veľké nebezpečenstvo pred bránou Južnej Kórey! V pokutovom území sa výborne uvoľnil Granqvist, ale do zakončenia sa už nedostal, kedže dobre zasiahol stopér Čang Hjon-su.
     
    13
    Žltú kartu dostáva Kim Šin-uk (Južná Kórea).

    Miroslav Revaj

    Góly: 65. Granqvist (pen.)

    Karty:   61. Claesson (SWE) – 13. Kim Šin-uk (KOR), 55. Hwang Hi-čchan (KOR)


    Švédsko: Olsen – Augustinsson, Granqvist, P. Jansson, Lustig – Claesson, Seb. Larsson (81. Svensson), Ekdal (72. Hiljemark), Forsberg – Berg, Toivonen (77. Kiese Thelin).
    Náhradníci: Johnsson, Nordfeldt – Durmaz, Guidetti, Helander, Hiljemark, Kiese Thelin, Krafth, M. Olsson, Rohdén, Svensson.

    Južná Kórea: Čche Hjon-u – I Jong, Čang Hjon-su, Kim Jong-kwon, Pak Ču-ho (28. Kim Min-u) – I Če-song (73. I Sung-u), Ki Song-jung, Ku Ča-čchol – Hwang Hi-čchan, Kim Šin-uk (67. Čong U-jong), Son Hung-min.
    Náhradníci: Kim Čin-Hjon, Kim Sung-kju – Hong-čchol, Ču Se-čong, Čong Song-hjon, Čong U-jong, Kim Min-u, Ko Jo-han, I Sung-u, Mun Son-min, O Pak-suk, Jun Jong-Sun.

    Rozhodca: Joel Aguilar (Salvador) – Juan Zumba (Salvador), Juan Carlos Mora Araya (Kostarika) – Norbert Hauata (Tahiti)