Tour de Suisse - 9. etapa sk Stefan Küng (BMC Racing) (kon.)
koniec udalosti
Tour de Suisse - 9. etapa

Stefan Küng (BMC Racing)

Nedeľa 17.06.2018, 13:07Cyklistika
     
    cieľ
    Richie Porte neohrozil svojho tímového kolegu Stefana Künga, keď obsadil až štrnáste miesto s vyše minútovou stratou. Bez problémov si však udržal žltý dres pre celkového víťaza pretekov.
     
    cieľ
    Domáci priaznivci sa radujú, pretože Stefan Küng je novým lídrom dnešnej časovky. Švajčiarsky šampión ako prvý stlačil čas pod 40 minút a prekonal Kragha Andersena o takmer dvadsať sekúnd.
     
    cieľ
    Tejay Van Garderen prepálil tempo v prvej polovici trate a nedokázal vystupňovať tempo v závere. Američan prišiel do cieľa so stratou štyroch sekúnd a je druhý.
     
    cieľ
    Michael Matthews predviedol vynikajúci výkon, keď dnes sekundoval elitným časovkárom. Austrálčan však v závere mierne stratil a s mankom ôsmich sekúnd je tretí.
     
    20 km
    Tejay Van Garderen je novým lídrom na medzičase po dvadsiatich kilometroch. Američan z tímu BMC Racing prekonal Matthewsa o osemnásť sekúnd.
     
    cieľ
    Máme nového lídra v cieli dnešnej etapy. Dán Sören Kragh Andersen z tímu Sunweb prekonal Macieja Bodnara o sedem sekúnd a bude čakať, či ho ešte niekto pokorí.
     
    20 km
    Michael Matthews je prvý po dvadsiatich kilometroch s náskokom jednej sekundy. Austrálčan sa týmto výkonom vracia do boja o čierny dres pre lídra bodovacej súťaže.
     
    cieľ
    Cameron Meyer síce prekonal Macieja Bodnara na medzičase po dvadsiatich kilometroch, ale v druhej polovici trate stratil svoj náskok a v cieli stráca jedenásť sekúnd.
     
    20 km
    Zmena na medzičase. Austrálčan Cameron Meyer z tímu Mitchelton-Scott zvládol prvých dvadsať kilometrov vo výbornom tempe a prekonal Macieja Bodnara o trinásť sekúnd.
     
    cieľ
    Do cieľa prišiel Poliak Maciej Bodnar, ktorý dosiahol skvelý čas a bude atakovať víťazstvo v dnešnej etape. Cyklista Bory-Hansgrohe prešiel traťou za 40 minút a 10 sekúnd.
     
    20 km
    Máme nového lídra na medzičase približne v polovici trati. Poliak Maciej Bodnar z tímu Bora-Hansgrohe sa dostal na prvé miesto s náskokom 25 sekúnd pred Petrom Koningom.
     
    štart
    Calvin Watson z tímu Aqua Blue Sport je prvým mužom na trati. Čoskoro na nej uvidíme aj časovkárskeho špecialistu Taylora Phinneyho.

    Tomáš Lengyel