Tour de Suisse - 9. etapa sk Stefan Küng (BMC Racing) (kon.)
koniec udalosti
Tour de Suisse - 9. etapa

Stefan Küng (BMC Racing)

Nedeľa 17.06.2018, 13:07Cyklistika
     
    Konečné poradie Tour de Suisse 2018:
    1. Richie Porte (BMC) 29:28:05 hod.
    2. Jakob Fulgsang (AST) + 1:02 min.
    3. Nairo Quintana (MOV) + 1:12 min.
    4. Enric Nicolau Mas (QST) + 1:20 min.
    5. Wilco Kelderman (SUN) + 1:21 min. (16:24:53)
     
    Záver dnešnej časovky bol neprehľadný, pretože viacerí jazdci na celkové poradie nemali svoj deň. Vďaka tomu sa posunul zo šiesteho miesta na druhé Dán Jakob Fulgsang. Tretiu priečku obsadil Kolumbijčan Nairo Quintana, ktorému pomohlo mierne zrýchlenie v posledných kilometroch.
     
    Cyklistické preteky Tour de Suisse 2018 dnes vyvrcholili časovkou jednotlivcov, ktorá nezmenila pozíciu lídra celkového poradia. Prvé miesto si udržal Austrálčan Richie Porte, keďže nemusel čeliť atakom zo strany Naira Quintanu či Wilca Keldermana. Ani jeden zo spomenutých jazdcov však nebojoval o etapové prvenstvo. Víťazstvo v časovke pre seba získal švajčiarsky špecialista Stefan Küng, ktorý ako jediný dosiahol čas pod 40 minút. Na druhom mieste skončil Dán Sören Kragh Andersen a tretia priečka patrí Američanovi Tejayovi Van Garderenovi.
     
    Konečné poradie 9. etapy:
    1. Stefan Küng (BMC) 39:44 min.
    2. Sören Kragh Andersen (SUN) + 19 s
    3. Tejay Van Garderen (BMC) + 23 s
    4. Maciej Bodnar (BOH) + 26 s
    5. Michael Matthews (SUN) + 27 s
     
    Posledná deviata etapa cyklistických pretekov Tour de Suisse 2018 sa práve skončila.
     
    cieľ
    Richie Porte neohrozil svojho tímového kolegu Stefana Künga, keď obsadil až štrnáste miesto s vyše minútovou stratou. Bez problémov si však udržal žltý dres pre celkového víťaza pretekov.
     
    cieľ
    Pretekári z elitnej desiatky celkového poradia dnes nedosahujú výkony, ktoré by mohli zamiešať kartami v cieli časovky. Stefan Küng môže pomaly oslavovať víťazstvo.
     
    20 km
    Nairo Quintana na druhom medzičase výrazne zaostáva a jeho náskok na tretieho Wilca Keldermana sa znížil na jedenásť sekúnd. Naopak, Richie Porte kontroluje situáciu a bez problémov si udržiava prvé miesto v celkovom poradí.
     
    9 km
    Richie Porte aj Nairo Quintana prešli medzičasom po deviatich kilometroch. Austrálčan získalo trinásť sekúnd k dobru.
     
    štart
    Reálne v boji o celkové víťazstvo zostali len Richie Porte a Nairo Quintana, pričom Kolumbijčan stráca na Austrálčana sedemnásť sekúnd a je horším časovkárom. Preto sa očakáva triumf pretekára BMC Racing.
     
    štart
    Na trati máme už všetkých členov elitnej desiatky. Štartovú listinu uzavrel líder celkového poradia Richie Porte, ktorý by mal dnes potvrdiť svoje prvenstvo.
     
    cieľ
    Domáci priaznivci sa radujú, pretože Stefan Küng je novým lídrom dnešnej časovky. Švajčiarsky šampión ako prvý stlačil čas pod 40 minút a prekonal Kragha Andersena o takmer dvadsať sekúnd.
     
    cieľ
    Tejay Van Garderen prepálil tempo v prvej polovici trate a nedokázal vystupňovať tempo v závere. Američan prišiel do cieľa so stratou štyroch sekúnd a je druhý.
    Richie Porte v žltom drese pred dnešnou etapou

     
    cieľ
    Michael Matthews predviedol vynikajúci výkon, keď dnes sekundoval elitným časovkárom. Austrálčan však v závere mierne stratil a s mankom ôsmich sekúnd je tretí.
     
    20 km
    Ďalší vynikajúci výkon muža z tímu BMC na medzičase. Švajčiarsky časovkár Stefan Küng sa dostal na druhé miesto so stratou jedinej sekundy.
     
    20 km
    Tejay Van Garderen je novým lídrom na medzičase po dvadsiatich kilometroch. Američan z tímu BMC Racing prekonal Matthewsa o osemnásť sekúnd.
    Sören Kragh Andersen finišoval na prvom mieste

    Tomáš Lengyel