Francúzsko – Austrália 2:1 (kon.) | Argentína – Island 1:1 (kon.) | Peru – Dánsko 0:1 (kon.)
Chorvátsko – Nigéria 2:0 (kon.)
koniec
Peru
0:1 (0:0)
Dánsko
Sobota 16.06.2018, 18:00 • Mordovia Arena, Saransk • Majstrovstvá sveta • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme už boli svedkami gólu. Ten padol v 59. minúte a postaral sa oň dánsky reprezentant Poulsen, ktorý tak zariadil tesné víťazstvo Dánska 1:0 nad Peru. V druhom polčase sme sledovali už záživnejšie stretnutie, hlavne Dánsko zlepšilo hru a raduje sa tak zo zisku troch bodov. Peru nepredviedol zlý výkon, naopak, miestami boli aj lepším celkom, ale dobré zákroky predviedol brankár Schmeichel. Aj Dáni však mali možnosť pridať rozhodujúci gól, ale Gallese dvakrát úspešne zasiahol. Remíza by zrejme bola spravodlivá, ale hrá sa na góly a ten jeden jediný sa podarilo dať Dánsko.

    Musíme však pripomenúť, že v závere prvého polčasu nepremenil Cueva pokutový kop. Zápas by sa tak zrejme potom vyvíjal inak, ale to je už len vecou špekulácie. Aj v tomto zápase napokon zasahovalo video, ktoré tak priznalo Peru penaltu, ktorá však premenená nebola.

    Dnes ešte budeme svedkami jedného stretnutia, druhý zápas v skupine D zaobstará Chorvátsko a Nigéria. Zápas sa začína o 21:00 a aj jeho priebehom vás bude sprevádzať Miroslav Revaj.

    Zatiaľ teda želám pekný zvyšok večera. (19:59:19)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Až teraz sa Peru dostáva na útočnú polovicu, ale Dánsko drží hru ďalej od svojej brány a ostávajú posledné sekundy nadstaveného času. Dáni sú veľmi blízko k zisku troch bodov z tohto zápasu.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Yussuf Poulsen (Dánsko).
     
    90+3
    Dánsko získalo rohový kop, ktorý rozohralo nakrátko a snažilo sa tak nazbierať cenné sekundy na polovici súpera. Napokon však prišiel faul a tak je už pri lopte Peru.
     
    90+2
    Peru sa však teraz nemôže dostať k lopte a vytvoriť si tak tlak na svojho súpera. Dánsko drží víťazný výsledok, ale ostáva ešte pár záverečných minút nadstaveného času.
     
    90+1
    V druhom polčase sa ešte nadstavuje 5 minút!
     
    90
    Carrillo sa odhodlal k individuálnej akcii, ale nepodarilo sa mu preniknúť cez dánsku obranu. Čakáme už na údaj o nadstavenom čase.
     
    89
    Začala sa posledná minúta riadneho hracieho času. Útočné výpady sledujeme na oboch stranách, čo určite Dánom vyhovuje. Peru teraz musí bojovať o loptu v strede poľa.
     
    88
    Riadny hrací čas tohto zápasu sa už čoskoro naplní. Záver zápasu prináša najzaujímavejší priebeh tohto duelu, Dánsko však stále drží výsledok, ktorý mu zaručuje zisk dôležitých troch bodov.
     
    87
    Striedanie v tíme Peru: z ihriska odchádza Renato Tapia, prichádza Pedro Aquino.
     
    86
    Žltú kartu dostáva Thomas Delaney (Dánsko).
    86. Christian Eriksen (DEN)
     
    86
    Veľká šanca na strane Dánska! Eriksen si prebral v pokutovom území presnú prihrávku a následne mal veľkú šancu na skórovanie, ale vynikajúco zasiahol brankár Gallese a tak ešte dáva svojmu tímu malú nádej.
     
    85
    Striedanie v tíme Peru: z ihriska odchádza Jefferson Farfán, prichádza Raúl Ruidíaz.
    84. Jefferson Farfán (PER)
     
    84
    Farfán mal na kopačke vyrovnanie! Po rýchlom prechode Peru na útočnú polovicu sa Farfán v pokutovom území dostal do zakončenia, ale jeho strelu fantastickým zákrokom nohou vyrazil Schmeichel do bezpečia!
     
    83
    Peru sa aj naďalej tlačí do útoku a snaží sa dostať znova svojho súpera pod tlak. Čas sa už kráti, Dánsko aj naďalej vyhráva o jeden presný zásah.
    82. Nicolai Jörgensen (DEN)

    Miroslav Revaj

    Góly: 59. Y. Poulsen

    Karty:   38. Tapia (PER) – 86. Delaney (DEN), 90+3. Y. Poulsen (DEN)

    Nepremenená penalta: 45+1. Cueva (PER), mimo


    Peru: Gallese – Advíncula, A. Rodríguez (C), Ch. Ramos, Trauco – Tapia (87. Aquino), Yotún – Carrillo, Cueva, E. Flores (62. Guerrero) – Farfán (85. Ruidíaz).
    Náhradníci: Cáceda, Carvallo – Corzo, Santamaría, Araujo, Hurtado, Guerrero, Ruidíaz, Polo, Cartagena, Loyola, Aquino.

    Dánsko: Schmeichel – Dalsgaard, Kjaer (C), Christensen (81. Jørgensen), Stryger Larsen – Kvist (36. Schöne), Eriksen, Delaney – Y. Poulsen, N. Jörgensen, Sisto (67. Braithwaite).
    Náhradníci: Lössl, Rönnow – Krohn-Dehli, Vestergaard, Knudsen, Braithwaite, Dolberg, Jørgensen, Fischer, Lerager, Schöne, Cornelius.

    Rozhodca: Bakary Gassama (Gambia) – Jean-Claude Birumushahu (Burundi), Abdelhak Etchiali (Alžírsko) – Mehdi Abid Charef (Alžírsko)