Česko – Bielorusko 3:0 (kon.)
koniec
Česko
3
25 25 25  
Bielorusko
0
18 18 21  
cz Sobota 02.06.2018, 18:00 • Sportovní hala, Jindřichův Hradec • Európska liga žien • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    25:21
    Je konec! Gabriela Orvošová zakončila utkání esem o pásku. Ani tentokrát nemělo libero běloruského týmu žádnou šanci.
     
    24:21
    Tři mečboly! I po oddechovém čase se představila na servisu mladá univerzálka Gabriela Orvošová. A Orvošová dokázala servisem dokonale zaskočit libero soupeře.
     
    23:21
    Česko má potřebné dvoubodové vedení! Gabriela Orvošová přitlačila na servisu, Bělorusky nemohly útočit a to potrestala Mlejnková. Běloruský tým si bere oddechový čas.
     
    19:17
    A rázem to je jen o dva body. Toufarová smečovala z velké dálky jen do autu. Zdeněk Pommer si bere oddechový čas.
     
    16:13
    Tříbodové vedení pro český výběr. Mlejnková dokázala přitlačit také na servisu. Bělorusko reaguje oddechovým časem.
     
    25:18
    Také druhá sada končí sedmibodovým rozdílem. Mlejnková výborně přihrála, poté uvolnila Valková na hlavním kůlu Kossányiovou a ta smečí sestřelila bránící hráčku v poli.
     
    24:17
    Setboly přicházejí. Kicková nesmečovala a toho využila Kossányiová, která svou smečí otečovala blok Běloruska.
     
    20:14
    A už to je o šest bodů. Marie Toufarová drží soupeřky daleko od sítě. Seryková smečovala nedůrazně a toho využila znovu Mlejnková. Bělorusko si bere i druhý oddechový čas.
     
    16:14
    Skvěle! Po dalším servisu Marie Toufarové útočila Chyškevičová jen do připravené obrany. Následně Valková se štěstím o pásku poslala míč na druhou přes. Bělorusko si bere oddechový čas.
     
    9:11
    Nepříjemná série hostujícího týmu pokračuje. Dlouhou výměnu zakončila Kossányiová smečí jen do dvojbloku. Zdeněk Pommer reaguje oddechovým časem.
     
    25:18
    První sada jde jasně na konto české reprezentace! Po servisu Kananovičové přihrávala Dostálová. Kossányiová jen ulívala do středu kurtu, ale i to stačilo na nepozornou obranu soupeře.
     
    24:17
    Teď už tady je ale osm setbolů! Purchartová sice ještě bod útokem nedala, ale Kicková bodovku napálila jen do pásky.
     
    18:10
    Tlak pokračuje! Po dalším plachtícím servisu Purchartové se dotkla při nahrávce sítě Kananovičová. Běloruský trenér si bere oddechový čas.
     
    15:10
    Česká kapitánka Barbora Purchartová se představila na servisu. Poté se ale bez kontaktu zůstala ležet na palubovce libero Běloruska a hlavní rozhodčí výměnu ukončil.
     
    12:8
    Skvěle! Další bod pro českou reprezentaci. Mlejnková potrestala nepřesný příjem běloruského libera na první přes. Bělorusky si berou oddechový čas.

    Vít Schück

    Česko: Baumruková, Valková – Kossányiová, Hodanová, Mlejnková, Nová – Purchartová (C), Strušková, Holásková – Kopáčová, Toufarová, Orvošová – Dostálová, Chevalierová
    Trenér: Zdeněk Pommer

    Bielorusko: Kananovičová, Šašová – Parukavová, Pavlavová, Markevičová – Stoljarová, Kalinovská, Klimovičová, Barjsevičová – Chyškevičová, Kicková, Seryková – Pavljukovská, Hanisejová
    Trenér: Pjotr Hilko

    Rozhodca: Sonja Simonovská (MNE) – Zdeněk Grabovský (CZE)