J. Kórea – Bosna 1:3 (kon.) | Austrália – Česko 4:0 (kon.) | Tunisko – Turecko 2:2 (kon.)
Francúzsko – Taliansko 3:1 (kon.)
koniec
Austrália
4:0 (1:0)
Česko
Piatok 01.06.2018, 13:00 • NV Arena (Sankt Pölten) • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Austrálska futbalová reprezentácia dosiahla v príprave na svetový šampionát v Rusku nečakane hladké víťazstvo. V rakúskom St. Pöltene zdolala Česko jednoznačne 4:0, pričom papierové predpoklady hovorili mierne v prospech našich severozápadným susedov. Česi boli spočiatku aktívnejší, ale ich akcie boli stereotypné a neprinášali zaujímavé momenty. Naopak, Austrálčania kvalitne bránili a boli maximálne efektívni v útoku. Dvakrát namieril do čierneho Leckie, jeden presný zásah pridal Nabbout a do vlastnej siete skóroval Jugas. (14:50:57)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    90
    Behich nepríjemne odcentroval z ľavého krídla. Loptu sa snažil nasmerovať na bránu Luongo, ale v krkolomnej pozícii nezakončil.
     
    88
    Luongo nešetril v osobnom súboji Hušbauera. Zdvihol proti nemu nohu príliš vysoko a dopustil sa faulu.
     
    87
    Austrálčania držia loptu na vlastnej polovici a pomalou kombináciu sa postupne posúvajú vpred. Táto taktika im dnes vychádza.
     
    86
    Českí futbalisti mohli skorigovať nepriaznivý stav. Darida našiel z ťažkej pozície Jana Sýkoru, ktorého hlavičku zblízka zneškodnil brankár Ryan.
     
    84
    Dvojgólový Mathew Leckie si užil potlesk austrálskych fanúšikov. V závere duelu ho vymenil Daniel Arzani.
     
    83
    V druhom polčase je to z českej strany veľmi slabý výkon. Našim severozápadným susedom sa nedarí kombinácia, nevytvárajú si šance a navyše inkasujú zo všetkých nebezpečných situácií.
     
    81
    Karel Jarolím urobil štvrté striedanie v zápase. Hraciu plochu opustil Jan Kopic, ktorého nahradil Tomáš Hořava.
    80. Jugas (AUS) - 4:0
     
    80
    Austrália dala gól! Smolný moment pre český tím. Milos Degenek odcentroval z pravej strany a JAKUB JUGAS si loptu zrazil do vlastnej siete.
     
    79
    Jakub Jankto v súboji stratil loptu a potom úplne zbytočne kopol do súpera. Hlavný rozhodca preto neváhal so žltou kartou.
     
    78
    Jankto si zasekol loptu na hranici šestnástky, vystrelil pravačkou a austrálsky brankár Ryan zaznamenal úspešný zákrok.
     
    77
    Česi mali veľkú šancu na zníženie. Novák zostal úplne voľný v pokutovom území, oprel sa do lopty z prvej a prestrelil austrálsku bránu.
     
    76
    O malú chvíľu neskôr je tu striedanie Austrálie. Z ihriska odkráčal Josh Risdon, na jeho miesto nastúpil Milos Degenek.
     
    75
    Patrik Schick bol na hrote útoku takmer neviditeľný a záverečné minúty si pozrie iba z lavičky. Nahradil ho Josef Šural.
     
    74
    Tímy sú momentálne v rozličnom rozpoložení. Zatiaľ čo Česi pôsobia odovzdane a prakticky nemajú o čo hrať, Austrálčania by radi pridali ďalší gól.
     
    73
    Po treťom góle prichádza tretie austrálske striedanie. Na ihrisko vybehol Dimitros Petratos, ktorému prenechal miesto Robbie Kruse.
    72. Leckie (AUS) - 3:0

    Tomáš Lengyel

    Góly: 32. Leckie, 54. Nabbout, 72. Leckie, 80. Jugas (vla.)

    Karty:   79. Jankto (CZE)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 0:4. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 13:9.
    Austrália: Ryan – Risdon (76. Degenek), Milligan, Sainsbury (C), Behich – Luongo, Rogic (66. Irvine), Mooy – Leckie (84. Arzani), Nabbout (61. Maclaren), Kruse (73. Petratos)
    Náhradníci: Jones, Vukovic – Degenek, Meredith, Cahill, Jurman, Juric, Troisi, Jedinak, Rukavytsya, Irvine, Petratos, Brillante, Arzani, Karacic, Maclaren.

    Česko: Koubek – Bořil, Kalas, Jugas, Novák – Hušbauer, Barák (57. Sýkora), Darida (C) – Schick (75. Šural), Krmenčík (46. Jankto), Kopic (81. Hořava).
    Náhradníci: Pavlenka, Vaclík – Coufal, Jemelka, Hořava, Jankto, Souček, Sýkora, Trávník, Šural.