Valencia – La Coruña 2:1 (kon.) | Bilbao – Espanyol 0:1 (kon.) | Atlético Madrid – Eibar 2:2 (kon.)
Barcelona – Sociedad 1:0 (kon.)
koniec
Atlético Madrid
2:2 (1:1)
SD Eibar
Nedeľa 20.05.2018, 18:30Španielska LaLiga • 38. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Kike García pomaličky odkráčal z ihriska a so svojim výkonom môže byť spokojný. V záverečných sekundách ho vymenil mladík Francesc Regis.
     
    83
    Charles zostal ležať na trávniku a hlavný rozhodca dodatočne trestá. Žltú kartu dostal Stefan Savić (Atlético Madrid).
     
    78
    Tréner Eibaru vykonal druhú zmenu v zostave. Z ihriska odišiel Iván Alejo, ktorého nahradil najlepší strelec tímu Charles.
     
    71
    Diego Costa (Atlético Madrid) ochotne spadol cez brankára hostí a zostal ležať na trávniku. Protesty skúseného útočníka priniesli len žltú kartu.
    70. Rubén Peña (EIB) - 2:2
     
    70
    SD Eibar dáva gól! Domáci podľahli tlaku súpera, ktorý využíva početnú výhodu. RUBÉN PEÑA si spracoval odrazenú loptu mimo šestnástky, pripravil si ju na strelu a pohotovou delovkou nedal šancu Oblakovi.
     
    66
    Sledujeme striedania na oboch stranách. Po vylúčení Hernándeza poslal Simeone do hry Josého Giméneza, ktorý vymenil Vitola. V tábore hostí prichádza Anaitz Arbilla namiesto Davida Lombána.
     
    65
    David Lombán (Eibar) je ďalším hráčom, ktorý inkasuje žltú kartu. Obranca hostí neprotestoval, pretože išlo o taktický faul.
     
    63
    Hlavný rozhodca opäť trestá a tentoraz je to červená karta. Po druhej žltej ju uvidel Lucas Hernández (Atlético Madrid), ktorý v súboji trafil rukou do tváre Ivána Aleja.
     
    61
    Fernando Torres (Atlético Madrid) neušiel ani kartovému trestu. Strelec oboch gólov domáceho tímu si ju vyslúžil za nevhodnú oslavu s fanúšikmi.
    60. Fernando Torres (ATM) - 2:1
     
    60
    Atlético dalo gól! Diego Simeone urobil dobre, že nechal FERNANDA TORRESA na trávniku. Španielsky zakončovateľ využil presnú prihrávku do behu, prenikol pomedzi dvojicu obrancov, obišiel aj Dmitrovića a opäť skóroval do odkrytej siete.
     
    59
    Diego Simeone oživuje ofenzívu. Z ihriska odchádzajú Koke a Ángel Correa, nahradia ich Antoine Griezmann a Diego Costa.
     
    56
    Dani García (Eibar) zastavil rozbehnutého Vitola iba za cenu nedovoleného zákroku a vypýtal si žltú kartu.
    42. Fernando Torres (ATM) - 1:1
     
    42
    Atlético dalo gól! FERNANDO TORRES sa dočkal rozlúčky s presným zásahom. Domáci zakončovateľ sa presadil z rýchleho protiútoku, keď dostal prihrávku pred odkrytú sieť a zvnútra šestnástky bez problémov vyrovnal.
    35. Kike García (EIB) - 0:1
     
    35
    SD Eibar dáva gól! Hostia nečakane udreli a zaskočili favorita. KIKE GARCIA vbehol medzi dvoch obrancov Atlética, v sklze zasiahol loptu a popri Janovi Oblakovi ju poslal do siete.
     
    22
    Hlavný rozhodca druhýkrát trestá domáceho hráča žltou kartou. Filipe Luís (Atlético Madrid) bol pokarhaný za ostrý sklz proti prenikajúcemu súperovi.
    10.
     
    10
    Prvá veľká šanca zápasu. Fernando Torres sa pretlačil do pokutového územia, obišiel posledného brániaceho hráča, ale jeho strela pravačkou smerovala vedľa brány.
     
    8
    Hlavný rozhodca vytiahol prvú žltú kartu už v ôsmej minúte. Lucas Hernández (Atlético Madrid) zasiahol lakťom do hlavy Kikeho Garciu a bol zaslúžene potrestaný.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 42. F. Torres, 60. F. Torres – 35. Kike García, 70. Peña

    Karty:   8. Hernández (ATM), 22. Luís (ATM), 61. F. Torres (ATM), 71. D. Costa (ATM), 83. Savić (ATM) – 56. Dani García (EIB), 65. Lombán (EIB)   63. Hernández (ATM)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:7. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 14:14.
    Atlético Madrid: Oblak – Luís, Hernández, Savić, Juanfran – Vitolo (66. J. Giménez), Gabi, Saúl Ñíguez, Koke (59. Griezmann) – Á. Correa (59. D. Costa), F. Torres.
    Náhradníci: Werner – Godín, Partey, Griezmann, D. Costa, Gameiro, J. Giménez.

    SD Eibar: Dmitrović – Ángel, P. Oliveira, Lombán (66. Arbilla), Peña – Dani García, Escalante – Alejo (78. Charles), Jordán, Orellana – Kike García (90+3. Regis).
    Náhradníci: Y. Rodríguez – Ramis, Capa, Arbilla, León, Charles, Regis.