Valencia – La Coruña 2:1 (kon.) | Bilbao – Espanyol 0:1 (kon.) | Atlético Madrid – Eibar 2:2 (kon.)
Barcelona – Sociedad 1:0 (kon.)
koniec
Atlético Madrid
2:2 (1:1)
SD Eibar
Nedeľa 20.05.2018, 18:30Španielska LaLiga • 38. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Dnešný zápas Atlética Madrid s Eibarom sa niesol v znamení rozlúčky Fernanda Torresa so španielskou metropolou. Domáci zakončovateľ si ju dokonale užil, pretože dvakrát skóroval. V závere prvého polčasu najskôr vyrovnával a po hodine hry poslal svoj tím do vedenia. Potom však prišlo vylúčenie Hernándeza a Rubén Peña zabezpečil hosťom bod za remízu. Atlético napriek tomu zostalo na druhej priečke tabuľky, Eibar sa posunul na deviatu pozíciu. (20:24:58)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Charles chcel prekvapiť domácu defenzívu prienikom po pravom krídle, no jeho spätná prihrávka nebola presná.
     
    90+4
    Už sa iba dohráva. Oba tímy čakajú na záverečný hvizd, ktorý im ukončí ligovú sezónu 2017/2018.
     
    90+3
    Kike García pomaličky odkráčal z ihriska a so svojim výkonom môže byť spokojný. V záverečných sekundách ho vymenil mladík Francesc Regis.
     
    90+2
    Hostia hrajú momentálne bago v stredovom kruhu a nikam sa neponáhľajú. Remíza im vyhovuje a domácim tiež nevadí.
     
    90+1
    Eibar v úvode nadstaveného času kontroluje loptu na polovici domáceho tímu. Atlético pozorne bráni.
     
    90
    Dlhšie ošetrenie Marka Dmitrovića sa prejavilo na nadstavenom čase. Hlavný rozhodca pridal ešte päť minút.
     
    88
    Atlético Madrid už nehrá o konečné umiestnenie, no rado by potešilo domácich priaznivcov víťazstvom. Preto z diaľky strieľal Antoine Griezmann.
     
    87
    Gonzalo Escalante zakončoval pohotovo spoza šestnástky, ale jeho prudká strela po trávniku putovala rovno do rukavíc Jana Oblaka.
     
    86
    Eibaru súčasná remíza vyhovuje, pretože získaný bod by ho posunul na konečnú deviatu priečku v tabuľke. To by bolo pre malý klub najlepšie umiestnenie v histórii La Ligy. Musí sa však spoliehať, že Real Sociedad dnes neprekvapí Barcelonu.
     
    84
    Dnešný duel je bohatý na fauly aj kartové tresty. Hlavný rozhodca vytiahol z kapsičky sedemkrát žltý kartónik a raz dokonca červený.
     
    83
    Charles zostal ležať na trávniku a hlavný rozhodca dodatočne trestá. Žltú kartu dostal Stefan Savić (Atlético Madrid).
     
    81
    Antoine Griezmann posunul loptu pred prázdnu bránu Fernandovi Torresovi, ktorý tretíkrát v zápase napol sieť. Obaja futbalisti však stáli v ofsajde.
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času zostáva posledných desať minút. Po vylúčení Lucasa Hernándeza je aktívnejší Eibar.
     
    78
    Tréner Eibaru vykonal druhú zmenu v zostave. Z ihriska odišiel Iván Alejo, ktorého nahradil najlepší strelec tímu Charles.
     
    77
    Kike García videl, že Jan Oblak nie je dobre postavený a vystrelil z väčšej vzdialenosti. Lopta sa však skrútila mimo brány Atlética Madrid.
     
    76
    Diego Costa nemal dostatočne rýchly štart na loptu. Prudká prihrávka smerovala k brankárovi Markovi Dmitrovićovi.
     
    75
    Ošetrovanie hosťujúceho brankára trvá poriadne dlho a domáci sú netrpezliví. Fernando Torres si medzitým vychutnáva aplauz publika.
     
    74
    Madridčania v najvyššej súťaži ešte nestratili ani jeden bod v zápasoch proti Eibaru. Teraz sú však v náročnej situácii, pretože majú o jedného hráča menej.
     
    72
    Marko Dmitrović po súboji s Diegom Costom zostal sedieť na ihrisku a vyžiadal si ošetrenie. Na všetko zblízka dohliada Fernando Torres.
     
    71
    Diego Costa (Atlético Madrid) ochotne spadol cez brankára hostí a zostal ležať na trávniku. Protesty skúseného útočníka priniesli len žltú kartu.
    70. Rubén Peña (EIB) - 2:2
     
    70
    SD Eibar dáva gól! Domáci podľahli tlaku súpera, ktorý využíva početnú výhodu. RUBÉN PEÑA si spracoval odrazenú loptu mimo šestnástky, pripravil si ju na strelu a pohotovou delovkou nedal šancu Oblakovi.
     
    69
    Hrdinom Los Colchoneros je zatiaľ Fernando Torres, ktorý sa lúči s dresom Atlética. Dal dnes dva góly, pričom v doterajšom priebehu ligovej sezóny skóroval trikrát.
     
    68
    Atlético Madrid síce vedie, ale má pred sebou ešte veľkú porciu minút, ktoré bude musieť zvládnuť bez vylúčeného Lucasa Hernándeza.
     
    66
    Sledujeme striedania na oboch stranách. Po vylúčení Hernándeza poslal Simeone do hry Josého Giméneza, ktorý vymenil Vitola. V tábore hostí prichádza Anaitz Arbilla namiesto Davida Lombána.
     
    65
    David Lombán (Eibar) je ďalším hráčom, ktorý inkasuje žltú kartu. Obranca hostí neprotestoval, pretože išlo o taktický faul.
    64. Lucas Hernández (ATM)
     
    64
    Eibar zahral nacvičený signál po štandardnej situácii. Centrovanú loptu z pravej strany však získali do svojej moci domáci.
     
    63
    Hlavný rozhodca opäť trestá a tentoraz je to červená karta. Po druhej žltej ju uvidel Lucas Hernández (Atlético Madrid), ktorý v súboji trafil rukou do tváre Ivána Aleja.
     
    61
    Fernando Torres (Atlético Madrid) neušiel ani kartovému trestu. Strelec oboch gólov domáceho tímu si ju vyslúžil za nevhodnú oslavu s fanúšikmi.
    60. Fernando Torres (ATM) - 2:1
     
    60
    Atlético dalo gól! Diego Simeone urobil dobre, že nechal FERNANDA TORRESA na trávniku. Španielsky zakončovateľ využil presnú prihrávku do behu, prenikol pomedzi dvojicu obrancov, obišiel aj Dmitrovića a opäť skóroval do odkrytej siete.
     
    60
    Fernando Torres stále zostáva na ihrisku. Strelec vyrovnávajúceho gólu je dnes viditeľný. Aj vďaka tomu, že ho spoluhráči neustále hľadajú.
     
    59
    Diego Simeone oživuje ofenzívu. Z ihriska odchádzajú Koke a Ángel Correa, nahradia ich Antoine Griezmann a Diego Costa.
     
    57
    Atlético nevyužilo štandardnú situáciu. Dôvodom bol útočný faul Stefana Savića. Hlavný rozhodca nekompromisne pískal.
     
    56
    Dani García (Eibar) zastavil rozbehnutého Vitola iba za cenu nedovoleného zákroku a vypýtal si žltú kartu.
     
    55
    Filipe Luís nezvládol defenzívy odkop po centri Orellanu. Loptu poslal priamo na kopačku Kikeho Garciu, ktorý však z voleja neprekonal Oblaka.
     
    54
    Saúl Ñíguez prešiel cez dvoch hráčov na ľavej strane, následne hľadal rozbehnutého Fernanda Torresa, no ten bol pokrytý.
     
    53
    Druhý polčas je o niečo ofenzívnejší, ale oba tímy sa držia opatrnej taktiky a príliš nechcú otvárať svoje obrany.
     
    51
    Iván Alejo zakončoval z hranice šestnástky, ale loptu nezasiahol podľa svojich predstáv. Navyše, domáci jeho strelu zblokovali.
     
    50
    Dani García pocítil chuť lakťa Fernanda Torresa. Strelec vyrovnávajúceho gólu prišiel za protihráčom a športovo sa mu ospravedlnil.
     
    48
    Fabián Orellana prudko vypálil z ľavej strany šestnástky a lopta sa nepríjemne odrážala. Domáci ju so šťastím odpratali preč.
     
    47
    Atlético rýchlo zakombinovalo pred pokutovým územím hostí a vyprodukovalo zakončenie. Po zemi strieľali Koke.
     
    46
    Výkop bol tentoraz v réžii hostí. Tréneri cez prestávku neurobili žiadnu zmenu a ponechali na trávniku základné jedenástky.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodná polovica zápasu ponúkla iba dve strely do priestoru brány, no boli z toho dva góly. Aktívnejších domácich futbalistov prekvapil v 35. minúte Kike García, keď z ničoho nič prekonal Jana Oblaka. Los Colchoneros však stihli zareagovať ešte do prestávky. Na konci rýchleho brejku bol Fernando Torres, ktorý sa tak rozlúči s Atléticom Madrid gólom.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Hostia v záverečnej minúte riadneho hracieho času prvého dejstva rozohrali rohový kop. Centrovanú loptu však odvrátil do bezpečia Stefan Savić.
     
    43
    Fernando Torres si po góle kľakol na kolená, chytil dres a pobozkal ho. Domáci priaznivci ho odmenili potleskom v stoji.
    42. Fernando Torres (ATM) - 1:1
     
    42
    Atlético dalo gól! FERNANDO TORRES sa dočkal rozlúčky s presným zásahom. Domáci zakončovateľ sa presadil z rýchleho protiútoku, keď dostal prihrávku pred odkrytú sieť a zvnútra šestnástky bez problémov vyrovnal.
     
    40
    Atlético Madrid v priebehu týždňa oslavovalo celkový triumf v Európskej lige a možno aj preto dnes hľadá ideálnu formu. V Trnave by nevedeli hovoriť o tom, ako môžu také oslavy zhoršiť výsledky tímu.
     
    39
    Úvodný polčas ponúka veľa nepresností na oboch stranách. Atlético Madrid aj Eibar majú na svojom konte 26 stratených lôpt.
     
    38
    Váhanie obrancov Atlética Madrid musel ukončiť až Jan Oblak. Slovinský gólman radšej odkopol loptu za stredový kruh.
     
    37
    Strela Kikeho Garciu bola vôbec prvá, ktorá smerovala do priestoru brány. Domáci sú síce aktívnejší, no chýba im priamočiarosť a na to zatiaľ doplácajú.
    35. Kike García (EIB) - 0:1
     
    35
    SD Eibar dáva gól! Hostia nečakane udreli a zaskočili favorita. KIKE GARCIA vbehol medzi dvoch obrancov Atlética, v sklze zasiahol loptu a popri Janovi Oblakovi ju poslal do siete.
     
    34
    Domáci sa snažia hľadať Fernanda Torresa za každú cenu. Ángel Correa mohol zakončovať z tesnej blízkosti, no ešte prihrával pod seba El Niñovi, ktorý sa k lopte nedostal.
     
    32
    Podobná situácia o niekoľko sekúnd neskôr priniesla zakončenie. Po prihrávke Filipeho Luisa strieľal Fernando Torres a len o pár centimetrov minul žrď.
     
    31
    Ángel Correa sa dostal na dostrel brány Eibaru, ale nemal dostatok priestoru. Preto posúval loptu do strany Filipemu Luisovi, ktorý nedokázal nič vymyslieť.
     
    30
    Polhodina hry nepriniesla žiadnu zmenu skóre. Brankári sú zatiaľ bez práce, vzrušenie priniesla akurát nepresná strela Torresa.
     
    29
    Eibar rozohral štandardku. Po centri Escalanteho sa snažil loptu hlavou predĺžiť Kike Garcia, ale chrbtom k bráne nemieril presne.
     
    28
    Kike García prenikol na hranicu šestnástky, otočil sa s loptou a potom veľmi nepresne prihrával Josému Ángelovi. Tréner hostí sa poriadne hneval.
     
    27
    Druhý rohový kop v krátkom slede za sebou nebol vôbec vydarený. Atlético napokon stratilo loptu a pomohlo si faulom.
     
    26
    Koke nepríjemne centroval z rohového kopu. Loptu poslal priamo na bránu a Marko Dmitrović musel pohotovo boxovať na ďalší roh.
     
    25
    Filipe Luís sa trochu hnevá na hlavného arbitra, ktorý teraz nevidel faul na jeho osobu. Domáci obranca bol za podobný zákrok napomenutý žltou kartou.
     
    24
    Madridčanom nevyšla realizácia priameho kopu. Saúl Ñíguez chcel loptu namieriť k bližšej žrdi, no ani netrafil bránu.
     
    22
    Hlavný rozhodca druhýkrát trestá domáceho hráča žltou kartou. Filipe Luís (Atlético Madrid) bol pokarhaný za ostrý sklz proti prenikajúcemu súperovi.
     
    22
    Koke prekvapil obranu Eibaru rýchlou prihrávkou na Fernanda Torresa, ale tá bola príliš prudká a domáci útočník ju nemohol dobehnúť.
     
    21
    Futbalisti Eibaru majú na konte prvú strelu, ktorá však nesmerovala medzi tri žrde. Fabián Orellana volejom nepreveril Jana Oblaka.
     
    20
    Po dvadsiatich minútach stále platí fakt, že sme videli jedinú vážnejšiu šancu. Zahodil ju Fernando Torres, ktorému nesadla strela zvnútra šestnástky.
     
    18
    Filipe Luís výborne prečítal dlhý pas na voľného Ivána Aleja. Rýchlo k nemu pristúpil a loptu odhlavičkoval za čiaru.
     
    17
    Z hľadiska sa začína ozývať piskot. Dôvodom je monotónny priebeh duelu, ktorý nemá potrebný náboj. Ani jednému tímu nejde o veľa.
     
    15
    Juanfran kvalitne odcentroval z pravej strany. Loptu krútil na pripraveného Fernanda Torresa, no zo vzduchu ju stiahol Marko Dmitrović.
     
    14
    Domáci futbalisti sa snažia dlhšou kombináciou vytiahnuť súpera z defenzívy. Hráči Eibaru sa dobre pohybujú a na všetko včas reagujú.
     
    13
    Eibar postupne vyrovnáva hru, ale iba z pohľadu držania lopty. Hostia zatiaľ nedokázali vniknúť s loptou do pokutového územia Atlética.
     
    11
    Saúl Ñíguez najprv prihrával na Correu, ale lopta sa k nemu odrazila späť, a tak vystrelil. Jeho pokus spoza šestnástky skončil nad brvnom.
    10.
     
    10
    Prvá veľká šanca zápasu. Fernando Torres sa pretlačil do pokutového územia, obišiel posledného brániaceho hráča, ale jeho strela pravačkou smerovala vedľa brány.
     
    9
    Fabián Orellana prvýkrát v zápase priblížil Eibar na dostrel súperovej šestnástky. Jeho center ale nemal potrebnú presnosť.
     
    8
    Hlavný rozhodca vytiahol prvú žltú kartu už v ôsmej minúte. Lucas Hernández (Atlético Madrid) zasiahol lakťom do hlavy Kikeho Garciu a bol zaslúžene potrestaný.
     
    7
    Hostia získali loptu do svojej moci a nechcú ju zbytočne odovzdať na kopačky súpera. Pohybujú sa však maximálne v okolí stredového kruhu.
     
    5
    Madridčania skúšajú šťastie nábehmi za obranu Eibaru, ale zatiaľ stroskotávajú na ofsajdoch. Už trikrát sa ocitli v postavení mimo hry.
     
    4
    Koke výborne prenikol cez dvojicu brániacich hráčov, ihneď vysúval za defenzívnu líniu Vitola, ale ten sa ocitol v tesnom ofsajde.
     
    3
    Začiatok stretnutia sa odohráva v strede poľa. Oba tímy dobre prehusťujú priestor a nedávajú si príležitosti na protiútoky.
     
    2
    Eibar ešte môže teoreticky poskočiť v tabuľke na deviate miesto, ale potrebuje dnes bodovať. Atlético s určitosťou obsadí druhú priečku.
     
    1
    Atlético Madrid malo na starosti úvodný výkop. Domáci dnes nastúpili v červeno-bielych dresoch, Eibar bude hrať kompletne v čiernom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Atlético Madrid: Oblak – Luís, Hernández, Savić, Juanfran – Vitolo, Gabi, Saúl Ñíguez, Koke – Á. Correa, F. Torres.
    Náhradníci: Werner – Godín, Partey, Griezmann, D. Costa, Gameiro, J. Giménez.

    SD Eibar: Dmitrović – Ángel, P. Oliveira, Lombán, Peña – Dani García, Escalante – Alejo, Jordán, Orellana – Kike García.
    Náhradníci: Y. Rodríguez – Ramis, Capa, Arbilla, León, Charles, Regis.
     
    Fernando Torres dnes začína na hrote útoku po boku Angela Correu. Mužstvo navyše povedie do zápasu ako kapitán.
     
    Rozlúčka El Niña s Atléticom Madrid je umocnená ziskom trofeje v Európskej lige, ktorú hráči Los Colchoneros takisto priniesli ukázať svojim priaznivcom.
     
    Fanúšikovia Atlética Madrid pripravili peknú choreografiu na tribúnach, ktorá je venovaná Fernandovi Torresovi. Španielsky zakončovateľ dnes definitívne končí v červeno-bielych farbách. Na trávnik prichádza v spoločnosti svojich troch detí.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu posledného 38. kola španielskej najvyššej súťaže. Atlético Madrid zakončí ligovú sezónu 2017/2018 duelom proti Eibaru.

    Atlético Madrid počas týždňa oslavovalo celkové víťazstvo v Európskej lige, keď vo finále zdolalo francúzske Marseille jasne 3:0. Los Colchoneros síce podobný úspech v domácej súťaži nezopakujú, ale aj súčasné druhé miesto za suverénnou Barcelonou nemôže byť hodnotené ako sklamanie. Madridčania majú jasne najlepšiu defenzívu v celej La Lige. V 37 kolách inkasovali iba 20 gólov, čo je o deväť menej ako majstrovská Barca. Výsledky zverencov Diega Simeoneho sú však na španielskych ligových trávnikoch kolísavé. Atlético vyhralo z posledných piatich pokusov len dvakrát, raz remizovalo a dvakrát prehralo.

    Eibar v aktuálnej sezóne dlho pomýšľal na postup do európskych pohárových súťaží, ale miestenky sa napokon ušli bohatším celkom. Malý baskický klub figuroval pred víkendovým programom na solídnom deviatom mieste so ziskom 50 bodov a negatívnym skóre 42:48. Môže sa však pochváliť lepšou ligovou formou ako jeho dnešný súper. V predchádzajúcich piatich súbojoch až trikrát zvíťazil, uhral cennú remízu na pôde Valencie a podľahol len Getafe. Napriek tomu už nedokázal atakovať siedmu Sevillu, ktorá si zabezpečila aspoň účasť v predkole Európskej ligy.

    Eibar je obľúbeným súperom Atlética Madrid, pretože futbalisti z hlavného mesta s ním v histórii najvyššej súťaže nikdy neprehrali. V doterajších siedmich meraniach síl brali vždy tri body a bez porážky zvládli aj dva poharové zápasy.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 42. F. Torres, 60. F. Torres – 35. Kike García, 70. Peña

    Karty:   8. Hernández (ATM), 22. Luís (ATM), 61. F. Torres (ATM), 71. D. Costa (ATM), 83. Savić (ATM) – 56. Dani García (EIB), 65. Lombán (EIB)   63. Hernández (ATM)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:7. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 14:14.
    Atlético Madrid: Oblak – Luís, Hernández, Savić, Juanfran – Vitolo (66. J. Giménez), Gabi, Saúl Ñíguez, Koke (59. Griezmann) – Á. Correa (59. D. Costa), F. Torres.
    Náhradníci: Werner – Godín, Partey, Griezmann, D. Costa, Gameiro, J. Giménez.

    SD Eibar: Dmitrović – Ángel, P. Oliveira, Lombán (66. Arbilla), Peña – Dani García, Escalante – Alejo (78. Charles), Jordán, Orellana – Kike García (90+3. Regis).
    Náhradníci: Y. Rodríguez – Ramis, Capa, Arbilla, León, Charles, Regis.