Ružomberok – Dunajská Streda 0:4 (kon.) | Slovan Bratislava – Žilina 3:2 (kon.) | Trnava – Trenčín 0:2 (kon.)
Prešov – Michalovce 2:1 (kon.) | Podbrezová – Zlaté Moravce 1:0 (kon.) | Nitra – Senica 5:2 (kon.)
koniec
FC Tatran Prešov
2:1 (1:0)
MFK Zemplín Michalovce
Sobota 19.05.2018, 17:00 • NTC Poprad • Niké liga • O udržanie
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Za zdržiavanie rozohrávky dostáva žltú kartu brankár Adrián Slančík.
     
    89
    V obrovskej šanci bol Kristijan Trapanovski, ktorý sa uvoľnil a ostal sám nechránený v pokutovom území. Mohol už ihneď strieľal cez Bieszczada, no napokon ešte urobil kľučku a následne aj o gólovú šancu sám prišiel. Napálil to do protihráča.
     
    82
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Erik Streňo, prichádza Petr Hošek.
     
    77
    Miroslav Petko fauloval tesne pred šestnástkou protihráča a Michalovčania majú veľkú príležitosť z dobrej pozície.
     
    73
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Adrián Leško, prichádza Kristijan Trapanovski.
     
    71
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Anton Antonov, prichádza Matúš Begala.
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Jakub Bartek, prichádza Timotej Múdry.
     
    67
    Prešov dal gól!
    Prešovčania sa znovu dostávajú do vedenia v stretnutí! Po pravej strane po krátkych prihrávkach šikovne bez ohrozenia prenikol až tesne pred hranicu malého vápna ERIK STREŇO a prízemnou strelou k pravej žrdi skóroval!
     
    65
    Brankár Bieszczad následne nakopol loptu smerom dopredu, hlavný rozhodca pískol a Erik Streňo si pýtal dôvod. Napokon však inkasoval žltú kartu za tento pokus o dohovor.
     
    48
    Michalovce dali gól!
    Výborný nástup Michalovčanov do druhého polčasu! Bragin vystrelil zo šestnástky a lopta sa dokotúľala na pravú žrď. Po odraze ju do bránky úspešne dorazil DAWID KURMINOWSKI.
     
    46
    Hneď v úvode vidíme dvojité striedanie na strane hostí. Igor Žofčák opúšťa ihrisko a nahradí ho Vladislav Bragin. Petra Kolesára zase v zostave vymenil Ladislav Šosták.
     
    40
    Micherda bol v stredovom kruhu zasiahnutý Petrom Kolesárom. Hlavný rozhodca to posúdil ako zákrok hodný žltej karty a udelil ju Kolesárovi.
     
    36
    Prešov dal gól!
    Pokutový kop úspešnou strelou k ľavej žrdi do protipohybu brankára premenil JAKUB BARTEK! Prešov sa dostáva do vedenia v stretnutí.
     
    34
    Žofčák zahral po pokuse o prihrávku od Kráľoviča rukou. Hlavný rozhodca chvíľu váhal, no napokon predsa len odpískal penaltu pre Prešov!
     
    30
    Petko perfektne vysunul úplne voľného Adriána Leška, ktorý si našiel miesto v medzere. Bol to možno sporný moment z ofsajdového hľadiska, no nepískalo sa, Leško šiel na bránu, ale slabo zakončil a len priamo do Bieszczada.
     
    23
    Milan Šimčák oplácal na Leškovi predchádzajúci zákrok na Antonova a napokon to vôbec neurobil športovo a ani v súlade s pravidlami. Za svoj počin dostáva žltú kartu.
     
    22
    Michalovská defenzíva opäť mierne zlyhala, keď nechala v medzere až príliš veľa priestoru Michalovi Kraľovičovi. Ten sa otočil a už ihneď chcel strieľať a bol v stopercentnej šanci, no v poslednej chvíli mu zakončenie zmaril Jose Carillo.
     
    19
    Turik perfektnou prihrávkou naštartoval po pravej strane Dawida Kurminowskeho, ktorý už mohol a asi aj mal dávno strieľať, no napokon sa zamotal a už sa mu nepodarilo zakončiť.
     
    13
    Antonov šikovne prepustil prihrávku z pravej strany až na Petra Kolesára, ktorý bol postavený tesne za šestnástkou a odtiaľ pálil. Strela bola blokovaná, no aj tak ju musel Slančík skrotiť.
     
    2
    Keresteš bol faulovaný na útočnej polovici a sám aj zahrával prvú štandardku svojho tímu v zápase. Vcelku výborne sa uvoľnil v pokutovom území Luberda, no hlavička mu nesadla.

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Tatran Prešov. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Zemplín Michalovce. Viac informácií tu.

    Góly: 36. Bartek (pen.), 67. Streňo – 48. Kurminowski

    Karty:   65. Streňo (PRE), 77. Petko (PRE), 90+2. Slančík (PRE) – 23. Šimčák (MIC), 40. Kolesár (MIC)


    FC Tatran Prešov: Slančík – Bartek (71. Múdry), Luberda (C), Prikryl, Petko – Dzurík – Leško (73. Trapanovski), Micherda, Kraľovič – Streňo (82. Hošek), Keresteš.
    Náhradníci: Hynek – Dupkala, Múdry, Hošek, Haladej, Trapanovski.

    MFK Zemplín Michalovce: Bieszczad – Žofčák (C) (46. Bragin), Kavka, Carrillo, Šimčák – Antonov (71. Begala) – Turik, Koscelník, Kolesár (46. Šosták), Niši – Kurminowski.
    Náhradníci: Kira – Šosták, Bednár, Sulley, Jankauskas, Begala, Bragin.

    Rozhodca: Dohál – Poláček, Barenčík

    Diváci: 189