Švédsko – USA 6:0 (kon.) | Kanada – Švajčiarsko 2:3 (kon.)
koniec
Kanada
2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Švajčiarsko
Sobota 19.05.2018, 19:15 • Royal Arena, Kodaň • Majstrovstvá sveta • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Senzácia je na svete, Švajčiari vyradili Kanadu a postupujú do finále 82. majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji! Obrovská radosť vypukla na ľade i na tribúnach.
     
    59:50
    Posledných 10 sekúnd!
     
    58:00
    Stále hrá Kanada s prázdnou bránkou.
    57:53 Colton Parayko (CAN) - 2:3
     
    57:53
    Kanada dala gól!
    Gól strelilA oplatilo sa jej to. Javorové listy sa usadili v pásme svojho súpera, kde po krátkej kombinácii zakončili. Do listiny strelcov sa zapísal COLTON PARAYKO. Asistencie: Connor McDavid, Brayden Schenn.
     
    57:40
    Kanads hrá bez gólmana – so šiestimi korčuliarmi.
     
    54:05
    Obrovská šanca prvej presilovkovej formácie Kanady. Tá sa dostala do zakončenia spred bránkoviska, avšak táto situácia jej na kontaktný gól nestačila.
     
    53:51
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Noah Rod – 2 min., sekanie).
     
    53:29
    Dnešné stretnutie sleduje priamo v Royal Arene 12 166 divákov. Nie je síce vypredané, ale ostalo tu len 324 voľných miest.
    44:14 Gaëtan Haas (SUI) - 1:3
     
    44:14
    Švajčiarsko dalo gól!
    Už to ale neplatí. Švajčiari majú finále na dosah ruky, Kuemper len krúti svojou hlavou. Puk letel z hranice ľavého kruhu a skončil v kanadskej sieti. Postaral sa o to šikovným tečom GAËTAN HAAS. Asistencie: Sven Andrighetto, Raphael Diaz.
     
    43:11
    Vylúčenie v tíme Kanada (Ryan Nugent-Hopkins – 2 min., hákovanie).
    31:41 Anthony Beauvillier (CAN), Leonardo Genoni (SUI)
     
    31:41
    Obrovské šance teraz dokázali zahodiť Kanaďania. Anthony Beauvillier zakončoval do odkrytej časti bránky, tú ale netrafil. Ležiaci Genoni tak stihol fantasticky zakročiť.
     
    30:51
    Connor McDavid vo svojej typickej pozícii. Nabral rýchlosť, puk šikovnou zadovkou prenechal Schennovi a Brayden Schenn to skúsil švihom. Leonardo Genoni mal čo robiť, aby zakončenie lapačkou aspoň zrazil.
    29:40 Gaëtan Haas (SUI) - 1:2
     
    29:40
    Švajčiarsko dalo gól!
    Tak toto bola kombinácia ako z veľkej knihy hokeja. Klobúk dolu pred Švajčiarmi, ktorí jednoduchými prihrávkami totálne zosmiešnili kanadskú defenzívu. GRÉGORY HOFMANN puk zasúval prakticky do prázdnej bránky. Asistencie: Kevin Fiala, Sven Andrighetto.
     
    28:06
    Vylúčenie v tíme Kanada (Joel Edmundson – 2 min., hákovanie).
    27:20 Bo Horvat (CAN) - 1:1
     
    27:20
    Kanada dala gól!
    BO HORVAT teraz predviedol parádnu strelu švihom. Puk letel v ideálnej výške, a tak nedokázal Genoni zareagovať. Opäť je tak vyrovnané. Asistencie: Pierre-Luc Dubois, Jean-Gabriel Pageau.
    27:20 Brayden Schenn (CAN) - 1:1
     
    26:07
    Vyzeralo to ako stratený puk, napokon z toho ale bola obrovská šanca Kanady! Brayden Schenn si so spoluhráčom narazil puk a v páde zakončil, avšak len do hrude Leonarda Genoniho.
     
    20:40
    V úvodnej minúte sa Švajčiari tlačia pred bránku svojho súpera. Skúšali strieľať z medzikružia, tento puk ale zasiahol len plexisklo za Kuemperovou bránkou.
    18:41 Tristan Scherwey (SUI) - 0:1
     
    18:41
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiarom to tam ešte pred prestávkou predsa len padlo a dostávajú sa tak do vedenia! TRISTAN SCHERWEY sa dostal do útočnej tretiny, kde prestrelil brániaceho Kanaďana i Kuempera. Asistencie: Ramon Untersander, Dean Kukan.
     
    17:26
    Veľká šanca aj pre Kanadu. Anthony Beauvillier pálil dvakrát v podstate z rovnakej pozície. Jeho prvý puk skončil na mantineli, druhý na pozornom Genonim.
     
    14:12
    Švajčiari zahodili ďalšiu obrovskú príležitosť! Tentokrát mali pred sebou prakticky prázdnu bránku, napriek tomu puk v sieti neskončiil.
    12:30 Tristan Scherwey (SUI)
     
    12:30
    Enzo Corvi dostal ťažký puk, ktorý si spracovať nedokázal. Následne sa dostal do osobného súboja pri mantineli, prehral ho a to znamenalo šancu pre Kanadu. Našťastie pre Švajčiarsko sa gólom neskončila.
    11:38 Timo Meier (SUI)
     
    11:38
    Pierre-Luc Dubois napádal švajčiarsku rozohrávku, napriek tomu sa ale Švajčiari do pásma dostali. Prakticky v identickej pozícii, ako pred malou chvíľou Meier, bol teraz aj Tristan Scherwey. Opäť z toho nebol gól, výborný zákrok Kuempera.
     
    10:17
    Obrovská šanca Švajčiarov! Ocitol sa v nej Timo Meier, ktorý stál sám pred Kuemperom. Napriek tomu presne nenamieril a kanadskú svätyňu prestrelil.
    02:50 Gaëtan Haas (SUI)
     
    02:50
    Vylúčenie v tíme Kanada (Darnell Nurse – 2 min., zdržiavanie hry / posunutá bránka).

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 28. Horvat (Dubois, Pageau), 58. Parayko (McDavid, B. Schenn) – 19. Scherwey (Untersander, Kukan), 30. Hofmann (Fiala, Andrighetto), 45. Haas (Andrighetto, Diaz)


    Kanada: Kuemper (McElhinney) – Vlasic, Parayko, Edmundson, Ekblad, R. Murray, Nurse, Pulock – Jost, Turris (C), R. O'Reilly (A) – Nugent-Hopkins, McDavid, B. Schenn (A) – Horvat, Dubois, Pageau – Beauvillier, Barzal, Jo. Bailey – Eberle.
    Švajčiarsko: Genoni (Berra) – Josi (A), Diaz (C), Kukan, Untersander, Müller, Fora, Frick – Fiala, Corvi, Niederreiter (A) – Meier, Vermin, Andrighetto – Hofmann, Haas, S. Moser – Scherwey, Schäppi, Rod – Baltisberger.

    Rozhodca: Kaukokari (FIN), Kubuš (SVK) – Lhotský (CZE), Oliver (USA)

    Diváci: 12166