Švédsko – USA 6:0 (kon.) | Kanada – Švajčiarsko 2:3 (kon.)
koniec
Kanada
2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Švajčiarsko
Sobota 19.05.2018, 19:15 • Royal Arena, Kodaň • Majstrovstvá sveta • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
    57:53 Colton Parayko (CAN) - 2:3
     
    57:53
    Kanada dala gól!
    Gól strelilA oplatilo sa jej to. Javorové listy sa usadili v pásme svojho súpera, kde po krátkej kombinácii zakončili. Do listiny strelcov sa zapísal COLTON PARAYKO. Asistencie: Connor McDavid, Brayden Schenn.
    44:14 Gaëtan Haas (SUI) - 1:3
     
    44:14
    Švajčiarsko dalo gól!
    Už to ale neplatí. Švajčiari majú finále na dosah ruky, Kuemper len krúti svojou hlavou. Puk letel z hranice ľavého kruhu a skončil v kanadskej sieti. Postaral sa o to šikovným tečom GAËTAN HAAS. Asistencie: Sven Andrighetto, Raphael Diaz.
    29:40 Gaëtan Haas (SUI) - 1:2
     
    29:40
    Švajčiarsko dalo gól!
    Tak toto bola kombinácia ako z veľkej knihy hokeja. Klobúk dolu pred Švajčiarmi, ktorí jednoduchými prihrávkami totálne zosmiešnili kanadskú defenzívu. GRÉGORY HOFMANN puk zasúval prakticky do prázdnej bránky. Asistencie: Kevin Fiala, Sven Andrighetto.
    27:20 Bo Horvat (CAN) - 1:1
     
    27:20
    Kanada dala gól!
    BO HORVAT teraz predviedol parádnu strelu švihom. Puk letel v ideálnej výške, a tak nedokázal Genoni zareagovať. Opäť je tak vyrovnané. Asistencie: Pierre-Luc Dubois, Jean-Gabriel Pageau.
    27:20 Brayden Schenn (CAN) - 1:1
    18:41 Tristan Scherwey (SUI) - 0:1
     
    18:41
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiarom to tam ešte pred prestávkou predsa len padlo a dostávajú sa tak do vedenia! TRISTAN SCHERWEY sa dostal do útočnej tretiny, kde prestrelil brániaceho Kanaďana i Kuempera. Asistencie: Ramon Untersander, Dean Kukan.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 28. Horvat (Dubois, Pageau), 58. Parayko (McDavid, B. Schenn) – 19. Scherwey (Untersander, Kukan), 30. Hofmann (Fiala, Andrighetto), 45. Haas (Andrighetto, Diaz)


    Kanada: Kuemper (McElhinney) – Vlasic, Parayko, Edmundson, Ekblad, R. Murray, Nurse, Pulock – Jost, Turris (C), R. O'Reilly (A) – Nugent-Hopkins, McDavid, B. Schenn (A) – Horvat, Dubois, Pageau – Beauvillier, Barzal, Jo. Bailey – Eberle.
    Švajčiarsko: Genoni (Berra) – Josi (A), Diaz (C), Kukan, Untersander, Müller, Fora, Frick – Fiala, Corvi, Niederreiter (A) – Meier, Vermin, Andrighetto – Hofmann, Haas, S. Moser – Scherwey, Schäppi, Rod – Baltisberger.

    Rozhodca: Kaukokari (FIN), Kubuš (SVK) – Lhotský (CZE), Oliver (USA)

    Diváci: 12166