Rusko – Kanada 4:5 (po pr.) | USA – Česko 3:2 (kon.) | Švédsko – Lotyšsko 3:2 (kon.)
Fínsko – Švajčiarsko 2:3 (kon.)
koniec
USA
3:2 (2:0, 0:2, 1:0)
Česko
Štvrtok 17.05.2018, 16:15 • Jyske Bank Boxen, Herning • Majstrovstvá sveta • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:39
    Libor Šulák v rozhodujúcej chvíli pri svojej delovke zlomil hokejku, proti Dylanovi Larkinovi však mimoriadne obetavo zapracovala česká dvojička z Bostonu.
     
    57:31
    Pavel Francouz sa už do svojej bránky nevrátil a Česko tak hrá so šiestimi korčuliarmi v útočnom pásme! To sú nervy!
     
    57:31
    Američania začínajú mať s blížiacim sa záverom tretej tretiny poriadne problémy vo vlastnom obrannom pásme. Charlie McAvoy vyhadzuje puk len na zakázané uvoľnenie a Josef Jandač si berie oddychový čas!
     
    55:41
    Tak teraz mali Američania poriadne šťastie! Filip Hronek len zľahka nahodil puk na bránku, Keith Kinkiad síce nezasiahol, avšak puk doskákal tesne vedľa pravej žrdky jeho bránky!
     
    53:35
    Tak toto je už aj trochu smola zo strany českého tímu. Tomáš Plekanec zachytil vyhodený puk ešte v útočnom pásme, nahadzoval ho pred bránku, kde ho však len do bočnej siete tečoval Roman Horák!
     
    51:31
    Od modrej čiary napriahol Filip Hronek, David Krejčí sa pokúšal o dorážku, avšak puk letí tesne mimo bránky Keitha Kinkaida!
     
    50:46
    Americkí hokejisti však svojou nedisciplinovanosťou dávajú Čechom ďalšiu možnosť vyrovnať, keď Dylan Larkin podrazil v blízkosti útočnej modrej čiary Davida Pastrňáka a odchádza na trestnú lavicu.
    48:48 Patrick Kane (USA)
     
    48:48
    Patrick Kane bol blízko hetriku! Po Filipovi Hronkovi si teraz v súboji 1 na 1 vychutnal aj Michala Moravčíka, tentokrát však mieril len do žrde Francouzovej bránky!
    46:58 Patrick Kane (USA) - 3:2
     
    46:58
    USA dalo gól!
    No a opäť sa potvrdilo ošúchané športové pravidlo "nedáš-dostaneš". Najskôr ďalšiu obrovskú príležitosť zahodil Tomáš Hyka a následne PATRICK KANE potrestal streleckú nemohúcnosť súpera. Krásne sa zbavil Filipa Hronka a trafil to presne medzi vyrážačku a betón Pavla Francouza! Asistencia: Ryan.
    46:07 Roman Červenka (CZE)
     
    46:07
    Roman Červenka je veľkým smoliarom tohto šampionátu. Český kapitán sa teraz ocitol vo skvelej pozícii pred takmer odkrytou bránkou, avšak prihrávku Radka Faksu netrafil ideálne!
     
    42:15
    Od modrej čiary sa poriadne do puku oprel Cam Atkinson, jeho delovka však tesne míňa tri žrdky, ktoré stráži Pavel Francouz! O pár sekúnd si Michal Řepík nespracoval náročnú prihrávku do únku, a tak je z toho zakázané uvoľnenie Česka.
     
    41:09
    Pokračovať budeme v hre 4 na 4, keďže rozhodcovia odmenili osobný súboj Johnnyho Gaudreaua s Davidom Skleničkom dvoma minútami na oboch stranách.
     
    38:30
    Českí hokejisti si zahrajú ďalšiu presilovú hru, keď sa tentokrát sekaním previnil americký obranca Connor Murphy.
    35:23 Pavel Francouz (CZE)
     
    35:23
    Tak teraz sa na ľade hokejovej haly v Herningu dejú neuveriteľné veci! Najskôr Michal Řepík tesne minul prihrávku do jasnej príležitosti od Tomáša Plekanca, následne sa síce do protiútoku nedostal Cam Atkinson, Pavel Francuz sa však po nevydarenej rozohrávke spoza vlastnej bránky musel veľmi rýchlo vracať do bránkoviska. kde zastavil puk letiaci do jeho odkrytej siete!
    33:10 David Pastrňák (CZE)
     
    33:10
    Čechom sa nasyktla príležitosť prečíslenia až 3 na 1, David Krejčí z pravého krídla preniesol hru na Davida Pastrňáka, ten však triafa len do bočnej siete!
     
    31:22
    Tak toto je skutočne fantastický hokej. Johnny Gaudreau posielal ideálnu ponuku pred bránku Patrickovi Kaneovi, ten ale míňa Francouzovu bránku!
     
    30:55
    Česko dalo gól!
    A začíname odznova! David Pastrňák pálil od modrej čiary, pred bránkou puk tečoval MARTIN NEČAS a Keith Kinkaid bol už tentokrát bezmocný!
    Martin Nečas (CZE) - 2:2
     
    30:32
    Českí hokejisti dostávajú ideálnu príležitosť na vyrovnanie nepriaznivého skóre. Na trestnú lavicu totiž za sekanie, ak som dobre videl, tak na Dmitrija Jaškina, odchádza Charlie McAvoy.
    29:46 Dominik Kubalík (CZE)
     
    29:46
    Veľkú šikovnosť ukázal Martin Nečas, ktorý teraz mohol ísť do situácie 1 proti 2, avak počkal si na Dominika Kubalíka, ktorý však stroskotal na skvelom Keithovi Kinkaidovi!
    26:52 Pavel Francouz (CZE)
     
    26:52
    Pavel Francouz zatiaľ drží skvelými zákrokmi český tím v hre o postup do semifinále. Od modrej čiary sa do puku poriadne oprel Quinn Hughes, Francouz si s touto strelou poradil a zneškodnil aj tečovanú strelu od Dylana Larkina! Tretí gól Američanov doslova visí vo vzduchu.
    24:56 Řepík (CZE) - 2:1
     
    24:56
    Česko dalo gól!
    Mimoriadne dôležitý kontaktný gól pre český tím. Česi teraz predviedli rýchlu a peknú kombináciu, keď sa puk po osi Gudas-Faksa dostal k MICHALOVI ŘEPÍKOVI a ten to trafil veľmi pekne z prvej do ľavého horného rohu bránky!
     
    23:17
    A zase ten Dylan Larkin. Prešiel cez Filipa Hroneka, mieril to pod hornú žrdku, Pavel Francouz predviedol skvelý zákrok ramenom a puk vytlačil mimo bránky!
     
    20:42
    Od modrej čiary nahadzoval ponuku na teč Charlie McAvoy, Chris Kreider posiela čepeľou hokejky puk tesne vedľa bránky! Tak to je veľký nástup zo strany amerického celku.
     
    12:19
    USA dalo gól!
    Tak toto nevyzerá s Čechmi vôbec dobre. Sme len krátko za polovicou prvej tretiny a Američania sa dostávajú už do dvojgólového vedenia. Do útočného pásma tentokrát prenikol Johnny Gaudreau, Nick Bonino videl na pravej strane nikým nestráženého CAMA ATKINSONA a ten už nemal problém prestreliť Pavla Francouza! Asistencie: Bonino, Gaudreau.
    Cam Atkinson (USA) - 2:0
     
    10:36
    USA dalo gól!
    Nielenže sa americkým hokejistom bez najmenších problémov podarilo prežiť oslabenie, ale krátko po návrate Aleca Martineza otvárajú skóre zápasu. PATRICK KANE nakopol svoje motory, už v útočnom pásme sa zbavil Adama Poláška a trafil to skutočne nechytateľne k žrdke! Asistencia: Ryan.
    Patrick Kane (USA) - 1:0
    09:39 Libor Šulák (CZE)
     
    09:39
    Veľkú chybu na útočnej modrej čiare spravil Libor Šulák, k puku sa dostal Dylan Larkin, proti ktorému ale veľmi dobre zasiahol brankár Pavel Francouz!
     
    08:21
    David Pastrňák teraz svojou aktivitou v útočnom pásme vybojoval prvú presilovú hre pre Česko, keď sa proti nemu podrazením previnil Alec Martinez.
    05:05 Dominik Kubalík (CZE)
     
    05:05
    Obrovské príležitosti na oboch stranách. Najskôr Dominik Kubalík neprekonal z tesnej blízkosti Keitha Kinkaida, o pár sekúnd neskôr napálil Nick Bonino Pavla Francouza do masky.
     
    01:57
    Američania zatiaľ robia svojim pohybom českým hokejistom veľké problémy, Cam Atkinson teraz strelou spomedzi kruhou napálil puk do hornej žrdky Francouzovej bránky!

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 11. P. Kane (D. Ryan), 13. Atkinson (Bonino, J. Gaudreau), 47. P. Kane (D. Ryan) – 25. Řepík, 31. Nečas


    USA: Kinkaid (Darling) – Martinez, McAvoy, Butcher, C. Murphy (A), Pionk, Jensen, Hughes – DeBrincat, White, P. Kane (C) – Atkinson, Bonino, J. Gaudreau – Kreider, D. Larkin (A), Lee – Coleman, D. Ryan, T. Thompson – Milano.
    Česko: Francouz (Rittich) – Gudas (A), Šulák, Hronek, Moravčík, D. Sklenička, Jordán, Polášek – Pastrňák, Krejčí, Jaškin – Řepík, Faksa, Červenka (C) – Hyka, Nečas, D. Kubalík – Horák, Plekanec (A), Chytil – R. Kousal.

    Rozhodca: Mikko Kaukokari (FIN), Jozef Kubuš (SVK) – Dustin McCrank (CAN), Sakari Suominen (FIN)