Rusko – Kanada 4:5 (po pr.) | USA – Česko 3:2 (kon.) | Švédsko – Lotyšsko 3:2 (kon.)
Fínsko – Švajčiarsko 2:3 (kon.)
koniec
USA
3:2 (2:0, 0:2, 1:0)
Česko
Štvrtok 17.05.2018, 16:15 • Jyske Bank Boxen, Herning • Majstrovstvá sveta • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
    46:58 Patrick Kane (USA) - 3:2
     
    46:58
    USA dalo gól!
    No a opäť sa potvrdilo ošúchané športové pravidlo "nedáš-dostaneš". Najskôr ďalšiu obrovskú príležitosť zahodil Tomáš Hyka a následne PATRICK KANE potrestal streleckú nemohúcnosť súpera. Krásne sa zbavil Filipa Hronka a trafil to presne medzi vyrážačku a betón Pavla Francouza! Asistencia: Ryan.
     
    30:55
    Česko dalo gól!
    A začíname odznova! David Pastrňák pálil od modrej čiary, pred bránkou puk tečoval MARTIN NEČAS a Keith Kinkaid bol už tentokrát bezmocný!
    Martin Nečas (CZE) - 2:2
    24:56 Řepík (CZE) - 2:1
     
    24:56
    Česko dalo gól!
    Mimoriadne dôležitý kontaktný gól pre český tím. Česi teraz predviedli rýchlu a peknú kombináciu, keď sa puk po osi Gudas-Faksa dostal k MICHALOVI ŘEPÍKOVI a ten to trafil veľmi pekne z prvej do ľavého horného rohu bránky!
     
    12:19
    USA dalo gól!
    Tak toto nevyzerá s Čechmi vôbec dobre. Sme len krátko za polovicou prvej tretiny a Američania sa dostávajú už do dvojgólového vedenia. Do útočného pásma tentokrát prenikol Johnny Gaudreau, Nick Bonino videl na pravej strane nikým nestráženého CAMA ATKINSONA a ten už nemal problém prestreliť Pavla Francouza! Asistencie: Bonino, Gaudreau.
    Cam Atkinson (USA) - 2:0
     
    10:36
    USA dalo gól!
    Nielenže sa americkým hokejistom bez najmenších problémov podarilo prežiť oslabenie, ale krátko po návrate Aleca Martineza otvárajú skóre zápasu. PATRICK KANE nakopol svoje motory, už v útočnom pásme sa zbavil Adama Poláška a trafil to skutočne nechytateľne k žrdke! Asistencia: Ryan.
    Patrick Kane (USA) - 1:0

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 11. P. Kane (D. Ryan), 13. Atkinson (Bonino, J. Gaudreau), 47. P. Kane (D. Ryan) – 25. Řepík, 31. Nečas


    USA: Kinkaid (Darling) – Martinez, McAvoy, Butcher, C. Murphy (A), Pionk, Jensen, Hughes – DeBrincat, White, P. Kane (C) – Atkinson, Bonino, J. Gaudreau – Kreider, D. Larkin (A), Lee – Coleman, D. Ryan, T. Thompson – Milano.
    Česko: Francouz (Rittich) – Gudas (A), Šulák, Hronek, Moravčík, D. Sklenička, Jordán, Polášek – Pastrňák, Krejčí, Jaškin – Řepík, Faksa, Červenka (C) – Hyka, Nečas, D. Kubalík – Horák, Plekanec (A), Chytil – R. Kousal.

    Rozhodca: Mikko Kaukokari (FIN), Jozef Kubuš (SVK) – Dustin McCrank (CAN), Sakari Suominen (FIN)