Rusko – Slovensko 4:0 (kon.) | J. Kórea – Nórsko 0:3 (kon.) | Česko – Rakúsko 4:3 (kon.)
Kanada – Lotyšsko 2:1 (po pr.)
koniec
Česko
4:3 (2:1, 1:0, 1:2)
Rakúsko
Pondelok 14.05.2018, 20:15 • Royal Arena, Kodaň • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:46
    Oddychový čas Rakúska.
     
    58:38
    O všetkom teraz mohol rozhodnúť Radek Faksa. Ten sa dostal do samostatného úniku, ktorý zakončil dobrou strelou. David Kickert bol už prekonaný, pomohla mu ale konštrukcia jeho bránky.
    57:18 Michael Raffl (AUT) - 4:3
     
    57:18
    Rakúsko dalo gól!
    Záver môže byť napoon ešte poriadne zaujímavý. Komarek teraz založil ďalšiu rakúsku akciu, na konci ktorej prekonal strelou zápästím Francouza MICHAEL RAFFL. Asistencie: Konstatnin Komarek, Martin Schumnig.
     
    52:19
    Dnešné stretnutie sleduje priamo v Royal Arene 3843 divákov. Dnes tá účasť skutočne nie je vysoká.
    50:53 Michael Raffl (AUT) - 4:2
     
    50:53
    Rakúsko dalo gól!
    Gól ale prišiel aj na druhej strane. Clements Unterweger ešte síce neskóroval, Rakúšania ale založili ďalšiu útočnú akciu, na konci ktorej bol gólový MICHAEL RAFFL. Asistencie: Clements Unterweger, Lukas Haudum.
    49:51 Tomáš Hyka (CZE) - 4:1
     
    49:51
    Česko dalo gól!
    Čechom sa podarilo skórovať po štvrtákrát, čím si prakticky potvrdili dnešné víťazstvo. Presilovkovým gólom sa prezentoval TOMÁŠ HYKA. Asistencie: Radek Faksa, Dominik Kubalík.
     
    49:24
    Vylúčenie v tíme Rakúsko (Thomas Hundertpfund – 2 min., podrazenie).
    48:49 Libor Šulák (CZE)
     
    48:49
    Veľká šanca pre Rakúsko! Francouz sa teraz za vlastnou bránkou zrazil s jedným z jeho hráčov. Bránka Česka tak ostala na malý moment prázdna, gólmana ale výborne nahradil Šulák, ktorý sa obetavo hodil do strely.
     
    42:37
    Vylúčenie v tíme Česko (Řepík – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    42:16
    Vylúčenie v tíme Česko (Filip Chytil – 2 min., podrazenie).
     
    33:45
    Vylúčenie v tíme Česko (Roman Červenka – 2 min., podrazenie).
    25:46 Dominik Kubalík (CZE) - 3:1
     
    25:46
    Česko dalo gól!
    V tomto momente to už ale neplatilo. Česi skórujú tretíkrát a opäť vedú o dva góly. Z medzikružia sa gólovou strelou bez prípravy prezentoval DOMINIK KUBALÍK. Asistencie: Tomáš Hyka, Martin Nečas.
     
    21:53
    Vylúčenie v tíme Česko (Řepík – 2 min., držanie hokejky).
     
    18:50
    Dobre teraz strieľal Daniel Woger. Jeho tvrdú ranu zastavilo ale nanešťastie pre Rakúšanov len plexisklo za bránkou Pavla Francouza.
    17:45 Konstatnin Komarek (AUT) - 2:1
     
    17:45
    Rakúsko dalo gól!
    Predsa len ale prichádza kontaktný gól Rakúšanov. Tí to vymysleli zaujímavo a puk poslali priamo pred bránkovisko. KONSTATNIN KOMAREK už nemal problém skórovať. Asistencia: Fabio Hofer.
    16:20 Daniel Woger (AUT), Pavel Francouz (CZE)
     
    16:20
    Zaujímavá šanca pre Čechov. Prihrávka Červenku mala oči a našla Faksu na ľavej strane. Ten zbytočne nečakal a skúsil zakončiť, prekonať Davida Kickerta sa mu ale nepodarilo.
     
    11:25
    Dvom Rakúšanom sa teraz črtal samostatný únik, keď mohli ísť dvaja proti Francouzovi. Na poslednú chvíľu ale boli výborne zastavení.
     
    10:48
    Vylúčenie v tíme Rakúsko (Michael Raffl – 2 min., podrazenie).
     
    03:26
    Kubalík naháňal puk v tretine rakúskej reprezentácie, kde sa napokon dokázali Česi aj usadiť. David Kickert sa hádzal po ľade. Ťažko povedať, čo takýmito výkonmi sleduje, no mám pocit, že ak sa nespamätá, tak skončí v zápase veľmi rýchlo.
    02:27 Filip Chytil (CZE) - 2:0
     
    02:27
    Česko dalo gól!
    Zdá sa, že to dnes bude len o jednom tíme. Od modrej prišlo nahodenie, ktoré skončilo v ľavej šibenici rakúskej bránky. Do listiny strelcov sa po šikovnom teči zapísal FILIP CHYTIL. Asistencia: Jakub Krejčík.
    00:31 Tomáš Hyka (CZE) - 1:0
     
    00:31
    Česko dalo gól!
    To ale neplatilo na opačnej strane. Česi skórovali zo svojej prvej šance. Postaral sa o to TOMÁŠ HYKA, ktorý puk do siete dotlačil z bezprostrednej blízkosti Kickerta. Asistencie: Dominik Kubalík, Libor Šulák.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 1. Hyka (D. Kubalík, Šulák), 3. Chytil (J. Krejčík), 26. D. Kubalík (Hyka, Nečas), 50. Hyka (Faksa, D. Kubalík) – 18. Komarek (Hofer), 51. M. Raffl (Unterweger, Haudum), 58. M. Raffl (Komarek, Schumnig)


    Česko: Francouz (Rittich) – Gudas (A), Šulák, Hronek, Moravčík, D. Sklenička, Jordán, J. Krejčík – Jaškin, Krejčí, Pastrňák – Červenka (C), Faksa, Řepík – D. Kubalík, Hyka, Nečas – Plekanec (A), Horák, Chytil – R. Kousal.
    Rakúsko: Kickert (Starkbaum) – S. Ulmer, Altmann, Schumnig (A), Unterweger, Peter, Viveiros, Schlacher – Schneider, Ganahl (A), Hundertpfund (C) – M. Raffl, Hofer, Komarek – Rauchenwald, Haudum, Zwerger – Obrist, Woger, Spannring.

    Rozhodca: Olenin (RUS), Schukies (GER) – Jensen (DEN), Otmakhov (RUS)

    Diváci: 3843