Rusko – Slovensko 4:0 (kon.) | J. Kórea – Nórsko 0:3 (kon.) | Česko – Rakúsko 4:3 (kon.)
Kanada – Lotyšsko 2:1 (po pr.)
koniec po predl.
Kanada
2:1 (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
Lotyšsko
Pondelok 14.05.2018, 20:15 • Jyske Bank Boxen, Herning • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Kanady si definitívne zabezpečili miestenku vo štvrťfinále majstrovstiev sveta. Dnes predviedli na ich pomery skutočne priemerný výkon a vyhrali len 2:1 po predĺžení. Autorom rozhodujúceho gólu je napokon Connor McDavid, ktorý na dvakrát prekonal inak vynikajúco chytajúceho Kristersa Gudlevskisa. Ten bol vyhlásený za najlepšieho hráča Lotyšska v zápase. Za kanadský tím dostal toto ocenenie Anthony Beauvillier. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám pekný večer. (22:37:42)
     
    Koniec zápasu.
    60:46 Connor McDavid (CAN) - 2:1
     
    60:46
    Kanada dala gól!
    Je rozhodnuté. Kolíska hokeja dnes síce bod stratila, no teší sa z ďalšieho víťazstva na turnaji. Andris Džerinš nedokázal zastaviť CONNORA MCDAVIDA. Jeho prvú strelu ešte Kristers Gudlevskis vynikajúco vyrazil, ale na následnú dorážku už nemal šancu reagovať. Asistencia: Ryan Nugent-Hopkins.
     
    60:33
    Trojica Kanaďanov sa usadila v útočnom pásme. Ryan Nugent-Hopkins hľadal pred bránou na chvíľu voľného Connora McDavida, ale Kristers Gudlevskis predviedol dobrý zákrok hokejkou.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Ďalšie prekvapenie turnaja je na svete. Lotyšskí hokejisti dokázali zabodovať aj proti druhému tímu spoza veľkej mláky a to ešte nemusí byť všetko. Kanade boli vyrovnaným súperom a o malú chvíľu zabojujú o extra bod v predĺžení. To sa bude hrať päť minút vo formáte troch proti trom.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:16
    V samotnom závere to ešte skúšal Brayden Schenn. Hokejista pôsobiaci v tíme St. Louis Blues vystrelil z ľavej strany, no tvrdou strelou netrafil priestor brány Kristersa Gudlevskisa.
     
    59:00
    Začala sa posledná minúta tretej tretiny. Kanaďania sú s pukom vo vlastnej obrannej tretine, teda ďaleko od miest, z ktorých by mohli streliť rozhodujúci gól.
     
    58:24
    Lotyši sa dopredu príliš nehrnú a snažia sa dohrať zápas s remízovým stavom. Kanaďania síce napádajú rozohrávku, ale nedarí sa im dostať k puku.
     
    57:37
    Puk je za lotyšskou bránou, kde ho drží jeden z hráčov bordovom drese. Oba tímy striedajú a čas na strelenie rozhodujúceho gólu sa nezadržateľne kráti.
     
    56:49
    Marc-Édouard Vlasic nahadzoval puk pred bránu súpera, no tam sa nedokázal presadiť ani jeden hráč v bielom drese. Lotyši sa veľmi, veľmi dobre bránia a rozhodne si zaslúžia bodovať.
     
    56:17
    Ryan Murray prihrávkou od ľavého mantinelu hľadal pred bránou Connora McDavida. Prihrávka však bola tečovaná, a tak puk skončil na ochrannej sieti. Rozhodcovia dokonca vykazujú hru do stredného pásma.
     
    56:00
    Tyson Jost to zobral na seba. Individuálne prešiel po pravej strane do útočného pásma, bekhendom vystrelil, ale Kristers Gudlevskis dokázal zasiahnuť svojim pravým betónom.
     
    54:45
    Kanaďania sa opäť na dlhší čas usadili v útočnom pásme, no Lotyši ich výborne odtláčali mimo palebných pozícii. Jaden Schwartz si nerozumel s Braydenom Schennom, ktorý sa zatiaľ trošku trápi.
     
    54:16
    Pomaly sa nám chýli tretia tretina k svojmu záveru. Lotyši sú blízko k ďalšiemu cennému bodu, po tom čo sa im podarilo ozbíjať aj hokejistov Spojených štátov amerických.
    53:36 Ryan Nugent-Hopkins (CAN)
     
    53:36
    Prvý kanadský útok veľmi dlho zavrel lotyšských hokejistov vo vlastnom obrannom pásme. Ryan Nugent-Hopkins striedanie zakončil bekhendovým streleckým pokusom, ktorý však zneškodnil Kristers Gudlevskis.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 3. Beauvillier (Pageau, Barzal), 61. McDavid (Nugent-Hopkins) – 42. Rubins (Roberts Bukarts, Blugers)


    Kanada: Kuemper (McElhinney) – Parayko, Vlasic, Edmundson, Ekblad, R. Murray, Nurse, Chabot – Schwartz, R. O'Reilly (A), Jo. Bailey – Nugent-Hopkins, McDavid (C), B. Schenn (A) – Jost, Horvat, Eberle – Beauvillier, Barzal, Pageau.
    Lotyšsko: Gudlevskis (Merzlikins) – Galvinš, Cibuļskis, Siksna, Sotnieks, Rubins, Freibergs, Zile – Indrašis, Džerinš (A), Rēdlihs (A) – Keninš, Abols, Balcers – Roberts Bukarts (C), Blugers, Rihards Bukarts – Razgals, Jevpalovs, Pavlovs – Meija.

    Rozhodca: Stephen Reneau (USA), Tobias Wehrli (SUI) – Andreas Malmqvist (SWE), Peter Šefčík (SVK)