Rusko – Slovensko 4:0 (kon.) | J. Kórea – Nórsko 0:3 (kon.) | Česko – Rakúsko 4:3 (kon.)
Kanada – Lotyšsko 2:1 (po pr.)
koniec
Južná Kórea
0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Nórsko
Pondelok 14.05.2018, 16:15 • Jyske Bank Boxen (Dánsko) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:11
    Won-čong Kim sekol Eirika Salstena po rukavici, medzičasom už zamieril na striedačku. Won-čongovi sa z nej veľmi nechce, ale musí odísť na trestnú lavicu.
     
    53:38
    Vôbec prvá pekná kombinácia Nórov v presilovke sa končí zakončením Bastiansena do húštiny tiel hráčov Južnej Kórey.
     
    53:08
    Nešikovné narábanie s hokejkou od Younga, na zem sa nechcene porúčal Mathias Trettenes. Young mieri v tretej tretine druhýkrát na trestnú lavicu, teraz to je kvôli podrazeniu.
    50:02 Jonas Holös (NOR) - 0:3
     
    50:02
    Nórsko dalo gól!
    Dovolím si povedať, že je rozhodnuté. Výmena puku medzi Ken Adré Olimbom a Thoresenom, prihrávka na modrú a JONAS HOLÖS prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Puk sa veľmi pomaly dokĺzal do brány.
    Asistencie Ken André Olimb, Steffen Thoresen.
     
    49:08
    Smolný moment pre Bryana Younga. Vyhodenie puku cez plexisklo z vlastne tretiny sa trestá dvomi minútami. Šanca na definitívne K.O. z pohľadu Nórska.
     
    47:18
    Na druhej strane ľadu zvonila žŕdka po náprahu Won-čon Kima, jeden z hlavných rozhodcov rozpažil!
    46:55 Thomas Valkvae Olsen (NOR) - 0:2
     
    46:55
    Nórsko dalo gól!
    Bastiansen obkorčuľoval bránu Kórey, využil pád Regana a cez bránkovisko ponúkol gól ako na zlatom podnose svojmu spoluhráčovi. THOMAS VALKVAE OLSEN mal ľahkú robotu, odkrytá brána si gól pýtala.
    Asistencie Anders Bastiansen, Stefan Espeland.
     
    39:59
    Najväčšia šanca tejto časti zápasu prišla v posledných sekundách, keď Martin Röymark sklepával nahodený puk od modrej, Dalton drží svoj tím nad vodou!
     
    24:41
    Sang-hun Šin nevídane ľahko prenikol až pred Haugena, keď mu cestu uvoľnil zlyhajúci obranca. Šanca o blafák, Sang-hunovi puk ušiel, napriek tomu nastrelil aspoň tyčku!
     
    19:22
    Sang-uk Kim smutným hrdinom tretiny. Druhé vylúčenie tohto hráča a opäť za hru so zdvihnutou hokejkou. Tentoraz do tváre Mathisa Olimba.
     
    17:18
    Daltonov betón zachránil jeho reprezentáciu od skórovania. Výborná hra pri tyčke, presilovka Nórska sa čoskoro skončí.
     
    15:35
    Hra so zdvihnutou hokejkou sa končí vylúčením na dve minúty. Špička hokejky Kim Sang-uka sa ocitla v tvári Daniela Sörvika.
    13:35 Tobias Lindström (NOR) - 0:1
     
    13:35
    Nórsko dalo gól!
    Druhý náprah TOBIASA LINDSTRÖMA v početnej výhode končí už za chrbton Daltona. So šťastím sa k puku dostal Mathis Olimb, ktorý si pripisuje asistenciu.
    Asistencie Mathis Olimb, Stefan Espeland.
     
    12:40
    Velikánska hrúbka pri striedaní. V jednom momente bolo na hracej ploche až osem Juhokórejcov! Rozhodcovia si to už všimli a avizujú vylúčenie.
     
    09:38
    A ten istý hráč pokračoval v aktivite. Mathis Olimb spoza bránky nahral Kenovi, ktorý z prvej pálil iba do Daltona. Vôbec prvá vážnejšia šanca Nórska.
    00:50
     
    00:50
    To je neuveriteľné! Vyhraté buly, Eric Regan nahodil puk od modrej, U-sang Pak dobre clonil pred Haugenom. Práve U-sang Pak narobil problému brankárovi a dvom obrancom. Po postrčení Bulla zatlačil Pak na Haugena a puk sa dokotúľal do brány až po niekoľkých sekundách. Bude sa ale ešte telefonovať, no po štyroch minútach porady gól neplatí!
     
    00:40
    Brock Radunske zakončoval akciu Kórey, bolo to už počas avizovaného vylúčenia. Na lavicu hanby putuje Mathis Olimb za hákovanie.

    Viktor Kalinács

    Góly a asistencie: 14. Lindström (M. Olimb, Espeland), 47. Valkvae Olsen (Bastiansen, Espeland), 51. Holös (K. A. Olimb, S. Thoresen)


    Južná Kórea: Dalton (Song-če Pak) – Young, Won-čon Kim, Ton-ko I, Regan, Plante, Jong-čon Seo, Hjon-ho O – Sang-uk Kim, Ki-song Kim, Č-h. Lee – Swift, Min-Ho Čo, Radunske – Čin-kjo Pak, U-sang Pak, Jin-Hui Ahn – Sang-u Šin, Sang-hun Šin, Jong-čon I – Won-čong Kim.
    Nórsko: Haugen (Haukeland) – Holös, Bonsaksen, Johannesen, Bull, Sörvik, Espeland, Sveum, Trettenes – K. A. Olimb, M. Olimb, Lindström – Valkvae Olsen, Bastiansen, Salsten – S. Thoresen, K. Forsberg, Hoff – Kristiansen, Roest, Röymark.

    Rozhodca: Iverson, Kaukokari – Goljak, McCrank

    Diváci: 3 300