Kometa Vrútky – LG Green Staff Bratislava 5:1 (kon.)
koniec
HBK Kometa Vrútky
5:1 (1:0, 2:0, 2:1) Stav série: 1:1
LG Green Staff Bratislava
Nedeľa 13.05.2018, 13:00 • Hokejbalový areál Kometa Vrútky • Extraliga Play-off (SK) • Finále
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Martin Kolčák (tréner HBK Kometa Vrútky): "Už včerajší zápas nám napovedal, že na to jednoducho máme. Každé stretnutie je o góloch, včera to tam jednoducho nepadalo, dnes sme sa vďaka aktívnej hre a streľbe postarali o dôležité víťazstvo. Hráčom ďakujem za predvedenú hru, dôraz pred bránkou, že sa nenechali zlomiť úvodným zápasom. Na ihrisku nechali kus srdiečka, stav série je 1:1, čo je super. Myslím si, že máme výborne natrénované a naša hra bude nútila súpera k chybám. Zároveň sme si boli vedomí našej fyzickej pripravenosti i toho, že súper raz odpadne, prestane vládať, keďže dnes bolo mimoriadne teplo. Celé stretnutie sme si verili i keď sme po prvej tretine viedli len 1:0. V druhej sme ale pridali ďalšie dva a keď sme v tretej strelili štvrtý, vedeli sme, že nemôžeme prehrať. Tretí zápas však bude špecifický. LG bude teraz doma, na zápas sa musíme úplne inak pripraviť. Nehovorím, že nebudeme hrať aktívne, počas týždňa ale musíme pripraviť taktiku, ktorá bude na domáci tím platná. Opäť sa však potvrdilo, že nie je vždy výhodou začínať doma. Tím, ktorý príde, môže brániť a vďaka tomu získať víťazstvo, čo sa v prvom zápase potvrdilo. Aj v sérii s Jokeritom sme ale cestovali na ihrisko súpera za stavu 1:1, takže sa nebojím."

    Stanislav Čavajda (útočník HBK Kometa Vrútky): "Dnes sme zvíťazili vďaka väčšiemu dôrazu pred bránkou. Včera sme síce súpera tlačili, stačila však jedna chyba počas presilovej hry aby dokázal vyrovnať. Následne rozhodla chyba v predĺžení, fakt, že si súper dokázal vytiahnuť loptičku z buly a skórovať by sa nemal opakovať. Dnes sme dokázali eliminovať súperove snahy o skórovanie, vychádzali nám presilové hry, hrali sme výborne v oslabení. Vo finále sú presilové hry rozhodujúce, stačí aj malá chyba a môže byť rozhodnuté. Každé vylúčenie môže byť potrestané, nechceme si preto zbytočne komplikovať život faulami. Hrať jednoducho je určite cestou k víťazstvu i k tomu ako unaviť brankára. Nemyslím si, že by sme mali ísť do zápasu vonku s inou taktikou. Verím, že behať môžeme na akomkoľvek ihrisku. Nesmieme hrať so strachom, potrebujeme hrať to svoje. Tlačiť sa pred bránkou, hrať do brankára, dorážať strely a nedovoliť súperovi robiť to isté. Bratislava ukázala, že si vie strelu nielen nahodiť ale aj doraziť. Pred bránkou sa často šermuje hokejkami, akýkoľvek teč môže skončiť dnu. Dnes sme však hrali výborne tímovo. Bojovali sme, hrali sme obetavo, hádzali sme sa do striel. Urobili sme všetko pre to, aby sme do Bratislavy necestovali s nožom na krku."

    Jaroslav Šalka (tréner LG AB Hokej Bratislava): "Po víkende sme spokojní so stavom série. Chceli sme tu vyhrať jedno stretnutie, čo nám včera vyšlo. Dnes sme však nedokázali premieňať príležitosti, domáci boli aktívnejší, mali väčšiu túžbu po víťazstve a chceli sa udržať v sérii. To sa im podarilo. Dnes vyhrali zaslúžene. Boli podstatne efektívnejší na rozdiel od nás. Na každú príležitosť reagovali vzápätí ďalšou, v závere si už z toho urobili exhibíciu. Záverečný pokus o hru bez brankára bol už len z našej strany vyskúšaním si tejto alternatívy do budúcnosti. Doma sa budeme snažiť o využitie výhody prostredia. Pôjde nám najmä o to, aby sme oba tieto duely doviedli do víťazného konca. Ihrisko je u nás iné, bude sa tu hrať iný hokejbal, podstatne behavejší a otvorenejší. Vo Vrútkach je to silovejší prejav a domáci toho vedia náležite využiť. Doma si veríme, že sériu ukončíme v náš prospech."

    Marián Mikulčík (obranca LG AB Hokej Bratislava): "Nemyslím si, že by dnes obrana nemala svoj deň. Z našej strany sme nedokázali zachytiť úvod stretnutia tak ako včera. Trápili sme sa v koncovke, mali sme vyložené príležitosti, ktoré ale zostávali trestuhodne nevyužité. Vrútky strelili úvodný gól, následne sme však mali výhodu presilovej hry počas ktorej sme nedokázali vyrovnať. Všetko mohlo byť inak, Vrútky ale v druhej tretine strelili druhý i tretí gól. V takomto tempe a teple už bolo veľmi ťažké otáčať takto nepriaznivý stav. Keby nám ale niekto pred zápasmi vo Vrútkach povedal, že odtiaľto pôjdeme s jedným víťazstvom, asi by sme to brali všetkými desiatimi. Určite nás mrzí i prehra v tomto stretnutí, ideme ale domov a urobíme všetko pre to, aby sme sa sem už nemuseli vrátiť. Dúfam, že sa všetko skončí na ihrisku v Bratislave." (18:14:11)
     
    Vrútky si v druhom finálovom zápase poradili s Bratislavou 5:1. Góly: 7. Lihan (Čavajda), 21. Lihan (Fillo, Vidlár), 30. Čavajda (Fillo, Lihan), 34. Rechtorík (Zeman, Jurášek), 43. Pastorek – 42. Bilik (Thron).
     
    Koniec zápasu.
     
    44:53
    Prerušená hra. Posledné vhadzovanie prebehne pred domácou bránkou.
     
    44:21
    Čavajda vybojoval útočné pásmo v prospech domáceho tímu. Domáci si však záver už len vychutnávajú a zbytočne sa nehrnú pred bránku.
     
    43:37
    Bilik ani Šulc pred bránkou neuspeli. Bolibruch nemal loptičku vo svojej moci a hostia mohli znížiť.
     
    42:52
    Vrútky dávajú gól! Nedorozumenie hosťujúcej obrany i s vracajúcim sa brankárom, ktorí ponechali TOMÁŠOVI PASTOREKOVI voľný priestor. Tomu už len stačilo usmerniť svoj pokus do bránky.
     
    42:26
    Takáč bez strely i bez loptičky. Hra sa vracia do stredného pásma.
     
    41:50
    Zmätky pri vhadzovaní. Rozhodcovia vyháňajú oboch aktérov.
     
    41:01
    LG AB Hokej Bratislava dáva gól! Bolibruch neudržal strelu, vypustenú loptičku už nemal PETER BILIK problém dostať po zemi do bránky. Asistenciu si pripisuje Branislav Thron.
     
    39:57
    Mikulčík prenikal do útočného pásma. Čaká teraz na spoluhráčov.
     
    39:27
    Drozdík nepustil do útočného pásma Lihana. Domáci zostávajú preto na modrej.
     
    38:33
    Matej Weber (LGB) inkasuje dve minúty za vrazenie na mantinel.
     
    37:56
    Pokus Matušku. Vysoko nad bránku.
     
    37:28
    Spolupráca Čavajdu s Lihanom. Domáci útočník naďalej myslí na hetrik.
     
    36:48
    Pastorek zabojoval o loptičku s Bundilom. Tá však opúšťa hraciu plochu.
     
    36:02
    Róbert Pukalovič (LGB) inkasuje dve minúty za sekanie.
     
    35:56
    Učník opäť posúva loptičku von z pásma. Hostia bez strely na bránku.
     
    35:21
    Hlaváčom vyhodená loptička. Domáci sa oslobodzujú.

    Daniel Modrovský

    Góly a asistencie: 7. Lihan (Čavajda), 21. Lihan (Fillo, Vidlár), 30. Čavajda (Fillo, Lihan), 34. Rechtorík (Zeman, Jurášek), 43. Pastorek – 42. Bilik (Thron)


    HBK Kometa Vrútky: Bolibruch (Kalis) – Vidlár, Pastorek, Zeman, Matuška, Ruttkay, Knesl, Brnča, Greňol – Lihan, Čavajda, Fillo, Hlaváč, Jurášek, Rechtorík, Simon, Učník, Brveník, Szabo, Farbák, Parobok, Babinský
    LG Green Staff Bratislava: Moško (Mendl) – Minárik, Pukalovič, Mikulčík, Virag, Bundil, Marcinek, Vančo, Ondrúšek, Šalka, Fumač – Kanich, Kostka, Takáč, Bilik, Šulc, Rímsky, Drozdík, Weber, Velčický, Thron

    Rozhodca: Krist, Hatala

    Diváci: 355
    Kometa Vrútky 3 2 LG Green Staff Bratislava
    #1 Sobota 12.05.2018 • 13:00
    Kometa Vrútky - LG Green Staff Bratislava 1:2 koniec po predl.
    #2 Nedeľa 13.05.2018 • 13:00
    Kometa Vrútky - LG Green Staff Bratislava 5:1
    #3 Sobota 19.05.2018 • 14:00
    LG Green Staff Bratislava - Kometa Vrútky 2:3
    #4 Nedeľa 20.05.2018 • 14:00
    LG Green Staff Bratislava - Kometa Vrútky 7:0
    #5 Sobota 26.05.2018 • 13:00
    Kometa Vrútky - LG Green Staff Bratislava 2:1 po s.s. (2:0)