Švajčiarsko – Rakúsko 3:2 (po pr.) | Nórsko – Lotyšsko 2:3 (po pr.) | Francúzsko – Bielorusko 6:2 (kon.)
Fínsko – J. Kórea 8:1 (kon.) | Česko – Slovensko sk 3:2 (po pr.) | Dánsko – USA 0:4 (kon.)
koniec
Francúzsko
6:2 (2:1, 1:0, 3:1)
Bielorusko
Sobota 05.05.2018, 16:15 • Royal Arena, Kodaň • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    57:56 Jordann Perret (FRA) - 6:2
     
    57:56
    Francúzsko dalo gól!
    Gólový poltucet v bieloruskej sieti je oficiálne zavŕšený. Puk teraz pustil Karnauchov trestuhodne len pred seba, čo využil na gólovú dorážku JORDANN PERRET. Asistencia: Kévin Hecquefeuille.
     
    55:56
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Jegor Šarangovič – 2 min., nedovolené bránenie brankárovi).
    54:46 Pavel Vorobej (BLR) - 5:2
     
    54:46
    Bielorusko dalo gól! Napokon to tam Bielorusom predsa len padlo. Hardy najskôr vykopol bombu od modrej čiary priamo pred seba, avšak rovnaká strela prišla aj o niekoľko sekúnd neskôr. To už PAVEL VOROBEJ skóroval. Asistencie: Geoff Platt, Dmitrij Korobov.
     
    53:44
    Vylúčenie v tíme Francúzsko (Damien Fleury – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    52:45
    To je neuveriteľné. Ani presilová hra o dvoch mužov zjavne Bielorusom nestačí na to, aby sa usadili v pásme svojho súpera. Práve naopak, Francúzsko sa dostalo do prečíslenia dvoch proti jednému a aj keď neskórovalo, získalo niekoľko cenných sekúnd.
     
    52:15
    Vylúčenie v tíme Francúzsko (Valentin Claireaux – 2 min., vrazenie na mantinel).
     
    50:08
    Vylúčenie v tíme Francúzsko (Alexandre Texier – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    50:07
    Dnešné stretnutie sleduje priamo v Royal aréne 6529 divákov.
    47:57 Anthony Guttig (FRA) - 5:1
     
    47:57
    Francúzsko dalo gól!
    Moje slová sa negujú. Francúzi využili ďalšiu šancu na to, aby sa svojmu súperovi ešte viac vzdialili. Guttigovi to pred malou chvíľou nevyšlo, teraz už ale ANTHONY GUTTIG skóroval. Asistencia: Jordann Perret.
     
    46:05
    Dlho teraz miešali Francúzi puk v pásme, až kým neprišla strela Antonyho Gutiga. Ten to síce nemyslel zle, strieľal totiž do protipohybu Karnauchova. Priestor troch žrdí ale tesne minul.
     
    45:03
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Stepan Faľkovskij – 2 min., nedovolené bránenie).
    42:17 Antonin Manavian (FRA) - 4:1
     
    42:17
    Francúzsko dalo gól!
    Zdá sa ale, že je definitívne rozhodnuté. Keď som pred malou chvíľou hovoril, že si robí Stephane da Costa čo chce, tak som to myslel vážne. A teraz to aj potvrdil. Zobral spoluhráčovi puk, pokazil mu totiž útočnú akciu. Da Costa následne obišiel bránku a vystrelil. Jeho ranu tečoval priamo do siete ANTONIN MANAVIAN. Asistencia: Stephane Da Costa.
     
    40:50
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Jegor Šarangovič – 2 min., sekanie).
     
    40:43
    Stéphane da Costa si robí doslova čo chce. Francúzsky hokejista sa na týchto majstrovstvách očividne baví. V tomto prípade tomu chýbala už len gólová bodka.
     
    39:56
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Pavel Razvadovskij – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    39:31
    Vylúčenie v tíme Francúzsko (Damien Fleury – 2 min., podrazenie).
    38:42 Loïc Lamperier (FRA) - 3:1
     
    38:42
    Francúzsko dalo gól!
    Po góle do šatne z konca prvej tretiny sme sa podobnej situácie dočkali aj v tretine druhej. Narozdiel od Bielorusov si ho ale Francúzi za svoju hru zaslúžili. Presadil sa LOÏC LAMPERIER, ktorý upravil na 3:1. Asistencie: Valentin Claireaux, Kévin Hecquefeuille.
     
    33:23
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Vladimir Denisov – 2 min., hákovanie).
     
    32:36
    To je neuveriteľné, čo teraz dokázalo Bielorusko zahodiť. Djukov ešte Hardyho neprekonal, puk sa ale odrazil k jeho lepšie postavenému spoluhráčovi. Ten v obrovskej šanci zaváhal a bránku netrafil.
     
    29:05
    Francúzi sa držali v útočnom pásme, avšak nebola z toho žiadna strela. Prišla tak odpoveď Bielorusov, konkrétne korčuľoval proti Hardymu osamotený Razvadovskij. Famózny zákrok francúzskeho gólmana.
     
    27:20
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Artur Gavrus – 2 min., napadnutie).
     
    25:43
    Obrovská šanca pre Francúzsko! Anthony Rech mal pred sebou prázdnu bránku, avšak netrafil puk! Tak toto môže Francúzov ešte poriadne mrzieť.
     
    22:01
    Teraz to už ale neplatilo. Puk totiž Karnauchovi vypadol, na čo zareagoval pravdepodobne Lamperer. Ten sa snažil z bezprostrednej blízkosti dorážať, neuspel.
    19:37 Alexander Pavlovič (BLR) - 2:1
     
    19:37
    Bielorusko dalo gól! Tak toto je expresné využitie presilovej hry. Už keď si Francúzi mysleli, že sa počas prvej tretiny nič nezmení, prišiel zbytočný faul Texiera. Ten je potrestaný gólom, o ktorý sa postaral ALEXANDER PAVLOVIČ. Asistencie: Pavel Razvadovskij, Pavel Vorobej.
     
    19:31
    Vylúčenie v tíme Francúzsko (Alexandre Texier – 2 min., nedovolené bránenie brankárovi).
     
    14:52
    Výborná strela Stephana Da Costu, ktorý si ešte vylepšil streleckú pozíciu a skúsil zakončiť. Jeho ranu Karnauchov vytesnil telom mimo priestor troch žrdí.
     
    14:21
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Pavel Vorobej – 2 min., držanie).
     
    13:33
    Striedanie v bránke Bieloruska. Ivan Kulbakov už tento zápas nedohrá. Medzi tri žrde sa teraz postaví Karnauchov.
    13:33 Stéphane Da Costa (FRA) - 2:0
     
    13:33
    Francúzsko dalo gól!
    Navyše je to už 2:0 pre Francúzsko. Ďalšia veľká chyba bieloruskej defenzívy, ktorá nechala prejsť do samostatného úniku da Costu. STÉPHANE DA COSTA má pritom všetky kvality potrebné na to, aby podobné šance premieňal. Asistencia: Jonathan Janil.
     
    06:55
    Úplne zbytočne teraz bieloruskí obrancovia pred Francúzmi cúvali. Perretovi sa tak otvoril priestor na streľbu a Kulbakov môže byť vďačný, že puk jeho bránku netrafil.
    03:33 Damien Fleury (FRA) - 1:0
     
    03:33
    Francúzsko dalo gól!
    Bezgólový stav už neplatí. Kulbakov teraz podcenil strelu, ktorá mu ešte z lapačky vypadla, a tak sa dostal k dorážke DAMIEN FLEURY. Ten už nemal problém zakončiť do odkrytej bránky. Asistencie: Stéphane Da Costa, Anthony Rech.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 4. Fleury (S. Da Costa, Rech), 14. S. Da Costa (Janil), 39. Lamperier (Claireaux, Hecquefeuille), 43. Manavian (S. Da Costa), 48. Guttig (Perret), 58. Perret (Hecquefeuille) – 20. Pavlovič (Razvadovskij, Vorobej), 55. Vorobej (Platt, Korobov)


    Francúzsko: Hardy (Quemener) – Manavian, Auvitu, Chakiachvili, Hecquefeuille (A), Janil, Gallet, Raux – Fleury (A), S. Da Costa (C), Rech – Guttig, Treille, T. Da Costa – Claireaux, Lamperier, Texier – Ritz, Douay, Perret – Leclerc.
    Bielorusko: Kuľbakov (M. Karnauchov) – Lisovec, Chenkeľ, Faľkovskij, Korobov (A), Denisov, Vorobej, Djukov – Šarangovič, Linglet, Pavlovič (C) – Kovyršin, Gavrus, Drozd – Demkov, Kitarov (A), Razvadovskij – Levša, Kislyj, Suško – Platt.

    Rozhodca: Gouin (CAN), Lemelin (AUT) – Fluri (SUI), Suominen (FIN)

    Diváci: 6529