Švajčiarsko – Rakúsko 3:2 (po pr.) | Nórsko – Lotyšsko 2:3 (po pr.) | Francúzsko – Bielorusko 6:2 (kon.)
Fínsko – J. Kórea 8:1 (kon.) | Česko – Slovensko sk 3:2 (po pr.) | Dánsko – USA 0:4 (kon.)
koniec
Francúzsko
6:2 (2:1, 1:0, 3:1)
Bielorusko
Sobota 05.05.2018, 16:15 • Royal Arena, Kodaň • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    57:56 Jordann Perret (FRA) - 6:2
     
    57:56
    Francúzsko dalo gól!
    Gólový poltucet v bieloruskej sieti je oficiálne zavŕšený. Puk teraz pustil Karnauchov trestuhodne len pred seba, čo využil na gólovú dorážku JORDANN PERRET. Asistencia: Kévin Hecquefeuille.
    54:46 Pavel Vorobej (BLR) - 5:2
     
    54:46
    Bielorusko dalo gól! Napokon to tam Bielorusom predsa len padlo. Hardy najskôr vykopol bombu od modrej čiary priamo pred seba, avšak rovnaká strela prišla aj o niekoľko sekúnd neskôr. To už PAVEL VOROBEJ skóroval. Asistencie: Geoff Platt, Dmitrij Korobov.
    47:57 Anthony Guttig (FRA) - 5:1
     
    47:57
    Francúzsko dalo gól!
    Moje slová sa negujú. Francúzi využili ďalšiu šancu na to, aby sa svojmu súperovi ešte viac vzdialili. Guttigovi to pred malou chvíľou nevyšlo, teraz už ale ANTHONY GUTTIG skóroval. Asistencia: Jordann Perret.
    42:17 Antonin Manavian (FRA) - 4:1
     
    42:17
    Francúzsko dalo gól!
    Zdá sa ale, že je definitívne rozhodnuté. Keď som pred malou chvíľou hovoril, že si robí Stephane da Costa čo chce, tak som to myslel vážne. A teraz to aj potvrdil. Zobral spoluhráčovi puk, pokazil mu totiž útočnú akciu. Da Costa následne obišiel bránku a vystrelil. Jeho ranu tečoval priamo do siete ANTONIN MANAVIAN. Asistencia: Stephane Da Costa.
    38:42 Loïc Lamperier (FRA) - 3:1
     
    38:42
    Francúzsko dalo gól!
    Po góle do šatne z konca prvej tretiny sme sa podobnej situácie dočkali aj v tretine druhej. Narozdiel od Bielorusov si ho ale Francúzi za svoju hru zaslúžili. Presadil sa LOÏC LAMPERIER, ktorý upravil na 3:1. Asistencie: Valentin Claireaux, Kévin Hecquefeuille.
    19:37 Alexander Pavlovič (BLR) - 2:1
     
    19:37
    Bielorusko dalo gól! Tak toto je expresné využitie presilovej hry. Už keď si Francúzi mysleli, že sa počas prvej tretiny nič nezmení, prišiel zbytočný faul Texiera. Ten je potrestaný gólom, o ktorý sa postaral ALEXANDER PAVLOVIČ. Asistencie: Pavel Razvadovskij, Pavel Vorobej.
    13:33 Stéphane Da Costa (FRA) - 2:0
     
    13:33
    Francúzsko dalo gól!
    Navyše je to už 2:0 pre Francúzsko. Ďalšia veľká chyba bieloruskej defenzívy, ktorá nechala prejsť do samostatného úniku da Costu. STÉPHANE DA COSTA má pritom všetky kvality potrebné na to, aby podobné šance premieňal. Asistencia: Jonathan Janil.
    03:33 Damien Fleury (FRA) - 1:0
     
    03:33
    Francúzsko dalo gól!
    Bezgólový stav už neplatí. Kulbakov teraz podcenil strelu, ktorá mu ešte z lapačky vypadla, a tak sa dostal k dorážke DAMIEN FLEURY. Ten už nemal problém zakončiť do odkrytej bránky. Asistencie: Stéphane Da Costa, Anthony Rech.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 4. Fleury (S. Da Costa, Rech), 14. S. Da Costa (Janil), 39. Lamperier (Claireaux, Hecquefeuille), 43. Manavian (S. Da Costa), 48. Guttig (Perret), 58. Perret (Hecquefeuille) – 20. Pavlovič (Razvadovskij, Vorobej), 55. Vorobej (Platt, Korobov)


    Francúzsko: Hardy (Quemener) – Manavian, Auvitu, Chakiachvili, Hecquefeuille (A), Janil, Gallet, Raux – Fleury (A), S. Da Costa (C), Rech – Guttig, Treille, T. Da Costa – Claireaux, Lamperier, Texier – Ritz, Douay, Perret – Leclerc.
    Bielorusko: Kuľbakov (M. Karnauchov) – Lisovec, Chenkeľ, Faľkovskij, Korobov (A), Denisov, Vorobej, Djukov – Šarangovič, Linglet, Pavlovič (C) – Kovyršin, Gavrus, Drozd – Demkov, Kitarov (A), Razvadovskij – Levša, Kislyj, Suško – Platt.

    Rozhodca: Gouin (CAN), Lemelin (AUT) – Fluri (SUI), Suominen (FIN)

    Diváci: 6529