Švédsko – Česko 13:2 (kon.) | Fínsko – Slovensko 6:1 (kon.)
koniec
Fínsko
6:1 (2:0, 1:1, 3:0)
Slovensko
Piatok 04.05.2018, 16:00 • Athletik Zentrum, St. Gallen • MS juniorek
     
    45:58
    Obrovská bojovnosť Barbory Gáborovej tentokrát priniesla Slovenkám odmenu v podobe presilovej hry, keď ju v poslednej chvíli v príležitosti zastavila Jasmiina Jarvinenová.
     
    38:02
    Slovenky sa prebúdzajú k veľkej aktivite, a to je len dobre! Obrovskú bojovnosť teraz predviedla Klára Grossová, ktorá sa už dostávala do streleckej príležitosti, keď ju musela nedovolene zastaviť Anniina Levalampiová.
     
    19:48
    Tak toto je skutočne zbytočný faul. Lenka Lenčešová totiž nevybojovala loptičkuv rohu za vlastnou bránkou a následne musela Jonnu Virkkunenovú zastaviť len za cenu nedovoleného zákroku.
     
    8:41
    Tak toto budú krušné dve minúty pre slovenský tím. Rozhodcovia totiž videli sekanie Adriany Bahnovej po hokejke jednej z Fínok, a tak sa budeme musieť brániť len vo štvorici.

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 13. Rantaová (Taivalojaová), 17. Taivalojaová (Rastasová), 40. Hautojarviová (Latvalaová), 49. Levalampiová (Hautojarviová), 55. Levalampiová, 58. Kylmalumaová (Sotalaová) – 39. Žikavská (Grossová)


    Fínsko: Moilanenová (Kangasharjuová) – Rantaová, Levalampiová, Paajanenová, Torkkiová, Woivalinová – Sotalaová, Jarvinenová, Kylmaluomová, Latvalaová, Hautojarviová – Gronroosová, Lindstromová, Saarikoskiová, Rastasová, Taivalojaová – Virkkunenová, Nordmanová, Selinummiová
    Slovensko: Hlavatá (Farulová) – Mlichová, Rennerová, Faktorová, Dulková, Záteková – Pudišová, Lupačová, Bahnová, Belicová, Žikavská – Kocúrová, Lenčéšová, Grossová, Gáborová, Adamcová – Švančarová, Vyletelková, Čintalanová

    Rozhodca: Olle Eliasson, Thomas Jonsson (obaja Švédsko)