Švédsko – Česko 13:2 (kon.) | Fínsko – Slovensko 6:1 (kon.)
koniec
Fínsko
6:1 (2:0, 1:1, 3:0)
Slovensko
Piatok 04.05.2018, 16:00 • Athletik Zentrum, St. Gallen • MS juniorek
     
    Slovenské juniorské florbalové reprezentantky držali dve tretiny krok s vysoko favorizovanými súperkami z Fínska, v tretej tretine však Severanky zapli a rozhodli o svojom víťazstve 6:1. Táto prehra tak pre Slovenky znamená, že do bojov o medaily definitívne nepostúpia. Zatiaľ však nevedia ani to, či si zahrajú o konečné piate miesto, alebo sa budú musieť zachraňovať v elitnej kategórii. O všetkom rozhodne večerný zápas "našej! B-skupiny medzi domácim Švajčiarskom a Fínskom. V prípade, že zvíťazia poľské florbalistky, Slovenky si zajtra zahrajú o konečnú piatu pozíciu. Nech to už dopadne akokoľvek, aj záverečný zápas Slovenska na svetovom šampionáte vám prinesieme v našom online textovom prenose. Pre dnešok vám už však ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa! (17:47:08)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Ešte sme videli sympatickú snahu od Kristíny Belicovej, ktorá však bola aj s loptičkou vytlačená do rohu ihriska, kde sa napokon zápas aj dohrá.
     
    58:42
    Fínske florbalistky momentálne už premenili zvyšok zápasu na exhibíciu a prihrávajú si loptičku doslova po celom obvode hracej plochy. Slovenky sa ich však napriek tomu snažia napádať.
     
    57:47
    Fínsko dalo gól! Slovenky sa už môžu v hlave chystať na svoj zajtrajší súboj o umiestnenie. Šiesty gól Fínska strieľa ďalšou utešenenou strelou ELLI KYLMALUOMAOVÁ. Asistencia: Juulianna Sotalaová.
     
    57:26
    Dobrú robotu teraz odviedla Barbora Gáborová, ktorá prerušila postupnú kombináciu Fíniek a odpálila loptičku až za ich bránku.
     
    56:30
    Fínky tak už majú bezpečný náskok a zápas momentálne bezpečne dohrávajú s loptičkou vo svojej moci.
     
    54:47
    Fínsko dalo gól! Pri ďalšom prechode do protiútoku slovenské dievčatá prepadli, ANIINA LEVALMAPIOVÁ nakopla svoje motory a pred ustupujúcimi Slovenkami prepálila Kristínu Hlavatú. Bez asistencie.
     
    53:56
    To bola šanca! Slovenky sa napokon po veľkom úsilí dostali pred fínsku bránku, no Ira Moilanenová vytlačila svojou ľavou rukou dobre mierený projektil Kláry Grossovej!
     
    52:43
    Michaela Dulková vystihla prihrávku Jasmiiny Jarvinenovej, bleskurýchle prešla do protiútoku, no ani ona, ani Alexandra Faktorová Iru Moilanenovú neprekonala.
     
    51:38
    Dobrá práca od Michaely Lupačovej. Tá získala loptičku na slovenské hokejky, odovzdala ju spoluhráčkam a odchádza striedať.
     
    50:45
    Sympatickú snahu predivedla teraz Kristína Belicová, ktorá však pri prechode do útoku toľko váhala so zakončením, až ju od loptičky odstvila Jasmiina Jarvinenová.
     
    49:45
    Slovenky tak prehrávajú pred záverečnou desaťminútovkou už o tri góly a vyzerá to tak, že o športový zázrak sa dnes pravdepodobne nepostarajú.
     
    48:52
    Fínsko dalo gól! Fínky využívajú ďalšie zaváhanie v defenzíve Sloveniek a odskakujú už na rozdiel troch gólov. Kristína Hlavatá mala zakrytý výhľad až dvojicou svojich spoluhráčok, a tak milimetrovo presne mierenú strelu ANNIINY LEVALAMPIOVEJ nemala šancu vidieť. Asistencia: Elina Hautojarviová.
     
    48:16
    Tak teraz mali Slovenky aj poriadnu dávku šťastia, keď ich fínske florbalistky prekabátili pri prechode do útoku, no Iima Latvalaová loptičku pred Kristínou Hlavatou trafila veľmi nedôrazne.
     
    47:50
    Už v závere presiloveh hry Slovenska sa naskytla príležitosť aj pre Fínsko, pred vlastnou bránkou však loptičku dobre zastavila Adriana Bahnová.
     
    46:55
    Slovenské dievčatá hrajú túto presilovú hru zatiaľ fantasticky. Raz však strelu Kláry Grossovej zastavila ľavá žrdka, po projektile Michaely Žikavskej to zase béol skvelý reflex fínskej brankárky!
     
    45:58
    Obrovská bojovnosť Barbory Gáborovej tentokrát priniesla Slovenkám odmenu v podobe presilovej hry, keď ju v poslednej chvíli v príležitosti zastavila Jasmiina Jarvinenová.
     
    45:07
    Ďalšie okienko v defenzíve Fínska. Alexandra Faktorová však takisto netrafila bránku Iry Moilanenovej.
     
    44:18
    Tak to je veľká škoda. Adriana Bahnová sa síce pretlačila do príležitosti, no tiesnená súperkou nemala dostatok času loptičku kvalitnejšie namieriť.
     
    43:57
    Pokračuje mimoriadne obetavá defenzívna činnosť zo strany slovenských dievčat, ktoré zatiaľ v tretej tretine svoje súperky doslova k ničomu nepustili.
     
    42:54
    Vyzerá to tak, akoby najmä fínske florbalistky nehrali úplne na plný plyn. Čím ale rozhodne nechcem znižovať výkon slovenských dievčat. Naopak, veľkú obetavosť už tradične predviedla v tejto chvíi Barbora Gáborová, ktorá sa ale na polovici ihriska cez súperku do samostatného nájazdu nepretlačila.
     
    41:49
    Slovenky sa opäť ubránili miernemu tlaku Fínska a pokúsili sa preniesť hru na opačnú stranu, kde si však loptičku nespracovala Alexandra Faktorová.
     
    41:13
    Kristína Hlavatá po jednoduchom zákroku vyhodila loptičku k ľavému mantinelu na polovicu ihriska, kde bola Klára Grossová, ktorá tam opäť vybojovala štandardnú situáciu, no z tej Slovenky nič nevymysleli.
     
    40:35
    Úvodné buly tretej tretiny konečne vyhrali slovenské hráčky, no po ich kostrbatom prechode do ofenzívy veľmi nedôrazne strieľala z otočky Kristína Belicová.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Slovenské juniorské florbalové reprezentantky dnes nepodávajú vôbec zlý výkon, no niekoľko individuálnych zaváhaní ich zatiaľ stojí lepší výsledok, ako je 3:1 v prospech súperiek. Slovenky aj v druhej tretine vychádzali z pevnej defenzívy a mimoriadne kvalitného výkonu Kristíny Hlavatej, čo sa im dlho aj darilo. Dokonca pri prvej ponúknutej príležitosti – presilovej hre, sa dostali na kontakt jediného gólu, keď sa peknou strelou presadila Michaela Žikavská. Ani druhú dvadsaťminútovku sme však nedohrali bez inkasovaného gólu potom, čo tretí gól Fínska pridala Elina Hautojarviová. Napriek tomu treba povedať, že slovenské florbalistky ukazujú obrovskú bojovnosť, ktorá im dáva príležitosť do posledných 20 minút na zaskočenie ďalšieho favorita. Tak sa nechajme prekvapiť, čo nám zverenky Jaroslava Marksa predvedú v tretej tretine.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:37
    Fínsko dalo gól! Tak som to zakríkol... Slovenky znova nedôsledne pristúpili k fínskej hráčke, ktorá tak bez problémov prekonáva Kristínu Hlavatú. Autorkou gólu je ELINA HAUTOJARVIOVÁ. Asistencia: Iina Latvalaová.
     
    38:54
    Prvé striedanie po góle sme prežili bez ujmy, Kristína Hlavatá zastavila fínsku príležitosť. Bolo by dobré udržať dva inkasované góly aspoň do konca druhej tretiny.
     
    38:23
    Slovensko dalo gól! Fantastické! Slovenky využívajú presilovú hru a dostávajú sa na kontakt favorzovaným Fínkam! Klára Grossová peknou prihrávkou vyzvala na zakončenie MICHAELU ŽIKAVSKÚ, a tá prepálila Iru Molianenovú!
     
    38:02
    Slovenky sa prebúdzajú k veľkej aktivite, a to je len dobre! Obrovskú bojovnosť teraz predviedla Klára Grossová, ktorá sa už dostávala do streleckej príležitosti, keď ju musela nedovolene zastaviť Anniina Levalampiová.
     
    37:33
    Škoda! Kristína Belicová dvakrát v priebehu pár sekúnd veľmi nebezpečne pálila na fínsku brankárku, tá však predviedla výborné zákroky svojou ľavou rukou! Toto tam mohlo padnúť...
     
    36:29
    Kristína Mlichová s Radkou Rennerovou si teraz trochu nerozumeli v zakladaní útoku, no Rennerová svojou bojovnosťou získala loptičku späť na slovenské hokejky.
     
    35:30
    Konečne sa slovenské hráčky osmelili trochu aj v ofenzíve, Barbora Gáboroá zaviezla loptičku do ľavého rohu ihriska, kde síce vybojovala štandardnú situáciu, no žiadne nebezpečenstvo pre Iru Moilanenovú z toho nevzniklo.
     
    34:22
    Ďalšia príležitosť Fínska. Elina Hautojarviová však z osi ihriska krátkym švihom prestreľuje bránku Kristíny Hlavatej.
     
    33:17
    Jaroslav Marks sa odhodlal k zaujímavému kroku, keď už v tejto fáze zápasu poslal na ihrisko aj siedmu obrankyňu Alexandru Švančarovú, pre ktorú to boli, ak sa nemýlim, vôbec prvé sekundy na šampionáte.
     
    32:05
    Tak teraz sme si poriadne vydýchli. Na ľavom krídle zostala opäť úplne zabudnutá Jenna Toivalojaová, no bránku Kristíny Hlavatej minula!
     
    31:30
    Výborná robota od Kristíny Mlichovej, ktorá nadvakrát v súboji s jednou z fínskych hráčok dostala loptičku na polovicu súperiek, kde náseledne Kristína Vyletelková vybojovala štandardnú situáciu.
     
    30:45
    Opäť tam loptička poskakovala ped Kristínou Hlavatou, no tá ju aj za pomoci Alexandry Kocúrovej dokázala odpratať aspoň do rohu ihriska.
     
    29:38
    Tlak Fínska síce pokračuje ďalej, no s výnimkou predchádzajúcej príležitosti treba povedať, že v tejto tretine sa Slovenky zatiaľ bránia veľmi dobre.
     
    28:56
    Fantastický reflex Kristíny Hlavatej! Tá teraz svojou ľavou rukou predviedla zákrok ako z ríše snov, keď neuveriteľne rýchlo dokázala zareagovať na strelu z otočky od Anniiny Levalampiovej!
     
    28:18
    Barbora Gáborobvá ale pokračovala vo svojej aktivite na polovici súperiek, opäť sa síce dostala k loptičke, no následne o ňu v súboji s obrannou dvojicou prišla.
     
    27:37
    Po dlhšom čase sme donútili fínsku brankárku Iru Moilanenovú k zákroku, strela Barbory Gáborovej takmer z polovice ihriska ju však neprekvapila.
     
    27:14
    Naše dievčatá sa pokúsili o ojedinelý prechod do ofenzívy, no znova sa pri ňom dopustili technického priestupku, a tak ich zastavil hvizd jedného zo švédskych rozhodcov zápasu.
     
    26:41
    Tlak fínskych florbalistiek nie je teraz taký výrazný, ako tomu bolo v závere prvej tretiny, strela nesadla ani Matilde Lindstromovej, ktorá posiela loptičku mimo ihriska.
     
    25:22
    Slovenky sa dobre presúvali vo svojej obrane, napriek tomu sa k loptičke dostala opäť Jenna Taivalojaová, no Kristína Hlavatá stále čaká na nejaký náročnejší zákrok v druhej dvadsaťminútovke.
     
    24:37
    Netrvalo dlho a fínske florbalistky sa opäť nasťahovali pred slovenskú bránku, tentokrát tam sú ale Slovenky dobre zoradené.
     
    23:21
    Tentokrát sa to síce podarilo, po kontakte medzi Barobrou Gáborovou a Maurou Paajanenovou však rozhodcovia pískajú v prospech Fínska.
     
    22:42
    Slovenské florbalistky tak prežili presilovú hru súperiek z úvodu druhej tretiny, no naďalej sa nevedia poriadne ani len dostať k loptičke, nie ju ešte poslať aspoň na polovicu Fínska.
     
    21:31
    Pokračuje aktivita Severaniek, Kristína Hlavatá však mohla aj tentokrát zostať pokojná.
     
    21:05
    Slovenky sa znova nevedia vymaniť z počiatočného tlaku svojich súperiek, našťastie Milja Rastasová tentokrát mierila mimo bránky Kristíny Hlavatej.
     
    20:38
    Fínky vyhrali úvodné buly a v druhej tretine a okamžtie sa nasťahovali na útočnú polovicu ich úvodnú akciu v tejto časti hry však ukončil nepresný strelecký pokus Anniiny Levalampiovej.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Po prvej tretine záverečného vystúpenia v základnej skupine prehrávajú slovenské juniorské reprezentantky vo florbale s Fínskom 2:0. Vstup do zápasu nemalu zlý, keď sa opäť snažili sústrediť najmä na pozornú defenzívu. S blížiacim sa záverom však Slovenkám akoby dochádzali fyzické sily, naopak fyzicky mimoriadne disponované a technicky zdatné Fínky im dokázali streliť dva góly. Skóre stretnutia otvorila Salla Rantaová a na 2:0 upravila zatiaľ mimoriadne aktívna Jenna Taivalojaová. Uvidíme, ako sa bude slovenským dievčatám dariť vzdorovať vysoko favorizovaným súperkám v druhej tretine.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:59
    Fínky sa však už v prvej tretine nikam neponáhľali a dohrali ju s loptičkou vo svojej moci bez streleckého pokusu.
     
    19:48
    Tak toto je skutočne zbytočný faul. Lenka Lenčešová totiž nevybojovala loptičkuv rohu za vlastnou bránkou a následne musela Jonnu Virkkunenovú zastaviť len za cenu nedovoleného zákroku.
     
    19:17
    Kristína Belicová sa pri prvej príležitosti pokúsila zaskočiť obranu súperiek vysokým pressingom, avšak k loptičke sa nedostala.
     
    18:40
    V tomto striedaní bola mimoriadne strelecky aktívna najmä Jenna Tajvalojaová, no ani jedným z tria streleckých pokusov Kristínu Hlavatú neprekonala.
     
    18:10
    Pred malou chvíľou musela opäť zasahovať Kristína Hlavatá, Sloevnkám sa hru podarilo prerušiť len za cenu štandardnej situácie v prospech súperiek.
     
    17:45
    Tentokrát sme sledovali veľmi dobrú prácu Michaely Lupačovej, ktorá zblokovala fínsku strelu a následne vybojovala aj štandardnú situáciu pre slovenský tím. Všetko sa to však odohráva stále na polovici našich dievčat.
     
    17:07
    Fínky dva góly v rade poriadne nabudili a ich tlak sa v posledných desiatkach minút stále zvyšuje. Preto sú slovenské reprezentantky rady za každé prerušenie hry.
     
    16:16
    Fínsko dalo gól! O pár sekúnd to už fínskej útočníčke vyšlo. JENNA TAIVALOJAOVÁ zostala úplne nepokrytá pred veľkým bránkoviskom a mohla si rozmyslieť, kam loptičku namieri. Proti tímom, ako je Fínsko, by sa takéto chyby nemali stávať. Asistencia: Milja Rastasová.
     
    15:53
    Opäť slovenský tím podržala skvelá Kristína Hlavatá, na ktorej si vylámala zuby Jenna Tajvalojaová.
     
    15:11
    Tento fínsky útok vzruch pred Kristínou Hlavatou neprinesie, loptička končí mimo ihriska, rozohrávať spoza bránky bude Kristína Mlichová.
     
    14:38
    Tak toto bol poriadny kolotoč zo strany fínskych florbalistiek. Napokon bol zakončený strelou Elli Kylmalumaovej do húštiny slovenských tiel, po ktorej nasledoval hvizd jedného z rozhodcov.
     
    13:37
    Kristína Belicová si vypýtala loptičku na ľavom krídle od Lindy Pudišovej, avšak Jasmiina Jarvinenová ju do žiadneho nebezpečnejšieho zakončenia nepustila.
     
    12:55
    Fínsko dalo gól! Slovenské florbalistky do týchto chvíľ predvádzali veľmi dobrý defenzívny výkon, no teraz nechali pred vlastnou bránkou trestuhodne nepokrytú SALLU RANTAOVÚ, ktorá po prihrávke z rohu ihriska nešpekulovala a prestrelila Kristínu Hlavatú. Asistencia: Jenna Taivalojaová.
     
    11:52
    Ďalší pomerne náročný zákrok, ktorý Kristína Hlavatá zvládla. Strieľala Anniina Levalampiová, no slovenská brankárka loptičku aj nadvakrát skrotila vo svojich rukách.
     
    11:15
    Slovenské dievčatá sa snažili vyviezť loptičku spoza vlastnej bránky, Kristína Mlichová však bola zastavená hvizdom hlavného rozhodcu. Napriek tomu zostávajú naše reprezentantky pri loptičke.
     
    10:41
    Vynikajúca defenzívna robota od slovenskej štvorice spôosbila, že fínske florbalistky sa počas celej svojej presilovej hry s loptičkou ani nedostali do tesnej blízkosti Kristíny Hlavatej.
     
    9:41
    SLovenky sa zatiaľ celkom úspešne bránia, Fínky mali v prvej polovici svojej početnej prevahy len jednu nebezpečne vyzerajúcu príležitosť, keď zo zaujímavej pozície zakončovala Elli Kylmaluomaová.
     
    8:41
    Tak toto budú krušné dve minúty pre slovenský tím. Rozhodcovia totiž videli sekanie Adriany Bahnovej po hokejke jednej z Fínok, a tak sa budeme musieť brániť len vo štvorici.
     
    7:42
    Neuveriteľné, čo teraz chytila Kristína Hlavatá! Pred Jasmiinou Jarvinenovou doslova zívala prázdna bránka, no slovenská gólmanka do jej strely ešte stihla vystrčiť svoju pravú nohu!
     
    6:44
    Vyzerá to tak, že slovenské florbalistky sa v dnešnom zápase vrátili k agresívnemu napádaniu súperiek už v zárodku ich ofenzívnych akcií. Presne tak, ako sme to videli v stretnutí so Švajčiarskom.
     
    5:32
    Výborná Kristína Hlavatá! Slovenská gólmanka teraz odolalla niekoľkým nebezpečným pokusom z hokejky Iimy Latvalaovej či Eliny Hatojarviovej.
     
    4:37
    Tak to je obrovská škoda. Kristína Hlavatá najskôr predviedla kvalitný zákrok, založila akciu Sloveniek, no Michaela Žikavská sa znova k strele endostala, a tak hľadala Lenku Lenčéšovú, ktorej projektil zneškodnila Ira Moilanenová.
     
    3:35
    Z obidvoch strán je to zatiaľ pomerne rozpačitý úvod stretnutia. Slovenky sa teraz snažili založiť útočnú akciu z vlastnej polovice, prihrávka Michaely Lupačovej však bola vytečovaná mimo ihriska.
     
    2:20
    Fínske florbalistky si to tam teraz pekne posúvali po celom obvode slovenskej polovice, napokon však z toho bol jednoduchý zákrok pre Kristínu Hlavatú, keď Maura Paajanenová netrafila loptičku tak, ako by si predstavovala.
     
    1:15
    Až po 75 sekundách hry sa Slovenky dostali po prvýkrát s loptičkou na polovicu súperiek, tam však bola tak Michaela Žikavská, ako aj Adriana Bahnová vytlačená z ideálnej streleckej pozície.
     
    0:35
    Úvodné buly zápasu vyhrali Fínky a Kristína Hlavatá mala okamžite čo robiť. Najskôr síce nepresne pálila z veľkej vzdialenosti Salla Ranataová, následne však slovenská brankárka musela vytlačiť dorážku Jenni Torkkiovej.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Tréner slovenského výberu Jaroslav Marks po včerajšej prehre s Poľskom spravil opäť zmeny vo svojej zostave. Tou najzásadnejšou je, že sa po prvý raz do bránky dostane Kristína Hlavatá, ktorá narhadí Pavlínu Farulovú. Okrem toho by mala premiérovo na turnaji dostať väčšiu porciu sekúnd aj Michaela Dulková, ktorá si zahrá v prvomútoku s Alexandrou Faktorovou a Sárou Zátekovou.
     
    Oba tímy práve prichádzajú na hraciu plochu. Pred začiatkom samotného zápasu si ešte vypočujeme štátne hymny a predstavíme otváracie formácie.
     
    Úvodné zostavy:

    Fínsko: Moilanenová (Kangasharjuová) – Rantaová, Levalampiová, Paajanenová, Torkkiová, Woivalinová – Sotalaová, Jarvinenová, Kylmaluomová, Latvalaová, Hautojarviová – Gronroosová, Lindstromová, Saarikoskiová, Rastasová, Taivalojaová – Virkkunenová, Nordmanová, Selinummiová

    Slovensko: Hlavatá (Farulová) – Mlichová, Rennerová, Faktorová, Dulková, Záteková – Pudišová, Lupačová, Bahnová, Belicová, Žikavská – Kocúrová, Lenčéšová, Grossová, Gáborová, Adamcová – Švančarová, Vyletelková, Čintalanová

    Rozhodca: Olle Eliasson, Thomas Jonsson (obaja Švédsko).
     
    Vážení fanúšikovia!

    Slovenské reprezentantky dnes uzavrú svoje účinkovanie v základnej skupine na juniorských majstrovstvách sveta vo švajčiarskom St. Gallene. V boji o postup do štvrťfinále ich však čaká exttrémne náročný súper – Fínsko. Stretnutie sa začína o 16:00.

    FÍNSKO U19

    Fínske florbalistky sú jedným zo spolufavoritov na zlaté medaily a túto pozíciu v doterajšom priebehu šampionátu potvrdzujú. Do turnaja vstúpili síce výsledkovo jednoznačným, no tak trochu utrápeným triumfom nad Poľskom 7:0, keď prvý gól strelili až v 37. minúte. A to treba povedať, že Fínky napriek územnej prevahe v tomto stretnutí trafili švédsku bránku „len“ 20-krát. Nasledoval včerajší súboj so Švajčiarskom. Ten priniesol napínavú prvú tretinu, v závere ktorej sa však mladým fínskym florbalistkám podarilo odskočiť na 2:1. No a keď deväť minút pred koncom zvýšila Milja Rastasová už na 5:2, len málokto pochyboval o triumfe Severaniek. Švajčiarky síce v závere ešte zabojovali, avšak na viac ako na zníženie nepriaznivého skóre na 4:5. Fínky sú tak momentálne na čele „našej“ B-skupiny so štyrmi bodmi a istým postupom do semifinále. Na udržanie najvýhodnejšej pozície im stačí bez ohľadu na výsledok zápasu Švajčiarsko-Poľsko aj remíza so Slovenskom.

    SLOVENSKO U19

    Mladé Slovenky zatiaľ predviedli na šampionáte dva rozdielne výkony. Najskôr to bolo z ich strany vynikajúce bojovné predstavenie v otváracom súboji proti domácim vysoko favorizovaným Švajčiarkam, ktorým napokon senzačne zobrali bod za remízu 3:3. Včera však najmä v prvej tretine akoby na naše dievčatá doľahla dôležitosť zápasu s Poľskom, keď už po úvodnej dvadsaťminútovke sme prehrávali 0:2. V ďalšom priebehu sa nám síce podarilo streliť jeden šťastný a následne aj jeden veľmi pekný gól, no poľské reprezentantky hru konrolovali. Tri minúty pred koncom trénert Jaroslav Marks odvolal z bránky Pavlínu Farulovú a Slovenky hrali v šestici. Túto situáciu na strelenie piateho poľského gólu využila Gabriela Pyszová. Mladé slovenské florbalistky síce ešte pri následnej hre vabank dvoma gólmi v poslednej polminúte skorigovali na konečných 4:5, na vyrovnanie sa však už nezmohli. Dnes tak budú chcieť zabojovať o niečo, čo by sa rovnalo športovému zázraku – zdolať obrovské favoritky z Fínska a postúpiť tak do semifinále juniorských majstrovstiev sveta.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 13. Rantaová (Taivalojaová), 17. Taivalojaová (Rastasová), 40. Hautojarviová (Latvalaová), 49. Levalampiová (Hautojarviová), 55. Levalampiová, 58. Kylmalumaová (Sotalaová) – 39. Žikavská (Grossová)


    Fínsko: Moilanenová (Kangasharjuová) – Rantaová, Levalampiová, Paajanenová, Torkkiová, Woivalinová – Sotalaová, Jarvinenová, Kylmaluomová, Latvalaová, Hautojarviová – Gronroosová, Lindstromová, Saarikoskiová, Rastasová, Taivalojaová – Virkkunenová, Nordmanová, Selinummiová
    Slovensko: Hlavatá (Farulová) – Mlichová, Rennerová, Faktorová, Dulková, Záteková – Pudišová, Lupačová, Bahnová, Belicová, Žikavská – Kocúrová, Lenčéšová, Grossová, Gáborová, Adamcová – Švančarová, Vyletelková, Čintalanová

    Rozhodca: Olle Eliasson, Thomas Jonsson (obaja Švédsko)