Real Betis – Malaga 2:1 (kon.)
koniec
Real Betis
2:1 (1:1)
Malaga CF
Pondelok 30.04.2018, 21:00 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • Španielska LaLiga • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Vitajte pri sledovaní španielskeho futbalu! La Liga pomaly finišuje a stále je o čo hrať. Dnes nás čaká atraktívne stretnutie, v ktorom Real Betis privíta na svojom trávniku tím Málaga CF. Podarí sa domácim získať dôležité body v boji o pohárovú Európu?
     
    Real Betis sa nachádza na priečkach zaručujúcich kvalifikovanie sa do skupinovej fázy Európskej ligy. V tomto stretnutí však potrebuje získať plný bodový zápis, aby si toto postavenie upevnil. Betis ťahá slušnú sériu siedmich zápasov bez porážky. Podarí sa im na túto šnúru nadviazať aj v súboji s Malágou?
     
    Málaga CF je v tomto ročníku najslabší článok súťaže a už dávno má istotu zostupu do nižšej súťaže. Posledné kolá tak hrá iba o česť a šancu napraviť si trocha reputáciu. Mierne sa jej to podarilo v predošlom kole, keď si doma poradila s Realom Sociedad. Podarí sa jej to aj dnes?
     
    Úvodné zostavy:

    Real Betis: Pedro López – Mandi, Amat, Firpo – Barragán, Ruiz, Javi García, Joaquín (C), Durmisi – Boudebouz – A. Sanabria.
    Náhradníci: Rebollo – León, J. Campbell, Morón, Guardado, Tello, Rubén Castro.

    Málaga CF: Roberto – Rosales (C), L. Hernández, Miquel, González – Lestienne, Lacen, Adrián González, Success – Rolán, En-Nesyri.
    Náhradníci: Prieto – Rolón, Añor, Id. Brown, Bueno, Samuel, I. Rodríguez.

    Rozhodca: Del Cerro Grande – Yuste Jiménez, Álvarez Cantón.
     
    Hráči oboch mužstiev už v sprievode rozhodcov prichádzajú na trávnik. Stretnutie sa o malú chvíľu začne!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Domáci brankár Pedro López pod tlakom odkopol loptu iba na tribúnu. Hostia od úvodu vysokým napádaním rozohrávky Betisu.
     
    3
    Domáce mužstvo sa konečne dostalo k lopte a kombinuje na vlastnej polovici. Stred ihriska je poriadne prehustený a tak sa nikam neponáhľajú.
     
    4
    Center z kopačky Joaquína z ľavej strany zablokoval Roberto Rosales a domáci tak prichádzajú o loptu.
     
    5
    Výborná lopta do šestnástky a Ryad Boudebouz ju takmer dostihol! Obrana hostí mu však stihla loptu vypichnúť a nasledovať bude rohový kop v podaní Betisu.
     
    6
    Defenzíva Malágy prvú štandardnú situáciu súpera zvládla s prehľadom a navyše môžu hostia založiť protiútok.
     
    7
    Nebezpečný center z pravej strany odvrátila obrana Betisu, ale na šestnástke stále dobre postavený Roberto Rosales. Jeho strelecký pokus však nesmeroval do priestoru brány.
     
    8
    Ďalší dobrý center do vápna domácich, kde sa nachádzal Diego Rolán. Ten si bravúrne loptu stiahol, ale následná strela z otočky nemala dostatočnú razanciu.
    8. Diego González (MLG)
     
    9
    Malága sa postupne dostáva k šestnástke Betisu autovými vhadzovaniami. Do lopty sa však razantne oprel Jordi Amat a poslal ju až na opačný koniec ihriska.
     
    10
    Záchrannú brzdu zatiahol Adrián González, keď stiahol prenikajúceho protihráča rukami a vyslúžil si žltú kartu.
     
    11
    Držanie lopty 75% – 25%!
     
    12
    Obe mužstvá hrajú veľmi opatrne a zbytočne neriskujú. Zatiaľ sme nevideli žiadnu gólovú príležitosť na jednej či druhej strane.
     
    13
    Chybná rozohrávka hostí, keď školácky stratil loptu Isaac Success a domáci sa takmer rútili do prečíslenia. Všetko však vyriešil posledný muž v obrane Malágy.
     
    14
    Maxime Lestienne padá v šestnástke domácich, ale hlavný rozhodca nepíska! Tento zákrok však vyzeral ako nedovolený, no penalta sa nepíska.
     
    15
    Tak nie, z opakovaného záznamu je jasné, že hosťujúci hráč nám iba predviedol svoje herecké umenie. Ocenenie za výkon však nezískal.
     
    16
    Antonio Sanabria srdnato bojuje v okolí šestnástky Malágy a domácim fanúšikom sa jeho nasadenie páči. Odmeňujú ho za snahu hlasitým potleskom.
     
    17
    Nedovolený zákrok v strede ihriska po ktorom vzplanuli vášne. Hlavný rozhodca však dohovára obom aktérom a celú situáciu upokojuje.
     
    18
    Brvno! Odrazená lopta na hranicu šestnástky, ku ktorej sa dostal Antonio Barragán a ešte si vylepšil palebnú pozíciu! Delovka a lopta triafa iba brvno! Hostia mali teraz obrovské šťastie.
    18. Ryad Boudebouz (RBE)
     
    19
    Ďalší nedovolený zákrok v strede poľa a tento raz sa proti pravidlám previnil Mehdi Lacen. Betis rýchlo rozohráva a už kombinuje na súperovej polovici.
     
    20
    Málaga dala gól! Gól strelil YOUSSEF EN-NESYRI.
    Prvá šanca hostí a Malága je vo vedení! Krásna prihrávka medzi stopérov Betisu a Youssef En-Nesyri svojím štvrtým gólom otvára skóre tohoto stretnutia – 0:1!
    20. Youssef En-Nesyri (MLG) - 0:1
     
    21
    Hostia sa prakticky z ničoho nič dostali do šancu a už vyhrávajú. Domácich tento gól poriadne zaskočil!
     
    22
    Riza Durmisi však mal na kopačke vyrovnanie! Strela z ostrého uhla a v poslednej chvíli sa mu do strely hodil Luis Hernández! Betis bude rozohrávať rohový kop.
     
    23
    Tento center od rohovej zástavky však nebol nebezpečný a Roberto ukryl loptu vo svojom náručí. S rozohrávkou sa neponáhľa a dáva čas na vydýchnutie si svojim spoluhráčom.
     
    24
    Domáci zvyšujú obrátky a hostia sú zatlačený vo vlastnej šestnástky! Strela však stále neprichádza, ale tlak domácich je enormný!
     
    25
    Real Betis dal gól! Gól strelil RIZA DURMISI.
    Hostia boli už pod veľkým tlakom a kapitán Roberto Rosales chyboval v šestnástke. Riza Durmisi ho o loptu obral a krásnym obstrelom vyrovnáva skóre zápasu – 1:1!
    25. Riza Durmisi (RBE) - 1:1
     
    26
    Isaac Success bol tvrdo faulovaný domácim hráčom a Júnior Firpo dostáva ústny dohovor od hlavného rozhodcu.
     
    27
    Hostia držia loptu na svojich kopačkách a nikam sa neponáhľajú. Hra na trávniku je však vyrovnaná a domáci v istých momentoch majú problémy.
     
    28
    Strely na bránu 2 – 2!
     
    29
    Opäť sa ocitol na zemi Isaac Success, ale tento raz si od hlavného arbitra nevypýtal faul a domáci idú do brejku. Nakoniec z toho bude rohový kop pre Betis.
     
    30
    Dobrý center do vápna, ktorý preletel celým vápnom a na zadnej tyči číhal jeden z domácich. Loptu však nespracoval a hostia sa ubránili.
     
    31
    Futbalisti Malágy obliehajú pokutové územie domácich. Center z ľavej strany, ale zakončenie letí mimo priestoru brány.
     
    32
    Domáci sa už dlhšiu dobu nevedia dostať k lopte a z tribún sa ozýva hlasitý piskot. Takto si fanúšikovia nepredstavujú hru proti poslednému tímu tabuľky.
     
    33
    Isaac Success vybojoval rohový kop a hostia majú dobrú príležitosť na hrozenie brány Pedra Lopéza.
     
    34
    Rozohrávka na krátko a center z kopačky Adriána Gonzáleza. Na loptu naskakovali hneď traja hráči Malágy, ale brankár Pedro Lopéz stiahol loptu zo vzduchu a ukončil akciu hostí.
     
    35
    Rohové kopy 3 – 2!
     
    36
    Hra sa nám na pár okamihov upokojila a obe mužstvá trápia nepresnosti v rozohrávke.
     
    37
    Blíži sa nám záver prvého polčasu a stav je stále vyrovnaný. Malága bude vhadzovať a vyzerá to, že Luis Hernández pošle loptu až do šestnástky Betisu.
     
    38
    Pred Youssefom En-Nesyrim zakročil jeden z domácich hráčov a hostia si zahrajú ďalší rohový kop.
     
    39
    Real Betis sa ubránil aj tejto štandardnej situácii súpera, ale stále sa domácim hráčom nepodarilo dostať loptu pod kontrolu a tak sa musia brániť.
     
    40
    Druhý gól sa strelil Youssef En-Nesyri po parádnej prihrávke do šestnástky! Zástavka asistenta rozhodcu vyletela nahor a gól neplatí! Správne rozhodnutie!
     
    41
    Ďalšia šanca hostí, keď Isaac Success zakončoval v páde! V ťažkej situácii však poslal loptu len tesne vedľa brány. Domáci sa stále musia ma na pozore.
     
    42
    Youssef En-Nesyri sa opäť pretláčal s domácim stopérom, ale opäť sa nachádzal v ofsajde. Tento raz to však bolo veľmi tesné.
     
    43
    Futbalisti Malágy pôsobia aktívnejším dojmom a v závere prvého dejstva sú lepším tímom. Domáci hráči majú obrovské problémy.
     
    44
    Nedovolený zákrok predviedol Ignasi Miquel, ale práve tento hráč zostáva ležať na zemi. Jednalo sa o jednoznačný úder lakťom a hlavný arbiter pochybil.
     
    45
    Hrať sa bude ešte jednu minútu!
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Hráči odchádzajú do kabín za nerozhodného stavu. Hostia sa dostali do vedenia, ale domáci dokázali rýchlo odpovedať. Ďalší gól Malágy neplatil kvôli ofsajdu, ale treba povedať, že posledný tím tabuľky pôsobí aktívnejšie a Real Betis má problémy. Uvidíme ako sa bude stretnutie vyvíjať po prestávke.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Isaac Success sa snažil odcentrovať do vápna, ale jeho pokus bol nepodarený a takmer zaskočil domáceho brankára.
     
    48
    Dlhá prihrávka a Joaquín bol zahnaný. Nedokázal dostihnúť loptu a tá skončila za postrannou čiarou. Domácich trápia nepresnosti v rozohrávke.
     
    49
    Dnešné stretnutie sleduje 53 163 divákov.
     
    50
    Hráči Malágy vstúpili do druhého polčasu oveľa aktívnejšie a robia svojmu súperovi starosti v defenzíve. Betis by sa mal čím skôr začať poriadne venovať hre.
     
    51
    Zbytočný zákrok rukami predviedol Isaac Success a hra sa v posledných okamihoch poriadne kúskuje. Ani jedno z mužstiev nedokáže dlhšie podržať loptu na kopačkách.
     
    52
    Veľmi nepresné prenesenie hry v podaní Durmisiho na ľavú stranu a hostia sa prakticky zadarmo dostali k lopte.
     
    53
    Aktívny Isaac Success vyslal dobrý center do pokutového územia, ale Youssef En-Nesyri ho nedokázal zasiahnúť hlavou. Lopta bola vyššia ako by bolo vhodné.
     
    54
    Strely celkovo 8 – 6!
     
    55
    Ak by domáci v tomto stretnutí zvíťazili, tak by si zabezpečili miestenku do skupiny Európskej ligy pre nasledujúci ročník. Momentálne je stav stále nerozhodný.
     
    56
    Dobrý pokus z diaľky predviedol Fabián Ruiz a uvidíme rohový kop Betisu!
     
    57
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Ryad Boudebouz, prichádza Lorenzo Morón.
     
    58
    Hostia sa bez najmenších problémov ubránili a lopta je už na opačnej strane ihriska. Medzitým sme videli aj prvé striedanie na strane Betisu.
     
    59
    Vo vápne zostáva ležať Luis Hernández a bude potrebné ošetrenie. Uvidíme, či bude schopný pokračovať v toto stretnutí.
     
    60
    Hodina hry je za nami a po zmene strán sme vážnejšiu gólovú príležitosť zatiaľ nevideli. Veríme, že sa ešte aspoň jedného gólu do záverečného hvizdu dočkáme.
     
    61
    Proti pravidlám sa previnil Diego Rolán a hlavný rozhodca píska. Betis rýchlo rozohráva a už je na polovici súpera.
     
    62
    Fauly 7 – 9!
     
    63
    Taktický faul na súperovej polovici predviedol Joaquín a právom dostáva žltú kartu.
     
    64
    Dobrý center do vápna, ale Maxime Lestienne nech robil čo robil, tak túto loptu nedokázal zasiahnuť. Zlé načasovanie výskoku a rozohrávať bude brankár Pedro Lopéz.
     
    65
    Ak by dnes vyhrali hostia, tak by sa aspoň odlepili z posledného miesta tabuľky a napravili si, aj keď len veľmi málo, svoju reputáciu v tejto sezóne.
     
    66
    Hostia kombinujú na polovici Betisu a piskot z hľadiska na adresu domácich futbalistov je čoraz hlasnejší.
     
    67
    Diego González fauloval prenikajúceho Fabiána Ruiza, ale píšťalka hlavného rozhodcu zostáva nemá.
     
    68
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Joaquín, prichádza Andrés Guardado.
     
    69
    Na Estadio Benito Villamarín to už vrie a fanúšikovia sú doslova nespokojní. Futbalisti Malágy sú jednoznačne aktívnejším tímom a pasívnu hru Betisu zmiernil aspoň náhodne vybojovaný rohový kop.
     
    70
    Zo štandardnej situácie domácich vzišla kontra hostí a Isaac Success sa už snaží o zakončenie. Hlavný rozhodca píska a naznačuje mu, že si pri spracovaní pomohol rukou.
     
    71
    Čas sa pomaly kráti a po zmene strán na vážnejšiu gólovú príležitosť stále čakáme.
     
    72
    Držanie lopty 60% – 40%!
     
    73
    Real Betis dal gól! Gól strelil FABIÁN RUIZ.
    Z ničoho nič sa domáci dostávajú do vedenia a na Estadio Benito Villamarín vypukol gejzír radosti. Fabián Ruiz už nevedel čo s loptou a tak skúsil šťastie spoza šestnástky. Trafil to naozaj parádne a Betis ide do vedenia – 2:1!
    73. Fabián Ruiz (RBE) - 2:1
     
    74
    Domáci po góle ožili a už sa tlačia do ďalšieho ofenzívne výpadu. Hostia si však dali pozor a útok zastavili.
     
    75
    Luis Hernández zbytočne zozadu dohral protihráča a zaslúžene dostáva kartový trest.
     
    76
    Hosťujúci Isaac Success stráca loptu po zlom spracovaní a vyzerá, že toho už má naozaj dosť. Dnes nabehal veľmi veľa kilometrov.
     
    77
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Isaac Success, prichádza Ideye Brown.
     
    78
    Manažér Malágy akoby ma počul a svojho zverenca sťahuje z ihriska. Čerstvé sily by hosťom mohli v závere pomôcť.
     
    79
    Na Estadio Benito Villamarín pre zmenu panuje fantastická atmosféra a fanúšikovia už oslavujú. Je to síce predčasné, pretože do konca zostáva stále dosť času, ale na druhej strane je to nádherný pohľad.
     
    80
    Prebieha ošetrovanie stopéra Jordiho Amata a obe mužstvá tak majú chvíľu na vydýchnutie. Už je však späť v hre a pokračuje sa ďalej.
     
    81
    Ostrý zákrok Ignasia Miquela na prenikajúceho protihráča a hlavný rozhodca musí opäť siahnuť do vrecka.
     
    82
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Jordi Amat, prichádza Cristian Tello.
     
    83
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Diego Rolán, prichádza Alberto Bueno.
     
    84
    V závere vidíme zmeny na oboch stranách. Domáci si svoje možnosti vyčerpali, ale hosťom zostáva ešte jedno striedanie. Najvyšší čas aby ho využili.
     
    85
    Sme v samom závere stretnutia a hostia sa nedokážu dostať k lopte. Domáci dohrávajú duel na súperovej polovici a nechcú pripustiť žiadne prekvapenie.
     
    86
    Útočný faul predviedol pri zakončení Antonio Sanabria a bude sa kopať od brány Malágy.
     
    87
    Domáci futbalisti zbierajú cenné sekundy, čo sa samozrejme nepáči hlavnému arbitrovi a dáva im najavo, aby sa poponáhľali.
     
    88
    Youssef En-Nesyri poslal na trávnik Júniora Firpa a opäť je hra prerušená. Tento zákrok vyplynul skôr z frustrácie hráča Malágy.
     
    89
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Maxime Lestienne, prichádza Samuel.
     
    90
    Hrať sa bude ešte tri minúty!
     
    90+1
    Krv v tvári jedného z domácich futbalistov a ešte musí prísť k ošetreniu. Hra sa nám o niečo natiahne.
     
    90+2
    Stretnutie sa už iba dohráva a táto strela z diaľky nemala šancu na úspech. Vie to aj sám strelec Youssef En-Nesyri.
     
    90+3
    Zdá sa, že o pár sekúnd bude domáci Real Betis oslavovať definitívny postup do skupiny Európskej ligy!
     
    90+4
    Zbytočný zákrok striedajúceho Samuela v závere stretnutia a bude tak ďalším potrestaným hráčom.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Real Betis dokázal otočiť nepriaznivý vývoj stretnutia a pripísal si tak na svoje konto dôležité tri body. Domáci si tak upevnili piatu pozíciu, kým Malága zostáva beznádejne posledná. Ja vám ďakujem za pozornosť a teším sa na vás opäť nabudúce. Stretnutie komentoval Filip Sabo. Dobrú noc!
     
    Držanie lopty: 62 % : 38 %.
    Strely na bránu: 3:2.
    Strely mimo: 3:5.
    Rohy: 6:4.
    Ofsajdy: 0:3.
    Fauly: 10:16. (22:55:24)

    Filip Sabo

    Góly: 25. Durmisi, 73. Ruiz – 20. En-Nesyri

    Karty:   63. Joaquín (RBE) – 10. Adrián González (MLG), 75. L. Hernández (MLG), 81. Miquel (MLG), 90+4. Samuel (MLG)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 3:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 10:16.
    Real Betis: Pedro López – Mandi, Amat (82. Tello), Firpo – Barragán, Ruiz, Javi García, Joaquín (C) (68. Guardado), Durmisi – Boudebouz (57. Morón) – A. Sanabria.
    Náhradníci: Rebollo – León, J. Campbell, Morón, Guardado, Tello, Rubén Castro.

    Malaga CF: Roberto – Rosales (C), L. Hernández, Miquel, González – Lestienne (89. Samuel), Lacen, Adrián González, Success (77. Id. Brown) – Rolán (83. Bueno), En-Nesyri.
    Náhradníci: Prieto – Rolón, Añor, Id. Brown, Bueno, Samuel, I. Rodríguez.

    Rozhodca: Del Cerro Grande – Yuste Jiménez, Álvarez Cantón

    Diváci: 53 163