Lipsko – Leverkusen 1:4 (kon.)
koniec
RB Lipsko
1:4 (1:1)
Bayer Leverkusen
Pondelok 09.04.2018, 20:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Nemecká Bundesliga • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    76
    Dnes sa s nútenými striedaniami roztrhlo vrece. Predčasne končí aj Naby Keïta, ktorého na záverečnú štvrťhodinu nahradzuje rakúsky záložník Stefan Ilsanker.
     
    69
    Počas gólových osláv Leverkusenu takmer zaniklo druhé domáce striedanie. Na trávniku už vidíme Ademolu Lookmana. Naopak, na lavičku náhradníkov sa posadil najlepší strelec Timo Werner.
     
    68
    Posledné striedanie na strane Leverkusenu. Lars Bender opúšťa ihrisko a kapitánsku pásku prenecháva Berndovi Lenovi. Namiesto neho prichádza na záverečných dvadsať minút Tin Jedvaj.
     
    63
    Bohužiaľ, hostia musia druhýkrát v zápase nútene striedať. Namiesto zraneného Brazílčana Wendella prichádza na hraciu plochu Benjamin Henrichs.
     
    57
    Po treťom inkasovanom góle domáci tréner Ralph Hasenhütt prvýkrát strieda. Posilniť ofenzívu príde Bruma, ktorý nahradí dnes pomerne nevýrazného Yussufa Poulsena.
     
    19
    Je tomu skutočne tak. Sven Bender kvôli zdravotným problémom odchádza priamo do šatne, a tak nebude v zápase pokračovať. Na jeho miesto prichádza Panagiotis Retsos.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 17. Sabitzer – 45. Havertz, 51. Brandt, 56. P. Retsos, 69. Volland


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 10:2. Rohy: 8:9. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 8:7.
    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Orban (C), Upamecano, Bernardo – Sabitzer, Kampl, Keïta (76. Ilsanker), Forsberg – Werner (69. Lookman), Y. Poulsen (57. Bruma).
    Náhradníci: Mvogo – Augustin, Demme, Ilsanker, Konaté, Lookman, Bruma.

    Bayer Leverkusen: Leno – L. Bender (68. Jedvaj), Tah, S. Bender (C) (19. P. Retsos), Wendell (63. Henrichs) – Baumgartlinger, Aránguiz – Brandt, Havertz, Bailey – Volland.
    Náhradníci: R. Özcan – Bellarabi, Henrichs, Jedvaj, Kießling, Kohr, P. Retsos.

    Rozhodca: Deniz Aytekin