Lipsko – Leverkusen 1:4 (kon.)
koniec
RB Lipsko
1:4 (1:1)
Bayer Leverkusen
Pondelok 09.04.2018, 20:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Nemecká Bundesliga • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Bayer Leverkusen dohrávku 29. kola zvládol podstatne lepšie ako jeho súper z Lipska. Z kopačky Marcela Sabitzera síce inkasoval ako prvý, ale zápas dokázal suverénným spôsobom otočiť. V druhom polčase skórovali Julian Brandt, Panagiotis Retsos a štvrtým gólom do domácej siete uzavrel gólový film stretnutia Kevin Volland. Farmaceuti tak poskočili na štvrté miesto tabuľky a priblížili sa k účasti v budoročnej edícii Ligy majstrov. Lipsko dnes sklamalo, a tak si bude chcieť napraviť reputáciu vo štvrtok, keď ho v Európskej lige čaká odveta s Olympiquom Marseille. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám ešte pekný večer. (22:31:03)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Lipsko sa predsa len dostalo ešte do jedného zakončenia. Po centri z pravej strany zakončoval Charles Aránguiz, ale z hranice bieleho bodu trafil len brániaceho Williho Orbana.
     
    90
    Deniz Aytekin pridáva k dnešnému duelu ešte dve minúty. Tak uvidíme, či sa ešte dočkáme nejakého zaujímavého momentu, ale sa zápas dohrá v okolí stredového kruhu.
     
    89
    Začínajú sa záverečné dve minúty riadneho hracieho času. Hráči Lipska už zrejme majú v hlavách štvrtkový zápas Európskej ligy, v ktorom si to v boji o semifinálovú miestenku rozdajú s Marseille.
     
    88
    Ďalší ofsajd na strane hostí. Ak sa nemýlim, tak voči pravidlám si tentokrát počínal Benjamin Henrichs, ktorý pred pár minútami tvrdou strelou preveril domáceho brankára.
     
    86
    Akcia Leverkusenu nemôže pokračovať ďalej, pretože na pravej strane si nedal pozor na svoje postavenie Tin Jedvaj. Po ofsajdovom verdikte tak získavajú loptu domáci futbalisti.
     
    85
    Momentálne sa hrá odvíja v strede poľa. Leverkusen drží loptu na svojich kopačkách a už sa snaží dohrať zápas v pokojom tempe. Už teraz je jasné, že sa dostane na štvrté miesto tabuľky.
    84. Bernd Leno (LEV)
     
    84
    Domáci futbalisti mohli ešte zdramatizovať dnešné stretnutie. Po centri Emila Forsberga vrátil loptu do ohňa Willi Orban, ale Stefan Ilsanker z tesnej blízkosti nedokázal prekonať Bernda Lena. Na prvý gól v sezóne si tak Rakúšan bude musieť ešte počkať.
     
    83
    Ďalšia dobrá šanca pre Brumu. Ten si vynikajúco spracoval center z pravej strany, presadil sa cez obrancu Jonathana Taha, ale následne strieľal len do bočnej siete.
     
    82
    Farmaceuti trošku prepadli v strede ihriska, ale hráči Lipska situáciu troch proti trom nezvládli podľa predstáv. Veľmi dobre zapracoval Tin Jedvaj, ktorý odstavil od lopty Brumu.
     
    81
    Začala sa posledná desaťminútovka zápasu, ktorý je už nejakú dobu rozhodnutý. Leverkusen kontroluje dianie na ihrisku a po ďalšom rohovom kope bude mať možnosť zvýšiť svoj náskok.
     
    80
    Po centri z ľavej strany prepadla lopta na Tina Jedvaja. Striedajúci hráč vystrelil podobne ako Panagiotis Retsos pri gólovom momente, ale na rozdiel od svojho spoluhráča nebol taký úspešný.
     
    79
    Na druhej strane sa Péter Gulácsi zapotil oveľa viac. Benjamin Henrichs si prebral loptu na pravej strane, následne si ju potiahol na os ihriska, ale ľavačkou nastrelil maďarského gólmana, od ktorého išla lopta na roh.
     
    78
    Tentokrát už Bernd Leno musel zasahovať, ale so strelou Kevina Kampla si bez väčších problémov poradil. Domáci hráč vystrelil spoza šestnástky a jeho zakončenie smerovalo priamo do stredu brány.
     
    77
    Striedajúci Stefan Ilsanker sa okamžite zapojil do diania na ihrisku. Vystrelil spoza pokutového územia, ale loptu nasmeroval vysoko nad bránu Bernda Lena, ktorý je na rozdiel od Nabyho Keïtu v poriadku.
     
    76
    Dnes sa s nútenými striedaniami roztrhlo vrece. Predčasne končí aj Naby Keïta, ktorého na záverečnú štvrťhodinu nahradzuje rakúsky záložník Stefan Ilsanker.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom bude musieť byť ošetrovaný Naby Keïta, pretože sa zrazil s Berndom Lenom. Zo spomalených záberov to skutočne nevyzeralo dobre, čo určite nevidia radi ani fanúšikovia FC Liverpool.
     
    73
    Lukas Klostermann centrom z pravej strany našiel Marcela Sabitzera na úrovni šestnásty. K jedinému domácemu strelcovi ale včas pristúpili hráči súpera, a tak bola jeho strela zblokovaná.
     
    72
    Na domácich hráčoch už je badať frustráciu, čomu sa vôbec nečudujem. Lipsko dnes príde o ďalšiu priečku v tabuľke a vidina opätovnej účasti v Lige majstrov sa mu vzďaľuje.
     
    71
    Emil Forsberg onedlho zahrával aj rohový kop, pretože strelu Brumu veľmi dobre tečoval Tin Jedvaj. Švéd následne presným pasom našiel Williho Orbana, ale ten hlavičkoval nad bránu Leverkusenu.
     
    70
    Domáci futbalisti mali výhodu priameho kopu. Loptu tradične poslal do šestnástky súpera Emil Forsberg, ale dá sa povedať, že už tradične sa hráči nemeckého vicemajstra do koncovky nedostali.
     
    69
    Počas gólových osláv Leverkusenu takmer zaniklo druhé domáce striedanie. Na trávniku už vidíme Ademolu Lookmana. Naopak, na lavičku náhradníkov sa posadil najlepší strelec Timo Werner.
    69. Kevin Volland (LEV) - 1:4
     
    69
    Bayer Leverkusen dal gól! Myslím si, že o osude zápasu je rozhodnuté. Bernardo chyboval v rozohrávke pred vlastnou šestnástkou, čo hostia nekompromisne využili. Julian Brandt zaviedol loptu do nebezpečného priestoru, následne našiel KEVINA VOLLANDA, ktorý už vedel ako upratať loptu do siete.
     
    68
    Posledné striedanie na strane Leverkusenu. Lars Bender opúšťa ihrisko a kapitánsku pásku prenecháva Berndovi Lenovi. Namiesto neho prichádza na záverečných dvadsať minút Tin Jedvaj.
     
    66
    Domáci chybovali v rozohrávke a mali veľké šťastie, že Kai Havertz nereagoval pohotovejšie. Napokon ho na úrovni šestnástky pripravil o loptu pomerne riskantným sklzom Bernardo.
     
    65
    Na druhej strane sa snažil presadiť Julian Brandt. Strelec zatiaľ rozdielového gólu síce zachytil loptu na hracej ploche, ale po jeho následnom centri bude nasledovať odkop od brány.
     
    64
    Emil Forsberg zahrával rohový kop, ale domáci sa do zakončenia nedostali. Následne sa ešte snažil zaútočiť Timo Werner, no proti jeho individuálnej akcii bola zástavka postranného rozhodcu.
     
    63
    Bohužiaľ, hostia musia druhýkrát v zápase nútene striedať. Namiesto zraneného Brazílčana Wendella prichádza na hraciu plochu Benjamin Henrichs.
     
    62
    Ešte pred rohovým kopom budeme svedkami ošetrovania brazílskeho obrancu Wendella. Nevyzerá to s ním vôbec dobre a myslím si, že bude musieť predčasne skončiť v dnešnom dueli.
     
    61
    Lukas Klostermann sa presadil po pravej strane cez Wendella a smeroval do šestnástky súpera. Následne sa ešte rozhodol centrovať, ale žiadneho spoluhráča nenašiel. Lipsko bude mať však výhodu rohu.
     
    60
    Hodinu hry máme za sebou a domáci fanúšikovia rozhodne nemôžu byť s a aktuálnym skóre spokojní. Ich miláčikovia síce začali dobre, no v priebehu jedenástich minút trikrát inkasovali.
     
    59
    Lipsko malo výhodu rohového kopu. Po centri z pravej strany sa dostal do zakončenia striedajúci Bruma, ale jeho strela mierila vedľa brány Leverkusenu. Bernd Leno bude môcť odkopávať.
     
    58
    Domáci futbalisti sa snažili reagovať na tretí gól vo svojej sieti. Spoza šestnástky vystrelil Marcel Sabitzer, ale mieril len do stredu brány, kde stál skúsený brankár Bernd Leno.
     
    57
    Po treťom inkasovanom góle domáci tréner Ralph Hasenhütt prvýkrát strieda. Posilniť ofenzívu príde Bruma, ktorý nahradí dnes pomerne nevýrazného Yussufa Poulsena.
    56. Panagiotis Retsos (LEV) - 1:3
     
    56
    Bayer Leverkusen dal gól! Farmaceuti zvyšujú svoj náskok na rozdiel dvoch gólov. Po priamom kope sa lopta odrazila k striedajúcemu PANAGIOTISOVI RETSOSOVI. Grécky futbalista vystrelil cez Kevina Kampla a trošku so šťastím poslal loptu za chrbát Petra Gulácsiho.
     
    55
    Leverkusen bude mať výhodu priameho kopu z ľavej strany. Priznám sa, že som si nevšimol zákrok, po ktorom sa Deniz Aytekin rozhodol pískať proti domácemu celku.
     
    54
    Hostia sa dostali do brejkovej situácie. Julian Brandt sa presadil po pravej strane, prízemným pasom hľadal Leona Baileyho, ale Jamajčanovi chýbal možno krok k tomu, aby dokázal akciu zakončiť.
     
    52
    Domáci futbalisti sú evidentne zaskočení vývoj dnešného zápasu. Vyzeralo to tak, že ho mali pod kontrolou, ale teraz musia doháňať jednogólové manko svojho rivala z Leverkusenu.
    51. Julian Brandt (LEV) - 1:2
     
    51
    Bayer Leverkusen dal gól! Hostia v priebehu šiestich minút otáčajú vývoj zápasu na svoju stranu. Bernd Leno po predošlom súboji odkopával od brány, následne sa lopta všelijako poodrážala až sa do šance dostal JULIAN BRANDT. Ten nezaváhal a prízemnou strelou ľavačkou prekonal Pétra Gulácsiho.
     
    50
    Emil Forsberg si pýtal pokutový kop po kontakte s Charlesom Aránguizom. Deniz Aytekin fúkol do píšťalky, no zrejme napokon pískal útočný faul švédskeho útočníka v službách Lipska.
     
    49
    Naby Keïta sa kolmým pasom snažil vysunúť Ermila Forsberga. Jonathan Tah si ho však dokonale postrážil, a tak umožnil Pétrovi Gulácsimu, aby si po loptu bez problémov prišiel.
     
    48
    Kevin Volland bol tvrdým spôsobom poslaný na zem. Hlavný arbiter Deniz Aytekin ale žltými kartami zatiaľ šetrí, čomu môže byť teraz dvojnásobne rád slovinský reprezentant Kevin Kampl.
     
    47
    Po ľavej strane sa snažila zaútočiť dvojica Emil Forsberg a Bernardo. Úspešní však neboli, dobre zasiahol Lars Bender, ktorý loptu odvrátil na autové vhadzovanie domáceho celku.
     
    46
    Do druhého polčasu vstúpili obe mužstvá v nezmenených zostavách. O prvú akciu sa postaral Leon Bailey, presadil sa cez krídelný priestor, ale prízemným pasom našiel len Dayota Upamecana.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvé dejstvo dnešného stretnutia máme za sebou. Domáci futbalisti sa dostali do vedenia po presnom zásahu Marcela Sabitzera, no v ďalšom priebehu prevzali iniciatívu do svojich rúk hráči Leverkusenu. Julian Brandt po polhodine hry ešte neuspel, ale napokon sa im podarilo vyrovnať. Rýchly brejk v samotnom závere využil Kai Havertz, keď mu loptu krásne naservíroval Leon Bailey. Videli sme aj jedno striedanie, keď zraneného Svena Bendera nahradil Panagiotis Retsos. Druhý polčas sa začne po 21:30 hod.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Hlavný rozhodca Deniz Aytekin pridáva k prvému polčasu ešte 120 sekúnd. Je na to určite dôvod, keďže okrem dvoch gólov sme videli aj striedanie zraneného Svena Bendera.
    45. Kai Havertz (LEV) - 1:1
     
    45
    Bayer Leverkusen dal gól! Farmaceuti v závere prvého polčasu nečakane udreli. Po rohovom kope domácich založili rýchly brejk, Leon Bailey centrom z pravej strany našiel KAIA HAVERTZA a ten parádnym volejom z hranice šestnástky upratal loptu k pravej žrdi.
     
    44
    Timo Werner je v dnešnom zápase veľmi aktívny. Tentokrát centroval z ľavej strany, ale pred Yussufom Poulsenom dokázal loptu upratať na rohový kop obranca Jonathan Tah.
     
    43
    Yussuf Poulsen sa pri rohovej zástavke snažil vybojovať štandardnú situáciu, ale proti dvojici domácich hráčov neuspel. Nasledovať tak bude len odkop od brány Bernda Lena.
     
    42
    Lukas Klostermann si splnil svoje defenzívne úlohy na jednotku, keď zastavil prienik Leona Baileyho po ľavej strane. Pramenil z toho rohový kop, po ktorom sa však Farmaceuti do zakončenia nedostali.
     
    41
    Maďar Péter Gulácsi teraz veľmi dobre čítal hru a vybehol zo svojej brány. Pred Kevinom Vollandom odkopol loptu do autu a následne sa rýchlo vracia do svojej svätyne.
    40. Naby Keïta (RBL)
     
    40
    Domáci futbalisti sa dostali do brejku štyroch proti trom. Napokon zobral zodpovednosť na svoje plecia Naby Keïta, ale jeho strela ľavačkou mierila pomerne dosť od pravej žrde brány Leverkusenu.
     
    39
    Pekná kombinácia domácich futbalistov. Timo Werner si narazil loptu s Yussufom Poulsenom, vystrelil ľavačkou z vnútra šestnástky, ale jeho strela nesmerovala medzi tri žrde brány Bernda Lena.
     
    38
    Lipsko teraz trošku vyrovnalo hru a bude zahrávať ďalší rohový kop. Marcel Sabitzer sa dostal k strele spoza šestnástky, ale tentokrát jeho pokus stihol jeden z hráčov Leverkusenu tečovať.
     
    36
    Sledujeme skutočne veľmi dobrý prvý polčas. Emil Forsberg centroval z ľavej strany, v šestnástke číhal Timo Werner, ale ešte pred ním upratal loptu do bezpečia Jonathan Tah.
     
    35
    Po rohovom kope sa síce domáci do zakončenia nedostali, no z druhej vlny skúsil svoje šťastie Kevin Kampl. Slovinský záložník vystrelil spoza šestnástky a len málo chýbalo k tomu, aby trafil bránu Bernda Lena.
     
    34
    Po dlhšej dobe sa k slovu dostali aj domáci. Z vnútra šestnástky vystrelil Emil Forsberg a len veľmi dobrý teč Larsa Bendera znamenal to, že lopta smeroval na ďalší rohový kop Lipska.
     
    33
    Julian Brandt udržal loptu na hracej ploche. Centrom z pravej strany hľadal Kevina Vollanda, no podobne ako pred pár sekundami veľmi dobre zasiahol Willi Orban.
     
    32
    Leverkusen pokračuje vo svojej útočnej aktivite. Tentokrát z pravej strany centroval Lars Bender, ale našiel len pripraveného domáceho kapitána Williho Orbana, ktorý loptu odhlavičkoval do bezpečia.
     
    31
    Péter Gulácsi druhýkrát v zápase podržal svoj tím. Julian Brandt dostal krásnu kolmú prihrávku do úniku, Dayot Upamecano ho už nedokázal zastaviť, ale nemecký reprezentant trafil len vybehnutého maďarského gólmana.
     
    30
    Kevin Volland si zabehol za obrannú líniu súpera. Následne trošku pretiahol center na zadnú žrď, kde si nabehol Lars Bender. V záklone však dokázal hlavičkovať dôraznejšie.
     
    29
    Leon Bailey centroval z ľavej strany, ale tento center si za klobúk rozhodne nedá. Jamajčan ho absolútne nezvládol, a tak bude Péter Gulácsi odkopávať od svojej brány.
     
    28
    Leverkusen trošku stupňuje svoj tlak. K dispozícii mal rohový kop a následne len centimetre chýbali k tomu, aby sa Kevin Volland vyhol ofsajdu a smeroval sám na domácu svätyňu.
     
    26
    Teraz sa črtala šanca pre hostí. Kai Havertz sa dostal za obrannú líniu súpera, centroval z pravej strany, ale Julian Brandt na jeho pomerne dobrý pas tesne nedosiahol. Willi Orban si tak mohol oddýchnuť.
     
    25
    Leon Bailey si nepotykal so spracovaním lopty. Nezachytil ju na hracej ploche, a tak bude nasledovať vhadzovanie domáceho celku. Jeho protagonistom bude krajný obranca Lukas Klostermann.
     
    24
    Aktuálne sa toho na ihrisku príliš veľa zaujímavého nedeje. Lipsko sa snaží získať územnú prevahu nad zápasom a začať kontrolovať svoj náskok po góle Marcela Sabitzera.
     
    23
    Julian Brandt si to chystal na strelu, ale napokon sa rozhodol centrovať. Za obranu domáceho celku si nabehol Kai Havertz, ale jeho následný volej pravačkou sa do priestoru brány nevošiel.
     
    22
    V polovici prvého polčasu sa hrá odohráva v strede ihriska. Pri lopte sú najmä futbalisti Leverkusenu, ale zatiaľ si okrem šance Juliana Baumgartlingera nič vážnejšie nevypracovali.
     
    21
    Hrá sa veľmi ofenzívny futbal. Teraz boli domáci hráči vysoko, čo sa nemuselo stretnúť s úspechom. Dayot Upamecano to však spravil takticky veľmi dobre, keď zastavil rýchly brejk Leona Baileyho.
     
    20
    Pre domácich sa črtala šanca na zvýšenie náskoku. Na pravej strane sa individuálne presadil Timo Werner, z vnútra šestnástky dokázal vystreliť, ale jeho zakončenie stihol zblokovať zrejme Jonathan Tah.
     
    19
    Je tomu skutočne tak. Sven Bender kvôli zdravotným problémom odchádza priamo do šatne, a tak nebude v zápase pokračovať. Na jeho miesto prichádza Panagiotis Retsos.
     
    18
    Už v našom príspevku pred zápasom sme spomínali, že Sven Bender nie je zdravotne v poriadku a nemal by hrať. Trošku nás jeho meno v zostave prekvapilo, ale po štvrťhodine zrejme bude musieť odstúpiť z hry.
    17. Marcel Sabitzer (RBL) - 1:0
     
    17
    Tím RB Leipzig práve strelil gól! Domáci futbalisti sa dostávajú do vedenia po veľmi nenápadnej akcii. MARCEL SABITZER si narazil loptu s Yussufom Poulsenom, následne vystrelil z hranice pokutového územia a strelou k pravej žrdi prekonal brankára Bernda Lena.
     
    15
    Úvodnú štvrťhodinu zápasu nám ukončila strela Nabyho Keïtu spoza pokutového územia. Reprezentant Guiney sa presadil cez Juliana Baumgartlingera, ale jeho následná strela Bernda Lena neohrozila.
     
    14
    Hráči Lipska teraz kombinujú na vlastnej polovici ihriska, no príliš sa dopredu nehrnú. Pochváliť musíme aj hosťujúcich hráčov, ktorí veľmi vysoko napádajú rozohrávku nemeckého vicemajstra.
     
    13
    Julian Brandt teraz číhal na kolmú prihrávku od svojho spoluhráča, ktorým bol zrejme kapitán Lars Bender. Péter Gulácsi bol však rýchlejší než útočník hostí a k lopte sa dostal ako prvý.
     
    12
    Trošku nevýrazný úsek hry nám ukončil center Leona Baileyho z ľavej strany. V šestnástke súpera Jamajčan hľadal Kevina Vollanda, ale napokon budeme svedkami len odkopu od brány Pétra Gulácsiho.
     
    10
    Timo Werner sa presadil po pravej strane. Zodpovednosť napokon zobral na svoje plecia, ale Jonathan Tah stihol jeho pokus zblokovať na prvý rohový kop Lipska v dnešnom stretnutí. Po ňom sa však domáci nepresadili.
     
    9
    Začiatok zápasu sa odohráva v pomerne vysokom tempe, čo sa dalo čakať. Lipsku zatiaľ viazne prechodová fáza a ešte si na jeho prvú vážnejšiu šancu musíme počkať.
     
    8
    Na druhej strane ukázal svoju rýchlosť Julian Brandt. Vyhol sa ofsajdovej pasci a dostal sa s loptou do šestnástky súpera. Následne v nej hľadal spoluhráča, ale dobre sa stihol vrátiť Lukas Klostermann.
     
    7
    K odrazenej lopte sa dostal Yussuf Poulsen a snažil sa pohotovo vystreliť z hranice možno 30 metrov. Jeho zakončenie ale bolo veľmi nepresné a nesmerovalo ani do priestoru brány Bernda Lena.
     
    6
    Domáci futbalisti to skúsili cez pravú stranu. K centru sa dostal Naby Keïta, ale jeho pas skončil len v rukaviciach brankára Bernda Lena. V šestnástke súpera navyše bol len osamotený Timo Werner.
     
    5
    Farmaceuti teraz prebrali iniciatívu do svojich rúk. V priebehu minúty mali k dispozícii dva rohové kopy. Ten druhý zahral z ľavej strany Julian Brandt, ale našiel len pozorného Pétra Gulácsiho.
     
    4
    Prvú šancu dnešného zápasu mali hráči Leverkusenu. Jonathan Tah po priamom kope predĺžil loptu na Juliana Baumgartlingera. Ten pohotovo zakončoval hlavou, ale Péter Gulácsi dokázal loptu vyraziť na rohový kop.
     
    3
    Hostia budú mať výhodu priameho kopu po tom, čo bol faulovaný Kevin Volland. Loptu si už berie jamajský futbalista Leon Bailey, ktorý ľavačkou pošle loptu do pokutového územia Lipska.
     
    2
    Hráči Lipska chybovali v rozohrávke, čo sa im takmer vypomstilo. Leon Bailey okamžite poslal loptu dopredu na Kevina Vollanda, no toho stihol včas a čistým spôsobom odzbrojiť kapitán Willi Orban.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali domáci futbalisti. V prvej minúte sa spoločne s Emilom Forsbergom snažil po ľavej strane zaútočiť obranca Bernardo, ale Wendell ho nikam nepustil.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    RB Leipzig: Gulácsi – Klostermann, Orban (C), Upamecano, Bernardo – Sabitzer, Kampl, Keïta, Forsberg – Werner, Y. Poulsen.
    Náhradníci: Mvogo – Augustin, Demme, Ilsanker, Konaté, Lookman, Bruma.

    Bayer Leverkusen: Leno – L. Bender, Tah, S. Bender (C), Wendell – Baumgartlinger, Aránguiz – Brandt, Havertz, Bailey – Volland.
    Náhradníci: R. Özcan – Bellarabi, Henrichs, Jedvaj, Kießling, Kohr, P. Retsos.

    Rozhodca: Deniz Aytekin.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z nemeckej Bundesligy. Program 29. kola je rozdelený až do štyroch dní, pretože futbalisti Lipska mali ešte vo štvrtok pohárové povinnosti. Dnes na domácom štadióne privítajú Bayer Leverkusen.

    RB LIPSKO

    Lipsko sa nachádza v tabuľke na piatom mieste so ziskom 46 bodov. Na druhé Schalke 04 ich už stráca šesť, a tak to s obhajobou vicemajstrovskej pozície nebude mať ľahké. Posledné štyri ligové zápasy neprehralo a k úspešnej sérii pridalo aj dôležité víťazstvo vo štvrťfinále Európskej ligy. Francúzsky Olympique Marseille zdolalo 1:0, keď vyťažilo z minima maximum. Jedinú strelu na bránu súpera vyslal v nadstavenom čase prvého polčasu Timo Werner a svojim 16 gólom v sezóne rozhodol zápas. Nemecký reprezentant je najlepším strelcom mužstva. Dobré výkony podáva aj mladý Francúz Jean-Kévin Augustin. V predošlých desiatich dueloch, vrátane reprezentácie, skóroval päťkrát. Lipsko má v domácom prostredí bilanciu 8-4-2, pričom naposledy pred vlastnými fanúšikmi zdolalo Bayern Mníchov. V prvom tohtosezónnom vzájomnom zápase sa zrodila v BayArene remíza 2:2, pričom hostia skórovali len z penált. Dnes im bude chýbať Konrad Laimer či dlhodobo zranený Marcel Halstenberg.

    BAYER LEVERKUSEN

    Leverkusen figuruje v tabuľke tesne za svojim dnešným rivalom. Na konte má o bod menej, takže prípadným víťazstvom sa cez neho dostane. V tejto sezóne už nemá žiadne pohárové povinnosti, a tak sa môže sústrediť výlučne na dianie v Bundeslige. Predošlé dva zápasy mu nevyšli podľa predstáv. Farmaceuti najskôr prehrali na trávniku posledného Kolína na Rýnom 0:2 a následne doma len remizovali s Augsburgom. Celkovo sa zmohli len na štyri strely na bránu, a tak sa nemôžu čudovať tomu, že nestrelili ani gól. V porovnaní s Lipskom však má Leverkusen o niečo lepšiu ofenzívu i defenzívu. Najlepším strelcom tímu je s desiatimi gólmi Kevin Volland, no zdatne mu sekunduje aj jamajský objav sezóny Leon Bailey. Sedem gólov nastrieľal aj Lucas Alario, ale Argentínčan dnešný zápas pre disciplinárny trest vynechá. Okrem neho nebude k dispozícii zranené trio – Sven Bender, Joel Pohjanpalo a krajný obranca Jonathan Tah.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 17. Sabitzer – 45. Havertz, 51. Brandt, 56. P. Retsos, 69. Volland


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 10:2. Rohy: 8:9. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 8:7.
    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Orban (C), Upamecano, Bernardo – Sabitzer, Kampl, Keïta (76. Ilsanker), Forsberg – Werner (69. Lookman), Y. Poulsen (57. Bruma).
    Náhradníci: Mvogo – Augustin, Demme, Ilsanker, Konaté, Lookman, Bruma.

    Bayer Leverkusen: Leno – L. Bender (68. Jedvaj), Tah, S. Bender (C) (19. P. Retsos), Wendell (63. Henrichs) – Baumgartlinger, Aránguiz – Brandt, Havertz, Bailey – Volland.
    Náhradníci: R. Özcan – Bellarabi, Henrichs, Jedvaj, Kießling, Kohr, P. Retsos.

    Rozhodca: Deniz Aytekin