Lipsko – Leverkusen 1:4 (kon.)
koniec
RB Lipsko
1:4 (1:1)
Bayer Leverkusen
Pondelok 09.04.2018, 20:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Nemecká Bundesliga • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Bayer Leverkusen dohrávku 29. kola zvládol podstatne lepšie ako jeho súper z Lipska. Z kopačky Marcela Sabitzera síce inkasoval ako prvý, ale zápas dokázal suverénným spôsobom otočiť. V druhom polčase skórovali Julian Brandt, Panagiotis Retsos a štvrtým gólom do domácej siete uzavrel gólový film stretnutia Kevin Volland. Farmaceuti tak poskočili na štvrté miesto tabuľky a priblížili sa k účasti v budoročnej edícii Ligy majstrov. Lipsko dnes sklamalo, a tak si bude chcieť napraviť reputáciu vo štvrtok, keď ho v Európskej lige čaká odveta s Olympiquom Marseille. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám ešte pekný večer. (22:31:03)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Lipsko sa predsa len dostalo ešte do jedného zakončenia. Po centri z pravej strany zakončoval Charles Aránguiz, ale z hranice bieleho bodu trafil len brániaceho Williho Orbana.
     
    90
    Deniz Aytekin pridáva k dnešnému duelu ešte dve minúty. Tak uvidíme, či sa ešte dočkáme nejakého zaujímavého momentu, ale sa zápas dohrá v okolí stredového kruhu.
     
    89
    Začínajú sa záverečné dve minúty riadneho hracieho času. Hráči Lipska už zrejme majú v hlavách štvrtkový zápas Európskej ligy, v ktorom si to v boji o semifinálovú miestenku rozdajú s Marseille.
     
    88
    Ďalší ofsajd na strane hostí. Ak sa nemýlim, tak voči pravidlám si tentokrát počínal Benjamin Henrichs, ktorý pred pár minútami tvrdou strelou preveril domáceho brankára.
     
    86
    Akcia Leverkusenu nemôže pokračovať ďalej, pretože na pravej strane si nedal pozor na svoje postavenie Tin Jedvaj. Po ofsajdovom verdikte tak získavajú loptu domáci futbalisti.
     
    85
    Momentálne sa hrá odvíja v strede poľa. Leverkusen drží loptu na svojich kopačkách a už sa snaží dohrať zápas v pokojom tempe. Už teraz je jasné, že sa dostane na štvrté miesto tabuľky.
    84. Bernd Leno (LEV)
     
    84
    Domáci futbalisti mohli ešte zdramatizovať dnešné stretnutie. Po centri Emila Forsberga vrátil loptu do ohňa Willi Orban, ale Stefan Ilsanker z tesnej blízkosti nedokázal prekonať Bernda Lena. Na prvý gól v sezóne si tak Rakúšan bude musieť ešte počkať.
     
    83
    Ďalšia dobrá šanca pre Brumu. Ten si vynikajúco spracoval center z pravej strany, presadil sa cez obrancu Jonathana Taha, ale následne strieľal len do bočnej siete.
     
    82
    Farmaceuti trošku prepadli v strede ihriska, ale hráči Lipska situáciu troch proti trom nezvládli podľa predstáv. Veľmi dobre zapracoval Tin Jedvaj, ktorý odstavil od lopty Brumu.
     
    81
    Začala sa posledná desaťminútovka zápasu, ktorý je už nejakú dobu rozhodnutý. Leverkusen kontroluje dianie na ihrisku a po ďalšom rohovom kope bude mať možnosť zvýšiť svoj náskok.
     
    80
    Po centri z ľavej strany prepadla lopta na Tina Jedvaja. Striedajúci hráč vystrelil podobne ako Panagiotis Retsos pri gólovom momente, ale na rozdiel od svojho spoluhráča nebol taký úspešný.
     
    79
    Na druhej strane sa Péter Gulácsi zapotil oveľa viac. Benjamin Henrichs si prebral loptu na pravej strane, následne si ju potiahol na os ihriska, ale ľavačkou nastrelil maďarského gólmana, od ktorého išla lopta na roh.
     
    78
    Tentokrát už Bernd Leno musel zasahovať, ale so strelou Kevina Kampla si bez väčších problémov poradil. Domáci hráč vystrelil spoza šestnástky a jeho zakončenie smerovalo priamo do stredu brány.
     
    77
    Striedajúci Stefan Ilsanker sa okamžite zapojil do diania na ihrisku. Vystrelil spoza pokutového územia, ale loptu nasmeroval vysoko nad bránu Bernda Lena, ktorý je na rozdiel od Nabyho Keïtu v poriadku.
     
    76
    Dnes sa s nútenými striedaniami roztrhlo vrece. Predčasne končí aj Naby Keïta, ktorého na záverečnú štvrťhodinu nahradzuje rakúsky záložník Stefan Ilsanker.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom bude musieť byť ošetrovaný Naby Keïta, pretože sa zrazil s Berndom Lenom. Zo spomalených záberov to skutočne nevyzeralo dobre, čo určite nevidia radi ani fanúšikovia FC Liverpool.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 17. Sabitzer – 45. Havertz, 51. Brandt, 56. P. Retsos, 69. Volland


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 10:2. Rohy: 8:9. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 8:7.
    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Orban (C), Upamecano, Bernardo – Sabitzer, Kampl, Keïta (76. Ilsanker), Forsberg – Werner (69. Lookman), Y. Poulsen (57. Bruma).
    Náhradníci: Mvogo – Augustin, Demme, Ilsanker, Konaté, Lookman, Bruma.

    Bayer Leverkusen: Leno – L. Bender (68. Jedvaj), Tah, S. Bender (C) (19. P. Retsos), Wendell (63. Henrichs) – Baumgartlinger, Aránguiz – Brandt, Havertz, Bailey – Volland.
    Náhradníci: R. Özcan – Bellarabi, Henrichs, Jedvaj, Kießling, Kohr, P. Retsos.

    Rozhodca: Deniz Aytekin