Jihostroj – Karlovarsko 0:3 (kon.) | Liberec – Kladno 3:1 (kon.)
koniec
VK Jihostroj Č. Budějovice
0
17 16 23  
VK ČEZ Karlovarsko
3
25 25 25  
cz Utorok 03.04.2018, 18:00 • Sportovní hala, České Budějovice • Play-off extraligy mužů (CZ) • Semifinále
     
    23:25
    Tomáš Fila přepustil na servisu Filipa Křesťana, ale Karlovarsko se raduje z zisku prvního bodu v semifinálové sérii! Křesťan našel servisem jen Hudečka, který skvěle přihrál a poté sám i zaútočil po lajně a ukončit dnešní utkání.
     
    22:24
    Dva mečboly pro Karlovarsko! Marek Šotola servíroval je lehce a to trestá útokem po lajně Rejlek.
     
    20:22
    Karlovarsko se dostává možná do rozhodujícího vedení o dva body. Filip Rejlek našel servisem přesně roh kurtu. Fila se marně natahoval za míčem. Jihostroj si bere oddechový čas.
     
    16:15
    Jihostroj vede při druhém technickém oddechovém čase nejtěsnějším možným rozdílem. Marek Šotola boduje přímo servisem o pásku. Hudeček i Pfeffer byli bez šance na reakci.
     
    12:10
    České Budějovice přidávají další bod. Treial neuspěl ani na druhý pokus. Todua hecuje své spoluhráče druhým blokem v řadě a na to reaguje oddechovým časem Jiří Novák.
     
    8:10
    Ondřej Hudeček na servisu. Hostující kapitán našel podáním Filu, následně smečoval Todua jen do bloku, ale stejně dopadl i Rejlek. Poslední slovo v dlouhé výměně měl Treial středem sítě. Jihostroj si bere oddechový čas.
     
    7:8
    Karlovarsko vede při prvním technickém oddechovém čase o bod. Tomáš Fila riskoval na podání, ale míč jde do sítě.
     
    16:25
    Druhá sada jde také jasně na stranu Karlovarska. Hostující univerzál Filip Rejlek zakončil druhé dějství esem na Pawla Halabu, který přihrál jen do stropu.
     
    16:24
    Osm setbolů pro Karlovarsko. Filip Rejlek dokázal zatlačit servisem Halabu. Následně je Křesťan zablokován Zmrhalem.
     
    16:22
    Dva body v řadě pro Jihostroj. Křesťan sestřelil servisem Hudečka, následně podobně dopadl i útočící Zmrhal, na kterém si pochutnal domácí blok. Karlovarsko rychle zastavuje hru oddechovým časem.
     
    10:16
    Stejně jako v prvním setu, tak i nyní vede Karlovarsko při druhém technickém oddechovém čase o šest bodů. Michálek měl před sebou rozhozenou obranu, ale svou smeč poslal do autu.
     
    7:12
    A už to je o pět bodů! Henri Treial zatlačil servisem Michálka. Palgut ještě udržel míč nad palubovkou, ale následně boduje z hlavním kůlu Zmrhal. Je tady další oddechový čas pro Jihostroj.
     
    5:8
    Karlovarsko vede při prvním technickém oddechovém čase o tři body. Zmrhal skvěle přihrál, následně Ropret našel rychlou nahrávkou Hudečka, který snadno vytlouká blok.
     
    4:7
    Tomáš Široký předvedl své kvality i na servisu. Domácí pipe poslal Fila jen do autu a Karlovarsko odskakuje na tři body. Na to reaguje oddechovým časem René Dvořák.
     
    17:25
    A první sada také velmi rychle končí. Hudeček našel servisem jen Kryštofa, ale domácí se neprosadili na útoku. Křesťan dostal následně ještě jednu možnost, ale tu poslal jen do karlovarského bloku.
     
    17:24
    Sedm setbolů pro Karlovarsko zařídil smečí ze středu sítě Treial. Ondrovič nadrazil míč jen do autu.
     
    15:20
    Druhý bod v řadě pro Jihostroj. Pawel Halaba se představil na podání. Následně na síti nedokázal přetlačit Michálka Ropret. Také Karlovarsko si bere oddechový čas.
     
    13:19
    Karlovarsko už vede znovu o šest bodů. Halaba měl problémy na přihrávce a na útoku to již nevylepšil. Povedený blok Treiala. Jihostroj si bere oddechový čas.
     
    10:16
    Při druhém technickém oddechovém čase to je už o šest bodů. Filip Rejlek udělal sérii na podání v úvodu zápasu a i nyní je úspěšný. Karlovarsko se dostalo rychle k bodovce, kterou proměnil právě Rejlek.
     
    5:8
    Karlovarsko vede při prvním technickém oddechovém čase o tři body. Širokého servis našel Michálka, který byl na přihrávce přesný. Palgut následně našel na hlavním kůlu Filu, který ale smečoval jen do hostujícího dvojbloku.
     
    3:5
    Karlovarsko uniká domácím. Rejlkův servis opět o pásku musel vybírat Palgut. Šotola se útokem v nouzi neprosadil a to trestá Zmrhal. Jihostroj si bere oddechový čas.

    Vít Schück

    VK Jihostroj Č. Budějovice: Kupilík, Palgut – Halaba, Michálek, Fila, Kraffer – Mach (C), Ondrovič, Todua, Polák – Křesťan, Šotola – Kryštof
    Trenér: René Dvořák

    VK ČEZ Karlovarsko: Štefko, Ropret – Hudeček (C), Hukel, Zmrhal – Treial, Prešinský, Široký – Kriško, Rejlek – Petrák, Pfeffer
    Trenér: Jiří Novák

    Rozhodca: Martin Hudík – Jaromír Kořenek
    Jihostroj 0 3 Karlovarsko
    #1 Utorok 03.04.2018 • 18:00
    Jihostroj - Karlovarsko 0:3
    #2 Piatok 06.04.2018 • 16:30
    Karlovarsko - Jihostroj 3:1
    #3 Pondelok 09.04.2018 • 18:00
    Jihostroj - Karlovarsko 2:3