Slovan Bratislava – Banská Bystrica 10:0 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava futsal
10:0 (6:0) Stav série: 2:0
MIBA Banská Bystrica
Piatok 23.03.2018, 19:30 • HANT Aréna Bratislava • Varta futsal liga play-off
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:30.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní play-off našej najvyššej futsalovej súťaže. V rámci štvrťfinále sú dnes na programe už tretie zápasy a v Bratislave môžeme spoznať prvého postupujúceho.

    V sérii medzi Slovanom Bratislava a Banskou Bystricou je favorit jasný. Sú nim bratislavskí futsalisti, ktorí so ziskom 47 bodov v 18 zápasoch vyhrali základnú časť. Banskobystričanom sa počas dlhodobej časti sezóny veľmi nedarilo a skônčili až ôsmi, na konte pritom mali iba 15 bodov.

    Štvrťfinálová séria zatiaľ priniesla dve výhry Slovana. Ten najskôr v hlavnom meste zvíťazil vysoko 12:0, potom v Banskej Bystrici triumfoval 9:2. Ak dnes Slovan opäť zvíťazí, bude oslavovať postup do semifinále.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava futsal: Brndiar (Karpiak) – Solano, Zdráhal, Haľko, Kyjovský, Bartošek, Rischer, Péchy, Genčúr, Belaník, Grendár, Rick (C)

    MIBA Banská Bystrica: Mráz – Jakuba, Dobrota, Rafanides (C), Adamov, Krnáč, Kollár, Peniak

    Rozhodca: Marián Fischer, Michal Botka.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:13
    Úvodný výkop obstarali hostia, ktorí sa hneď stiahli k svojej bránke a chceli rozohrať, ale o loptu prišli a ihneď od úvodu čelia veľkému tlaku Slovana.
     
    00:24
    Slovanisti boli blízko k otvoreniu skóre! Z pravej strany prudko vypálil Haľko, ale banskobystrický gólman Mráz si priestor pri bližšej žrdi pokryl.
     
    01:27
    Teraz to domáci skúsili zakončením z ľavej strany, ale ani tam neuspeli. Martin Zdráhal chcel najskôr nahrávať, no nemal komu, tak strieľal cez obranu a tá loptu zrazila za postrannú čiaru.
     
    01:59
    Slovanisti majú loptu stále na svojich teniskách, no hostia ich k ničomu nepúšťajú. Banskobystričania ešte neboli na útočnej polovici, no defenzívu zvládajú vynikajúco.
     
    02:17
    Slovan mal k dispozícii rohový kop po tom, čo z väčšej vzdialenosti vystrelil Martin Zdráhal. Domáci to síce skúšali priamo pred bránkou, ale neúspešne.
     
    03:13
    Máme tu prvý akumulovaný faul na strane hostí. Krnáč poslal k zemi Solana, ktorý má veľké bolesti pravého stehna. Na palubovku musí prísť aj lekár.
     
    03:16
    Slovan Bratislava dáva gól!
    Solano s bolestivým výrazom odkráčal na striedačku a domáci rozohrali. Martin Zdráhal to nemal na priamu strelu, a tak posunul loptu MATÚŠOVI KYJOVSKÉMU, ktorý ranou z ľavej strany prekvapil Mráza pri bližšej žrdi .
     
    03:58
    Bartošek je dnes veľmi aktívny na pravej strane. Pred bránku teraz posielal strieľanú prihrávku, ale tú zrazili iba banskobystrickí hráči. Gólman Mráz zasahovať nemusel.
     
    04:16
    Barošek opäť z pravej strany prihrával pred bránku, ale ani teraz tam loptu nikto netrafil. Bankobystričania priestor vynikajúco prehusťujú.
     
    05:15
    Slovanisti sa neustále držia v útoku. Teraz spoza obrany vystrelil Péchy, ale mieril vedľa pravej žrde.
     
    05:34
    Péchy sa do lopty oprel aj v strede ihriska, ale trafil iba obrancu stojaceho pred ním. Hostia hrajú stále veľmi obetavo a držia iba jednogólovú stratu.
     
    06:20
    Banskobystričania rozohrávali za pomoci svojho brankára, ale domáci im loptu vzali už na stredovej čiare. Bratislavský brankár Brndiar je dnes bez práce.
     
    07:03
    Slovan spálil obrovskú šancu! Priamo pred bránkou ostal osamotený Rick, ale domáci kapitán trestuhodne prestrelil.
     
    07:24
    Slovan Bratislava dáva gól!
    Belasí pridávajú druhý presný zásah. Aj teraz boli nasťahovaní pred bránkou súpera, z pravej strany prišla prihrávka a PETER HAĽKO už trafil presne.
     
    08:15
    Banskobystričania si teraz vôbec nerozumeli pri rozohrávke spred svojej bránky. Loptu posunuli rovno Haľkovi, ktorý sa ešte vysunul, ale tesne minul ľavú žrď.
     
    08:38
    Slovan Bratislava dáva gól!
    Banskobystričania už nápor svojho súpera prestávajú zvládať. Aj teraz loptu iba nechtiac posunuli súperovi a MAREK BELANÍK presne zakončil pod brvno.
     
    09:13
    Slovan Bratislava dáva gól!
    Mráz inkasuje aj štvrtýkrát v tomzo zápase. Teraz sa presadil domáci kapitán GABRIEL RICK, ktorý mieril presne k pravej žrdi, kam sa banskobystrický gólman nestihol presunúť.
     
    09:58
    Banskobystričania dostali loptu za stredovú čiaru. Brankár Mráz rozohral dopredu na Dobrotu, ktorý si prihrávku aj spracoval, ale sám potom proti presile nič nezmohol.
     
    10:30
    Slovanistickí fanúšikovia v Bratislave si zápas aj celú sériu užívajú. Domáci celok má duel plne pod kontrolou a aj naďalej sa hrá len pred Mrázovou bránou.
     
    11:09
    Domáci to skúsili ďalekonosnou ranou. Z deliacej čiary ju vyslal Haľko, ale lopta preletela tesne ponad ľavý horný roh banskobystrickej bránky.
     
    11:52
    Hosťom snahu uprieť nemožno. Jakuba si teraz loptu vypýtal dopredu, ale tam opäť narazil na pozornú domáci defenzívu, ktorá dnes loptu k svojmu brankárovi ešte nepustila.
     
    12:41
    Nakopnutú loptu si domáci zrazili na rohový kop pre hostí. Po ňom poslali Banskobystričania loptu na stred ihriska, odkiaľ vynikajúco vystrelil Krnáč, ale Brndiar to videl a loptu zastavil v rukaviciach.
     
    14:13
    Na opačnej polovici ihriska to strelou zo stredovej čiary skúsil Haľko, ale mieril iba vedľa priestoru troch žrdí. Mráz zasahovať nemusel.
     
    14:44
    Slovan Bratislava dáva gól!
    Slovanisti sa usadili pred bránkou svojho súpera a je z toho piaty gól. MATÚŠ KYJOVSKÝ ostal úplne osamotený pred ľavou žrďou a aj keď sa proti nemu Mráz snažil vybehnúť, Kyjovský loptu pekne zavesil k žrdi.
     
    15:06
    Prvý akumulovaný faul aj na strane domáceho Slovana. Na fauly je toa ktuálne 1:1.
     
    15:23
    Druhý akumulovaný faul pre Banskú Bystricu. V posledných minútach sa na palubovke trochu priostrilo.
     
    16:05
    Slovan mohol zavŕšiť poltucet! Belaník pálil k pravej strany k vzdialenejšej žrdi, ale brankár Mráz šiel vynikajúco k zemi a loptu vykopol pravou nohou.
     
    17:11
    Slovan Bratislava dáva gól!
    Slovanisti si zapisujú veľmi pekný gól! GABRIEL RICK si vypýtal prihrávku na stred, trafil ľavú žrď a od nej sa lopta odrazila až do siete.
     
    17:45
    Banská Bystrica mohla inkasovať opäť! Pred bránkou ostal nepokrytý Haľko a strieľal k pravej žrdi, ale Mráz sa tam obetavo vrhol a loptu zastavil bruchom.
     
    18:27
    Martin Zdráhal už obchádzal banskobystrického brankára, ktorý ležal na zemi, ale v tom vložil Mráz ruky do smeru lopty a domácemu strelcovi ju vytiahol priamo spod nôh. Vynikajúci zákrok hosťujúceho gólmana.
     
    19:00
    Hlásateľ oznámil, že do konca prvého polčasu ostáva jediná minúta. Slovan je aj naďalej nasťahovaný v útoku, hostia sa musia brániť.
     
    19:44
    Haľko pálil stredom a trafil ľavú žrď! Teraz mali hosťujúci futsalisti veľké šťastie, že sa lopta neodrazila do bránky.
     
    20:00
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas žiadne prekvapenie nepriniesol. Slovanisti majú duel a aj sériu vo svojej moci, Banskobystričania sa už iba lúčia so sezónou. Hostia dnes prišli vo výrazne obmedzenom počte, no aj napriek tomu musíme pochváliť ich bojovnosť a obetavosť.
    Hráči odchádzajú do šatní
     
    20:01
    Začal sa druhý polčas.
     
    20:33
    Domáci sa ihneď v úvode druhej polovice zápasu presunuli do útoku. Rick nastreľoval loptu pred bránku, ale Bratislavačania si ju zrazili len za postrannú čiaru.
     
    20:47
    Slovanisti posunuli loptu k svojmu brankárovi Karpiakovi, ktorý trochu povyšiel a pomohol Slovanu s rozohrávkou. Slovan po prestávke vymenil brankára, Brndiar je už na striedačke.
     
    22:53
    Prvý akumulovaný faul tohto polčasu si na svoje konto pripisuje Slovan. Začiatok druhej polovice je pokojnejší ako pred prestávkou.
     
    23:35
    Kyjovský to skúsil z ľavej strany. Jeho rana smerovala po zemi k vdzialenejšej žrdi, ale tam si ju Mráz postrážil.
     
    23:49
    Z takmer rovnakej pozície zakončoval aj Belaník, ale ani on neuspel. Strely po zmene strán nemajú veľkú razanciu a brankári môžu ostať pokojní.
     
    24:58
    Hosťujúci Jakuba chcel preniknúť do útoku, ale na pravej strane pri postrannej čiare stratil loptu. Rozohrávať budú domáci.
     
    25:22
    Slovan Bratislava dáva gól!
    Domáci zúžitkovali svoju značnú prevahu po zmene strán a pridávajú aj siedmy gól. MATÚŠ KYJOVSKÝ dosiahol hetrik.
    Aktuálny pohľad na hraciu plochu
     
    27:00
    Aj po strelenom góle pokračujú domáci vo veľkej aktivite. Banskobystričania sa neustále iba bránia a zrejme už čakajú na koniec zápasu.
     
    28:10
    Hosťujúci Adamov rozohral od postrannej čiary, ale Banskej Bystrici to k ničomu nepomohlo. Hostia sa na útočnú polovicu nedostali.
     
    28:46
    Slovan mohol skórovať! Spoza obrany vystrelil Haľko a jeho pokus ešte dorážal Rick, ale Mráz vynikajúco padol na zem a loptu vyrazil aspoň na rohový kop.
     
    29:14
    Rick stál pripravený v strede pred bránkou, ale napokon ho dostúpil jeden z obrancov Banskej Bystrice, takže z toho zakončenie nebolo.
     
    30:00
    Začína sa posledná desaťminútovka tohto zápasu. Slovanisti ostávajú nasťahovaní na útočnej polovici, hostia sa iba bránia.
     
    30:44
    Slovan si teraz iba prihrával, čo chcel zmeniť kapitán Rick. Ten vystrelil spoza obrany, no jeho spoluhráči loptu nešťastne zrazili vedľa priestoru troch žrdi.
     
    31:26
    Slovan Bratislava dáva gól!
    Slovanisti sa už blížia k dvojcifernému skóre. Po veľkom ofenzívnom tlaku sa teraz druhýkrát v zápase presadil PETER HAĽKO.
     
    32:12
    Už sa zdalo, že hostia zaútočia, ale napokon sa tak nestalo. Dobrotovi skočila lopta za domácu defenzévu, no v poslednej chvíli sa Slovan vrátil a zakončenie sme nevideli.
     
    32:35
    Napokon z pravej strany pálil Adamov, ale jeho pokus bol zblokobaný a doletel tesne nad brvno. Banská Bystrica bude mať k dispozícii rohový kop.
     
    34:20
    Belaník zakončoval k pravej žrdi, ale tam sa vynikajúco presunul Mráz a loptu vyrazil. Vzápätí pálil Kyjovský, ale aj on trafil iba obetavého gólmana.
     
    35:00
    Začína sa posledná päťminútovka tohto zápasu. Slovan stále ostáva na útočnej polovici, Banskobystričania sa so všetkými hráčmi bránia.
     
    36:20
    Slovan Bratislava dáva gól!
    Slovanisti pridávajú deviaty presný zásah. Z ľavej strany sa z uhla presadil MARTIN GRENDÁR, pre ktorého je to prvý presný zásah v tomto zápase.
     
    36:58
    Domáci brnakár Karpiak si povybehol za polovicu a sám to skúsil ďalekonosnou strelou. Je to jedna z mála šancí, aby prišiel do kontaktu s loptou.
     
    37:23
    Prvý akumulovaný faul na strane Banskej Bystrice. Hostia sa stále musia brániť, Slovan útočú už aj s brankárom.
     
    37:58
    Karpiak je vysoko vysunutý za stredovou čiarou. Slovan si z tohto zápasu robí exhibíciu.
     
    38:26
    Slovan Bratislava dáva gól!
    Dvojciferný výsledok je na svete. Karpiak z polovice výborne posúval loptu pred bránku, odkiaľ sa napokon úspešne presadil MARTIN GRENDÁR. Je to pre neho druhý gól v zápase.
     
    39:15
    Začala sa posledná minúta tohto zápasu. Slovanisti majú loptu na svojich nohách, uvidíme, či sa im ešte podarí rozvlniť sieť. Banská Bystrica sa neustále bráni.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas je na konci. Slovan vyhral vo štvrťfinálovej sérii hladko 3:0 a postupuje do semifinále, pre Banskú Bystricu sa sezóna končí. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a prajeme príjemný zvyšok večera. (20:37:48)

    Veronika Pancuráková

    Góly: 4. Kyjovský, 8. Haľko, 9. Belaník, 10. Rick, 15. Kyjovský, 18. Rick, 26. Kyjovský, 32. Haľko, 37. Grendár, 39. Grendár


    ŠK Slovan Bratislava futsal: Brndiar (Karpiak) – Solano, A. Zdráhal, M. Zdráhal, Haľko, Kyjovský, Bartošek, Rischer, Péchy, Genčúr, Belaník, Grendár, Rick (C)
    MIBA Banská Bystrica: Mráz – Jakuba, Dobrota, Rafanides (C), Adamov, Krnáč, Kollár, Peniak

    Rozhodca: Marián Fischer, Michal Botka
    Slovan Bratislava 2 0 Banská Bystrica
    #1 Utorok 13.03.2018 • 19:30
    Slovan Bratislava - Banská Bystrica 12:0
    #2 Piatok 23.03.2018 • 19:30
    Slovan Bratislava - Banská Bystrica 10:0