Lok. Moskva – Atlético Madrid 1:5 (kon.) | Plzeň – Lisabon 2:1 (po pr.) | Bilbao – Marseille 1:2 (kon.)
Zenit – Lipsko 1:1 (kon.) | D.Kyjev – Lazio 0:2 (kon.) | Arsenal – AC Miláno 3:1 (kon.)
Salzburg – Dortmund 0:0 (kon.) | Lyon – CSKA Moskva 2:3 (kon.)
koniec po predl.
FC Viktoria Plzeň
2:1 (1:0)
Sporting Lisabon
Štvrtok 15.03.2018, 19:00 • Doosan Arena, Plzeň • Európska liga • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    V predĺžení sa napokon zrodil len jeden gól, o ktorý sa postaral hosťujúci Battaglia a gólom na 2:1 posúva Sporting Lisabon ďalej. Plzeň však dnes v tomto zápase previedla veľkú bojovnosť, zmazala náskok súpera o dva góly z prvého zápasu a vďaka dvom gólom Mareka Bakoša a chytenej penalte Hrušky zápas posunula do predĺženia, za čo určite českému celu patrí veľký obdiv, ale s Európskou ligou sa v tomto ročníku musí už rozlúčiť.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (21:36:09)
     
    120+2
    Koniec zápasu.
     
    120+1
    Žltú kartu dostáva Bas Dost (Sporting Lisabon).
     
    120
    Ešte sa napokon nadstavujú dve minúty!
     
    119
    Zo strany domácich prichádza ešte rohový kop, ale hostia sa znova úspešne ubránili. Záver predĺženia tak zrejme bude patriť domácim, ale o osude je už teda rozhodnuté.
     
    118
    Loptu majú na svojich kopačkách hostia a už sa zrejme zázrak zo strany hostí konať nebude. Ostáva však ešte dohrať záverečné minúty druhého predĺženia.
     
    117
    Po chybnej kombinácii súpera sa do zakončenia na bránu hostí dostal Petržela, ale jeho zakončenie z dobrej pozície bolo napokon nepresné a brankára Patrícia nezamestnala.
     
    116
    Pred bránu hostí smeroval center z pravej strany, ale lopta končí iba v rukaviciach brankára Patrícia. Sporting tak opäť kombinuje na svojej polovičke.
     
    115
    Už len 5 minút ostáva z druhého predĺženia, stále je bližšie k postupu portugalský celok. Domáci sa ešte snažia niečo vymyslieť, ale v predĺžení sa im v útočnej fáze vôbec nedarí.
     
    113
    Rohový kop však už nič zaujímavého neponúkol, hostia znova získavajú loptu na svoje kopačky. Zatiaľ sa teda už o osude tohto dvojzápasu zdá byť rozhodnuté.
    112. Daniel Kolář (PLZ)
     
    112
    V pokutovom území hostí sa však teraz do zakončenia dostal Kolář, ale trafil len nohy dobre postaveného obrancu a lopta smeruje na rohový kop!
     
    111
    Plzeň sa však aj naďalej nevie dosať na dlhší čas k lopte, zatiaľ to teda zo strany domácich na drámu nevyzerá. Sporting teraz pohodlne kombinuje na útočnej polovici a nikam sa neponáhľa.
     
    110
    Český celok však teraz často chybuje a navyše sa hrá na domácej polovičke. Portugalský celok teda zatiaľ všetko zvláda úspešne a postupne smeruje za vydretým postupom.
     
    109
    Domáci ešte svoje zbrane neskladajú, ale momentálne potrebujú na postup až dva góly. Hostia sa úspešne brána a Plzeň do ničoho vážneho nepúšťajú.
     
    108
    Žltú kartu dostáva Milan Petržela (FC Viktoria Plzeň).
    107. Rui Patrício (SPL), Tomáš Hořava (PLZ)
     
    107
    Patrício zachránil hostí od tretieho gólu! Domáci teraz takisto úspešne zahrali rohový kop, do zakončenia sa následne dostal Hořava, ale brankár hostí končekmi prstov loptu vyráža do bezpečia.
     
    106
    Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Radim Řezník, prichádza Lukáš Hejda.
     
    106
    Začalo sa druhé predĺženie.
     
    V prvom časti predĺženia sa napokon hostia dočkali gólu a už teraz je jasné, že penalty v tomto zápase neuvidíme. Sporting Lisabon je tak už blízko k postupu, ale ostáva dohrať ešte 15 minút.
     
    105+2
    Prvé nadstavenie skončilo.
    105+2. Rodrigo Battaglia (SPL) - 2:1
     
    105+2
    Lisabon dáva gól!
    Portugalský celok zahrával rohový kop a v nadstavenom čase prvého predĺženia sa hostia dočkali prvého gólu v tomto zápase a dostávajú sa tak do nájdenej pozície z hľadiska postupu! Fernandes centroval od rohovej zástavky na hlavu RODRIGA BATTAGLIA a ten rozjasal svoj celok – 2:1!
     
    105+1
    Teraz sme sledovali veľký závar v pokutovom území domácich. Lopta lietala od jedného hráča hostí k druhému, ale našťastie pre domácich nikto z hostí sa do zakončenia nedostal.
     
    105
    Sporting Lisbon ešte zahrával v závere prvého predĺženia priamy kop, ale domáci následne svojho súpera do ničoho vážneho nepustili. Portugalský celok však ešte ostáva na útočnej polovičke.
     
    104
    Hra sa tak aj naďalej prelieva zo strany na stranu, zrejme sa už v prvom nadstavení nič zaujímavého nestane.
     
    103
    Pomaly sa už blíži záver prvého predĺženia, najbližšie ku gólu boli hostia. Domáci však takisto hrozia v útočnej fáze a tak sledujeme vyrovnané predĺženie.
     
    102
    Útočné výpady sa opäť začínajú striedať na oboch stranách, diváci na štadióne sa tak majú na čo pozerať. Keby zápas dospel až k penaltovému rozstrelu, bolo by to krásne vyvrcholenie tohto dvojzápasu.
     
    101
    Tréner hosťujúceho celku si tak už teda vyčerpal všetky svoje striedania, Pavel Vrba na domácej strane má k dispozícii ešte jednu výmenu. Hostia boli pred chvíľou blízko ku gólu, ale dnes je pre nich brána domácich zakliata.
     
    100
    Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Martin Zeman, prichádza Milan Petržela.
     
    99
    Striedanie v tíme Sporting Lisabon: z ihriska odchádza Bryan Ruiz, prichádza Rúben Ribeiro.
    98. Aleš Hruška (PLZ), Bryan Ruiz (SPL)
     
    98
    Famózny brankár domácich Hruška! Ruiz sa dostal pred bránou domácich po vynikajúcom centri do zakončenia hlavou, ale brankár Hruška predviedol famózny zákrok a zachránil tak Plzeň od inkasovaného gólu.
     
    96
    Český celok sa postupne presunul pred bránu hostí, centrovaná lopta smerovala na Kolářa, ale domáci futbalista stál v ofsajde. Hostia tak majú šancu vyraziť smerom dopredu.
     
    95
    Priamy kop však napokon nič zaujímavého neponúkol, domáci sa tak dostávajú k lopte. Zatiaľ sa však nikam neženú, postupne kombinujú v tesnej blízkosti svojej brány.
     
    94
    Hořava teraz fauloval jedného z hosťujúcich futbalistov a tak Sporting Lisabon získava priamy kop na útočnej polovičke. Brankár Hruška si tak už stavia obranný múr.
     
    93
    Hosťujúci celok sa postupnou kombináciou presúva na útočnú polovičku, domáci sa tak teraz budú musieť mať na pozore. Predĺženie zatiaľ prebieha opatrne z oboch strán.
     
    92
    Črtala sa zaujímavá situácia pre domácich futbalistov, ale Krmenčík sa ocitol iba v postavení mimo hru. K lopte sa tak dostáva na svojej polovici portugalský celok.
     
    91
    Po výkope sa ihneď k lopte dostávajú domáci futbalisti. Uvidíme teda, ako dopadne tento extra čas, pretože určite už obom tímom dochádzajú sily. Domáci však ešte majú možnosť striedania, tak ako aj hostia.
     
    91
    Začalo sa nadstavenie prvého polčasu.
     
    Po krátkej prestávke sa hráči vracajú na hraciu plochu, predĺženie tak už čoskoro začne!
     
    Veľká dráma teda pokračuje ďalej! V druhom polčase sa Bakoš dočkal svojho druhého gólu v tomto zápase a domáci tak zmazali dvojgólové manko z prvého zápasu. Už to vyzeralo, že zápas pôjde do predĺženia, ale Dost mal v 90 minúte šancu poslať Sporting ďalej úspešnou realizáciou pokutového kopu. Brankár Hruška je však spoločne s Marekom Bakošom hrdinom českého celku a zápas teda napokon predsa len putuje do predĺženia.
     
    90+6
    Druhý polčas sa skončil.
     
    90+5
    Sporting ešte zahrával priamy kop, ale ten domáci futbalisti úspešne ubránili. Zrejme tak toto stretnutie doputuje do predĺženia.
     
    90+4
    Tlak portugalského celku však pokračuje ďalej, domáci sa tak teraz musia brániť. Plzeň sa snaží prerušiť kombináciu svojho súpera na vlastnej polovičke.
     
    90+3
    To je teda veľmi emotívny záver tohto stretnutia. Hostia mali veľkú šancu na strelenie postupového gólu, ale brankár Hruška bol proti a tak Plzeň je stále v hre.
    90+2. Aleš Hruška (PLZ)
     
    90+2
    Brankár Hruška je hrdina domáceho celku! Montero sa snažil loptu poslať z bieleho bodu do stredu brány, ale brankár domácich ostal stáť a úspešne zneškodnil tento pokus! K odrazenej lopte sa ešte dostal Fernandes, ale ten bránu domácich prestrelil!
    90+1. Radim Řezník (PLZ)
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva Radim Řezník (FC Viktoria Plzeň).
     
    90
    Bola nariadená penalta pre Sporting Lisabon! Režník fauloval v pokutovom území Dosta a hlavný rozhodca ukazuje na biely bod.
     
    89
    Coentrão zachytil prihrávku a dokázal v páde odcentrovať pred bránu domácich, tam to už začínalo vyzerať veľmi nebezpečne, ale Martins sa dopustil útočného faulu a tak domáci nemohli vo svojej aktivite pokračovať.
     
    88
    Oba celky sa ešte snažia o útočné výpady, ale obe obrany teraz pracujú pozorne. Predĺženie sa tak čoraz viac začína javiť ako veľmi reálne.
     
    87
    Druhý polčas sa už blíži k svojmu záveru a vyzerá to teda, že dnes uvidíme na štadióne v Plzni predĺženie. Ešte však nejaký ten čas ostáva a stať sa môže naozaj čokoľvek.
     
    86
    Český celok zahrával priamy kop po nedovolenom zákroku, lopta sa dostala k Hrošovskému, ktorý sa však prezentoval iba pretiahnutým centrom do pokutového územia hostí, takže nič zaujímavého sme nevideli.
     
    85
    Domáci futbalisti sa usadili na útočnej polovičke a dostávajú tak hostí pod menší tlak. Uvidíme teda, či sa podarí domácim v závere zápasu vypracovať si ešte zaujímavú príležitosť.
     
    84
    Plzeň sa dostáva k lopte, domáci to teda ešte môžu skúsiť smerom dopredu. Keby v takejto fázy hry padol gól, o osude postupujúcom by už bolo rozhodnuté.
     
    83
    Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Marek Bakoš, prichádza Michael Krmenčík.
     
    82
    Hostia napokon zaujímavo rozohrali priamy kop, po Mathieuvej nevydarenej strele sa k odrazenej lopte v pokutovom území dostal Pinto, ale ten už nemierim presne.
     
    81
    Tesne pred pokutovým územím domácich fauloval Hájek a tak hostia získavajú priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti. Hruška si tak už stavia početný múr.
     
    80
    Martins potiahol loptu po pravej strany, následne sa aj z mierneho uhla dostal do zakončenia na bránu hostí, ale Hruška bol pozorný a jeho strelu úspešne vyrazil. Následne ešte pálil na bránu Ruiz, ale ten mieril veľmi nepresne!
     
    79
    Na oboch stranách sa však teraz prejavujú aj nepresnosti, lopta tak lieta od jedného tímu k druhému. Pomaly sa dostávame do záverečnej časti druhého polčasu.
     
    78
    Žltú kartu dostáva Bryan Ruiz (Sporting Lisabon).
     
    77
    Na ihrisko sa však teraz v drese hostí dostáva Montero, ktorý strelil v prvom zápase v Porugalsku oba góly svojho celku. Hostia sa teda snažia ešte o útočnú aktivitu a rozhodnúť tento zápas ešte v druhom polčase.
     
    76
    Striedanie v tíme Sporting Lisabon: z ihriska odchádza Marcos Acuňa, prichádza Fredy Montero.
     
    75
    Portugalskému celku sa nedarí vo svojej kombinácii a tak sa k lopte dostáva opäť domáci celok. Zápas sa teda vyvíja veľmi zaujímavo, určite je v silách českého celku, aby pridal ešte jeden gól.
     
    74
    Rohový kop už žiadnu zaujímavú situáciu nepriniesol, takže hostia získavajú odkop od svojej brány. Ako som teda spomínal, hostia sú zrejme frustrovaní vzniknutou situáciou, čo dáva domácim šancu na veľký zvrat.
     
    73
    O jeho realizáciu sa napokon postaral Kovřík, jeho priamy pokus na bránu hostí však tečoval dobre postavený múr na rohový kop. Plzeň tak teraz na ihrisku jasne dominuje.
     
    72
    Následne však aj chybovali hostia a domáci sa dostali späť k lopte. Hostia sa tesne pred pokutovým územím dopustili nedovoleného zákroku a Plzeň získava zaujímavý priamy kop.
     
    71
    Plzeň sa však teraz prezentovala iba nepresnou prihrávkou a lopta tak putuje za autovú čiaru. K lopte sa tak dostáva Sporting Lisabon, ktorý zrejme nie je v najlepšom psychologickom rozpoložení.
     
    70
    Opäť sa však začína hra prelievať zo strany na stranu, máme sa tak ešte určite na čo tešiť. Do konca druhého polčasu ostáva ešte 20 minút, čo je ešte dostatočne dlhý čas.
     
    69
    K lopte sa teraz dostáva hosťujúci celok, ktorý sa postupnými prihrávkami snaží preniknúť na útočnú polovicu. Domáci sa tak teraz budú musieť brániť.
     
    68
    Striedanie v tíme Sporting Lisabon: z ihriska odchádza Radosav Petrović, prichádza Cristiano Piccini.
     
    67
    Ani jeden z tímov teraz nechce nič riskovať a sledujeme opatrnejší futbal z oboch strán. Uvidíme teda, čo všetko nás do konca druhého polčasu ešte čaká.
     
    66
    Českému celku sa teda podarilo zmazať dvojgólové manko z prvého zápasu a všetko je tak znova otvorené. Domáci však musia mať na pamäti, že inkasovaný gól posúva ďalej Sporting Lisabon.
     
    65
    Viktoria Plzeň dala gól!
    Domáci celok sa dostáva do vedenia 2:0 a tak je stav tohto dvojzápasu vyrovnaný! Plzeň hrala teraz veľmi aktívne, Havel vysunul presnou prihrávkou do pokutového územia MAREKA BAKOŠA a ten dáva presnou strelou svoj druhý gól v tomto zápase!
    65. Marek Bakoš (PLZ) - 2:0
    65. 2:0
     
    63
    Domáci však aj naďalej prejavujú veľkú útočnú aktivitu, ale nedarí sa im vysielať strely ny bránu hostí. Plzeň však má ešte dostatok času, aby niečo s týmto dvojzápasom spravila.
     
    62
    Veľká šanca pre domácich futbalistov! Kovařík našiel výborným centrom pred bránou hostí Havla, ale jeho hlavička len tesne míňa bránu hostí! Takéto šance by však domáci mali mali premieňať.
     
    61
    Pred bránu domácich teraz smeroval nevydarený center, ktorý teda bezpečne končí v rukaviciach brankára Hrušky. Domáci tak môžu vyraziť smerom dopredu.
     
    60
    Hodina z tohto zápasu už teda uplynula, domáci stále prejavujú útočnú snahu, ale majú to dnes veľmi náročné preniknúť cez obranu svojho súpera. Ohľadom postupu portugalského celku sa tak stále nič nemení.
     
    59
    Po nedovolenom zákroku domáci futbalisti loptu strácajú. Sporting Lisabon sa opäť nikam neponáhľa a snaží sa čo najdlhšie si podržať loptu na svojich kopačkách.
     
    58
    Plzeň sa presúva na útočnú polovičku, ale domáci nemajú dostatok priestoru na manévrovanie s loptou. Hostia tak aj naďalej úspešne bránia svoje územie a od 6. minúty tak stav zápasu ostáva nezmenení.
     
    57
    Opäť sa hra prelieva zo strany na stranu, čo domácim futbalistom moc nevyhovuje. Stále však o ničom ešte nie je definitívne rozhodnuté, o drámu tak máme stále postarané.
     
    56
    Hosťujúci celok sa však znova dostáva na útočnú polovicu, hlavne Coentrão teraz robí veľký prievan v zadných radoch domácich futbalistov. Uvidíme teda, ako sa toto stretnutie bude ďalej vyvíjať.
     
    55
    Pred bránu domácich smeroval nebezpečný center z pravej strany, ale Zemanovi sa podarilo loptu upratať včas do bezpečia pred nebezpečným Dostom.
     
    54
    Do kombinácie sa tak teraz dostáva domáci celok, ale ani teraz sa im v útočnej fáze nedarí. Hostia sú tak stále bližšie k postupu do ďalšej vyraďovacej časti Európskej ligy.
     
    53
    Portugalský celok však dokáže pohroziť nebezpečnými situáciami, na ktoré si domáci musia dávať pozor. Našťastie pre český celok teraz Ruiz nemieril presne.
     
    52
    Plzeň teraz drží loptu na svojich kopačkách, ale domácim sa nedarí prenikať na útočnú polovicu. Sporting teraz dobre bráni svoje územie a okrem toho jedného gólu domácich do ničoho nepustili.
     
    51
    Domáci sa snažili odpoveď na predchádzajúcu situáciu rýchlym útočným výpadom, ale ani zakončenie od Hájka nebolo nijak úspešné.
     
    50
    Český celok sa musí podobným situáciám vyvarovať, pretože gól súpera by ich už zrejme vyradil z hry o postup. Do konca druhého polčasu ostáva ešte dostatok času, snáď uvidíme ešte zaujímavé situácie.
    49.
     
    49
    Pri domácich teraz stáli všetci svätí! Plzeň teraz úplne prepadla v zadných radoch, najprv sa do veľkej šance dostal Fernandes, ale jeho pokus dokázal Hruška vyraziť, lopta sa však následne dostala k úplne voľnému Acuňovi, ktorý poslal loptu do tyčky, potom sa Acuňa dostal do ďalšieho zakončenia, ale jeho strela spred domácej brány ide len do hľadiska. Toto bola obrovská šanca pre hostí streliť dôležitý gól!
     
    48
    K zakončeniu na bránu hostí sa teraz dostal slovenský reprezentant Patrik Hrošovský, ale jeho zakončenie z väčšej vzdialenosti napokon smeruje iba mimo bránu hosťujúceho celku.
     
    47
    Plzeň na nič nečakala a okamžite sa presunula na útočnú polovicu. Domácim sa však už nepodarilo nič zaujímavého vymyslieť, takže sa už k lopte dostáva Sporting Lisabon.
     
    46
    Druhý polčas tohto odvetného zápasu sa tak už naplno rozbehol, výkop mali domáci futbalisti. Ani jeden z trénerov nespravil zmenu v základnej zostave.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    Po prvom polčase tohto zápasu je aj naďalej bližšie k postupu Sporting Lisabon, ale domáci futbalisti gólom zo 6. minúty, o ktorý sa postaral Bakoš ešte všetko zdramatizovali. V súčte skóre vyhráva portugalský celok 2:1 a o všetkom teda ešte rozhodne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 20:01!
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Veľa sa toho v prvom polčase neudialo, takže zrejme hlavný rozhodca z Nemecka pán Stieler ukončí prvé dejstvo po 45 minútach.
     
    43
    Pomaly sa už teda blíži záver prvého polčasu. Uvidíme teda, či príde ešte nejaká zaujímavá situácia na jednej či druhej strane, alebo skóre 1:0 už ostane po prvom polčase v platnosti.
     
    42
    O realizáciu priameho kopu sa postaral Kovařík, ale jeho nevydarená lopta pochopiteľne nikoho z domácich futbalistov nenašla. Hostia sa tak dostávajú k lopte, nikam sa pochopiteľne neponáhľajú.
     
    41
    Český celok predviedol úspešný výpad na útočnú polovicu, po nedovolenom zákroku získava priamy kop z veľmi zaujímavej vzdialenosti.
     
    40
    Do konca prvého polčasu ostáva už len 5 minút, skóre zápasu sa naďalej nemení. Hostia však už mali k dispozícii veľkú šancu na vyrovnanie, ale našťastie pre domácich sa gólom neskončila.
    39.
     
    39
    Veľa nechýbalo a hostia mohli streliť veľmi dôležitý gól z ich strany! Ruiz sa dostal pred bránou domácich po výbornej prihrávke do zakončenia, ale z nádejnej pozície loptu poslal iba tesne vedľa Hruškovej brány.
     
    38
    Konečne prišlo po veľmi dlhej dobe aj zakončenie na bránu. Postaral sa o to domáci Zeman, jeho pokus Patrícia zrejme trocha prekvapil, pretože loptu vyrazil len pred seba, ale nikto z domácich sa už k lopte nedostal.
     
    37
    To síce nemal ani jeho náprotivok Patrício, ale ten už loptu zo svojej siete loviť musel. Uvidíme teda, či do konca prvého dejstva príde ešte nejaká zaujímavá situácia.
     
    36
    Pri lopte sú momentálne domáci futbalisti, ale kombinujú len na svojej polovici. Do výmeny lôpt sa zapája aj brankár Hruška, ktorý dnes zatiaľ veľa práce nemal.
     
    35
    Opäť sa však hra prelieva zo strany na stranu, stále čakáme na zaujímavú situáciu pred jednou či druhou bránou. Do konca prvého polčasu ostáva 10 minút.
     
    34
    Dopredu sa tak už postupne dostávajú domáci futbalisti, ale ich útočné ťaženie je pomalé. Portugalský tím má tak dostatok času, pripraviť sa na úspešné bránenie.
     
    33
    Hostia sa teraz vydali na útočný výlet, z ich strany to už začínalo vyzerať veľmi nebezpečne, ale napokon postranný rozhodca zastavil útok Sportingu pre postavenie mimo hru.
     
    32
    Portugalský celok teda aj naďalej hrá, to čo mu stačí. Hostia sa nemajú kam ponáhľať, takže nejaké bezhlavé útočenie z ich strany nemožno očakávať. Domáci majú však problémy dostať sa cez prepracovanú obranu svojho súpera.
     
    31
    Máme tak možnosť sledovať zatiaľ vyrovnané stretnutie, čo sa asi až tak nečakalo. Domáci sa navyše pomerne rýchlo postarali o zdramatizovanie tohto dvojzápasu, ale stále čakáme na zaujímavejšie situácie.
     
    30
    Plzeň momentálne kombinuje na svojej polovici, ďalej sa totižto domáci futbalisti nedostávajú. Hostia teraz dobre bránia stred poľa a domácich tak do ničoho nepúšťajú.
     
    29
    Lopta teraz lieta od jedného tímu k druhému, nevidíme tak žiadne útočné výpady na jednej či druhej strane. Sportingu to však určite vadiť nemusí, aj naďalej drží postupový výsledok.
     
    28
    Ani hosťujúcemu celku sa však útočný výpad nevydaril, bude z toho len odkop od Hruškovej brány. Prakticky po rýchlom domácom góle už neprišla žiadna zaujímavá situácia, tempo hry je aj naďalej pomalé.
     
    27
    Sporting bezpečne ustál nápor domácich futbalistov, dostáva sa k lopte a postupne sa aj on presúva na súperovu polovicu. Domáci sa tak musia vrátiť späť na svoje územie.
     
    26
    Český celok sa čoraz viac dostáva na dostrel brány svojho súpera, hostia sa tak teraz musia brániť. Zvládajú to však zatiaľ výborne a domácich do žiadnej šance nepúšťajú.
     
    25
    Dlho si však portugalský celok loptu neužil, dostávajú sa k nej totižto domáci futbalisti, ktorí sa tak už ihneď snažia o prechod na útočnú polovicu.
     
    24
    Plzeň sa previnila tesne za stredovým kruhom nedovoleným zákrokom a tak hostia získavajú priamy kop a tým aj ďalší cenný čas s loptou a ďalej od svojej brány.
     
    23
    Dostali sme sa teda za prvú polovičku prvého polčasu, skóre zápasu je aj naďalej 1:0. V súčte zápasov však Sporting vyhráva 2:1 a je tak stále bližšie k postupu do ďalšej vyraďovacej časti.
     
    22
    Sporting sa aj naďalej drží ďaleko od svojej brány, čo momentálne postupujúcemu tímu plne vyhovuje. Uvidíme teda, kedy si domáci vypracujú ďalšiu gólovú príležitosť.
     
    21
    Český celok si však musí neustále dávať pozor na rýchle výpady svojho dnešného súpera. Sporting sa teda znova usadil na útočnej polovičke, ale z ich strany ešte zakončenie na Hrušku neprišlo.
     
    20
    Plzeň sa za krátku dobu dostala na dostrel hosťujúcej brány, ale nič zaujímavého táto situácia neponúkla a tak to bude len odkop od brány portugalského celku.
     
    19
    Až teraz sa hostia dopustili nepresnej prihrávky a tak sa k lopte dostávajú domáci futbalisti. Momentálne sa im však nedarí v prechode na útočnú polovicu.
     
    18
    Do kombinácie svojho celku sa teraz zapája aj brankár a kapitán hostí v jednej osobe Patrício. Portugalský celok tak teraz na ihrisku jasne dominuje, ale času domácim ešte ostáva dostatok.
     
    17
    Sporting sa už postupne presúva na útočnú polovičku, hostia sa tak už zrejme oklepali z toho úvodného šoku a preberajú tak aktivitu na svoje kopačky. Hostia sa tak musia mať na pozore, inkasovaný gól by bol veľmi veľkou komplikáciou.
     
    16
    Dlhšiu dobu už teraz držia loptu na svojich kopačkách hostia, ktorí sa stále nemajú kam ponáhľať. Aj keď je ich už náskok len tesný, stále sa nachádzajú v postupovej pozícii.
     
    15
    Následne sa hostia dostali aj do útočnej akcie, ale bude z toho len odkop od brány domácich, postará sa oň brankár Hruška. Po úvodnom góle sa zdalo, že zápas dostane väčší náboj, ale tempo hry teraz opadáva.
     
    14
    Portugalský celok sa však teraz prezentuje presnými prihrávkami na svojej polovici. Domáci sa ale snažia o vysoké napádanie a získať tak loptu späť na svoje kopačky.
     
    13
    Do pokutového územia hostí posielal loptu Havel, ale centrovanú loptu si obrana hostí bez problémov postrážila. Sporting sa tak teraz môže pokúsiť vyraziť smerom dopredu.
     
    12
    Plzeň sa však za krátku dobu opäť dostáva na útočnú polovičku, český celok sa tak pokúša pridať aj druhý gól, po ktorom by sa tento dvojzápas začínal odznova.
     
    11
    Domáci sa dostali do rýchleho protiútoku, Kovařík sa snažil individuálne preniknúť do pokutového územia hostí, ale bol od lopty včas a čisto odstavený.
     
    10
    Hostia ostanú pri lopte aj naďalej, Petrovič bol v strede poľa faulovaný. Sporting sa tak následne môže pokúsiť aj zaútočiť, takže sa domáci musia mať na pozore.
     
    9
    Menší tlak domácich futbalistov už pominul, hra sa tak začína postupne vyrovnávať. K lopte sa dostávajú aj hostia, ale zatiaľ sa nikam neponáhľajú.
     
    8
    Útočné výpady zo strany domácich futbalistov pokračujú aj naďalej. Portugalský celok sa tak teraz musí brániť a vyvarovať sa chýbam, ako tomu bolo aj pri prvom góle domáceho celku.
     
    7
    Presne toto český celok potreboval. Rýchlo streliť prvý gól a aj naďalej vyvíjať útočnú aktivitu. Hostia sú teraz mierne šokovaní, ale musia sa čo najrýchlejšie z tejto situácie spamätať.
    6. Marek Bakoš (PLZ) - 1:0
     
    6
    Viktoria Plzeň dala gól!
    Na prvý gól tohto zápasu sme teda nemuseli vôbec dlho čakať! Plzeň zahrávala spomínaný rohový kop, Kopicov center sa dostal za pokutové územie hostí, lopty sa zmocnil Kovařík , ktorý krásnym centrom do pokutového územia našiel hlavu kapitána domácich MAREKA BAKOŠA a ten rozjasal domácich – 1:0!
     
    5
    Domácim sa však následne vydaril rýchly prechod do útoku, Pinto zachytáva centrovanú loptu a posiela ju na rohový kop. Plzeň tak aj naďalej ostáva v útoku.
     
    4
    Sporting sa však teraz presunul na útočnú polovicu a z pravej strany prešiel nebezpečne vyzerajúci center pred bránu domácich. Obrana českého tímu však loptu upratala do bezpečia.
     
    3
    Plzeň sa teraz prezentovala iba nepresnou prihrávkou, lopta sa tak vracia späť na kopačky portugalského celku, ktorý sa samozrejme nemá kam ponáhľať.
     
    2
    K lopte sa už postupne dostáva domáci celok, ktorí sa tak už snaží o prechod na útočnú polovicu. Ich súper ich však zatiaľ ďaleko nepúšťa.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop patril hosťujúcemu celku.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    Príjemný futbalový podvečer prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku odvetného zápasu Európskej ligy medzi mužstvami FC Viktoria Plzeň a Sporting Lisabon už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch celkov. V lepšej pozícii sa momentálne nachádza hosťujúci celok, ktorý vybojoval na domácej pôde v Portugalsku výhru 2:0 a tak domácich čaká veľmi neľahká úloha. V základnej zostave domácich nájdeme aj dvojicu slovenský futbalistov a reprezentantov, konkrétne Patrika Hrošovského a Mareka Bakoša, ktorý dnes povedie domácich s kapitánskou páskou. Na lavičke náhradníkov sa nachádza aj brankár Matúš Kozáčik. Toto stretnutie z pozície rozhodcov povedú páni z Nemecka, konkrétne Stieler – Pickel, Seidel. V dejisku stretnutia je tak už teda všetko pripravené, čaká sa len na príchod aktérov a arbitrov tohto stretnutia.

    Pri sledovaní nášho online textový prenosu vám praje príjemný športový zážitok komentátor Miroslav Revaj.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – Havel, Řezník, Hájek, J. Kovařík – Hořava, Hrošovský – Kopic, D. Kolář, Zeman – Bakoš (C)

    Náhradníci: Kozáčik – Hejda, Petržela, Ivanschitz, Čermák, Krmenčík, Živulić

    Sporting Lisabon: Patrício (C) – Petrović, A. Pinto, Mathieu, Coentrão – Battaglia, B. Fernandes – G. Martins, B. Ruiz, Acuňa – Dost

    Náhradníci: Salin – R. Ribeiro, Montero, Ristovski, Palhinha, Piccini, Barbosa

    Rozhodca: Stieler – Pickel, Seidel (všetci GER)
     
    Plzeň si s z prvého vzájomného stretnutia z Portugalska priniesla do odvety prehru o dva góly. Sporting Lisabon udrel tesne pred prestávkou a ihneď po zmene strán. Oba góly zaznamenal Fredy Montero a naklonil tak postupové misky váh na stranu portugalského tímu. Zverencov Pavla Vrbu čaká náročný súboj na domácej pôde a pokúsia sa o malý zázrak. Sledujte tento dôležitý duel s nami!
     
    Vitajte pri sledovaní Európskej ligy! Štvrtok už tradične patrí európskemu futbalu. Český zástupca FC Viktoria Plzeň sa pokúsi o menší zázrak. V ceste za postupom však stojí portugalský klub Sporting Lisabon. Podarí sa mužstvu Pavla Vrbu postúpiť do ďalšieho kola?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Miroslav Revaj

    Góly: 6. Bakoš, 65. Bakoš – 105+2. Battaglia

    Karty:   90+1. Řezník (PLZ), 108. Petržela (PLZ) – 78. B. Ruiz (SPL), 120+1. Dost (SPL)

    Nepremenená penalta: 90+2. Dost (SPL), brankár A. Hruška zneškodnil


    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – Havel, Řezník (106. Hejda), Hájek, J. Kovařík – Hořava, Hrošovský – Kopic, D. Kolář, Zeman (100. Petržela) – Bakoš (C) (83. Krmenčík).
    Náhradníci: Kozáčik – Hejda, Petržela, Ivanschitz, Čermák, Krmenčík, Živulić.

    Sporting Lisabon: Patrício (C) – Petrović (68. Piccini), A. Pinto, Mathieu, Coentrão – Battaglia, B. Fernandes – G. Martins, B. Ruiz (99. R. Ribeiro), Acuňa (76. Montero) – Dost.
    Náhradníci: Salin – R. Ribeiro, Montero, Ristovski, Palhinha, Piccini, Barbosa.

    Rozhodca: Stieler – Pickel, Seidel (všetci GER)
    08.03.2018
    Lisabon - Plzeň 2:0

    Góly: 45+1. Montero, 49. Montero

    Karty:   62. Battaglia (SPL), 67. Coates (SPL), 73. W. Carvalho (SPL) – 66. Hořava (PLZ), 86. Limberský (PLZ)

    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 12:3. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 9:15.