Manchester United – Sevilla 1:2 (kon.) | AS Rím – Doneck 1:0 (kon.)
koniec
AS Rím
1:0 (0:0)
Šachtar Doneck
Utorok 13.03.2018, 20:45 • Olympijský štadión, Rím • Liga majstrov • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas napokon určil postupujúceho do ďalšej vyraďovacej časti. Stáva sa ním domáci AS Rím, ktorý tak výrazne zlepšil hru v druhom polčase a po góle z 51. minúty, o ktorý sa postaral Džeko môžu oslavovať postup po vybojovanom domácom víťazstve. Šachtar Doneck bol po prvom polčase postupujúcim celkom, ale víťazstvo 2:1 a prehra 1:0 vonku mu napokon postup ďalej neumožňujú.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim, ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:39:09)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Teraz to však zo strany hostí vyzeralo celkom nebezpečne! Z pravej strany prišiel center pred bránu domácich, ale našťastie pre AS Rím ho zasiahol jeden z domácich obrancov.
     
    90+2
    Už teda plynie nadstavený čas, domáci aj naďalej bránia postupujúci výsledok. Hostia sa stále nedostali k zakončeniu na domácu bránu, zdá sa teda byť už o postupujúcom ďalej rozhodnuté.
     
    90+1
    Napokon hlavný rozhodca Mallenco nadstavuje ešte 4 minúty!
     
    90
    Tento útok hosťujúcemu celku nevyšiel, Šachtar sa previnil iba postavením mimo hry. Riadny hrací čas druhého polčasu sa už čoskoro naplní.
     
    89
    Striedanie v tíme AS Rím: z ihriska odchádza Edin Džeko, prichádza Stephan El Shaarawy.
     
    88
    Domáci sa dostávajú na svojej polovičke k lopte, ktorú sa už snažia čo najdlhšie podržať na svojich kopačkách. Hostia sa aj v oslabení o jedného hráča snažia o vysoké napádanie.
     
    87
    AS Rím sa aj naďalej úspešne bráni a drží Šachtar Doneck ďaleko od svojej brány. Hostia si vlastne v druhom polčase nič zaujímavého nevypracovali, stačí však jedna vydarená akcia a zrazu môže byť postupujúcim celok práve ten ukrajinský.
     
    85
    Hostia sa snažia o prechod na útočnú polovičku, ale nedarí sa im to. Domáci dobre bránia stred poľa a domácich do žiadnej nebezpečnej situáciu nepúšťajú.
     
    84
    Času však už ukrajinskému celku veľa neostáva, domáci držia postupový výsledok 1:0! Uvidíme teda, či prídu ešte nejaké zaujímavé situácie do konca druhého polčasu.
     
    83
    Domáci tak aj naďalej majú všetko vo svojich rukách, vylúčenie súperovho hráča im môže len a len pomôcť v záverečnej časti druhého polčasu. Hostia to však určite ešte nevzdávajú.
     
    82
    Striedanie v tíme Šachtar Doneck: z ihriska odchádza Marlos, prichádza Dentinho.
     
    81
    Sám faulovaní sa ujal jeho realizácie, ale jeho priamy pokus na bránu hostí smeroval iba do dobre postaveného múru hostí. Domáci však ešte ostávajú na útočnej polovičke.
     
    80
    Tak to je veľká komplikácia pre hosťujúci celok! Ordec fauloval prenikajúceho Džeka a vidí za to červenú kartu. Hostia tak budú toto stretnutie dohrávať s 10 hráčmi a idú teraz čeliť veľmi nebezpečnému priamemu kopu.
    79. Ivan Ordec (SAC)
     
    79
    Červenú kartu dostáva Ivan Ordec (Šachtar Doneck).
     
    78
    Ukrajinský celok už bude musieť začať aj čoraz viac riskovať, času už naozaj veľa neostáva. Stať sa však ešte môže čokoľvek, hosťom stačí na postup ďalej streliť aj jeden jediný gól.
     
    77
    Na strane hostí teraz pribúdajú aj nepresnosti, z čoho pramenia nedovolené zákroky a domáci celok sa tak opäť dostáva k lopte. AS Rím sa pochopiteľne nemá kam ponáhľať a snaží sa čo najdlhšie podržať loptu na svojich kopačkách.
     
    76
    Žltú kartu dostáva Fred (Šachtar Doneck).
     
    75
    Čas sa už postupne začína krátiť, čo chvíľa príde rozhodujúca chvíľa tohto zápasu, ktorá rozuzlí osud tohto dvojzápasu. Dôležité pre domácich je, aby už žiaden gól neinkasovali.
     
    74
    Striedanie v tíme Šachtar Doneck: z ihriska odchádza Taras Stepanenko, prichádza Alan Patrick.
     
    73
    Avšak, narozdiel od prvého polčasu hostia v tomto dejstve kazdia svoje prihrávky a tak dopredu išli opäť domáci. Striedajúci Gerson sa snažil o individuálny prienik, ale ten sa mu napokon vôbec nevydaril.
     
    72
    Sledovali sme ďalší rýchly útočný výpad domáceho celku, ale po nepresnej prihrávke končí lopta za autovou čiarou a k lopte sa tak dostávajú hostia.
     
    71
    Žltú kartu dostáva Taras Stepanenko (Šachtar Doneck).
     
    70
    Čoraz viac však začínajú hrať aktívnejšie domáci futbalisti, ktorí svoju hru v druhom polčase výrazne zlepšili a sú aj naďalej postupujúcim do ďalšej vyraďovacej fázy Ligy majstrov.
     
    69
    Pred bránu hostí smeroval center z pravej strany, ale táto lopta končí len u pripraveného brankára Pjatova. Hostia sa následne snažia vyraziť smerom dopredu, ale v tejto fáze sa im v posledných chvíľach moc nedarí.
     
    68
    Na oboch stranách sa však opäť prejavujú aj nepresnosti v rozohrávke, čo však domácim až tak vadiť nemusí. Určite sa však ešte do konca druhej 45-minútovky máme na čo tešiť.
     
    67
    AS Rím založil rýchly protiútok, do streleckej príležitosti sa opäť dostal Džeko, ale tento jeho pokus už na bránu hostí neprišiel. O podobnú situáciu sa už teraz snažia hostia.
     
    66
    Šachtar sa postupnými prihrávkami snaží preniknúť až do pokutového územia, ale domáci sa teraz bránia veľmi úspešne. Postupom času sa dá očakávať čoraz viac útočných výpadov zo strany ukrajinského celku.
     
    65
    Striedanie v tíme AS Rím: z ihriska odchádza Cengiz Ünder, prichádza Gerson.
     
    64
    Rohový kop nám však nič zaujímavého neponúkol, hostia sa ubránili bez problémov a následne si vybojovali loptu na svoje kopačky. Domáci sa tak už vracajú späť na svoju obrannú polovicu.
     
    63
    Domáci sa však po chvíli opäť dostali do streleckej pozície a vybojovali si rohový kop. S jeho realizáciou sa AS Rím nemá kam ponáhľať, ukrajinský celok sa tak pripravuje na bránenie tejto situácie.
     
    62
    Aktívny Džeko sa dostal do ďalšieho zakončenia na bránu hostí, ale jeho strela spoza 16-tky hosťujúceho celku putovala iba do stredu brány a tam stál už pripravený brankár Pjatov.
     
    61
    Hra sa však už postupne prelieva zo strany na stranu, dlhšiu dobu sme však nevideli zakončenie na jednu či druhú bránu. To však v tejto situácii domácim nemusí vôbec vadiť.
     
    60
    Druhý polčas tak zatiaľ prináša zaujímavejšie momenty ako ten prvý, o drámu je však stále postarané, len sa obrátila karta hry. Do konca druhého polčasu ostáva ešte dostatok času, snáď ešte uvidíme veľa zaujímavého.
     
    59
    AS Rím úspešne ustál rohový kop hosťujúceho celku, momentálne sa domáci snažia vyraziť smerom dopredu. Šachtar sa musí čo najskôr dostať k vyrovnávajúcemu gólu, pretože momentálne je postupujúcim tímom ten domáci.
     
    58
    To sa napokon ukrajinskému celku aj podarilo, hostia získavajú loptu a okamžite sa snažia preniknúť do útoku. Domáci však teraz dobre bránia svoje územie a svojho súpera k ničomu nepúšťajú.
     
    57
    Následne sa však hostia prezentovali iba nepresnou prihrávkou, takže domáci môžu opäť bez problémov kombinovať v blízkosti svojej brány. Ich súper sa však snaží o vysoké napádanie.
     
    56
    Šachtar Donec sa už postupnými prihrávkami dostáva na polovicu svojho súpera, domáci sa tak teraz musia mať na pozore a vyvarovať sa každej z chybe, ktorá by viedla k zmene skóre.
     
    55
    Džeko sa opäť snažil zakončovať na bránu hostí, ale od lopty ho včas odstavil jeden z obrancov Šachtara. Ukrajinský celok sa už následne snaží založiť útočnú akciu.
     
    54
    Pri lopte sú však teraz domáci futbalisti, ktorých gól určite veľmi povzbudil a snažia sa tak o ďalší prienik na útočnú polovičku. Šachtar je stále ešte v šoku, inkasovaný gól prišiel naozaj z ničoho nič.
     
    53
    Žltú kartu dostáva Konstantinos Manolas (AS Rím).
     
    52
    Razom sa všetko obrátilo, momentálne je postupujúcim celkom AS Rím. To určite dodá zápasu väčší náboj, pretože na rade sú s gólom teraz hostia.
    51. Edin Džeko (ASR) - 1:0
     
    51
    AS Rím dal gól!

    Je tu prvý presný zásah tohto stretnutia! Domáci futbalisti zachytili loptu v strede poľa, následne si obrana hostí nedala pozor na rozbehnutého EDINA DŽEKA, ktorý dostal do behu výbornú prihrávku od Strootmana a Džeko následne dostal loptu do brány hostí pomedzi nohy brankára Pjatova – 1:0! Nesmierne dôležitý gól pre domácich futbalistov.
     
    50
    Domáci sa previnili nedovoleným zákrokom v strede poľa, pri lopte tak ostáva ich dnešný súper. Šachtar sa následne snaží postupnými prihrávkami preniknúť až na dostrel domácej brány.
     
    49
    AS Rím si však musí dávať pozor na nebezpečné protiútoky svojho súpera. Šachtar sa takisto snaží o strelenie gólu, ktorý by ho veľmi výrazne posunul do ďalšej vyraďovacej fázy.
     
    48
    Domáci futbalisti aj naďalej držia loptu na svojich kopačkách, ale stále sa im nedarí preniknúť na útočnú polovičku. AS Rím potrebuje čo najrýchlejšie streliť gól, aby bol späť v hre o postup.
     
    47
    Hostia sa pomerne rýchlo snažili o výpad na útočnú polovicu, ale po chybnej prihrávke sa už lopta dostáva na kopačky domáceho celku.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali hostia. Ani jeden z trénerov nespravil zmenu v základnej zostave.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    Skončil sa prvý polčas tohto odvetného zápasu, presný zásah sme v ňom napokon nevideli. Viacej nebezpeční boli hostia, ale ani to im gól v sieti domácich neprinieslo. Domáci skôr po celý prvý polčas kazili svoje prihrávky a tak sú aj naďalej k postupu do ďalšej časti hosťujúci futbalisti.

    Uvidíme teda, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 21:47!
    45+1. Radja Nainggolan (ASR)
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Napokon sa nadstavuje ešte 1 minúta!
     
    44
    Čo chvíľa sa už naplní riadny hrací čas prvého dejstva. Uvidíme teda, či hlavný rozhodca Mallenco ešte niečo nadstaví, alebo ukončí prvé dejstvo po 45 minútach.
     
    43
    To sa napokon aj stalo, útočník hostí Ferreyra sa po individuálnom prieniku dostal až do pokutového územia, ale následne sa mu už nepodarilo presne zakončiť.
     
    42
    Domáci sa skúsili dostať dopredu dlhou nastrelenou loptou, ale tá napokon končí len u pozorných obrancov hosťujúceho celku. Šachtar sa tak môže pokúsiť zaútočiť.
     
    41
    Naopak, hostia aj naďalej predvádzajú nebezpečné protiútoky, ale ani ukrajinský celok ešte nemal vyslovene gólovú situáciu, ak nerátame ten jeden priamy kop, ktorý si takmer domáci zrazili do vlastnej brány.
     
    40
    Taliansky celok má však v prvom polčase aj naďalej problémy s presnými prihrávkami. To je hlavnou príčinou tohto, že sa domáci ešte do gólovej šance nedostali.
     
    39
    Pomaly sa už blíži záver prvého polčasu, na presný zásah teda stále čakáme. Šachtar je však stále vo výhodnejšej pozícii, nemá sa prečo náhliť za gólom v domácej bráne.
     
    38
    Žltú kartu dostáva Alessandro Florenzi (AS Rím).
     
    37
    AS Rím sa dostáva k lopte, ale nedarí sa mu prekročiť útočnú polovičku. Hostia teraz dobre bránia svoje územie a tak stále nepustili domácich do vyloženej gólovej príležitosti.
     
    36
    Čoraz viac však začínajú byť nebezpečnejší hostia, ktorí podnikajú jeden útočný výpad za druhým. Domáci sa tak musia mať neustále na pozore a vyvarovať sa chybám.
     
    35
    Centrovaná lopta od rohovej zástavky sa dostala k Nainggolanovi, ale jeho pokus končí len na dobre postavenom obrancovi hostí. Domáci tak loptu strácajú a musia sa vrátiť späť na svoju polovičku.
     
    34
    Na druhej strane bola domáca útočná akcia úspešnejšia, AS Rím získava rohový kop a tak sa jeho súper bude musieť brániť.
     
    33
    Dlhšiu dobu teraz držali loptu na svojich kopačkách hostia, následne sa Ferreyra pokúsil o individuálnu akciu, ale jeho prienik do pokutového územia domácich nič zaujímavého neprinieslo.
     
    31
    Tento útok sa domácim futbalistom opäť nepodaril, nepresná prihrávka sa dostala iba k obrancom hosťujúceho celku a tak sa teraz môže Šachtar pokúsiť zaútočiť.
     
    30
    Stále teda čakáme na prvý presný zásah v tomto zápase, hlavne domáci potrebujú čo najrýchlejšie streliť gól. Hostia sa naopak nemajú kam ponáhľať, predbežné skóre ich posúva ďalej.
     
    29
    Na útočnú polovičku sa teraz presúva domáci celok. Hostia však dnes hrajú úspešne dopredu aj dozadu, takže domáci sa len sporadicky dostávajú k streleckému pokusu na bránu svojho dnešného súpera.
     
    28
    Po rohovom kope sa do zakončenia dostal Taison, ale jeho tvrdá strela z väčšej vzdialenosti smerovala len nad bránu domáceho tímu. Alisson tak uvedie loptu do hry svojim výkopom.
     
    27
    Hostia sa presunuli pred pokutové územie domáceho celku, po obrannom zákroku od Kolarova získava ukrajinský tím rohový kop. Domáci futbalisti sa tak teraz budú musieť brániť.
     
    26
    Momentálne sledujeme vyrovnaný priebeh hry, útočné výpady sa striedajú na oboch stranách, pribúdajú aj zaujímavejšie momenty. Zrejme sa už oba tímy stihli oťukať a snáď tak uvidíme atraktívnejšie stretnutie.
     
    25
    Tento center pred bránu hostí teraz vyslal sám Džeko, ale centrovanú loptu zachytila obrana hosťujúceho celku a loptu tak následne upratala do bezpečia.
     
    24
    Teraz sa však už domácim podarilo založiť celkom úspešnú útočnú akciu. Kolarov našiel v pokutovom území hostí presným centrom Džeka, ale jeho pokus dokázal pokryť brankár hostí Pjatov.
     
    23
    AS Rím však aj naďalej predvádza úspešné vysoké napádanie, čo hosťom robí čoraz viac väčšie problémy. Hostia sa teraz snažia presunúť svoju kombináciu do stredu poľa.
     
    22
    Šachtar Doneck presunul svoju kombináciu na vlastnú polovičku, k lopte sa dostáva aj brankár Pjatov. Zrejme podobné situácie zo strany hostí uvidíme v tomto zápase častejšie.
     
    21
    Momentálne sa hra prelieva zo strany na stranu, čo určite viacej vyhovuje hosťujúcemu celku. Domáci sa však neustále snažia o vysoké napádanie, čo už jeho súperovi robí menšie problémy.
     
    20
    Na útočnú polovičku sa však podarilo preniknúť hosťom, ktorí sa naopak prezentujú veľmi presnými prihrávkami. Domáci sa tak musia mať na pozore a nedať hosťom ani kúsok priestoru na ohrozenie svojej brány.
     
    19
    Ani tento útok sa však domácim futbalistom nevydaril, opäť prišla z ich strany iba nepresná prihrávka a lopta tak doputovala za postrannú čiaru. Zrejme sa na domácej strane prejavuje nervozita.
     
    18
    Menší tlak hosťujúceho celku sa už skončil, pri lopte sú futbalisti AS Rím a snažia sa postupnými prihrávkami preniknúť na útočnú polovičku. Ich súper ich však následne do žiadnej zaujímavej situácie nepúšťa.
     
    17
    Aj naďalej hrá teraz aktívnejšie ukrajinský celok. Keby sa mu podarilo streliť úvodný gól tohto zápasu, tak by sa dostal už do nádejnejšej situácie. Domáci však stále majú ešte dostatok času, aby sa z tejto situácie dostali.
     
    16
    Šachtar Doneck je teraz častejšie pri lopte a postupne sa aj dostáva na útočnú polovičku. To domácim vôbec nevyhovuje, pretože v zložitejšej situáciu sú práve oni.
     
    15
    Túto útočnú snahu domácich sa snažil potiahnuť Nainggolan, ale jeho následná prihrávka už nijak presná nebola, takže domáci opäť zbytočne strácajú loptu.
     
    14
    Šachtar sa po ďalšej chybe domácich futbalistov usadil na útočnej polovičke, ale domáci sa snažia vysokým napádaním vybojovať si loptu späť na svoje kopačky.
     
    13
    AS Rím však opäť chybuje a tak idú hostia do rýchleho protiútoku. Brejky ukrajinského celku vyzerajú veľmi nebezpečne a tak si domáci na podobné zaváhania musia dávať pozor.
     
    12
    Hostia tak zahrávali svoj ďalší rohový kop, ale ani ten žiadnu zaujímavú situáciu neponúkol. K lopte sa tak dostáva domáci celok, ktorý sa už ihneď snaží zaútočiť.
    11. Alessandro Florenzi (ASR)
     
    11
    Veľa teraz nechýbalo a domáci si mohli streliť vlastný gól! Florenzi išiel proti centrovanej lopte hlavou, loptu nie celkom šťastne zasiahol a tá len tesne minula bránu AS Rím.
     
    10
    Domácim futbalistom sa však stále nedarí, teraz sa navyše previnili faulom a hostia získavajú zaujímavý priamy kop v tesnej blízkosti domácej brány.
     
    9
    Ukrajinský celok sa postupne presúva bližšie k domácej bráne, čo sa pochopiteľne domácim fanúšikom vôbec nepáči. Času je však ešte dostatok, aby AS Rím strelil dôležitý gól.
     
    8
    Ale aj v tomto prípade sa domáci futbalisti dopustili postavenia mimo hru. Lopta tak ide opäť na kopačky hosťujúceho celku, ktorý však zatiaľ kombinuje na svojej polovičke.
     
    7
    Rohový kop však žiadnu zaujímavú situáciu neponúkol, Ismaily sa previnil útočným faulom. O rýchly brejk sa tak už snažia domáci futbalisti, ich súper sa tak musí urýchlene vrátiť naspäť.
     
    6
    Tento útok ukrajinského celku je už úspešnejší, Bernard svojou útočnou aktivitou vybojoval pre svoj celok prvý rohový kop v tomto zápase.
     
    5
    Postavenie mimo hry sa však koná aj na druhej strane, proti týmto pravidlám sa previnil Džeko. Šachtar sa tak teraz môže pokúsiť opäť zaútočiť.
     
    4
    Hostia sa pokúsili o svoju prvú útočnú akciu, ale Ferreyra sa ocitol v ofsajde a tak už loptu získava opäť AS Rím. Jeho dnešný súper sa tak vracia späť na svoju polovičku.
     
    3
    Po nedovolenom zákroku sa však už k lopte dostáva hosťujúci celok, ktorý sa naopak nemá kam ponáhľať a kombinuje na svojej polovičke. Domáci sa však snažia o vysoké napádanie.
     
    2
    Domáci vstupujú do tohto stretnutia veľmi aktívne, aj naďalej držia loptu na svojich kopačkách a postupne sa už usadzujú na útočnej polovičke. Čo najrýchlejšie potrebujú zmazať stratu jedného gólu.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali domáci futbalisti, ktorí sa ihneď snažia o prienik na útočnú polovičku.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    Príjemný večer prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku odvetného osemfinálového zápasu Ligy majstrov medzi mužstvami AS Rím a Šachtar Doneck už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch celkov. Ako už bolo spomenuté, prvý zápas dopadol lepšie pre ukrajinský Šachtar, ktorý vyhral domáce stretnutie 2:1 a tak sa momentálne nachádza v lepšej východiskovej pozícii. O ničom však ešte nie je rozhodnuté, podstatné je, ako dopadne toto stretnutie. Z pozície rozhodcov ho povedú páni zo Španielska, konkrétne Mallenco – Alonso, Yuste. Olympijský štadión v Ríme je už teda na všetko pripravený, čaká sa len na príchod aktérov a arbitrov tohto stretnutia.

    Pri sledovaní nášho online textového prenosu vám praje príjemný športový zážitok komentátor Miroslav Revaj.
     
    Úvodné zostavy:

    AS Rím: Alisson – Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov – Nainggolan, De Rossi (C), Strootman – Ünder, Džeko, Perotti

    Náhradníci: Skorupski – Juan Jesus, Pellegrini, Schick, Peres, Gerson, El Shaarawy

    Šachtar Doneck: Pjatov – Butko, Ordec, Rakyckyj, Ismaily – Fred, Stepanenko – Marlos, Taison (C), Bernard – Ferreyra

    Náhradníci: Kudryk – Chočolava, Dentinho, Patrick, Petrjak, Zubkov, Kovalenko

    Rozhodca: Mallenco – Alonso, Yuste (všetci ESP)
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá AS Rím a Šachtar Doneck. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 20:45!

    V utorok sú na programe odvetné zápasy osemfinále Ligy majstrov. Stadio Olimpico v Ríme bude svedkami súboja domáceho AS Rím a ukrajinského Šachtaru Doneck. V lepšej pozícii sa pred týmto zápasom nachádza hosťujúci celok, ktorý na domácej pôde vybojoval víťazstvo 2:1.

    AS Rím: Domáci futbalisti sa umiestnili v základnej skupine C na prvom mieste, keď vo vyrovnanej skupine sa len o lepšie skóre umiestnili nad druhou Chelsea, keď dokázali zaznamenať 3 výhry a 2 remízy, len v jednom prípade odchádzali zo zápasu bez bodového zápisu.

    Šachtar Doneck: Hosťujúci futbalisti bojovali v základnej skupine F, kde sme takisto sledovali vyrovnané súboj. Napokon Šachtar obsadil druhé postupové miesto s 4 výhrami a 2 prehrami za prvým Manchestrom City.

    Žreb proti sebe teda postavil dva silné celky, takže sa očakávalo zaujímavé osmefinálové zápolenie. V tom prvom si teda lepšie počínal na Ukrajine domáci Šachtar, ktorý ide do tohto stretnutia s náskokom 2:1, ale ešte o ničom nie je rozhodnuté. Uvidíme teda, ako to napokon celé dopadne.

    Zápas vám z pozície komentátora prenosu sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Miroslav Revaj

    Góly: 51. Džeko

    Karty:   38. Florenzi (ASR), 53. Manolas (ASR) – 71. Stepanenko (SAC), 76. Fred (SAC)   79. Ordec (SAC)


    AS Rím: Alisson – Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov – Nainggolan, De Rossi (C), Strootman – Ünder (65. Gerson), Džeko (89. El Shaarawy), Perotti.
    Náhradníci: Skorupski – Juan Jesus, Pellegrini, Schick, Peres, Gerson, El Shaarawy.

    Šachtar Doneck: Pjatov – Butko, Ordec, Rakyckyj, Ismaily – Fred, Stepanenko (74. Patrick) – Marlos (82. Dentinho), Taison (C), Bernard – Ferreyra.
    Náhradníci: Kudryk – Chočolava, Dentinho, Patrick, Petrjak, Zubkov, Kovalenko.

    Rozhodca: Mallenco – Alonso, Yuste (všetci ESP)
    21.02.2018
    Doneck - AS Rím 2:1

    Góly: 52. Ferreyra, 71. Fred – 41. Ünder

    Karty:   80. Ferreyra (SAC), 90+1. Taison (SAC) – 90+1. Perotti (ASR)

    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 3:4. Rohy: 8:9. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 10:9.