Manchester United – Sevilla 1:2 (kon.) | AS Rím – Doneck 1:0 (kon.)
koniec
AS Rím
1:0 (0:0)
Šachtar Doneck
Utorok 13.03.2018, 20:45 • Olympijský štadión, Rím • Liga majstrov • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas napokon určil postupujúceho do ďalšej vyraďovacej časti. Stáva sa ním domáci AS Rím, ktorý tak výrazne zlepšil hru v druhom polčase a po góle z 51. minúty, o ktorý sa postaral Džeko môžu oslavovať postup po vybojovanom domácom víťazstve. Šachtar Doneck bol po prvom polčase postupujúcim celkom, ale víťazstvo 2:1 a prehra 1:0 vonku mu napokon postup ďalej neumožňujú.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim, ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:39:09)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Teraz to však zo strany hostí vyzeralo celkom nebezpečne! Z pravej strany prišiel center pred bránu domácich, ale našťastie pre AS Rím ho zasiahol jeden z domácich obrancov.
     
    90+2
    Už teda plynie nadstavený čas, domáci aj naďalej bránia postupujúci výsledok. Hostia sa stále nedostali k zakončeniu na domácu bránu, zdá sa teda byť už o postupujúcom ďalej rozhodnuté.
     
    90+1
    Napokon hlavný rozhodca Mallenco nadstavuje ešte 4 minúty!
     
    90
    Tento útok hosťujúcemu celku nevyšiel, Šachtar sa previnil iba postavením mimo hry. Riadny hrací čas druhého polčasu sa už čoskoro naplní.
     
    89
    Striedanie v tíme AS Rím: z ihriska odchádza Edin Džeko, prichádza Stephan El Shaarawy.
     
    88
    Domáci sa dostávajú na svojej polovičke k lopte, ktorú sa už snažia čo najdlhšie podržať na svojich kopačkách. Hostia sa aj v oslabení o jedného hráča snažia o vysoké napádanie.
     
    87
    AS Rím sa aj naďalej úspešne bráni a drží Šachtar Doneck ďaleko od svojej brány. Hostia si vlastne v druhom polčase nič zaujímavého nevypracovali, stačí však jedna vydarená akcia a zrazu môže byť postupujúcim celok práve ten ukrajinský.
     
    85
    Hostia sa snažia o prechod na útočnú polovičku, ale nedarí sa im to. Domáci dobre bránia stred poľa a domácich do žiadnej nebezpečnej situáciu nepúšťajú.
     
    84
    Času však už ukrajinskému celku veľa neostáva, domáci držia postupový výsledok 1:0! Uvidíme teda, či prídu ešte nejaké zaujímavé situácie do konca druhého polčasu.
     
    83
    Domáci tak aj naďalej majú všetko vo svojich rukách, vylúčenie súperovho hráča im môže len a len pomôcť v záverečnej časti druhého polčasu. Hostia to však určite ešte nevzdávajú.
     
    82
    Striedanie v tíme Šachtar Doneck: z ihriska odchádza Marlos, prichádza Dentinho.
     
    81
    Sám faulovaní sa ujal jeho realizácie, ale jeho priamy pokus na bránu hostí smeroval iba do dobre postaveného múru hostí. Domáci však ešte ostávajú na útočnej polovičke.
     
    80
    Tak to je veľká komplikácia pre hosťujúci celok! Ordec fauloval prenikajúceho Džeka a vidí za to červenú kartu. Hostia tak budú toto stretnutie dohrávať s 10 hráčmi a idú teraz čeliť veľmi nebezpečnému priamemu kopu.
    79. Ivan Ordec (SAC)
     
    79
    Červenú kartu dostáva Ivan Ordec (Šachtar Doneck).
     
    78
    Ukrajinský celok už bude musieť začať aj čoraz viac riskovať, času už naozaj veľa neostáva. Stať sa však ešte môže čokoľvek, hosťom stačí na postup ďalej streliť aj jeden jediný gól.

    Miroslav Revaj

    Góly: 51. Džeko

    Karty:   38. Florenzi (ASR), 53. Manolas (ASR) – 71. Stepanenko (SAC), 76. Fred (SAC)   79. Ordec (SAC)


    AS Rím: Alisson – Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov – Nainggolan, De Rossi (C), Strootman – Ünder (65. Gerson), Džeko (89. El Shaarawy), Perotti.
    Náhradníci: Skorupski – Juan Jesus, Pellegrini, Schick, Peres, Gerson, El Shaarawy.

    Šachtar Doneck: Pjatov – Butko, Ordec, Rakyckyj, Ismaily – Fred, Stepanenko (74. Patrick) – Marlos (82. Dentinho), Taison (C), Bernard – Ferreyra.
    Náhradníci: Kudryk – Chočolava, Dentinho, Patrick, Petrjak, Zubkov, Kovalenko.

    Rozhodca: Mallenco – Alonso, Yuste (všetci ESP)
    21.02.2018
    Doneck - AS Rím 2:1

    Góly: 52. Ferreyra, 71. Fred – 41. Ünder

    Karty:   80. Ferreyra (SAC), 90+1. Taison (SAC) – 90+1. Perotti (ASR)

    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 3:4. Rohy: 8:9. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 10:9.