Jihlava – Třinec 4:3 (kon.) | Č. Budějovice – Slavia 1:5 (kon.) | Chomutov – Pardubice 1:5 (kon.)
Kometa Brno – Hradec Králové 5:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 4:2 (kon.) | Vítkovice – Kladno 4:3 (po pr.)
HC Plzeň – Sparta Praha 3:0 (kon.) | HC Litvínov – Zlín 6:7 (kon.)
koniec
HC Dukla Jihlava
4:3 (1:0, 0:2, 3:1)
HC Oceláři Třinec
cz Sobota 10.03.2018, 12:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • DHL Extraliga juniorů (CZ) • O umiestnenie
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Dobrý večer z Jihlavy, dovolte mi, abych vás přivítal u sledování DHL Extraligy Juniorů, konkrétně Skupiny o umístění. Mezi sebou se utká domácí Dukla a hosté z Třince. Oběma týmům již o vůbec nic nejde, vzhledem k tomu, že je to poslední nesestupová sezona, nebude náboj utkání takový. Třinec momentálně vévodí celé tabulce se 60 body, zdobí ho série sedm vyhraných utkání z osmi ve skupině. To Jihlava sice nejprve celou skupinu vedla, jenže díky skvělé sérii Ocelářů ztratila své postavení a momentálně je druhá se ztrátou sedmi bodů na Slezany. Zápas začne přesně ve 12:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Šťastný (Juda) – Mareš, Vála, Peschout (A), Krtek, Trávník, Veleba – Mejzlík (C), Heinrich (A), Čermák – Jindra, Kadleček, Waller – Juda, Najman, Brož – Strnad
    trenér: Karel Nekvasil

    HC Oceláři Třinec: Loubal (Štěpánek) – Radzienczak (A), Hrachovský (C), Krzak, Bartko, Adámek, Marguš – Kofroň, Przybyla, Peterek – Kalus, Mach, Raška – Plitko, Najsar, Kaukič (A) – Papaj, Molin, Strakoš – Puzoň
    trenér: René Mucha

    Rozhodčí: Antonín – Musil, Roupec.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Úvodní vhazování sice vyznělo pro Duklu, ale ta zanedlouho kotouč ztratila.
     
    00:37
    Mejzlík podržel puk u mantinelu a rozehrál dále na Kadlečka, z levého kruhu tento hráč trefil nad pravou tyč. Následný protiútok vykryl Peschout tvrdou ránou na koleno, doklouzal se až do branky a to byl signál pro přerušení hry.
     
    01:19
    Adámek vyměnil kotouč s Margušem a vytáhl hru o něco dále od Loubalovy klece.
     
    02:01
    Papaj nahodil z vlastního obranného pásma puk na Šťastného, který si v poklidu zpracoval holí a rozehrál.
     
    02:30
    Kofroň najel do útoku a sklepl na Przybylu, který se ještě pokoušel nahrát před kasu Peterkovi, jenže tam už byl Vála a odpravil puk od domácí klece.
     
    03:23
    Nepočítáme-li přerušení hry po Peschoutově zranění, tak až icing hostí poprvé přerušil hru, hraje se ve slušném tempu.
     
    04:04
    Domácí hýří aktivním pohybem ve středním pásmu a rozebírají obranu hostujícího celku, jenže se nemohou dostat ke střelám.
     
    04:39
    Mareš vracel na modré Heinrichovi, kotouč byl velice nepřesný a domácí se museli z útočného pásma pakovat.
     
    05:16
    Krtek velmi aktivně dohrával u mantinelu Kaluse, až do souboje vstoupil třetí hráč, gravitace, a Krtek skončil na zemi.
     
    06:13
    Juda táhl útočnou snahu sám, jeden hráč se podíval na něj, druhý hráč a Juda se zjevil až před Loubalem.
     
    06:38
    Adámek nezpracoval přihrávku od Marguše a to byl signál pro Judu, aby se vydal napadat Adámka. Hostující obránce nakonec puk zkrotil.
     
    07:16
    Heinrich si vzal v útočném pásmu puk a středem si proklestil cestu, dostal se až před branku, ale mířil vedle levé tyče!
     
    07:49
    Za Třinec kontroval Kofroň, který nebyl moc kreativní a předvedl fakticky to, co Heinrich na straně druhé, narozdíl od domácího útočníka se ke střele nedostal.
     
    08:40
    Kaluse zradila jistá hůl značky CCM ležící zlomená na zemi, kdy při zpracování kotouče nejprve ztratil puk a pak i rovnováhu.
     
    08:52
    Dukla právě vstřelila branku!
    Fakticky se dá říci, že předchozí situace, tedy pád Kaluse, zapříčinil i gól domácích. Krtek kontroval nájezdem k pravému mantinelu a následnou střelou, kterou tečoval SLAVOMÍR KADLEČEK a Loubal se mohl podívat pouze do levého horního rohu. Asistence: Aleš Krtek, Lukáš Jindra.
     
    09:15
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Strnad – 2 min., napadení).
     
    10:16
    Třinec má tak přesilovku a již minutu drží domácí v pásmu. Propustku na střídačku provedl Juda, který napálil kotouč přes celé hřiště k Loubalovi.
     
    11:15
    Domácí v plném počtu.
     
    11:37
    Třinečtí nicméně dohrávají tlak z přesilovky, nakonec si puk vzal do parády Peschout a ukončil vše až střelou z levého kruhu, Loubal zasahuje a přerušuje hru.
     
    12:37
    Oceláři se dostali lehce do hry díky přesilovce a jsou střelecky aktivnější. Domácí zase evidentně hrají z brejků, nechybělo mnoho a jeden takový mohl předvést Čermák, okolo mantinelu se neprosmýkl.
     
    13:52
    Další ztráta puku pro domácí a do šance se probojoval hostující Kalus, z mezikruží bekhendem posílá kotouč taktéž vedle levé tyčky!
     
    14:33
    Celou ošemetnou situaci s výrazem naprostého kliďase před svojí brankou vyřešil Šťastný.
     
    14:59
    Kadleček to s důrazem hodně přehnal a u mantinelu nasadil hrazdu Margušovi, který dopadl nepříjemně na mantinel. Dvě minuty, vražení na hrazení.
     
    15:24
    Nevypadá to, jako by hráli domácí oslabení, naopak jsou natlačeni v útočném pásmu a hosté se nemohou dostat k přesilovkovému vzorci..
     
    16:14
    Není to opravdu dobrá početní výhoda od hostí, vyhazuje Peschout.
     
    16:44
    Kalus ještě udržel pásmo pro Třinec, pak si i zpracoval kotouč, jenže trefil pouze Trávníka a věkem starší dorostenec táhl brejk Dukly 2 na 1, následně dostal i prostor k zakončení, trefil se pouze do gólmana!
     
    17:30
    Jindra na pětníku neumotal Marguše a logicky jsou tak domácí bez puku.
     
    18:11
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Marguš – 2 min., napadení).
     
    18:23
    Vála dojíždí pro kotouč a opět zaváží před Loubala, Dukla, pokud nedá gól, bude hrát v početní výhodě až do konce třetiny.
     
    19:00
    Střelu Heinricha z hloubi útočného pásma ještě těsně před hostujícím gólmanem srazil jeden z domácích hráčů, puk šel ale vedle.
     
    19:35
    Brož se prosmýkl okolo obrany, nahrál na Velebu, který to zkusil z první, Loubal ale vyrazil přímo na hůl Trávníka, parťák Veleby z dorostu ale přestřelil!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina bruslivého a rychlého utkání mezi Jihlavou a Třincem. K vidění byla vyrovnaná hra z obou stran, o něco málo více šancí měli domácí hráči a taktéž po gólu Kadlečka v 9. minutě vedou 1:0. Druhá třetina začne za 13 minut.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Hosté v plném počtu.
     
    20:17
    Adámek se pokusil dohrát Mareše u mantinelu, ten mu však uskočil. Hra se přerušila, Marguš dostal pukem kamsi na krk a odjíždí na střídačku.
     
    20:41
    Těžko říci, zde se dalo mluvit i o trestném střílení. Najíždějícího Przybylu zprava Peschout podsekl před brankou, sudí Antonín však jenom vylučuje.
     
    21:41
    Třinec právě vstřelil branku!
    Přesně po jedné minutě pobytu Peschouta na trestné je stav utkání srovnán! Kalus zpoza brány nahrál na JONÁŠE PETERKA, který prostřelil se štěstím Štastného mezi betony. Asistence: Jan Kalus.
     
    22:36
    Hosté jsou s výpady při chuti a nabídla se jim další možnost, Peterek ale napodruhé Šťastného nepřekonal.
     
    23:02
    Oceláři několikrát ztratili puk ve vlastním pásmu a Jihlava je tak v náporu. Tedy, byla do té doby, než Vála nahrál velice nepřesně.
     
    23:57
    Kaukič se obtočil okolo brány a poslal kotouč do ohně, domácí obrana měla početní převahu a puk odklidila.
     
    24:33
    Peschout vystřelil od modré, jeho střelu vykryl Bartko a touš skončil v ochranné síti.
     
    25:02
    Další nahrávka na brankoviště Dukly, Kalus ji provedl z ostrého úhlu a Šťastný vyrazil levým betonem.
     
    25:54
    Hosté se snaží proniknout do útočného pásma, ale mají problém s bráněním modré čáry od domácích. To se jim nepodařilo, navíc se dopustili ofsajdu.
     
    26:44
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté otáčí skóre! Byla to souhra celé první formace. Finální přihrávku provedl Przybyla do oblasti mezikruží, kde stál DAVID KOFROŇ a nenápadnou střelou se trefil přesně k pravé tyči. Z letu puku jsem měl ale pocit, že byl kotouč tečován domácím hráčem a jednalo by se tak o vlastní gól. Asistence: Dan Przybyla, Jonáš Peterek.
     
    28:25
    Třinec přebral iniciativu a tvoří si několik šancí. Jedna taková přišla teď, Krzak poslal střelu od modré, jenže tu Šťastný neudržel u sebe a nabídla se tak možnost na dorážku Machovi, domácí gólman ale špičkovým zákrokem lapačkou zabránil jasnému gólu!
     
    29:37
    Opět jsou hosté nastěhováni v útočném pásmu a tvoří hru.
     
    30:10
    Podél mantinelu se řítil hostující Kofroň, následně přihrál před branku na Peterka, ale ten se netrefil do puku moc přesně a Dukla se po delší době díky tomuto podívá do útoku.
     
    31:24
    Jasný icing od domácích, Mareš vzal kotouč k sobě a napálil ho na druhou stranu, těžko říci, zda úmyslně, či ne.
     
    31:47
    Kaluš dostal nabito mezi kruhy a švihem orazítkoval spojnici tyčí!
     
    32:11
    Po dalším zákroku Šťastného je přerušena hra, druhá třetina zatím patří jasně hostujícímu celku, který si tvoří jednu šanci za druhou.
     
    32:57
    Kadleček trochu nenápadně navrátil kotouč zpět před brankoviště a trochu zmátl Loubala, který zatím moc práce nemá. Po odpískání se trochu postrkoval Adámek s Wallerem, vše zůstalo v drobné míře.
     
    33:48
    Krtkova nepřesná přihrávka znamenala výjezd útočné první formace hostí, kdy na sebe vzal řešení situace Przybyla, obloučkem netrefil ani domácí klec.
     
    34:49
    Odraz od zadního mantinelu pozlobil hostující obranu, Jihlava začíná být ke konci třetiny aktivnější celek, přibývá taktéž menších strkanic.
     
    35:13
    Mejzlík dostal pukem tam, kam by žádný muž rozhodně nechtěl dostat a musel jet střídat. V průběhu hry se Třinec vrátil do útočného pásma.
     
    36:24
    Najman našel kotouč ve středním pásmu a nahrál Judovi, který zleva prozkoušel Loubalovu lapačku, ta zatím žádné díry narozdíl od stadionu nemá a hostující brankář si připíše další zákrok.
     
    37:09
    Dukla přebrala opravdu v posledních minutách aktivitu a zatlačila Třinecké do defenzivy.
     
    37:49
    Bartko dostal kotouč napravo od Šťastného branky a ještě chtěl nahrávat, ale nebylo to vůbec přesné a domácí gólman vyrazil betonem pryč.
     
    39:05
    Hosté protečovali do útočného pásma a až tam bojují o kotouč. Boj ale prohráli a kontroval opět Najman, taktéž neúspěšně.
     
    39:42
    Heinrich ve velké rychlosti naížděl na Loubala a pokusil se o bekhendové zakončení, které mu ale nevyšlo dle jeho představ. Následně chtěl dorážet Jindra, jenže byl již dobře obsazen.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Konec druhé třetiny, ta už nám nabídla lepší herní projev Třince, který hrál většinu času v útočném pásmu a otočil skóre po gólech Peterka a Kofroně. Ke konci třetiny se hra srovnala a i Jihlava hrozila, utkání ale nesrovnala. Další třetina začne za 12 minut.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Na puku začala třetinu Jihlava, Heinrich se pokoušel dostat se před Loubala, ale nebylo mu přáno, signalizován je ofsajd.
     
    40:52
    Raška se vydal po vyhraném buly dopředu, bekhendovým pokusem prozkoušel Šťastného, který drží spolehlivě.
     
    41:33
    Najsar nahodil kotouč do pásma a povedlo se mu zaměstnat domácí obránce, nijak zásadní vliv na utkání to ale nemělo.
     
    42:17
    Ani tato akce, kdy Plutko táhl přečíslení 2 na 1, jenže vše zazdil nepovedenou přihrávkou.
     
    42:57
    Heinrich ve středním pásmu protečoval kotouč do pásma útočného, z něj se mu ale puk vrátil bleskurychle zpátky, dokonce až na domácí střídačku, kde jednak málem shodil vedoucího týmu, a také hokejky.
     
    43:49
    Čermák si ve středním pásmu počínal s holí nešikovně a zasáhl Kaluse, vše zůstane u dvou minut, neb je to bez krve.
     
    44:34
    Bartko se zručně otočil okolo Najmana a rozehrál dále, další přihrávka ale tolik povedená nebyla a Najman vyhodil ven z pásma.
     
    45:16
    Kalus trefil opět brusle Mejzlíka, domácí kapitán chvíli nevěděl, kde má puk, Kalus si ho všiml rychleji a byl tak v klidu, neboť hosté mohli zůstat na puku.
     
    45:49
    Domácí v plném počtu. Peterek uzavřel přesilovku střelou z levého kruhu, Šťastný dobře podržel puk.
     
    46:10
    Mejzlík prudkou přihrávkou na Čermáka pokoušel vyslat svého spoluhráče do brejku, pas byl však až moc dlouhý, přesto si Čermák dojel kotouč a objel klec, k zakončení se už nedostal.
     
    47:18
    Hosté jsou opět natlačeni v útočném pásmu, nechtějí tolik riskovat a spoustu věcí tak hrají v poklidu.
     
    48:27
    Zmatky před domácí brankou, souboj 2 na 2 vyhráli spíše domácí a vyvezli kotouč ven.
     
    49:08
    Střela Kaukiče byla blokována a letěla vysoko do ochranné sítě.
     
    49:36
    Dukla právě vstřelila branku!
    Máme srovnáno po pěkné akci! Čermák rozehrál na Mareše, který vedl puk podél pravého buzáru, z ostrého úhlu nahrál najíždějícímu ALEŠI HEINRICHOVI, domácí útočník umístil kotouč přesně pod víko! Asistence: Lukáš Mareš, David Čermák.
     
    50:28
    Dukla právě vstřelila branku!
    Zřejmě jsem měl asi vidiny, neboť třetí gól byl úplně stejný, jako ten druhý. Domácí ujeli do přečíslení 2 na 1, Kadleček pod hokejkou bránícího hráče nahrál na LUKÁŠE JINDRU, který střelou z první vrací Dukle vedení. Asistence: Slavomír Kadleček.
     
    51:31
    Rozhodně se přiostřilo na hřišti, k vidění jsou důraznější osobní souboje.
     
    51:52
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí pětice odjíždí zklamaná na střídačku, hostující odjíždí zvesela, neboť srovnala! Marguš najížděl na branku, nakonec skončil až za ní. Rozjel ale rychlou kombinaci, přes Macha se puk dostal na JANA KALUSE, hostující hráč přesnou ranou z pravého kruhu přidává třetí gól hostí! Asistence: Matěj Mach, Timotej Marguš.
     
    53:43
    Trávník dostal kotouč a v poklidu ho rozehrál, dal tak opět šanci na rychlou akci první formace Jihlavy, Heinrich ale skončil kousek za modrou čárou.
     
    55:01
    Doposud nevýrazný Radzienczak vypálil od modré, těsně před Šťastným blokoval Vála a holí vyrazil kotouč vysoko, až nad mantinel a hra je přerušena.
     
    55:41
    Aktivní napadání rozehrávky nese hostům své ovoce, Peterek takto vyjel na pravý kruh a vypálil, domácí gólman vyrazil.
     
    56:37
    Przybyla se velmi dobře probil do útočného pásma a pálil, nebylo to nic, co by bezprostředně ohrožovalo remízový stav na stadionu.
     
    57:13
    Oba týmy nechtějí evidentně udělat chybu, vypadá to, že s jistým jedním bodem jsou spokojeni.
     
    58:20
    Adámek chtěl rozehrát, ale dříve byl na puku Jindra a trochu pocuchal nervy hostující střídačce, domácí útočník pálil sice razantně, ale bez umístění.
     
    59:16
    Mejzlík táhl zřejmě jeden z posledních útoků Dukly, nechával za sebe v domnění, že tam někdo bude, a on nebyl. Hosté logicky jeli do protiútoku, to už hru přerušuje Šťastný.
     
    59:45
    Tohle Kalus hodně přehnal. Velice důrazným zákrokem za hranou trefil mladého Najmana loktem do obličeje, po poradě dostává 2+10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    59:59
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tak to je naprostý šok na stadionu! 0,8 desetiny sekund před koncem jdou domácí do vedení! Čtvrtý gól zároveň popudil i nějaké dva diváky na stadionu, kteří si chtějí vyříkat věci ručně, upřímně, všichni z toho mají akorát srandu. Puk v závaru, který domácí vytvořili, dotlačil do branky LUKÁŠ MAREŠ. Asistence: David Čermák, Aleš Heinrich.
     
    59:59
    Mareš se ještě lehce vysmíval hostujícímu kapitánovi Hrachovskému a domácí hráč tak dostává deset minut nesportovního chování. Fakticky už ale o nic nejde.
     
    Konec zápasu.
     
    Dámy a pánové, skončil nám zápas juniorské extraligy mezi Jihlavou a Třincem. Domácí ukázali hlad po výhře, když otočili stav utkání za necelou minutu. Ač Třinec srovnal na 3:3 téměř záhy, 0,8 desetiny sekund před koncem se prosadil ve skrumáží těl Mareš a rozhodl o třech bodech pro Jihlavu. Dukla tak vyhrála 4:3, ode mne je to dnes vše, z HZS se s vámi loučí Tomáš Kalas. (13:59:35)

    Tomáš Kalas

    Góly a asistencie: 9. Kadleček (Krtek, Jindra), 50. Heinrich (Mareš, Čermák), 51. Jindra (Kadleček), 60. Mareš (Čermák, Heinrich) – 22. Peterek (Kalus), 27. Kofroň (Przybyla, Peterek), 52. Kalus (Mach, Marguš)


    HC Dukla Jihlava: Šťastný (Juda) – Mareš, Vála, Peschout (A), Krtek, Trávník, Veleba – Mejzlík (C), Heinrich (A), Čermák – Jindra, Kadleček, Waller – Juda, Najman, Brož – Strnad
    trenér: Karel Nekvasil

    HC Oceláři Třinec: Loubal (Štěpánek) – Radzienczak (A), Hrachovský (C), Krzak, Bartko, Adámek, Marguš – Kofroň, Przybyla, Peterek – Kalus, Mach, Raška – Plitko, Najsar, Kaukič (A) – Papaj, Molin, Strakoš – Puzoň
    trenér: René Mucha

    Rozhodca: Antonín – Kotlík, Roupec