Columbus – Detroit 3:2 (kon.) | Ottawa – Calgary 1:2 (kon.) | Dallas – Anaheim 2:1 (kon.)
Vancouver – Minnesota 2:5 (kon.) | Boston – Chicago 7:4 (kon.) | Buffalo – Vegas 1:2 (1:2 po s.n.)
Tampa Bay – Montreal 3:2 (2:1 po s.n.) | Philadelphia – Winnipeg 2:1 (kon.) | Colorado – Arizona 5:2 (kon.)
LA Kings – St. Louis 2:7 (kon.) | San Jose – Washington 0:2 (kon.)
koniec
Boston Bruins
7:4 (2:2, 1:2, 4:0)
Chicago Blackhawks
cz Sobota 10.03.2018, 19:00 • TD Garden, Boston • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:39 Sean KURALY - 7:4
     
    59:39
    Bruins právě vstřelili branku!
    A výhra domácího celku je definitivně potvrzena. SEAN KURALY vybojoval kotouč u mantinelu a poté už mu toho moc nezbývalo, v pohodě se trefil do prázdné branky a zvýšil tak na 7:4, zápas každou chvíli skončí. Asistence: Tim Schaller, Zdeno Chára.
    49:18 Rick NASH - 6:4
     
    49:18
    Bruins právě vstřelili branku!
    A další branka na domácí straně, závěrečná třetina se tak Bostonu mimořádně vyvedla a je to právě domácí tým, který teď diktuje tempo a dostává se do slibných šancí. Tu poslední dokázal po rychlých přihrávkách proměnit RICK NASH a prosazuje se rovněž z přesilové hry. Boston se tak dostává do dvoubrankového vedení a vypadá to pro domácí celek hodně slibně. Asistence: Torey Krug, Brad Marchand.
    48:02 Brian GIONTA - 5:4
     
    48:02
    Bruins právě vstřelili branku!
    A je tam! Přesilovka využitá, druhá v pořadí! Patrick Kane vypadá hodně naštvaně, neboť je to hlavně jeho vina, že se Boston teď ujímá vedení. Po důkladné kombinaci se ke střele dostal Jake DeBrusk , jeho ránu ještě brankář zneškodnil, ale kotouč se mu zamotal mezi betony a z do prázdné branky dorážel BRIAN GIONTA. Asistence: Jake DeBrusk , Matt Grzelcyk.
    46:33 David PASTRŇÁK - 4:4
     
    46:33
    Bruins právě vstřelili branku!
    Bostonu se to přece jen povedlo a znovu vyrovnává! Tohle je trošku kruté proti Cichago, které od druhé poloviny zápasu jednoznačně udávalo tempo hry a bylo lepším týmem na hřišti. Boston se dostal do ojedinělého úniku a poté dokázal z blízkosti zakončit DAVID PASTRŇÁK a dnešní zápas tím pádem patří českým hokejistům, David dokázal využít zmatků před brankářem a propasíroval kotouč až za záda brankáře. Asistence: Brad Marchand, Riley Nash.
    35:46 Matthew HIGHMORE - 3:4
     
    35:46
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hosté se znovu ujímají jednobrankového vedení. Po tom, co se Chicago dostalo do pásma, tak se dokázali útočnici dobře rozestavit, hlavně tedy MATTHEW HIGHMORE, který střílel a svou ránu umístil pod horní tyčku brankové konstrukci, je to jeho vůbec první gól v NHL! Brankář se sice dokázal včas přemístit, ale zakročit se mu už nepovedlo. Asistence: Erik Gustafsson, Arťom Anisimov.
    30:05 David KREJČÍ - 3:3
     
    30:05
    Bruins právě vstřelili branku!
    Tohle byla hokejová nádhera! Moc dlouho to netrvalo a je opět vyrovnáno. Domácí fanoušci se tak mohli radovat po vůbec první šanci v přesilové hře. Jake Debrusk se úplně snadno dostal do střelecké příležitosti, ale nestřílel a nahrál naprosto volnému DAVIDU KREJČÍMU, který přidává svůj druhý gól v zápase a udělal tak rozhodně radost i českým fanouškům, našemu reprezentantovi stačilo trefit odkrytou branku po perfektní přihrávce. Asistence: Jake DeBrusk, Brian Gionta.
    26:37 John HAYDEN - 2:3
     
    26:37
    Chicago právě vstřelilo branku!
    A obrat je dokonán! Chicago prohrávalo o dva přesné zásahy a teď už vede! Do úniku z levé strany se dostal JOHN HAYDEN, který se nejprve obhlížel a hledal lépe postavené spoluhráče, ale nikdo se mu nenabízel, tak se rozhodl vystřelit, kotouč cpal na vzdálenější tyčku , od ní se kotouč odrazil až za záda brankáře, který nedokázal včas zareagovat. Asistence: Patrick Sharp, David Kämpf.
    14:56 Erik GUSTAFSSON - 2:2
     
    14:56
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Chicago takřka okamžitě po úvodní gólu dokázalo dokonce i vyrovnat a jsme svědky hodně svižného hokeje, Tuukka Rask vypadal hodně frustrovaně, neboť inkasoval podruhé za necelé dvě minuty. Po kombinaci se dostal ke střele ERIK GUSTAFSSON a povedlo se mu kotouč dostat až za záda brankáře, k asistenci tak přidává i branku. Asistence: Nick Schmaltz, Alex DeBrincat.
    14:27 Jonathan TOEWS - 2:1
     
    14:27
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Chicago hodně rychle reaguje na branku a dočkalo se tak snížení na rozdíl jednoho gólu. Po rychlém přečíslení se Patrick Kane dostal ke střele, ta byla odražená a kotouč se dostal až k JANATHANU TOEWSOVI , který propálil vše, co má stálo v ceště, brankář neměl šanci reagovat. Asistence: Erik Gustafsson, Patrick Kane.
    14:10 David KREJČÍ - 2:0
     
    14:10
    Bruins právě vstřelili branku!
    A už je to o dvě branky! Boston využívá přesilovou hru a zvýšil svůj gólový náskok. Všechno to začalo u Gionty, který vybojoval útočné pásmo a naservíroval kotouč před brankáře, tam už číhal DAVID KREJČÍ a dorazil kotouč pod horní tyčku branky! Asistence: Jake DeBrusk, Nick Holden.
    11:27 Noel ACCIARI - 1:0
     
    11:27
    Bruins právě vstřelili branku!
    Gólový účet dnešního zápasu je otevřený! Boston se prosazuje ve vlastním oslabení! Duncan Keith špatně zpracoval kotouč a toho okamžitě využil Sean Kuraly , který se řítil do samostatného nájezdu, jeho ránu ještě brankář zneškodnil, ale na dorážku NOELA ACCIARIHO už byl krátký. Celou situaci ještě řeší rozhodčí, ale nejspíš nebude důvod branku neuznat. Asistence: Sean Kuraly.

    Marek Jašek

    Góly a asistencie: 12. Acciari (Kuraly), 15. Krejčí (DeBrusk, Holden), 31. Krejčí (DeBrusk, B. Gionta), 47. Pastrňák (Marchand, Riley Nash), 49. B. Gionta (DeBrusk, Grzelcyk), 50. Rick Nash (Krug, Marchand), 60. Kuraly (Schaller, Chára) – 15. J. Toews (E. Gustafsson, P. Kane), 15. E. Gustafsson (Schmaltz, DeBrincat), 27. Hayden (Sharp, Kämpf), 36. Highmore (E. Gustafsson, Anisimov)


    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – Carlo, Chára (C), McQuaid, Krug, K. Miller (A), Grzelcyk, Holden – Pastrňák, Riley Nash (A), Marchand – Rick Nash, Krejčí, DeBrusk – B. Gionta, Wingels, Heinen – Acciari, Kuraly, Schaller.
    Chicago Blackhawks: Bérubé (A. Forsberg) – C. Murphy, Keith (A), Seabrook, E. Gustafsson (C), Oesterle, Rutta (A) – P. Kane, J. Toews, Saad – Duclair, Schmaltz, DeBrincat – Jurčo, Anisimov, Highmore – Hayden, Kämpf, Sharp.

    Rozhodca: Joannette, Rehman – Murray, Cherrey