Lok. Moskva – Nice 1:0 (kon.) | Atlético Madrid – Kodaň 1:0 (kon.) | D.Kyjev – AEK Atény 0:0 (kon.)
Zenit – Celtic 3:0 (kon.) | Lipsko – Neapol 0:2 (kon.) | Villarreal – Lyon 0:1 (kon.)
Plzeň – Partizan 2:0 (kon.) | Lazio – FCSB 5:1 (kon.) | Lisabon – Astana 3:3 (kon.)
Bergamo – Dortmund 1:1 (kon.) | Bilbao – S. Moskva 1:2 (kon.) | Salzburg – Sociedad 2:1 (kon.)
AC Miláno – Razgrad 1:0 (kon.) | Arsenal – Östersunds FK 1:2 (kon.) | Braga – Marseille 1:0 (kon.)
koniec
AC Miláno
1:0 (1:0)
PFC Ludogorets Razgrad
Štvrtok 22.02.2018, 21:05 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Európska liga • 1/16 finále
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:05.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá AC Miláno a PFC Ludogorets Razgrad. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 21:05.

    Dnes sú na programe odvetné zápasy 1/16 finále Európskej ligy. Diváci na Stadio Giuseppe Meazza v Miláne budu svedkami súboja domáceho AC Miláno s bulharským PFC Ludogorets Razgrad. V lepšej východiskovej pozícii je práve domáci celok, ktorý si z bulharskej pôdy priváža víťazstvo 3:0!

    AC Miláno:
    Domáci futbalisti sa v rámci skupinovej fázy Európskej ligy predstavili v skupine D. Túto skupinu napokon milánske AC vyhralo, keď dokázalo získať 11 bodov. Čo sa týka domácej súťaže, tak tam sa nachádza až na 7. mieste, ale disponuje vynikajúcou poslednou formou.

    PFC Ludogorets Razgrad:
    Hosťujúci futbalisti sa v rámci skupinovej fázy Európskej ligy predstavili v skupine C. V tejto vyrovnanej skupine napokon obsadili druhé miesto, so stratou jedného bodu na lídra skupiny. Čo sa týka najvyššej futbalovej súťaže v Bulharsku, tak tam sa Razgrad nachádza na prvom mieste, kde má náskok jeden bod pred CSKA Sofia.

    Prvý zápas teda jednoznačne dopadol pre domáci celok, ktorý tak má už zrejme postup vo vrecku. Uvidíme teda, či Razgrad ešte dokáže niečo vymyslieť, alebo to bude opäť jasná záležitosť AC Miláno. Nechajme sa teda prekvapiť.

    Zápas vám z pozície komentátora tohto prenosu sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Úvodné zostavy:

    AC Miláno: An. Donnarumma – Abate (C), C. Zapata, A. Romagnoli, Ricardo Rodríguez – Kessié, Locatelli, Montolivo – Borini, André Silva, Cutrone

    Náhradníci: G. Donnarumma – N. Kalinić, J. Mauri, Çalhanoğlu, Bonucci, Bonaventura, Biglia

    PFC Ludogorets Razgrad: Broun – Natanael, Moţi, Terziev, Cicinho – Góralski, A. Abel – Wanderson, Marcelinho (C), Misidjan – Świerczok

    Náhradníci: Renan – Plastun, Lukoki, Kovačev, Forster, Djakov, Campanharo

    Rozhodca: A. Mallenco (ESP)
     
    Príjemný večer prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku odvetného šestnásťfinálového zápasu medzi AC Miláno a PFC Ludogorets Razgrad už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch mužstiev. Favoritom tohto zápasu sú určite domáci, ktorí vybojovali na pôde v Bulharsku výsledok 3:0 a odveta by tak mala byť formalitou. Stať sa však vo futbale môže čokoľvek a určite sa tak oplatí toto stretnutie sledovať.

    San Siro je tak už na všetko pripravené, čaká sa len na príchod aktérov a arbitrov tohto stretnutia. Pri sledovaní nášho online textového prenosu vám praje príjemný športový zážitok komentátor Miroslav Revaj.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali domáci futbalisti, ktorí sa presúvajú na svoju polovičku.
     
    2
    Aj naďalej loptu na svojich kopačkách drží domáci celok, ktorí sa pochopiteľne nemá kam ponáhľať a snaží sa kombinovať na svojej polovičke.
     
    3
    Hostia si však už dokázali vybojovať loptu na svoje kopačky, do útoku sa tak vydal Świerczok, ale postranný rozhodca jeho snahu prerušuje pre postavenie mimo hru.
     
    4
    Razgrad sa postupne opäť presúva na útočnú polovičku, hostia predsa len nemajú na čo čakať a musia hrať veľmi aktívne. Obrana domácich je však zatiaľ veľmi pozorná.
     
    5
    Bulharský celok to skúša aj cez dlhé nakopávané lopty dopredu, ale aj s nimi si obrana talianskeho celku bez problémov poradila. Zápas sa však ešte len rozbieha a snáď budeme svedkami aj zaujímavejších situácii.
     
    6
    Boli sme svedkami prvého rohového kopu v tomto zápase. Po rýchlej útočnej akcii si ho vybojoval hosťujúci celok, ale následne už neprišla žiadna zaujímavá situácia a domáci upratali loptu do bezpečia.
     
    7
    Do zápasu aktívnejšie vstúpili hostia, ale stále nenašli recept na prekonanie domácej defenzívy. Miláno však musí hrať na svojej polovičke a brániť sa, čo hosťom určite vyhovuje.
     
    8
    Potešiť sa teraz mohli aj domáci fanúšikovia, dopredu sa s loptou dostal Cutrone, ale do zakončenia sa však už nedostal, pretože sa mu nepodarilo prejsť cez hosťujúcu obranu.
     
    9
    A opäť domáci útočník narobil hosťujúcej defenzívy starosti. Cutrone sa už dostával k odrazenej lopte a pripravoval sa na zakončenie, ktoré mu však umožnené nebolo.
     
    10
    Pre zmenu sa teraz na útočnej polovičke drží domáci celok, čo zase nevyhovuje hosťujúcemu celku. Zatiaľ hrá v útoku veľmi aktívne domáci Cutrone, ale do zakončenia sa ešte nedostal.
     
    11
    Ani domácim napokon toto ťaženie nič zaujímavého neprinieslo a tak sa už k lopte dostáva ich dnešný súper. Razgrad musí doháňať až trojgólové manko, čiže potrebuje streliť gól čo najrýchlejšie.
     
    12
    Hostia však na súperovej polovičke loptu stratili a tak sa k nej pochopiteľne dostáva domáci celok. Ten sa však nikam neponáhľa a do svojej kombinácie zapojuje aj brankára.
     
    13
    Teraz sa však už domáci futbalista Cutrone dostal do zakončenia na hosťujúcu bránu, ale jeho slabé zakončenie nemohlo narobiť brankárovi Brounovi problémy.
     
    14
    Razgrad sa postupne presúva na útočnú polovičku a po nedovolenom zákroku získava priamy kop na polovičke svojho dnešného súpera. Domáci futbalisti sa tak teraz budú musieť brániť.
     
    15
    Po priamom kope sa ešte hostia držali na útočnej polovičke, ale už sa k ničomu zaujímavému nedostali a tak lopta ide na kopačky domácich futbalistov. Úvod zápasu sa tak zatiaľ neodohráva vo veľkom tempe.
     
    16
    Hostia sa však teraz nemôžu dostať preč zo svojej polovičky, síce držia loptu na svojich kopačkách, ale domáci futbalisti ich vysoko napádajú, čo robí bulharskému celku problémy.
     
    17
    Domácim vysoké napádanie teda vychádza na výbornú, Miláno získava loptu na svoje kopačky a tak sa môže postupne presunúť na útočnú polovičku, čím môže naťahovať čas.
     
    18
    Obrana hostí teraz mala plné ruky práce, ale dokázala loptu upratať do bezpečia. AC Miláno však ostáva na útočnej polovičke, čo pre hostí nesignalizuje nič dobré.
     
    19
    Aj s touto loptou, ktorá smerovala do pokutového územia si hostia poradili. Domáci však aj naďalej ostávajú na útočnej polovičke a tak sa ich súper musí mať stále na pozore.
     
    21
    AC Miláno dalo gól!
    Je tu otvárací gól tohto zápasu! Domáci futbalisti zastavili útok svojho súpera a podnikli následne rýchly protiútok. Po peknej výmene lôpt sa následne úspešný center na zadnú tyč dostal až k FABIOVI BORINIMU a ten otvára skóre tohto zápasu – 1:0!
    21. Fabio Borini (ACM) - 1:0
     
    22
    V celkovom súčte skóre je to však už 4:0 a to je pre hostí už takmer neriešiteľná situácia. Nechajme sa však prekvapiť, či Razgrad dokáže aspoň nejakým spôsobom zdramatizovať toto stretnutie.
     
    23
    Momentálne sú pri lopte práve hostia, ale nedarí sa im v prechode na útočnú polovičku. Domáci však aj naďalej vysoko napádajú, čo hosťom robí menšie problémy.
     
    24
    Postupne sa však už hostia dostávajú na útočnú polovičku, ale stále čakajú na svoju prvú zaujímavú situáciu v tomto zápase. Domáci tak momentálne predvádzajú aj úspešnú prácu v defenzíve.
     
    26
    Razgrad úspešne kombinoval na útočnej polovičke, ale útočné ťaženie tohto celku je zastavené, pretože sa futbalisti bulharského tímu previnili ofsajdom.
     
    27
    Hostia však rýchlo získavajú loptu späť na svoje kopačky. Domáci v prechode do útoku faulovali a tak sa teraz budú musieť brániť priamemu kopu súpera.
     
    28
    Po priamom kope sa na hranici pokutového územia dostal do zakončenia Marcelinho, ale jeho pokus bol veľmi nepresný a brankára domácich neohrozil.
     
    29
    Ani domácim sa však teraz v útoku nedarilo a loptu tak už majú na svojich kopačkách hostia. Razgrad však momentálne kombinuje na svojej polovičke.
     
    30
    Postupne sme sa už prehupli za polhodinu tohto zápasu, domáci futbalisti navýšili svoje celkové vedenie v tomto dvojzápase a smerujú tak za postupom ďalej.
     
    32
    Dlhšiu dobu teraz držia loptu hosťujúci futbalisti, ale stále sa im nedarí v prechode na útočnú polovičku. Momentálne sa teda na ihrisku nič zaujímavého nedeje.
     
    34
    AC Miláno založilo rýchly protiútok, následne sa do zakončenia dostával Cicinho, ale jeho pokus už úspešný nebol a bránu hostí nijak neohrozil. Diváci na štadióne však po dlhšej dobe videli niečo zaujímavejšie.
     
    35
    Sledovali sme ďalšie útočné ťaženie domáceho celku, loptu získal Abate, ale bol faulovaní. Domáci tak získavajú na útočnej polovičke priamy kop a môžu tak hru upokojiť.
     
    36
    Do akcie sa však teraz dostal aj domáci brankár, ktorý musel čeliť strele od Misidjana, ale tento slabý pokus bez problémov kryje. Miláno tak rozohráva loptu na svojej polovičke.
     
    37
    Útočné ťaženie sme teraz sledovali aj na druhej strane, ale center do pokutového územia hostí len preletel okolo brány a nik nedokázal loptu zachytiť.
     
    39
    V týchto chvíľach sa opäť nič zaujímavého nedeje, síce sa hrá na polovičke hosťujúceho celku, ale domáci moc útočnú aktivitu neprejavujú. Pomaly sa blíži aj záver prvého polčasu.
     
    40
    Pred hosťujúcu bránu smerovala ďalšia centrovaná lopta, postaral sa o to Cutrone. Ani jeho snaha však úspešná nebola a hostia bez problémov upratali loptu do bezpečia.
     
    41
    Teraz však budú musieť hostia čeliť rohovému kopu domácich. Domáci futbalisti sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú.
     
    42
    Rohový kop napokon žiadnu zaujímavú situáciu neponúkol, domáci ostávajú pri lopte, ale kombinujú na svojej polovičke.
     
    44
    Pomaly sa už čaká aj na údaj o nadstavenom čase, ale hra sa v prvom polčase nijak výrazne neprerušovala. Uvidíme teda, o koľko ešte Mallenco predĺži prvé dejstvo.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončil sa prvý polčas tohto zápasu, v ktorom sa o jediný gól postaralo domáce mužstvo. V 21. minúte Borini navýšil tak celkové vedenie AC Milána v tomto dvojzápase na 4:0 a taliansky klub tak smeruje za postupom ďalej.

    Uvidíme teda, čo nám ešte ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 22:06!
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali hostia. Zrejme je už teda o všetkom rozhodnuté, ale ešte môžu prísť nejaké zaujímavé situácie.
     
    47
    Razgrad sa snažil prejsť na útočnú polovičku, ale to sa hosťom nepodarilo a tak už loptu na svoje kopačky získava domáci celok.
     
    48
    Milánu sa však nevydaril prechod na útočnú polovičku, okamžite sa tak dopredu vydali hostia. Razgrad aspoň teda bojuje o ten čestný zásah.
     
    49
    Hosťujúcemu celku sa nevydarila kombinácia na polovičke domácich a tak dopredu vyrazil taliansky celok. Po nedovolenom zákroku získava Miláno priamy kop na útočnej polovičke.
     
    50
    Následne sa však domácim nepodarilo nič zaujímavého vybojovať, loptu tak získava jeho dnešný súper, ktorý už stratil zrejme nádeje na postup ďalej, skóre 4:0 je už fakt nedobehnuteľné.
     
    52
    Razgrad teraz zahrával rohový kop, ktorý však nič zaujímavého neponúkol, domáci bezpečne loptu odvrátili preč. Hostia však ešte ostávajú na útočnej polovičke.
     
    53
    Teraz sa však už brankár domácich musel mať na pozore. Hostia si však nerozumeli v pokutovom území a tak mal brankár Donnarumma ľahkú prácu. Domáci brankár tak zatiaľ smeruje za čistým kontom.
     
    54
    Zakončenie sme teraz sledovali aj na druhej strane, ale ani Cutronemu nevyšiel jeho pokus a slabá strela neznamenala žiadne nebezpečenstvo pre bránu hostí.
     
    55
    Ani tento center od Natanaela nič zaujímavého neponúkol, lopta bezpečne doputovala do rukavíc brankára Donnarummu.
     
    57
    Striedanie v tíme AC Miláno: z ihriska odchádza Franck Kessié, prichádza José Mauri.
    Striedanie v tíme AC Miláno: z ihriska odchádza Patrick Cutrone, prichádza Nikola Kalinić.
     
    58
    Nebezpečná príležitosť na strane hostí! Po úspešnom centri do pokutového územia sa k zakončeniu dostal Misidjan, ale jeho strelu brankára Donnarumma vyráža do bezpečia.
     
    59
    Hostia sa aj naďalej držia na útočnej polovičke, domáci sú tak teraz pod menším tlakom, ale všetko ich obrana úspešne zvláda.
     
    60
    Uplynula nám už hodina hry z tohto zápasu, skóre 1:0 ostáva aj naďalej v platnosti. Celkovo to je však už 4:0 pre taliansky celok a tak sa už len čaká na koniec zápasu, po ktorom sa môžu domáci futbalisti radovať z postupu ďalej.
     
    62
    Tempo hry opäť mierne opadá, pri lopte je domáci celok a ten kombinuje na svojej polovičke. Hostia ani nejavia aktivitu smerom k napádaniu rozohrávky.
     
    64
    Striedanie v tíme PFC Ludogorets Razgrad: z ihriska odchádza Marcelinho, prichádza Gustavo Campanharo.
     
    65
    Pri lopte je teraz hosťujúci celok, ale nedarí sa mu pri prechode na útočnú polovičku. Domáci teraz navyše vysoko napádajú rozohrávku svojho súpera.
     
    66
    Domáci futbalista Kalinić sa snažil o individuálny prienik a bol pri tom faulovaní. Taliansky tím tak ešte ostáva pri lopte a môže sa pokúsiť zaútočiť.
     
    67
    Miláno zahrávalo priamy kop, ale táto situácia nič zaujímavého nepriniesla, keďže lopta skončila iba na dobre postavenom múre.
     
    68
    Pri nedorozumení domácej obrany sa musel mať na pozore aj brankár Donnarumma, ale úspešne si poradil a loptu dostal do bezpečia. Uvidíme teda, či sa ešte v tomto zápasu dočkáme presného zásahu.
     
    70
    Aktuálne tempo, ktoré má toto stretnutie však tomu vôbec nenasvedčuje. O postupujúcom je už rozhodujúce a tak domáci, ktorí majú momentálne loptu na svojich kopačkách sa nikam neponáhľajú.
     
    71
    Žltú kartu dostáva Jacek Góralski (PFC Ludogorets Razgrad).
     
    72
    Striedanie v tíme PFC Ludogorets Razgrad: z ihriska odchádza Virgil Misidjan, prichádza Jody Lukoki.
     
    74
    Ani teraz sa domácim futbalistom nepodarilo prebojovať sa na útočnú polovičku, k lopte sa tak už dostávajú hostia a snažia sa ešte niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    75
    Striedanie v tíme AC Miláno: z ihriska odchádza Alessio Romagnoli, prichádza Leonardo Bonucci.
     
    76
    Pomaly sa už blíži aj záverečná časť tohto zápasu, opäť sa nič zaujímavého nedeje, domáci sa snažia kombinovať na svojej polovičke.
     
    78
    Domáci Kalinić to opäť skúšal individuálne, ale znova len narazil na pevnú obranu súpera. K lopte sa tak dostáva bulharský celok.
     
    79
    Do kombinácie hostí sa zapája aj ich brankár Broun, tempo hry stále opadá. Čo chvíľa však už bude koniec zápasu a domáci môžu oslavovať zaslúžený postup ďalej.
     
    81
    Pekný prechod do útoku teraz predviedli domáci futbalisti, ale Boriniho prihrávku už nikto nezachytil. Lopta tak pripadne hosťujúcim futbalistom.
     
    83
    Napokon sa hostia dostali až do pokutového územia, tam sa snažil o strelu Świerczok, ale to sa mu nepodarilo a domáci následne loptu upratali do bezpečia.
     
    84
    Striedanie v tíme PFC Ludogorets Razgrad: z ihriska odchádza Anicet Abel, prichádza Světoslav Djakov.
     
    85
    V pokutovom území teraz neobstál ani domáci Kalinić, ktorý sa takisto nedostal do zakončenia. Miláno však ešte ostáva na útočnej polovičke.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Leonardo Bonucci (AC Miláno).
     
    88
    Domáci zahrávali v závere zápasu priamy kop, postaral sa oň Wanderson. Jeho strela však smerovala tesne vedľa hosťujúcej brány.
     
    89
    Čakáme už aj na údaj o nadstavenom čase, ale zrejme sa toto stretnutie už moc naťahovať nebude.
     
    90
    Napokon sa nadstavuje ešte 1 minúta!
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase už gól nepadol, v celkovom súčte teda vyhráva AC Milán 4:0 a zaslúžene tak postupuje ďalej!

    S týmto konštatovaním sa už lúčim a prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:53:47)

    Miroslav Revaj

    Góly: 21. Borini

    Karty:   87. Bonucci (ACM) – 71. Góralski (LUD)


    AC Miláno: An. Donnarumma – Abate (C), C. Zapata, A. Romagnoli (75. Bonucci), Ricardo Rodríguez – Kessié (57. J. Mauri), Locatelli, Montolivo – Borini, André Silva, Cutrone (57. N. Kalinić).
    Náhradníci: G. Donnarumma – N. Kalinić, J. Mauri, Çalhanoğlu, Bonucci, Bonaventura, Biglia.

    PFC Ludogorets Razgrad: Broun – Natanael, Moţi, Terziev, Cicinho – Góralski, A. Abel (84. Djakov) – Wanderson, Marcelinho (C) (64. Campanharo), Misidjan (72. Lukoki) – Świerczok.
    Náhradníci: Renan – Plastun, Lukoki, Kovačev, Forster, Djakov, Campanharo.

    Rozhodca: A. Mallenco (ESP)
    15.02.2018
    Razgrad - AC Miláno 0:3

    Góly: 45. Cutrone, 63. Ricardo Rodríguez (pen.), 90+2. Borini

    Karty:   38. Lukoki (LUD) – 4. Abate (ACM)