USA – Slovensko sk 2:1 (kon.) | OŠ z Ruska – Slovinsko 8:2 (kon.) | Fínsko – Nórsko 5:1 (kon.)
Švédsko – Nemecko 1:0 (kon.)
koniec
Švédsko
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Nemecko
Piatok 16.02.2018, 13:10Olympijské Hry - muži • Skupina C
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:24
    Neuveriteľné, čo teraz zahodil Felix Schütz! Po nahodenom puku od Christiana Ehrhofffa sa ocitol úplne sám pred Jhonasom Enrothom, no puk poslal len do betónov švédskeho gólmana!
     
    58:26
    Ani z tohto nie je gól. David Wolf si prebral dlhú prihrávku až na útočnú modrú čiaru, tiesnený Simonom Bertilssonom sa natlačil až do bránkoviska, bránka Jhonasa Enrotha je posuinutá. Marco Sturm si berie oddychový čas, Nemci už budú hrať vabank. Timo Pielmeier zostáva na striedačke.
     
    56:41
    Linus Omark znova naservíroval skvelý puk od pravého mantinela, keď v rýchlosti hľadal Antona Landera na osi ihriska, no Timo Pielmeier zakročil svojou hokejkou.
     
    54:14
    Dominik Kahun sa obtočil okolo švédskej bránky, proti Enrothovi neuspel, odovzdal tak puk Yasinovi Ehlizovi, ktorý ale znova stroskotal na Jhonasovi Enrothovi.
     
    46:00
    To snáď už nemôže byť ani pravda. Jhonasovi Enrothovi bude po dnešnom zápase zvoniť v ušiach možno aj dva dni. Tentokrát sa do puku z celej sily oprel Felix Schütz a od pravej žŕdky švédskej bránky sa puk odrazil k mantinelu! Neuveriteľná smola nemeckého tímu!
     
    41:22
    Fantastický reflex Jhonasa Enrotha! Švédsky gólman zareagoval na delovku z prvej od Felixa Schütza, ktorému z rohu klziska nabíjal Patrick Hager.
     
    39:52
    Tak toto mohol byť doslova štýlový gól do šatne. Christian Ehroff zaviezol puk do útočného pásma, odovzdal ho Patickovi Hagerovi, ktorý poslal strieľanú prihrávku do bránkoviska Dominikovi Kahunovi,no ten puk netrafil tak, ako by si predstavoval a Jhonas Enroth ho dokázal vykopnúť k mantinelu.
     
    38:37
    No tak Švédom záver druhej tretina absolútne nevychádza. Potom, čo ubránili dlhú presilovú hru súpera o dvoch hráčov, sa budú brániť opäť. Johan Fransson totiž veľmi nešťastne podrazil Patricka Reimera.
     
    37:10
    Nemci dnes ten gól snáď nedajú. Jhonas Enroth už musel riešiť niekoľko náročných príležitostí, no tú najväčšiu mal Dominik Kahun, ktorý po prihrávke od Brooksa Maceka dnes už po druhýkrát opečiatkoval žrdku za Jhonasom Enrothom. Celkovo to bola tretia nemecká strela do konštrukcie bránky.
     
    36:25
    No tak toto je obrovská príležitosť Nemecka na vyrovnávajúci gól. Viktor Stålberg si totiž zabudol svoju hokejku medzi nohami jedného z Nemcov a daroval tak súperovi 70 sekúnd trvajúcu presilovú hru o dvoch hráčov.
     
    35:34
    Počet hráčov na oboch stranách sa na niekoľko sekúnd vyrovná, potom si skrátenú presilovp hru zahrajú skrátenú presilovú hru. Pär Lindholm totiž v súboji pri mantineli pridržal hokejku jednému z nemeckých hokejistov.
     
    33:45
    Felix Plachtta sa teraz tak zahnal po puku, až zasiahol do tváre brániaceho Staffana Kronwalla. Švédsko si tak zahrá s blížiacim sa koncom druhej tretiny presilovú hru.
     
    31:37
    Vynikajúca práca Dominika Kahuna. Ten absolvoval za švédskou bránkou niekoľko osobných súbojov, napokon sa k puku dostal a nabil na pravý kruh Yasinovi Ehlizovi, ktorého projektil Jhonas Ehroth vyráža.
     
    30:22
    Veľké príležitosti na oboch stranách. Linus Omark nabil na modrú čiaru Oscarovi Möllerovi, jeho delovku zblokoval Gerrit Fauser, no puk sa dostal k Christanovi Ehroffovi, ktorý pri návrate z trestnej lavice zakončil prečíslenie dvoch na jedného až príliš predvídateľnou strelou.
     
    28:14
    Christian Ehroff teraz trochu zváhal pri bránení Viktora Stalberga, ktorého poľahky pustil za svoj chrbát, následne už skúsenému obrancovi pomohlo len podrazenie súpera.
     
    26:36
    Ďalší obrovský závar pred Jhonasom Enrothom! Od modrej čiary vypálil poriadnu delovku Frank Hördler, švédskemu gólmanovi puk vypadol, dorážku Marcusa Kinka zastavil obetavým zákrokom Pär Lindholm!
     
    26:11
    Obrovská príležitosť Nemecka! Už po skončení presilovej hry pálil od modrej čiary Moritz Müller, jeho projektil opečiatkoval hornú žrdku Enrothovej bránky! Švédi mali dnes už po druhýkrát veľké šťastie.
     
    24:00
    Dominik Kahun sa šikovne natlačil pred Jhonasa Enrotha, kde ho už vo veľkej príležitosti musel len faulom zastaviť Erik Gustafsson, ktorý si tak odchádza sadnúť na trestnú lavicu.
     
    20:41
    Linus Omark dokonal svoje vynikajúce striedanie vybojovanou presilovou hrou, keď si od Yannica Seidenberga "vypýtal" dobrým prikrytím puku podrazenie.
     
    20:26
    Linus Omark okamžite na začiatku druhej tretiny predviedol opäť fantastický cit pre prihrávku, keď nádherne uvoľnil medzi kruhmi Jonasa Ahnelöva, Timo Pielmeier vytiahol reflexívny zákrok pravým ramenom!
     
    11:38
    Yannic Seidenberg je najnebezpečnejším nemeckým hokejistom v posledných minútach. Tentokrát pálil od modrej čiary, Enroth puk nevidel, no napokon ho dokázal vyraziť.
     
    11:08
    Yannic Seidenberg v tejto chvíli v úlohe asistenta, vyslal do zaujímavej šance pomedzi dvoch Švédov Dominika Kahun, ten však opečiatkoval len pravú žŕdku!
     
    10:02
    Nemci si v polovici úvodnej tretiny zahrajú prvú presilovú hru zápasu. Pär Lindholm totiž v ofenzívnom rohu klziska podrazil v súboji o puk Matthiasa Plachtu, a tak oslabuje svoj tím.
     
    07:38
    Ďalšia obrovská príležitosť Švédska! Staffan Kronwall nastreľoval puk na bránku, Timo Pielmeier ho vyrazil len pred seba, no bekhendová dorážka Dicka Axelssona končí len na ochrannej sieti.
     
    06:12
    No a už to mohlo byť o dva góly. Linus Omark prihral do jasnej príležitosti Dennisovi Everbergovi, proti nemu sa však vytiahol Timo Pielmeier, ktorému pomohol aj obranca Sinan Akdag.
    02:00 Viktor Stålberg (SWE) - 1:0
     
    02:00
    Švédsko dalo gól!
    Tak zápas sa začal skutočne v obrovskom tempe. Najskôr stroskotal na brankárovi Enrothovi Felix Schütz, Enroth však predviedol fantastický zákrok a následne skvelým spôsobom otočil hru Johan Fransson cez Patricka Zackrissona až na VIKTORA STALBERGA, ktorý si už Tima Pielmeiera v samostatnom nájazde vychutnal!

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 2. Stålberg


    Švédsko: Enroth (Fasth) – E. Gustafsson (A), Ahnelöv, Kronwall (A), Bertilsson, Wikstrand, Fransson, Dahlin – Lindström, P. Lindholm, Möller – F. Pettersson (C), J. Lundqvist, Axelsson – Everberg, Lander, Omark – Zackrisson, Bergström, Stålberg – C. Klingberg.
    Nemecko: Pielmeier (Endras) – M. Müller, Mauer, Boyle, Ehrhoff (A), Hördler, Akdag, Krupp – Y. Seidenberg, Ehliz, Kahun – Plachta (C), Goc, Wolf – Macek, Hager, Schütz (A) – Kink, Reimer, Fauser – Noebels.

    Rozhodca: Timothy Mayer (USA), Kostantin Olenin (RUS) – Roman Kaderli (SUI), Nathan Vanoosten (CAN)