USA – Slovensko sk 2:1 (kon.) | OŠ z Ruska – Slovinsko 8:2 (kon.) | Fínsko – Nórsko 5:1 (kon.)
Švédsko – Nemecko 1:0 (kon.)
koniec
Švédsko
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Nemecko
Piatok 16.02.2018, 13:10Olympijské Hry - muži • Skupina C
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To bol zápas. Na záver dnešného hokejového programu olympijských hier sme sledovali mimoriadne atraktívny duel medzi Švédskom a Nemeckom. Napriek obrovskému množstvu príležitostí na oboch stranách o osude zápasu a troch bodoch rozhodol gól už z druhej minúty stretnutia, keď sa v prvej veľkej príležitosti pred Timom Pielmeierom po chybe v nemeckej defenzíve presadil Viktor Stålberg. Nemecký gólman potom niekoľkokrát podržal svoj tím pri tutovkách Troch koruniek. To Jhonas Enroth dnes mal aj poriadnu dávku šťastia, keď za ním až štyrikrát zvonila bránková konštrukcia. Švédsko tak po víťazstve nad Nórskom zdolalo aj Nemecko a aj po dvoch dueloch stále čaká na inkasovaný gól. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok dňa! (15:20:34)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:53
    Nemci už dnešný zápas nevyhrajú. Ešte sa Anton Lander pokúsil poslať puk do opustenej nemeckej bránky, no ten skončil len na zadnom mantineli.
     
    59:24
    Neuveriteľné, čo teraz zahodil Felix Schütz! Po nahodenom puku od Christiana Ehrhofffa sa ocitol úplne sám pred Jhonasom Enrothom, no puk poslal len do betónov švédskeho gólmana!
     
    58:42
    Christian Ehrhoff sa dostal do veľkých problémov na útočnej modrej čiare, Viktor Stålberg dostal puk až na polovicu nemeckého tímu.
     
    58:26
    Ani z tohto nie je gól. David Wolf si prebral dlhú prihrávku až na útočnú modrú čiaru, tiesnený Simonom Bertilssonom sa natlačil až do bránkoviska, bránka Jhonasa Enrotha je posuinutá. Marco Sturm si berie oddychový čas, Nemci už budú hrať vabank. Timo Pielmeier zostáva na striedačke.
     
    57:34
    Yannic Seidenberg preniášal hru na Franka Mauera, no ten sa napokon pri ľavom kruhu na vhadzovanie k puku nedostal, švédska defenzíva to tentokrát zvládla.
     
    56:41
    Linus Omark znova naservíroval skvelý puk od pravého mantinela, keď v rýchlosti hľadal Antona Landera na osi ihriska, no Timo Pielmeier zakročil svojou hokejkou.
     
    56:02
    Hra je opäť prerušená, puk skončil na švédskej striedačke, vhadzovať sa bude pred Jhonasom Enrothom.
     
    55:46
    Timo Pielmeier musel prerušiť hru po strele Mikaela Wikstranda z pomerne úctyhodnej vzdialenosti.
     
    55:34
    Yasin Ehliz sa pustil do samostatného úniku, zbavil sa dokonca trojice súperov, následne však narazil na Staffana Kronwalla.
     
    54:49
    Vhadzovalo sa pred TImom Pielmeierom, Švédi vyhrali buly, delovka Johana Franssona od modrej čiary skončila len na zadnom mantineli.
     
    54:23
    O pár sekúnd ďalšia dobrá nemecká pozícia, David Wolf však mieril len nad švédsku bránku.
     
    54:14
    Dominik Kahun sa obtočil okolo švédskej bránky, proti Enrothovi neuspel, odovzdal tak puk Yasinovi Ehlizovi, ktorý ale znova stroskotal na Jhonasovi Enrothovi.
     
    53:26
    Frank Hördler bol síce tiesnený svojim súperom, napriek tomu dokázal strelou k bližšej žŕdke vystrašiť Jhonasa Enrotha. Ten ale vykopol svoj pravý betón.
     
    52:10
    Obetavý zákrok Carla Klingberga, ktorý sa v tejto chvíli postavil proti ďalšej strele Patricka Hagera z osi ihriska.
     
    51:40
    Švédi sa síce usadili v útočnom pásme na približne pol minúty, v rohu klziska však stratil puk Joel Lundqvist, tentokrát nemecký protiútok nepriniesol nebezpečenstvo pred Jhonasom Enrothom.
     
    50:47
    No a opäť sme videli veľmi rýchly protiútok nemeckého tému. Dvakrát strieľal Dominik Kahun, raz sa do puku oprel aj Frank Mauer, Jhonas Enroth s vypätím všetkých síl nemeckým príležitostiam oddolal.
     
    50:05
    No a bol to práve Staffan Kronwall, kto teraz poriadne nepríjemne preveril od modrej čiary nemeckého gólmana, ktorý si však s touto príležitosťou poradil.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 2. Stålberg


    Švédsko: Enroth (Fasth) – E. Gustafsson (A), Ahnelöv, Kronwall (A), Bertilsson, Wikstrand, Fransson, Dahlin – Lindström, P. Lindholm, Möller – F. Pettersson (C), J. Lundqvist, Axelsson – Everberg, Lander, Omark – Zackrisson, Bergström, Stålberg – C. Klingberg.
    Nemecko: Pielmeier (Endras) – M. Müller, Mauer, Boyle, Ehrhoff (A), Hördler, Akdag, Krupp – Y. Seidenberg, Ehliz, Kahun – Plachta (C), Goc, Wolf – Macek, Hager, Schütz (A) – Kink, Reimer, Fauser – Noebels.

    Rozhodca: Timothy Mayer (USA), Kostantin Olenin (RUS) – Roman Kaderli (SUI), Nathan Vanoosten (CAN)