Fínsko – Nemecko 5:2 (kon.) | Nórsko – Švédsko 0:4 (kon.) | Česko – J. Kórea 2:1 (kon.)
Švajčiarsko – Kanada 1:5 (kon.)
koniec
Česko
2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
Južná Kórea
Štvrtok 15.02.2018, 13:10 • Gangneung Hockey Centre, Gangneung • Olympijské Hry - muži • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:57
    Juhokórejčania už stavili všetko na jednu kartu, do útočného pásma prenikol Min-Ho Čo, Pavel Francouz jeho tvrdú kryje. Domáci kouč si berie oddychový čas a Matt Dalton zostáva na striedačke.
     
    58:18
    Kórejčania vytvorili veľký tlak na Pavla Francouza, nebezpečne nahadzoval puk Ki-song Kim, český gólman bol dezorientovaný, no puk napokon v jeho bránke neskončil.
     
    54:48
    Matt Dalton by mal byť dnes vyhlásený za národného hrdinu Južnej Kórey. Tento naturalizovaný Kanaďan totiž dnes nepustil za svoj chrbát snáď sedem či osem stopercentných príležitostí Čechov. Tentokrát na ňom po obrovskej chybe v kórejskej rozohrávke v samostatnom nájazde od modrej čiary stroskotal Roman Červenka!
     
    52:45
    Vynikajúci Matt Dalton! Brankár domáceho tímu predvádza dnes neuveriteľne spoľahlivý výkon, keď teraz dvoma bravúrnymi zákrokmi rozosmutnil Romana Červenku.
     
    50:01
    Teraz Kórejčania úplne zabudli medzi kruhmi na Michala Řepíka, ktorý z jasnej príležitosti z osi ihriska páli opäť len do skvelého Matta Daltona!
     
    48:45
    Teraz to už však od Čechov vyzeralo veľmi nádejne. Roman Červenka však spomedzi kruhov napálil puk len do hornej žŕdky Daltonovej bránky!
     
    47:17
    Presilová hra českého tímu sa síce skončila, no vďaka tlaku v útočnom pásme si okamžite vybojovali ďalšiu, keď za podrazenie inkasuje dve minúty Čong-u Čon.
     
    46:45
    Českí hokejisti hrajú túto presilovú hru fantasticky. zatiaľ však v zakončení neuspeli ani Martin Erat, ani nadvakrát Michal Řepík. Skvelý výkon Matta Daltona pokračuje.
     
    45:08
    Pomer hráčov na oboch stranách sa na pár sekúnd vyrovná, keeďže sa nedovoleným zákrokom v útočnom pásme previnil Jong-čon So. Dve minúty za hru s vysokou hokejkou.
     
    43:54
    Úplne zbytočným faulom sa teraz prezentoval Jakuba Nakládala, ktorého sme do týchto chvíľ zatiaľ len chválili. Teraz však skúsený český bek predviedol nezmyselný zákrok mimo hry na Sang-u Šina a odchádza za hrubosť na dve minúty na trestnú lavicu.
     
    41:13
    Neuveriteľný závar pred Pavlom Francouzom! Spôsobil ho svojim zakončením Brock Radunske, napokon proti Min-Ho Čoovi pomohol Pavlovi Francouzovi najmä Adam Polášek.
     
    39:31
    Ondřej Nemec sa pri pokuse odobrať puk jednému z kórejských útočníkov dopustil nedovoleného zákroku, a tak musí v závere druhej tretiny odísť na trestnú lavicu.
     
    39:31
    V odloženom treste pre Ondřeja Nemca sa v stopercentnej príležitosti ocitol Ki-song Kim, ktorý však z blízkosti bránkoviska len veľmi tesne netrafil bránku Pavla Francouza!
     
    36:12
    No tak teraz Pavel Francouz výrazne podržal svoj tím, keď v priebehu snáď desiatich sekúnd zneškodnil tri dobré príležitosti Juhokórejčanov. Pálili napríklad Won-čong Kim či Ton-ko I.
     
    33:07
    Min-Ho Čo dnes už po niekoľkýkrát neprekonal Pavla Francouza, no a o pár sekúnd neskôr už Česi takmer využili dieru v defenzíve súpera, keď sa v jasnej príležitosti ocitol dokonca obranca Jan Kolář, no Matt Dalton vytiahol fantastický zákrok svojim ľavým betónom.
     
    27:23
    Martin Erat si veľmi pekne vypýtal puk na os ihriska, prenikol pomedzi dvojicu obrancov súpera, no Matt Dalton si veľmi dobre počkal na jeho blafák a skórovať mu nedovolil.
     
    27:04
    V závere presilovej hry Južnej Kórey obrovský závah pred bránkou Pavla Francouza! Ani nadvakrát ho neprekonal Min-Ho Cho, ktorý si tak na svoj druhý gól v dnešnom dueli musí ešte počkať.
     
    26:08
    Juhokórejčania hrajú túto presilovú hru oveľa lepšie ako tú prvú a Pavel Francouz musel riešiť už niekoľko mimoriadne nebezpečných streleckých pokusov, keď z tesnej blízkosti zakončoval napríklad Mike Testwuide.
     
    25:08
    Akonáhle sa juhokórejskí hokejisti dostanú do útočného pásma, defenzíva Čechov má obrovské problémy. Tlak domácich hráčov sa v tejto chvíli skončil len nedovoleným zákrokom Jakuba Nakládala, ktorý odchádza na trestnú lavicu za napadnutie.
     
    24:30
    Keď sa však už Kórejčania dostanú do útočného pásma, tak to tam poriadne horí. Pred malou chvíľou pálil veľmi nebezpečne Won-Jun Kim, o pár sekúnd musel Pavel Francouz zasahovať aj proti strele z tesnej blízkosti.
     
    22:12
    No tak teraz to bol zo strany Čechov poriadny kolotoč v útočnom pásme. Mimoriadne aktívny je dnes zatiaľ Jakub Nakládal, ktorý sa v tejto chvíli dokonca ocitol sám pred Mattom Daltonom na bránkovisku. Neskóroval a následne sa Česi dostali do postavenia mimo hry.
    16:18 Řepík (CZE) - 2:1
     
    16:18
    Česko dalo gól!
    Toto sú tie skúsenosti. Juhokórejčania robili pri zakladaní útoku vo vlastnej presilovke jednu chybu za druhou, napokon si na modrej čiare na dobrý odraz puku počkal MICHAL ŘEPÍK, ktorý napokon vo svojom samostatnom nájazde nadvakrát prekonáva Matta Daltona. Pri tomto góle si za fantastickú prácu s hokejkou pripisuje asistenciu dokonca aj český brankár Pavel Francouz, ktorý bol na začiatku protiútoku svojho tímu. Asistencie: Birner, Francouz.
     
    15:41
    Česi to už teraz trochu prehnali so svojou agresivitou na bránkovisku. Menovite to bol Lukáš Radil, ktorý tak za nedovolené bránenie brankárovi Daltonovi musí odísť na trestnú lavicu.
    11:59 Jan Kovář (CZE) - 1:1
     
    11:59
    Česko dalo gól!
    Tak tot sú naozaj kruté momenty pre sympaticky hrajúcich Kórejčanov. Tí z darovanej presilovej hry pre český tím inkasujú vyrovnávajúci gól, keď sa po dorážke z hranice bránkoviska presadil JAN KOVÁŘ. Asistencie: Řepík, Sekáč.
     
    11:16
    Tak teraz ani réžia priameho prenosu nevie, čo práve odpískali rozhodcovia dnešného zápasu. Podľa všetkého to totiž vyzeralo, že na trestnú lavicu pôjde za hru vysokou hokejkou Lukáš Radil, no napokon je z toho vylúčenie Briana Williama Younga.
     
    10:44
    Neuveriteľné, čo teraz zahodil Roman Červenka! Skúsený český útočník sa dokonca dvakrát v priebehu snáď štyroch sekúnd ocitol úplne sám pred Mattom Daltonom, no v druhom príapde netrafil ani jeho absolútne odkrytú bránku!
    07:34 Min-Ho Cho (KOR) - 0:1
     
    07:34
    Južná Kórea dala gól! Tak toto je obrovský šok! Českí hokejisti prepadli v útočnom pásme, nestihli sa vrátiť k Pavlovi Francouzovi, ideálnu prihrávku na os ihriska v strednom pásme dostal MIN-HO CHO a Kórejčania idú do prekvapujúceho, no zaslúženého vedenia! Asistencie: Radunske, Swift.
     
    03:15
    No a Kórejčania mali obrovskú príležitosť dostať sa do vedenia, keď Pavel Francouz fantastickým zákrokom zachránil Čechov pred jasným gólom z hokejky Ki-Sung Kima!

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 12. Jan Kovář (Řepík, Sekáč), 17. Řepík (Birner, Francouz) – 8. Min-Ho Čo (Radunske, Swift)


    Česko: Francouz (Furch) – Polášek, Nakládal, Kolář (A), Mozík, Vitásek, O. Němec, Jordán – Sekáč, Jan Kovář (A), M. Erat (C) – Červenka, Mertl, Vondrka – T. Zohorna, Koukal, Radil – Birner, Horák, Řepík – Martin Růžička.
    Južná Kórea: Dalton (Sung-Je Park) – Young, Won-čon Kim, Ton-ko I, Regan, Plante (A), Jong-čon So, Hjon-ho O – Sang-uk Kim, Ki-song Kim, Testwuide – Swift, Min-Ho Čo, Radunske – Sang-u Šin, U-sang Paj (C), Won-čong Kim (A) – Čin-kjo Pak, Jong-čon I, Sang-hun Šin – Čong-u Čon.

    Rozhodca: Mark Lemelin (USA), Linus Ohlund (SWE) – Henrik Pihlblad (SWE), Sakari Suominen (FIN)